Scudo Sports

18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitlere Saygı Turu (Tur tarihi 6-7 Nisan 2013)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Dogukanaksu

Merhaba Doğukan.Çok sevinirim gelirsen.Tarih yaklaşsın liste yapmaya başlarız.Bir günlük iki günlük şeklinde, sayıya göre araba kiralama durumumuz da olabilir.Çok antreman gerektiren bir durum değil, 28 jant olması büyük avantaj.Sende zaten 28 kullanıyorsun.Bir iki hafta öncesinden düzenli bisiklete binmeye başla yeterli olacaktır temel sağlam nasılsa :)

• Beğen
Tepkiler: Doğukan Aksu
Scudo
@ferhat köse

Bisiklet sıkıntım olacağını sanmıyorum aslında ne yalan söyleyim konuyu tam detaylı incelemeden Eskişehir'den Çanakkale'ye direkt gidilecek gibi düşünmüştüm sonra mesafenin Çanakkale içerisinde 120km'lik bir rota olduğunu öğrenince tamam dedim sıkıntı yok. :) Antremanı da yine yaparım büyük ihtimal fixie ile çalışır 26 bir tt bisiklet ile katılabilirim. Tabi kurallar 28 standartında olacaksa da uyarım.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@Dogukanaksu
Çanakkaleye Eskişehirden bisiklet ile de gideceğim bu sene.İstersen ona da katılabilirsin o tur gündüz saatlerinin daha uzun olduğu bir dönemde olacak gün doğumu gün batımı varmayı düşünüyorum.(Muhtemelen 19 Mayısa denk gelen haftasonu)

28 şartı yok ama avantaj olduğu kesin o cümleyi ortalama hız konusunda sıkıntı yaşayabilecek arkadaşlar için yazdım en azından 28 ile gelirlerse daha kolay olur kendileir için diye.Sende fixie ile düşünüyorsan o bölgedeki eğimleri ben sadece bilgisayar üstünde biliyorum eser yada bizim Mehmet ile konuş eğimleri öğren derim sonuçta fixie biraz farklı bir disiplin fazla eğime gelmez diye düşünüyorum.

• Beğen
@ferhat köse

Memnuniyetle gelmek, beraber pedallamak isterim açıkcası. Fixie konusunda da yanlış anlaşılma olmuş Ferhat Abi. Gündelik antremanı fixie ile çalışıp tt bir vitesli bisiklet ile tamamlama düşüncesindeyim. :) Yoksa fixie ile bu ortalama özelliklede eğimlerle dolu ise gözüm yemedi diyebilirim, malum bendekiler frenden de yoksunlar.

• Beğen
@Dogukanaksu

Doğukan sen ne ile gelmek istersen gel başım gözüm üstüne :) dediğim gibi son bir ay kala liste tutarız kaç kişi gideceğiz bir günlük mü gidecekler iki günlük mü ona göre araba tutma durumları da olabiliyor.Senden ricam ben sana gelişmelerden haber veririm ama sen de arada bir konuyu okursan değişiklik olursa takip edebilmek açısından iyi olur.

• Beğen
Konuyu güncel tutma adına mesaj yazıyorum.Bugün internette ufak bir araştırma yaptım günlük kişi başı 15-20 lira civarına pansiyonlar mevcut 2 günlüğüne gitmek isteyen arkadaşlara duyurulur.Gurup olarak 2 günlüğüne katılacak arkadaşlar için de 1+1-2+1-3+1 şeklinde kiralık daireler var uygun fiyatlara.Ekonomisi sağlam arkadaşlara da deniz kenarı villa tipi evler var :)

Liste oluşturmaya Mart ayının başında başlanacaktır bilgilerinize.......

• Beğen
Tepkiler: İslam Gölge
Slm,
Bursa dan katılmak isteyen bisiklet severler mevcut lakin 28 jant hususu Bursa için aşılamaz gibi durmakta. Turda kaç grup olacak yada tek grup olarak hareket edilecekse hızın alt limiti gibi hususlarda katılımcı sayısı şekillenecektir. Bilgi ve paylaşımlarınızı rica ederiz.

evet bende istanbuldan katılabilirim, işlerimi yoluna koyarsam sıkıntı olmaz gelebilmem.

• Beğen
@ahmet tarık ok

Ahmet merhaba .28 jant sadece katılımcılar için kolaylık olsun amacıyla yazılmıştı.Eğer ki 26 inch bisiklet ile minimum 25 ortalamayı tuttururum diyen tüm arkadaşlar 26 ile de katılabilir.Bu sene tura 2 günlük katılanlarda olacak Cumartesi günü herkes kendi planında özgür ama aynı düşünceleri yapmak isteyenler birleşebilir.Mesela ben 2 günlük gidersem Derya abi ile adaya geçmeyi düşünüyoruz ayrıca zaman yeter ise Çanakkale merkezi ve daha üst taraflara geliboluya da gidebiliriz.Yarımada turunu yani Milli parkı Pazar günü hep beraber gezeceğiz.İşin bu kısmı için minimum 25 ortalama şart öbür türlü sende biliyorsun rota yarım kalıyor geçen sene en önemli kısım abideyi göremeden geldiniz ben bile çok üzüldüm sizleri tahmin ederim.

Sizin durum biraz farklı malum eşleriniz ile katılıyorsunuz eğer ki bu senede aynı şekilde katılmayı düşünüyorsanız acizane tavsiyem Cumartesi eşleriniz ile ayrı bir rota yapıp onlara uygun şekilde gezi planlayıp Pazar günü de yarımadayı bizimle bir gezebilirsiniz (pazar günü 25 i tutturamam diyenler Çanakkale merkezi gezebilir yada adaya gidebilir).Tabi bu şimdi aklıma gelen bir fikir daha çeşitli alternatifler çıkartılabilinir.

Not:Turun ilk sayfadaki anlatımını yeni eklenen fikirlere göre düzenledim.

• Beğen
Tepkiler: ahmet tarık ok
@ysufdran

Liste tutmaya başladığımız zaman ( muhtemelen Mart ayı başı) Enver İstanbul ayağını organize edecektir.Konuyu takip ederseniz o dönem geldiğinde işlerinizin durumuna göre eklemeyi yaparız.Zaten tur organizasyonunun bu kadar önceden açılmasının sebebi izin durumlarını önceden ayarlayabilmek hepimiz aynı durumdayız iş yerlerini bu tarihe göre ayarlamaya çalışacağız.

bu tura nasip olursa bende enver abimiz ve kudret baba ile katılmayı düşünüyorum ortalama hız limitlerinde sıkıntı olmaz beni bilen bilir saygılar :)

@yetkin palgın
Liste tutmaya başladığımızda Enverin araçta yer sıkıntısı olabiliyor direk ödemeyi yapıp ön koltuğu ilk sen alabilirsin :)

@Samet Koç

geçen sene İzmirden katılacak arkadaşlar vardı ama ben katılamadığım için geldiler mi bilemiyorum.Bu sene İzmir'i bilemem ama Aydından Yusuf Ziya Şİpal kesin katılacak şansı yok :) liste tutmaya başladığımızda sizde onunla ekip yapabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
@yetkin palgın

O işin esprisi zaten :) ön koltuk babanın ona diyecek sözümüz yok :) İnşallah Çanakkalede görüşmek üzere diyelim o zaman......

Ferhat bey merhaba,

Bu tura katılmayı çok isterim. Ancak bir korkum var, o da Kudret ustanın bana "olmaz sen uygun değilsin" diyecek olması. Kudret usta artık tur düzenlerken not olarak da "rahatsızlığı olmayan" şartı koşuyor. Tabii haklı, ama benim durumum da doktor kontrollü, neyse bu kısmı uzun hiç açmasam iyi.

Turda hız önemli görünüyor, benim performans durumu şöyle: Son Aralık-Ocak döneminde tek çıkışlarımda 70 km'yi 25 ortalamayla alıyorum. Aslında her hafta Atilla grubuyla antrenmanlara katılıyorum, grupla giderken ortalama 27 oluyor, bu grupta da dönüşte a-b ayrımı oluyor, a grubu 30'un altına düşmüyor, ben b de yer alıyorum, mesafe olarak 70-100 km arası oluyor. Hedefim Kasım'da İstanbul-Ankara 10 Kasım'ı Atilla grubunda gitmek, bir günde 250 km, iki günde toplam 500 km yapma hedefim var. Bu nedenle benim açımdan iyi bir ön hazırlık olur. Net bilgi vermem gerekirse orta karar rampalarda (Orhanlı, F1 vb.) 15, rüzgarlı açık alanlarda 25, cadde sokak gibi kapalı alanlarda 28 ortalama gidiyorum. Evde trainer var dışarı çıkamadığım zamanlar onu kullanıyorum. Bendeki yol bisikleti.

Son on yılda çok defalar tatil için Seddülbahir, Kabatepe vb. bölgelere gittim, görebileceğim çoğu yeri gördüm, bu nedenle durup foto çekme derdim olmaz. Ama bir de bisikletle dolaşma hayalim hep oldu, bisikletle gezilecek çok güzel yerleri var. Rota belirlemede yardımcı olabilirim.

Gidecekler listesi belli olduğunda Mart ayında İstanbul'dakilerin benzer bir rotada birlikte sürmeleri iyi fikir verir, a-b grubu netleşir.

• Beğen
@Bahadır Gürel

Bahadır abi Kudret baba sana sen uygun değilsin demez diye düşünüyorum yazdığın bilgiler ile ama yinede bu mesajı okuyup kendisi bir şeyler yazacaktır.Siz zaten bu tempoda antremanlara ve trainere devam ederseniz emin olun Nisan ayına kadar hız konusunda çok şey değişecektir.Yazdığınız miktarlarda zaten tur için yeterlidir.Ziyaret alanlarında durulacağı için kesmeden 100-120 yapılmayacak bu dinlenme kısımları da size yetecektir diye düşünüyorum.Zaten amaç yarış yapmak değil olabildiğince bisiklet üzerinde geçirilecek zamanı azaltıp o güzel yerlerde gezme ve fotoğraf çekme zamanlarını arttırabilmek.Ben şahsım adına sizin katılmanızı çok isterim.Zaten bir takım ile antreman yapıyorsanız önünüzde 2 kişi olduğu sürece sizde kopma olmayacaktır.Ayrıca gurubu aşağı yukarı aynı seviyede tutabilirsek peleton misali ilerleriz kimsede kopma olmaz. bu çeşit karışık bir gurupta çok zor ama imkansız değil :)

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
@yetkin palgın

yetkin kanki dost,,,,
onur sana ait biz olduk artık makarof gençler önde olacak biz onların tozunu yiyeceğiz ,,,evet galba enver dost ile çanakkale olacak gibi ,,,,

@Bahadır Gürel

bahadır dostum..
70 km ortalama 25 ise herhangi bir rahatsızlık olmadı ise sorun yok yalnız iş 100 artılarda değişebilir genede doktor kontrolü şart .yanılmıyorsam kalpte pil var idi. temkinli olmakta yarar var. acı olayı unutmayalım 44 yaşında yüksek tansiyonu olan bir dostumuzu kaybetmiştik...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri