@recepB
Ankara da yaşamıyorum ama ben de şuan aynı durumda sayılırım. Aramadığım yer kalmadı ve il, ilçe gsmlerine de tek tek gittim. Lisansımı çıkarttım ancak bu izin belgesini dağa çıkıp antrenman yapacak olmama ve 25k nüfusu olan bir yerde yaşamama rağmen vermediler. Gerekçe olarak hiçbir sebep de sunulmadı resmen başlarından savdılar. Gidip kibar bir dille anlattım durumu ve gsm müdürüne genelgeyide gösterdim ''Hangi genelge yauuuw?'' dedi bana. Bi 5 kere okudu yazıyı ve hep kelimeleri değiştirerek bunun bana mümkün olmadığını söyledi. Mesela yazıda ''20 yaş altı sporcular yanlarında veli bulundurmaksızın Seyehat edebilir'' Yazarken. Gsm müdürü 20 yaş altı veli ile seyahat edebilir dedi o yüzden izin veremeyiz dedi ve reddetti sonra yazıda tam tersinin yazdığını gösterdim ve ''he dur bakem'' diyip bir 3 4 kere daha okudu yazıyı. Sonra da yazıda yazan ''Sporcular belgeyi ibraz etmek kaydıyla sokağa çıkma yasağından belirli saatlerde muaftır.'' Yazısından ''Bak bak ne diyor, belgeyi ibraz etmek diyor. Sen bana o belgeyi vermedin ki'' anlamı çıkardı. Artık tek tek her şeyi anlattıktan sonra da ''yav il bakanlığı yasakladı bunu olmuyor'' dedi ve 2 saatimi çaldı. Garip olan ildeki sporcu arkadaşlarım daha dün 10a yakın sokağa çıkma izni aldı.
Derin bir nefes aldım ve tamam hocam dedim ve çıkacaken ''dur dur senin kaskın var mı? ben bir çıkışta 7-8km bisiklet sürüyorum sen o kadar sürebiliyor musun?'' diye sordu. Ben de haftalık ortalama 200-250 km yaptığımdan, kaç senedir bu sporla uğraştığımdan ve kask, ekipman, bisikletle alakalı bir kaç şeyden daha bahsettim ve sustum. ''He iyi'' dedi ve ne anlattığımdan zerre bir şey anlamadığı belli oluyordu.
Sonra dedim ki zaten 2 tane dağ bisikleti sporcusu var burada biri ben diğeri arkadaşım x derken daha cümlemi bitirmeden ''Yohooo ben rahat rahat 14 tane sayarım'' dedi bana, resmen şok oldum çünkü 4 senedir bu şehrin sokaklarını hergün tavaf etmişken daha bir tane dahi kaskla bisiklet süren insan görmedim. Ve bu işin para, teknik, antrenman mevzularından bahsetmiyorum bile. hocam nasıl olur diye sordum ve bana verdiği cevap ''Valla gençler geçen ta x yerine gidiyorlardı helal olsun'' Dedi. X yerine yaşadığım yerin uzunluğu tam tamına 4.5km ve bunu gsm müdürü söylüyor inanabiliyor musunuz? Benim yaptığım disiplin karbon hardtail ile cross-country iken arazide rahatlıkla 50li hızlarda sürebiliyor iken, 700tllik market bisikleti ile kasksız, asfaltta 4km yapanlarla beni bir tuttu. (Yemeden içmeden biriktirip nelerden nelerden feragat edip bu sporu yapıyorum)
Gene tamam hocam dedim ve gidecektim. Bana bu sefer ''ya yeni yarış düzenlendi dün, adını unuttum sen neden katılmadım ona'' Dedi. (Cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışını kastediyor). Daha da uzatmak istemediğim ve çok sinirlendiğim için antrenmanım yoktu diyip direkt çıktım gittim. (Dünyadan çok başarılı sporcuların katıldığı, yol bisikleti ile düzenlenen ve yaşımın dahi tutmadığı bir yarışa nasıl katılabilirim? Tutsa bile katılmam 10 sene sonra bile katiyen mümkün değil) Normalde yazmayacaktım ama gsm müdürünün buranın başına da kayırma ile geldiğini bütün şehir biliyor.
İzni alamadığım gibi sinir katsayılarımda zorlandı. İzni alma sebebim oruçlu olacağım için iftardan sonra antrenman yapmaktı. Ben de haftanın bir günü 60+ çevirip vücudu hamlaştırmamaya çalışacağım. (Daha çok yazmak istediğim şeyler var ama yeterince uzun oldu zaten...)