Scudo Sports

"18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitlere Saygı Turu" (Tur tarihi 24 Mart 2012)

@Kudret Kurtcebe

Sıkıntı yok abi kimseyi üzmemek adına özürümü diledim.Aynen tura devam Enver dost internete giremiyor konu eksik kaldı ona üzülüyorum :)

Scudo
Varol bisiklet'e verilecek bir yanıt ta benden var ancak geç okuduk konuyu,vakit uzadı.Yarın:)

@ferhat köse

ooooooo.hayırdır 2 gün foruma giremedik şehir dışında olduğumuzdan karışmış ortalık yine.ferhat dostum sen belki büyüklerimiz diye saygılı davranmışsın ama bu tarz konuşmalar benim hiç tahammül edemediğim işler.burada ben ciddi bir kıskançlık görüyorum ve aklıma hemen tango&cash'in bir sahnesi geldi.tango cash'e bu takip benim 6 aydır üstünde çalışıyorum demesine karşılık cash tango'ya öylemi o zaman budalasın ben sadece 30 dakikadır bu işi takip eidyorum ve sana yetiştim diyor.günlerce ne çalıştınız ödevmi ? nedir bu hırs.evet sizden çaldık diyelim sonuç ne olacak yani.bu ne şiddet bu ne celal.biraz daha yetişkin gibi davranalım.çocukça muhabbetleri bırakalım da bisiklet kültürü için neler yaptığımıza bakalım.gerisi laf.ferhat dostum sende fazla kafaya takma böyle lafları.ne yazıkki bizim camiada hep böyle işler olur. oraya gittiğimizde kozlarımızı paylaşırız kim daha sağlam bir etkinlik yapmış.gerekirse kozlarımızı herkesin anlayacağı şekilde de icra ederiz.kimse sıkmasın canını...

enver,, keşif yaptım dün seni bekleyeceğim yerde, durağın adı beyaz evler durağı saat 05.30 da orda olacağım 05.00 de evden çıkarım ,,yağmura karşı eski klasik galoşlar devreye girecek gerçi yağmur olacağını zannetmiyorum bu günde bi bineyim hafta sonu geliyor hava bozuyor,,,

@enver avcı

Öncelikle hoş geldin Enver yazdıklarının pek çoğuna katılıyorum ama hem forum görevim nedeniyle hemde egosu yüksek insanlarla tartışmayı gereksiz gördüğümden konuyu uzatmamak adına ince kelimelerle gerekeni yazdığımı düşündüm.Tabi anlayana bizim sözlerimiz, anlamayana davul zurna az misali.Neyse bu mevzuyu uzatmayalım abimizin kullanıcı ismi bile reklam içerdiğinden bahsi bile geçse reklamını yapmış oluyoruz, zaten 2-3 ayda bir foruma giriyor muhtemelen bunları okumayacak diye facebookdan da aynen ilettim tüm yazılanları.

Biz bakalım kendi turumuza vakit azalıyor inşallah yağışsız rüzgarsız tertemiz bir hava koşulunda güle eylene tamamlarız Çanakkalede görüşmek üzere......

Validenin rahatsızlığı nedeniyle Eskişehir Ankara arası mekik dokuyorum forumdan eskiye nazaran biraz bende eksiğim ama gece yarısı da olsa takipteyim her türlü soru fikir ve bilgiye bir kaç saat içerisinde cevap verilecektir.

Herkese merhaba,

2011'den foruma üyeyim, hemen hemen her gün foruma girmeme rağmen çok nadir yorum yapıyorum. Ama bu konu ile ilgili yorum yapma gereği hissediyorum.
Konu başlığı açıldığından beri takip ediyorum yazışmaları. İlk konuyu başlatan Ferhat arkadaşımız yaklaşık 2-3 aydır tur ile ilgili düzenli olarak bilgiler iletmekte, keza diğer bölgellerde ki arkadaşlarda bu doğrultutuda yorumlarını yazmakta.
Şimdi benim anladığım kadarı ile aynı turu düzenleyen başka kişilerin aslında bu organizasyonu biz yapıyorduk ama izinsiz olarak organizasyon ismi alnımış gibi bence gereksiz olan bir idda var. Belliki bir tartışma/ gerilme ortamı oluşmuş.
Ticari bir nitellik ve beklinti içinde olmayan tüm oraganizasyonlar çok güzel sonuçlanmış. Bunu yapılan orgaznizayon sonucunda yapılan yorumlar, çekilen eğlenceli resimlere bağlıyorum.
Ama diğer taraftan da ticari bir isim kullanarak organizasyonlarda yapılabilir. Hatta benimsemde belli bir ücret karşılığı bu işlerde yapılabilir( benim tercih etmediğim bir organizasyon olur)
Forum genelinde herkes her organizasyonu izin verildiği sürece katılabilir diye anlıyorum. Ama gelişmekte olan bu sporu özendirmek yerine, manasız tartışmalar içine girmek maalesef ki üzücü oluyor.

Bu yorumu yapmak istedim. Ama amacım ne bir tartışmayı devam ettirmek ne de, yeni bir tartışma başlatmak. Umarım yanlış anlaşılmadım.

Herkese selamlar,
ugur

Konuyu yeni gördüm. Tüm sayfaları okumadım. Uzun zamandır Çanakkaleyi, şehitlikleri görmek istiyordum. Bu fırsat bunu gerçekleştirme kapısı olabilir. Tam karar vermiş olmamakla birlikte Gelmek istiyorum. İzmir'den katılan var mı acaba.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@reti

İzmirden katılım var ama ne şekilde kaç kişi tam bilemiyorum.Şuu an cepten bakamıyorum en geç yarın size bilgilendirme mesajı yazarım.

Çanakkaleli bisikletçiye yanıttır.
Dostum,çok büyük bir hata yaptın.Çanakkale,topraklarına bir düşman askeri olarak ayak basanları dahi bağrına bastı da,sen şehrine bir dost olarak gelecek olan insanını bağrına basamadın.

Senin yerinde bir başka bisikletçi olsa,sudan sebeplerle köstek olacağına,buluşma sabahında,memleketin dört bir yanından gelen bisikletçilerle tanışmak için orada olurdu.

Kırık dökük Türkçenle,tüm haklarını satın almışçasına 18 Mart Çanakkale turcusu olmuşsun.Bununla da yetinmeyip "Başkan" lık ünvanı almışsın.Vay be! Topluluğun kurucusu ve başkanı.Bir yaşımıza daha girdik,olduk 51.

Medya ve tanıtımdan sorumlu dediğin arkadaşın,tanıtım ve medyadan sorumlu değil,sorunlu.O kırmızı yazılar da ne öyle.Herhangi bir Dördüncü sınıf öğrencisine verseniz çok daha iyisini yapardı.

Web alanında blog,paylaşmak için yapılır.Paylaşmayacaksan günlük tut,kimse görmesin.Bloğunda çok özel ve telif hakkı içeren bilgi ve belgeler varmışçasına "Tekzip" yollaman tam anlamıyla "Komik" olmuş.

Gelibolu yarımadasının çevresi de çapı da bellidir.Çeşitli harita oluşturma sitesinde rahatlıkla 3-5 dakikada bir rota çıkartılır.

Bravo sana! Ne güzel dostlar edindin(!) Şimdi bu forum aracılığı ile tüm camiada meşhur oldun (!) Artık gayet iyi tanınıyorsun.
06 Bisiklet topluluğunun Kurucusu,başkanı ve genel md:)

Yanlış anlaşılma olmasın, belirtme ihtiyacı hissettim. Bu turu düzenleyen, fikri ortaya ilk atan (belki eş zamanlı olarak başkaları da tasarlamış ve başlık açmış olabilir) Ferhat Köse' dir. Tekzip yazısından sanki turu başkaları düzenliyormuş gibi bir anlam çıkabilir, böyle birşey yok. Ferhat bu turu düşündüğünü söylediğinde bunda yaklaşık 6-7 ay öncesindeydik. Belki daha bile önce. Ayrıca başlığı sürekli takip edip güncel tutarak, iletişimi sağlayıp grupların oluşumuna katkı sağlayarak ne kadar uğraştığını hep beraber müşahade ediyoruz.
Kendisine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum, Turda görüşmek üzere, Saygılar

arkadaşlar bir çok arkadaşım beni tanır özellikle kudret abi huyumu iyi bilir.ne yazıkki pis huyluyumdur.o yüzden bu güzel birliktelik bozulmasın diye kıvılcımı çıkartan taraf bir daha cevap yazıp haklıymış moduna girmeye kalkarsa bende tatsızlaşabilirim.bence herkes bu konuyu kapasın.ama istemesemde içinde kusmak isteği olan varsa engel de olmak bana düşmez.neyse;
şimdi gelelim yeni planıma.istanbul ayağından sorumlu olarak benimle gelecek arkadaşlara şöyle bir önerim var.aslında öneriden ziyade en mantıklı yol bu diye düşündük.umarım kimse karşı gelmez çünkü sabah buluşma saatine bir çok kişi yetişemeyecek ve eskişehir ekibinide bekletmek zorunda kalacağız.dün akşam bir iki arkadaşımla şuna karar verdik.gece buluşup rahat rahat aracımızı yükleyerek laylaylom gideceğiz.benim aracın durumu malum.servise bile bırakamadım zaten o halde uzun yola da çıkarmam söz konusu değil...tek aracın karşı tarafı topladıktan sonra bu tarafa gelip burayı alması ve yola çıkmamız nereden baksanız 7'i bulacak.4 tonluk yük ile fazla hızlı gidemeyeceğimizi ve zamanında orada olamayacağımızı düşünürsek gece yola çıkmak en doğrusu olacak.geç kalmamız demek diğer ekibin bizi belemesini istemek demek yada onlardan sonra tura başlayarak geride kalmak ve daha az şehitlik gezmek demek.bu sebeple gece 1 de kudret abinin karşıda belirlediği yerden anadolu yakasını alacağız.vakit bol olduğundan dönüp avrupa yakasını alarak bisikletleri yükleyeceğiz ve gırgır şamata yola çıkacağız.böylece eskişehir ekibinden önce orada olacağız ve istersek kahvaltı yaparak zaman kazanacağız ve tura başlamadan önce ısınıp hazırlanmak içinde vaktimiz kalacak..ilk toplanma yeri anadolu yakası kudret abinin belirlediği nokta beyaz evler durağı.kudret abi anadolu yakası grubu için toplanma yerini daha ayrıntılı belirtirsen kimse zorluk çekmeden rahatça gelebilsin.anadolu yakasını 1 de alacağız.avrupa yakası da 2 de beşiktaş barbaros heykeli önünde hazır olsun .anadolu yakasında fazla kimse yok.hemen yükler 15 dakika da çıkarız yola.gece yollar da açık olur.saat 6-6:30 gibi de çanakkalede oluruz...fikirlere açığım.yinede bizimle gelecek olan biletlerini almış arkadaşlar telefonlarını yazsın lütfen aksilik olduğunda arayabilelim.cumartesi günü bu tura gelebilenler cuma günü erken çıkarlar diye düşünüyorum.bu sebeple cuma günü gerçekten erken yatmayı öneriyorum herkese.4-5 saat uyusak ertesi gün fazla sıkıntı yaşamayız.aracın içinde de iyi kötü dinlenme şansımız olacak.uykumuzu alalım mutlaka...

Enver mesajlarda konuştuğumuz konuya buradan devam edeyim... Ben arabayla geleceğim ve dediğim gibi araçta iki kişiyiz, iki bisiklet ve sahibini taşıyacak yerim olacaktır. Cuma gecesinden sizin aracın peşine takılıp gelmek benim için süper olacaktır size de uyarsa. C.tesi günü de turdan sonra mümkünse çanakkalde kalıp pazar sabahı sakin sakin dinlenmiş olarak geri dönüş yoluna çıkmayı düşünüyorum (benim araçla gelecek olan iki kişi olursa eğer bu gbilgiyi vereiym dedim) hatta çadır kampı olayı da olabilir c.tesi gecesi...

Bakırköy'de oturuyorum ve gelecek iki kişi olursa onlar için her şekilde ortak bir noktaya uyarım...

Enver yeni plan harika, böylece rahat rahat turu yapabiliriz. Sabah yola çıkmak herşeyi aceleye getirecek, riskli olacaktı ve tadınıda alamıyacaktık. Geceden uykusunu alamayanlar araçtada uyuyabilirler pekala. Zaten bir günlük bir tur günün büyük kısmını orda geçirmek için yolu gece yapmak en iyisi, ertesi günde pazar nasılsa, önceki gece uyuyamıyanlar pazar günü akşama kadar uyuyabilirler :)

• Beğen
Tepkiler: enver avcı
@Adem Sönmez

kesinlikle süper olur gece çıkmak.4-5 kişi aynı fikirde benimle.kudret babayla da konuşalım gece çıkalım yola.hem yollar sakin olur tıngır mıngır gideriz...orada kimseye fazla külfet getirmeyecek şekilde konaklayacak bir yer bulabilirsek konaklama olabilir elbette.ama buna çoğunluk kararı almak gerek.bir kişi bile olmaz derse sen git başının çaresine bak diyemeyiz tabi.ama ben kalacak yer bulabilirsek kalma taraftarıyım.hatta özelden dediğim gibi cendermeler kalacak yer verirse ne güzel olur.askerlik yıllarımızı anarız bu vesile ile.sabah da kalk saati ile kalkar mıntıka temizliği falan yapar sonrada oturup askerlerle kahvaltı yapar dönüşe geçeriz...ferhat o jandarma komutanları ile konuşurmusun bu konuyu kardeşim.onlarda çadır falan da vardır. gerekirse çadırda kalırız.süper bir değişiklik olur vallahi... :D

• Beğen
Tepkiler: erdal ırmak
Enver abi gece çıkma fikri benim için uygundur ayrıca uygun bir yer olursa konaklamada olabilir imzanın altındaki telefon numaranı kaydediyorum benim numaramda 0536 423 55 83 Anadolu yakasından gelecek Nihat arkdaşımızda telefon numarasını özelden veya burdan iletebilirse birlikte hareket edebiliriz. Bildiğim kadarı ile Nihat Tuzla'dan gelecek bende Pendik'ten ben henüz buluışma noktası Kozyatağı'na nasıl gideceğime karar vermedim.
Nihat bu konuda senin bir fikrin varmı buluşma noktasına nasıl gidebiliriz 500 T'nin son seferlerinden biri bizi Kozyatağı'na kadar alırmı acaba....

• Beğen
Tepkiler: enver avcı
valllah iyi plan enver dost,,,,,şimdi ben erken yatarım cuma günü saat 01.00 de buluşma yerine gelirim burası çok basit bi yer kolay bulunur anadolu yakadan nihat dost var bi de serdar dost var ,,,şimdi erenköy carrefour u hepimiz biliyoruz ,carrefour un karşısındaki bostancı istikametinde olan e-5 yolu üzerinde beyaz evler durağı var tam karşısında carrefour var bu durağa ben saat bire çeyrek kala gelirim valla ben uyumam sabaha kadar ,6 saat uyuyacam zati arabada biraz kafayı koy uyurum ölmeyiz ya,,,,

Zaman yaklaştıkça heyecan artıyor valla :) Sabırsızlıkla bekliyoruz:)

ok.gece yola çıkma kararı alınmıştır o zaman.foruma uzun zamandır girmediğini gördüğüm arkadaşlarada cepten ulaşıp haber vericem...gece şekerleme yaparak gideriz...

Geri