Scudo Sports

17 Kasım 2020 Sokağa Çıkma Kısıtlamaları

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Mad Buddha Merhaba abi, öncelikle ben bu sporu para kazanmak veya meslek sahibi olmak için yapmıyorum ve zaten amatör olarak uğraşıyorum. Allah'a şükür istediğim bisiklete de biniyorum. Dağ bisikleti sporu ile ilgilenenler de arazide 50li hızların fazla olmadığını biliyorlardır ve benim bunu söylememdeki amacım ''Bak ben bunu yapabiliyorum, sen yapamazsın'' Demek asla değil ama birkaç mesajımda bunu irdelemeye getirdiniz. Gerçekten anlayamıyorum çünkü bunlar bir başarı sayılabilecek şeyler bile değil. Benimle yaşıt bir çok dağ bisikleti sporcusu ile görüşüyorum ve kendimi onlarla kıyaslayacak olursam aralarından en kötüsü benim diyebilirim. Aynı şekilde bu insanlarda para kazanmıyor... Amacım onlardan iyi olmak, en iyisi olmak değil, yavaş yavaş kendimi geliştirmeye çalışıyorum hepsi bu. Bunları irdelemeniz benim için bir şey ifade etmiyor ki neden üzüleyim? Okul ve derslerim gayet iyi. Hep ortalamalarım 96+ olmuştur. (dershane+günde 3 saat çalışma. İsterseniz bunu da irdeleyin? Hemen kanıt sunabilirim...). Sana bunun kattığı SIFIR demişsiniz ama sportif olmak, sağlıklı olmak, bir hobi ile uğraşmak, sinir stresi atmak, yeni yerler görmek, eğlenmek, yeni arkadaşlar edinmek benim gözümde sıfırdan daha fazlası. Bir sokağa çıkma izni almak için çabalamamdan ve bir kaç sayısal değer belirtmemden nasıl profesyonel sporcu olmaya çalıştığımı, derslerimi umursamadığımı çıkardınız bunuda tam anlayamadım. Dersten kafamı kaldırmaya vakit bulduğumda evde oturup dizi izlemek yerine daha yararlı bir şeyler yapmaya çalışıyorum, benim için hayat dersten ibaret değil. Spora ilerde devam etmemi söylemişsiniz ama hayatımda yapacağım en son şeylerden birisi de zevk aldığım bir sporu bırakmak olur...
Kadir, bir öğretmen olarak hem kendini ifade edişine hem bisiklet tutkuna hem de okuluna önem vermene bayıldım. Yolun açık olsun ☺️ İzni de bir an önce alırsın umarım.

Scudo
"Karaman'da polis uygulama noktasında korona virüs testi pozitif olduğu ortaya çıkan yolcunun bulunduğu otobüsteki 47 kişi karantinaya alındı."

(link)

@mathhocam
Hocam, yazdıklarınız beni çok mutlu etti. Teşekkür ederim. :)😊
Kadir kardeşim Liyakatsiz bürakrat bozuntuları torpilden, ılçe parti başkanın yakınından, millet vekili kayincosunun selamı gibi şeylerden anlarlarlar çünkü o koltuğâ bilgisi ve yeteneği ile değiĺ yalakaligı ile oturmuştur.
Birdaha bürokratlarla işin olursa bu üç şeyden birini yaninda götür.

Avcılar Ambarlı'daki şantiye için görevli olduğum için izinli olduğum kağıdı aldım. Yarın sabah Eminönü üzerinden basıp gideceğim. Bakalım sorun olacak mı?

Mağazaların çalışma saatlerini 17:30'a çekerek sadece çalışmamız gerektiğini ilettiler. En erken 17:00 çıkan özel sektör (çok az istisna daha erken çıkıyor) ne ara gidip ihtiyaçlarını alacak.

Edit: İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, organize sanayi siteleri, Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı'nda mesainin saat 17:00'de biteceğini duyurdu. Yerlikaya, AVM, zincir market ve semt dükkanlarının da saat 17:30'da kapanacağını duyurdu.

• Kızgın
Tepkiler: suat akman
Mağazaların çalışma saatlerini 17:30'a çekerek sadece çalışmamız gerektiğini ilettiler. En erken 17:00 çıkan özel sektör (çok az istisna daha erken çıkıyor) ne ara gidip ihtiyaçlarını alacak.

Edit: İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, organize sanayi siteleri, Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı'nda mesainin saat 17:00'de biteceğini duyurdu. Yerlikaya, AVM, zincir market ve semt dükkanlarının da saat 17:30'da kapanacağını duyurdu.
Bunların yapacakları iş bu kadar olur işte😡

Avcılar Ambarlı'daki şantiye için görevli olduğum için izinli olduğum kağıdı aldım. Yarın sabah Eminönü üzerinden basıp gideceğim. Bakalım sorun olacak mı?
Sabah kalktığımda hava çok rüzgarlı olduğu için yarına bıraktım 😀

Sıradaki yasaklar geliyor bunlar daha iyi günler. Nisanın ikinci haftasında tam kapanma görünümlü kısmı kapanma olacak. Bu sefer 65 yaş üstü dışarda 20 ile 65 yaş altı evde olacak. Doğum tarihleri çift olanlar perşembe pazar salı, tek olanlar diğer günler çıkacak. Beyaz saçlılara her şey serbest olacak sarı saçlılar hiç bir zaman dışarı çıkamayacak siyah saçlılar kısmı olarak sokağa çıkacak, Arabası mavi olanlara şehir içi dolaşmak yasak toplu taşımaya binsin ama kırmızı beyaz olanlara heryer serbest. Bisiklet lisansları yoğun kuyruk olması sebebiyle yasaklanıyormuş ama 10 12 yaş arası çocuklara bisiklet sürüşü serbestliği getiriliyor. Yol bisikletleri olanlar pandemi ile mücadele için bisikletlerin spor bakanlığına bağışlayacaklar bağışlamayanların gece polis baskını ile elindeki yol bisikletleri toplanıp hakkında il umumi hıfsı sıhha kanununa göre 4000 TL sembolik para cezası kesilecekmiş!

Bayrağımızı indiremeyecekler. Ezanlarımızı susturamayacaklar. Aya zorlanamalı dikine inişimize engel olamayacaklar , Alparslan bıyığından esinlenmiş tampon çizgileri olan yerli ve milli elektrikli aracımızın , yollara çıkmasına engel olamayacaklar . ( Bıyık kırmızı çizgimizdir.)

Tam kapanma gibi olan ama tam kapanma olmayan , kapanır gibi yapıp aslında kapanmadığımız , Türk tipi sokağa çıkma yasağımızdan vazgeçmemizi sağlayamayacaklar. Eyyyyyyy dış minnaklar. Siz kimsiniz. 200 - 300 dolar kadar bozdurup , tüm oyununuzu bir anda bozarız. Bizzzz tüp kaçağını çakmakla kontrol eden , covit olmuş eşimizie dostumuza geçmiş olsun misafirliğine gibip , kendimizde covit olan ama çaktırmayan bir millletiz. Sizin oyunlarınız bize söker mi ?

Tabi geçmiştede alıştınız bu ayak oyunlarına. Mesela da vinci denilen minnak maşası , benim başı kapalı hayrünisa bacımı , mona lisa diye dünyaya yutturmaya kalktı. Hatta bir kısım insanıda buna inandırmayı başardı. Biz yermiyiz. Ahanda resmin orjinali budur. Bu da size kapak olsun dış minnaklar ve onların yerli maşaları.

(link)

Eyyyyyy minnaklar , bizzzz gerekirse aya 4 şeritli otobanın yanında , geçiş garantili köprü , hasta garantili hastane bile yaparız. Siz kimsiniz ? Akıllı olun. adamın asabını bozmayın.

@Eshquia™
Videoda ki son hız 91 km/h ve Salih Manavoğlu'na ait bir video. Açıklamada yazıyor. Hız hakkında da değerli bilgiler verilmiş. Bu hız karbon hardtail ile yapılmış. Daha önce dağ bisikletciliği yaptınız mı bilmiyorum ama toprak arazide inişte 50km/h yapmak zor bir şey değil ve bu benim gidebildiğim limit hızlar. Fazlasına yemiyor. :D Hatta dışardan gelen bir tehlike olmadığı için şehir içinde sürüşe göre çok daha rahat ve eğlenceli. Dengesi belli bir seviyeye gelmiş birçok kişi 2-3 aylık düzgün çalışma ile yapabilir.

@Eshquia™
Videoda ki son hız 91 km/h ve Salih Manavoğlu'na ait bir video. Açıklamada yazıyor. Hız hakkında da değerli bilgiler verilmiş. Bu hız karbon hardtail ile yapılmış. Daha önce dağ bisikletciliği yaptınız mı bilmiyorum ama toprak arazide inişte 50km/h yapmak zor bir şey değil be bu benim gidebildiğim limit hızlar. Fazlasına yemiyor. :D Hatta dışardan gelen bir tehlike olmadığı için şehir içinde sürüşe göre çok daha rahat ve eğlenceli. Dengesi belli bir seviyeye gelmiş birçok kişi 2-3 aylık düzgün çalışma ile yapabilir.
İniş olduğunu belirtmediğin için bana fazla geldi tabii. Videoda ise toprak yoldan iniş yapılıyor. 50 km hız için çok müsait. Yine de 91 km bana fazla geldi. Yol bisikleti inişlerinde asfalt yolda dahi her zaman ulaşılan hızlar değil bunlar.
Salih ile konuşup Strava kaydını isteyeceğim. 😆

• Hahaha
Tepkiler: Kadir İLBAY
Selamlar dün akşam ihracat yüklemesi yaptığımız boyahaneden saat 21:45 gibi çıktım. ( Tabi ki izin belgem var ) Bu sefer standart yoldan gitmeyeyim dedim ve farklı ( tali ) bir rota ile evime ulaştım. Rotayı söyleyemeyeceğim ama gördüklerim inanılmazdı. Saat 22:00 geliyordu. Açık " Nöbetçi Kokoreççi" pankartlı bir minibüs dükkan, 500 mt ileride yine açık bir kuruyemiş Tekel ve bir kaç km ileride ise İnadına Açığız yazılı bir Bakkal vardı. Sokaklarda saate ve yasağa göre bayağı insan vardı. Çok şaşırdım. Bazı semtler yasaklardan muaf :) görünüyor. (Hiç sormayın Semt ismi vermeyeceğim.)
Görünen o ki esnafta o gezinen insanlarda maddi manevi bıktı arkadaşlar

*ÖNEMLİ DUYURU*
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Federasyonumuza yapılan bilgilendirmeye göre;
Kısmi kapanma tedbirleri kapsamında hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 19.00-05.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma günleri saat 19.00’da başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı saatlerinde Milli Takım Sporcuları dışındaki sporcuların antrenmanlarına devam *edemeyeceği* bildirilmiş olup, sokağa çıkma yasağı olmayan saatlerde ise aktif Lisansı bulunan sporcuların antrenmanlarını yapabilecekleri bildirilmiştir. Daha önce tarafımızca yazılan izin yazıları ise bu kapsamda iptal olmuştur.

Böyle bir yazıya denk geldim. Doğruluğu tartışılır.

*ÖNEMLİ DUYURU*
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Federasyonumuza yapılan bilgilendirmeye göre;
Kısmi kapanma tedbirleri kapsamında hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 19.00-05.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma günleri saat 19.00’da başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı saatlerinde Milli Takım Sporcuları dışındaki sporcuların antrenmanlarına devam *edemeyeceği* bildirilmiş olup, sokağa çıkma yasağı olmayan saatlerde ise aktif Lisansı bulunan sporcuların antrenmanlarını yapabilecekleri bildirilmiştir. Daha önce tarafımızca yazılan izin yazıları ise bu kapsamda iptal olmuştur.

Böyle bir yazıya denk geldim. Doğruluğu tartışılır.
Gençlik ve spor bakanlığını sitesinde herhangi bir duyuru yok bununla ilgili inşallah yalandır.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri