Scudo Sports

17 Kasım 2020 Sokağa Çıkma Kısıtlamaları

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@Eshquia™ tamamdır dağılabiliriz. Maskeler fora.
@BirLebowski Siz de çok merkezi yerde olduğunuz için kuvvetle muhtemel maske cezası yediniz. Yanlış hatırlamıyorsam Bağdat Caddesindeydi. Beni arkadaşlar Beşiktaş tarafına çağırıyor ama ben genelde Durusu-Subaşı-Selimpaşa taraflarını tercih ediyorum hem bisikletli popülasyonu az hem de insan ve araç sayısı kısmen az oluyor. Bunla orantılı olarak polis sayısı çok çok çok az oluyor.

@Eshquia™ tamamdır dağılabiliriz. Maskeler fora.
@BirLebowski Siz de çok merkezi yerde olduğunuz için kuvvetle muhtemel maske cezası yediniz. Yanlış hatırlamıyorsam Bağdat Caddesindeydi. Beni arkadaşlar Beşiktaş tarafına çağırıyor ama ben genelde Durusu-Subaşı-Selimpaşa taraflarını tercih ediyorum hem bisikletli popülasyonu az hem de insan ve araç sayısı kısmen az oluyor. Bunla orantılı olarak polis sayısı çok çok çok az oluyor.
Aslında en çok bisikletlinin geçtiği güzargah bize denk geldi tabi, ben daha çok orman yolları istiyorum fakat orada da jandarmaya derdimizi anlatamayız endişesi var. Nihayetinde mantalite şu ; biz yazalım sen itiraz et
özetle bi miktar bürokrasiye katlanırsanız bisiklet ile çıkmak yasal, Uzak Podcast’ler de denk gelmiştim hafta sonu çıkanlar emniyet şeridi magandası ile eştir diye , hala anlayamıyorum bu görüşü savunanları .

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Havalar düzeldi,evde oturmak iyice can sıkmaya başladı.
Normal şartlarda, Cumartesi günleri 09.00-13.00 saatleri arasında çalışıyorum. İş yerimdeki bazı departmanlar,sokağa çıkma kısıtlaması zamanında izin yazısı ile işe geliyor. Cumartesi günleri işe gidiyorum ama sadece prosedür gereği. 4 saat boş boş takılıyorum. Artık izin yazısı alıp,işten sonra bisiklete binme zamanı geldi sanırım . Hatta izne Pazar günlerini de yazdırmak istiyorum :)
Ev Acıbdem,iş yeri de Göztepe'de. Beni Kartal'da sürerken durdursalar bir soru olur mu acaba?

selamlar malumumuz Ramazan ayı geliyor geldi hatta :) Antremana çıkabileceğim tek zaman iftardan sonraya kalıyor zaten iftar oldu bitti derken saat 9 oluyor akşam 9 da ise yasaklar başlıyor malesef...
Bugün aramadığım yer kalmadı Gençlik ve Spor Bakanlığı il müdürlüğü, İlçe Müdürlüğü, Kaymakamlık, Bisiklet Federasyonu dahil kimse bana net bir cevap vermedi. En son Ankara Valiliğine kadar aradım :D ama sonuç yok oradan oraya bağlıyorlar. Ankarada ikamet edip lisanlı bisiklet sürenlere soruyorum herhangi bir bilginiz var mıdır dostlar, hangi durumlarda muaf oluyoruz veya muaf olmamız için ne yapmamız gerekli.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
@recepB
Ankara da yaşamıyorum ama ben de şuan aynı durumda sayılırım. Aramadığım yer kalmadı ve il, ilçe gsmlerine de tek tek gittim. Lisansımı çıkarttım ancak bu izin belgesini dağa çıkıp antrenman yapacak olmama ve 25k nüfusu olan bir yerde yaşamama rağmen vermediler. Gerekçe olarak hiçbir sebep de sunulmadı resmen başlarından savdılar. Gidip kibar bir dille anlattım durumu ve gsm müdürüne genelgeyide gösterdim ''Hangi genelge yauuuv?'' dedi bana. Bi 5 kere okudu yazıyı ve hep kelimeleri değiştirerek bunun bana mümkün olmadığını söyledi. Mesela yazıda ''20 yaş altı sporcular yanlarında veli bulundurmaksızın Seyehat edebilir'' Yazarken. Gsm müdürü 20 yaş altı veli ile seyahat edebilir dedi o yüzden izin veremeyiz dedi ve reddetti sonra yazıda tam tersinin yazdığını gösterdim ve ''he dur bakem'' diyip bir 3 4 kere daha okudu yazıyı. Sonra da yazıda yazan ''Sporcular belgeyi ibraz etmek kaydıyla sokağa çıkma yasağından belirli saatlerde muaftır.'' Yazısından ''Bak bak ne diyor, belgeyi ibraz etmek diyor. Sen bana o belgeyi vermedin ki'' anlamı çıkardı. Artık tek tek her şeyi anlattıktan sonra da ''yav il bakanlığı yasakladı bunu olmuyor'' dedi ve 2 saatimi çaldı. Garip olan ildeki sporcu arkadaşlarım daha dün 10a yakın sokağa çıkma izni aldı.

Derin bir nefes aldım ve tamam hocam dedim ve çıkacaken ''dur dur senin kaskın var mı? ben bir çıkışta 7-8km bisiklet sürüyorum sen o kadar sürebiliyor musun?'' diye sordu. Ben de haftalık ortalama 200-250 km yaptığımdan, kaç senedir bu sporla uğraştığımdan ve kask, ekipman, bisikletle alakalı bir kaç şeyden daha bahsettim ve sustum. ''He iyi'' dedi ve ne anlattığımdan zerre bir şey anlamadığı belli oluyordu.

Sonra dedim ki zaten 2 tane dağ bisikleti sporcusu var burada biri ben diğeri arkadaşım x derken daha cümlemi bitirmeden ''Yohooo ben rahat rahat 14 tane sayarım'' dedi bana, resmen şok oldum çünkü 4 senedir bu şehrin sokaklarını hergün tavaf etmişken daha bir tane dahi kaskla bisiklet süren insan görmedim. Ve bu işin para, teknik, antrenman mevzularından bahsetmiyorum bile. hocam nasıl olur diye sordum ve bana verdiği cevap ''Valla gençler geçen ta x yerine gidiyorlardı helal olsun'' Dedi. X yerine yaşadığım yerin uzunluğu tam tamına 4.5km ve bunu gsm müdürü söylüyor inanabiliyor musunuz? Benim yaptığım disiplin karbon hardtail ile cross-country iken arazide rahatlıkla 50li hızlarda sürebiliyor iken, 700tllik market bisikleti ile kasksız, asfaltta 4km yapanlarla beni bir tuttu. (Yemeden içmeden biriktirip nelerden nelerden feragat edip bu sporu yapıyorum)

Gene tamam hocam dedim ve gidecektim. Bana bu sefer ''ya yeni yarış düzenlendi dün, adını unuttum sen neden katılmadım ona'' Dedi. (Cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışını kastediyor). Daha da uzatmak istemediğim ve çok sinirlendiğim için antrenmanım yoktu diyip direkt çıktım gittim. (Dünyadan çok başarılı sporcuların katıldığı, yol bisikleti ile düzenlenen ve yaşımın dahi tutmadığı bir yarışa nasıl katılabilirim? Tutsa bile katılmam 10 sene sonra bile katiyen mümkün değil. Amatör lisanslı futbolcunun milli takım maçına katılması gibi oluyor resmen) Normalde yazmayacaktım ama gsm müdürünün buranın başına da kayırma ile geldiğini bütün şehir biliyor.

İzni alamadığım gibi sinir katsayılarımda zorlandı. İzni alma sebebim oruçlu olacağım için iftardan sonra antrenman yapmaktı. Ben de haftanın bir günü 60+ çevirip vücudu hamlaştırmamaya çalışacağım. (Daha çok yazmak istediğim şeyler var ama yeterince uzun oldu zaten...)

Son düzenleme:
@recepB
Ankara da yaşamıyorum ama ben de şuan aynı durumda sayılırım. Aramadığım yer kalmadı ve il, ilçe gsmlerine de tek tek gittim. Lisansımı çıkarttım ancak bu izin belgesini dağa çıkıp antrenman yapacak olmama ve 25k nüfusu olan bir yerde yaşamama rağmen vermediler. Gerekçe olarak hiçbir sebep de sunulmadı resmen başlarından savdılar. Gidip kibar bir dille anlattım durumu ve gsm müdürüne genelgeyide gösterdim ''Hangi genelge yauuuw?'' dedi bana. Bi 5 kere okudu yazıyı ve hep kelimeleri değiştirerek bunun bana mümkün olmadığını söyledi. Mesela yazıda ''20 yaş altı sporcular yanlarında veli bulundurmaksızın Seyehat edebilir'' Yazarken. Gsm müdürü 20 yaş altı veli ile seyahat edebilir dedi o yüzden izin veremeyiz dedi ve reddetti sonra yazıda tam tersinin yazdığını gösterdim ve ''he dur bakem'' diyip bir 3 4 kere daha okudu yazıyı. Sonra da yazıda yazan ''Sporcular belgeyi ibraz etmek kaydıyla sokağa çıkma yasağından belirli saatlerde muaftır.'' Yazısından ''Bak bak ne diyor, belgeyi ibraz etmek diyor. Sen bana o belgeyi vermedin ki'' anlamı çıkardı. Artık tek tek her şeyi anlattıktan sonra da ''yav il bakanlığı yasakladı bunu olmuyor'' dedi ve 2 saatimi çaldı. Garip olan ildeki sporcu arkadaşlarım daha dün 10a yakın sokağa çıkma izni aldı.

Derin bir nefes aldım ve tamam hocam dedim ve çıkacaken ''dur dur senin kaskın var mı? ben bir çıkışta 7-8km bisiklet sürüyorum sen o kadar sürebiliyor musun?'' diye sordu. Ben de haftalık ortalama 200-250 km yaptığımdan, kaç senedir bu sporla uğraştığımdan ve kask, ekipman, bisikletle alakalı bir kaç şeyden daha bahsettim ve sustum. ''He iyi'' dedi ve ne anlattığımdan zerre bir şey anlamadığı belli oluyordu.

Sonra dedim ki zaten 2 tane dağ bisikleti sporcusu var burada biri ben diğeri arkadaşım x derken daha cümlemi bitirmeden ''Yohooo ben rahat rahat 14 tane sayarım'' dedi bana, resmen şok oldum çünkü 4 senedir bu şehrin sokaklarını hergün tavaf etmişken daha bir tane dahi kaskla bisiklet süren insan görmedim. Ve bu işin para, teknik, antrenman mevzularından bahsetmiyorum bile. hocam nasıl olur diye sordum ve bana verdiği cevap ''Valla gençler geçen ta x yerine gidiyorlardı helal olsun'' Dedi. X yerine yaşadığım yerin uzunluğu tam tamına 4.5km ve bunu gsm müdürü söylüyor inanabiliyor musunuz? Benim yaptığım disiplin karbon hardtail ile cross-country iken arazide rahatlıkla 50li hızlarda sürebiliyor iken, 700tllik market bisikleti ile kasksız, asfaltta 4km yapanlarla beni bir tuttu. (Yemeden içmeden biriktirip nelerden nelerden feragat edip bu sporu yapıyorum)

Gene tamam hocam dedim ve gidecektim. Bana bu sefer ''ya yeni yarış düzenlendi dün, adını unuttum sen neden katılmadım ona'' Dedi. (Cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışını kastediyor). Daha da uzatmak istemediğim ve çok sinirlendiğim için antrenmanım yoktu diyip direkt çıktım gittim. (Dünyadan çok başarılı sporcuların katıldığı, yol bisikleti ile düzenlenen ve yaşımın dahi tutmadığı bir yarışa nasıl katılabilirim? Tutsa bile katılmam 10 sene sonra bile katiyen mümkün değil) Normalde yazmayacaktım ama gsm müdürünün buranın başına da kayırma ile geldiğini bütün şehir biliyor.

İzni alamadığım gibi sinir katsayılarımda zorlandı. İzni alma sebebim oruçlu olacağım için iftardan sonra antrenman yapmaktı. Ben de haftanın bir günü 60+ çevirip vücudu hamlaştırmamaya çalışacağım. (Daha çok yazmak istediğim şeyler var ama yeterince uzun oldu zaten...)

Kardir kardeşim;

Bisiklet sporunun sana getirisi tamamen 0 (Yazı ile: SIFIR) Bence sen bu spor ile amatör olarak uğraş. Fakat öncelik olarak okul ve derslerine ağırlık ver. Daha sonrasında, ileri yaşlarda iyi bir meslek ve maaş sahibi olduğunda istediğin bisikleti alıp uygun yaş kategorisinde bu spora devam edebilirsin. Yok 50 yapıyorum 60 yapıyorum, şu kadar senedir bu sporu yapıyorum konularını irdeleyip seni üzmek istemeyiz. Dediğim gibi. Önce okul, önce meslek.

Kolaylıklar diliyorum.

@Mad Buddha Merhaba abi, öncelikle ben bu sporu para kazanmak veya meslek sahibi olmak için yapmıyorum ve zaten amatör olarak uğraşıyorum. Allah'a şükür istediğim bisiklete de biniyorum. Dağ bisikleti sporu ile ilgilenenler de arazide 50li hızların fazla olmadığını biliyorlardır ve benim bunu söylememdeki amacım ''Bak ben bunu yapabiliyorum, sen yapamazsın'' Demek asla değil ama birkaç mesajımda bunu irdelemeye getirdiniz. Gerçekten anlayamıyorum çünkü bunlar bir başarı sayılabilecek şeyler bile değil. Benimle yaşıt bir çok dağ bisikleti sporcusu ile görüşüyorum ve kendimi onlarla kıyaslayacak olursam aralarından en kötüsü benim diyebilirim. Aynı şekilde bu insanlarda para kazanmıyor... Amacım onlardan iyi olmak, en iyisi olmak değil, yavaş yavaş kendimi geliştirmeye çalışıyorum hepsi bu. Bunları irdelemeniz benim için bir şey ifade etmiyor ki neden üzüleyim? Okul ve derslerim gayet iyi. Hep ortalamalarım 96+ olmuştur. (dershane+günde 3 saat çalışma. İsterseniz bunu da irdeleyin? Hemen kanıt sunabilirim...). Sana bunun kattığı SIFIR demişsiniz ama sportif olmak, sağlıklı olmak, bir hobi ile uğraşmak, sinir stresi atmak, yeni yerler görmek, eğlenmek, yeni arkadaşlar edinmek benim gözümde sıfırdan daha fazlası. Bir sokağa çıkma izni almak için çabalamamdan ve bir kaç sayısal değer belirtmemden nasıl profesyonel sporcu olmaya çalıştığımı, derslerimi umursamadığımı çıkardınız bunuda tam anlayamadım. Dersten kafamı kaldırmaya vakit bulduğumda evde oturup dizi izlemek yerine daha yararlı bir şeyler yapmaya çalışıyorum, benim için hayat dersten ibaret değil. Spora ilerde devam etmemi söylemişsiniz ama hayatımda yapacağım en son şeylerden birisi de zevk aldığım bir sporu bırakmak olur...

Son düzenleme:
Çok harika önlemler gerçekten. Sabah ve akşam işe gidiş geliş saatlerinde özellkle büyük şehirlerde toplu taşıma dolup taşacak, bu önlemleri duyan bir virüs olsam, bu gece arkadaşlarımı toplar, sabaha kadar halay çekerdim.

Not: Bugün gördüğüm üzere virüs hayallerine ulaşmış görünüyor. Akşam 6-7 arası muazzam bir trafik, otobüslerde yüzleri camlara yapışmış insanlar, otobüs durağında bekleyen yüzlerce insan, marketlerde onlarca kişilik kasa kuyrukları, vs vs vs...

Vaka sayılarında geçen hafta dünyada ikinci sıraya yerleşmişiz. Gelişmiş ülkeler 4. kez kapanmaya gitti, biz de kısmi kapanma diye kendimizi kandıralım ancak.

Bizdeki yasaklar, koronayı nasıl daha hızlı yayabiliriz yasakları.

Akşam 19.00'dan sonra özel aracınla tek başına şehirler arası yolculuk yapman yasak. Yapman gerekiyorsa toplu taşıma ile yap diyorlar.
Biri bana bunun açıklamasını yapabilir mi? Mantıklı bir açıklama istemiyorum, saçma da olsa, neden acaba??

Bizdeki yasaklar, koronayı nasıl daha hızlı yayabiliriz yasakları.

Akşam 19.00'dan sonra özel aracınla tek başına şehirler arası yolculuk yapman yasak. Yapman gerekiyorsa toplu taşıma ile yap diyorlar.
Biri bana bunun açıklamasını yapabilir mi? Mantıklı bir açıklama istemiyorum, saçma da olsa, neden acaba??
Çünkü ŞAHSIM öyle olmasını istiyor..

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri