Scudo Sports

17 Kasım 2020 Sokağa Çıkma Kısıtlamaları

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Arkadaşlar merhaba. 18 yaşımdayım, İlçe gençlik ve spor müdürlüğünden ferdi lisans çıkarttım, yol ve dağ bisikleti için.
Dün 22.00 gibi Kadıköy’den dönüyordum bisikletimle. Durduran olmadı. Ancak polis durdursa lisansı göstersem ne diyecek hiçbir fikrim yok.
sizce? Bunun doğrulamasını nereden yapabiliriz?

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Scudo
@bybilisim1 sadece milli sporcu olanlar sokağa çıkma kısıtlamasından muaf diye biliyorum lisanslıların izin kağıdı olması lazım nerden alındığını hatırlamıyorum

@bybilisim1 sadece milli sporcu olanlar sokağa çıkma kısıtlamasından muaf diye biliyorum lisanslıların izin kağıdı olması lazım nerden alındığını hatırlamıyorum

benim ayrıca çalışma iznim var, hem de bisiklet lisansım.Hani hafta içi çalışıyorum, mecburen hafta sonu antrenman yapmam gerekiyor cümlesi mantıklı değil mi? Lisansı da yasak saatlerinde her yer sakinken güvenli bir şekilde sürebilmek için temin ettim.

@bybilisim1 işe gidiyorum derseniz daha ikna edici olabilir sanki :) (çalışma izninde saatler belirtilmiyorsa tabi)

benim ayrıca çalışma iznim var, hem de bisiklet lisansım.Hani hafta içi çalışıyorum, mecburen hafta sonu antrenman yapmam gerekiyor cümlesi mantıklı değil mi? Lisansı da yasak saatlerinde her yer sakinken güvenli bir şekilde sürebilmek için temin ettim.
Değil. Lisansın bu yönde resmi bir garantisi yok.

• Beğen
Tepkiler: Eshquia™
2020 yılının sonuna değin G.S.İ.M.lüğüne , iliniz bisiklet federasyonu temsilcisi imzalı izin talebinizle başvuru yaptığınızda izin alınabiliyordu. Güncel lisansınız ile hafta sonlarına özel 3 saat izin alındığında bu belge için olimpik ve uluslar arası yarışçı olduğunuza bakılmıyordu. Ki biz Bursa da bu yolla izin aldık ve hafta sonları bu hakkımızı kullanıyoruz. Antrenman saatlerimizde belli noktalarda görevli güvenlik memurları sorduğu zamanda izin belgemizi gösterip yolumuza devam ediyoruz. Yanından geçerken selamlaşıp durmamıza gerek kalmayan çevirme noktaları da oluyor.
Ancak yeni yıl ile birlikte - gerekçesine tam ikna olamadığımız kimi nedenlerle- bu özel izin artık verilmiyor.
Her lisanslı bisikletçi - olimpik yada uci yarışçısı olmayacağı için - bu ayrımcılığı esefle kınıyorum.
Federasyon ve G.S.İ.M. lüklerinin bu ötekileştirme uygulamasını kaldırmasını umuyor öte yandan bireysel izin başvurunuzu da yapmanızı öneriyorum.
Hak verilmez alınır..

Son düzenleme:
Değil. Lisansın bu yönde resmi bir garantisi yok.
Ne işe yarıyor o zaman bu lisans?
2020 yılının sonuna değin G.S.İ.M.lüğüne , iliniz bisiklet federasyonu temsilcisi imzalı izin talebinizle başvuru yaptığınızda izin alınabiliyordu. Güncel lisansınız ile hafta sonlarına özel 3 saat izin alındığında bu belge için olimpik ve uluslar arası yarışçı olduğunuza bakılmıyordu. Ki biz Bursa da bu yolla izin aldık ve hafta sonları bu hakkımızı kullanıyoruz. Antrenman saatlerimizde belli noktalarda görevli güvenlik memurları sorduğu zamanda izin belgemizi gösterip yolumuza devam ediyoruz. Yanından geçerken selamlaşıp durmamamıza gerek kalmayan çevirme noktaları da oluyor.
Ancak yeni yıl ile birlikte - gerekçesine tam ikna olamadığımız kimi nedenlerle- bu özel izin artık verilmiyor.
Her lisanslı bisikletçi - olimpik yada uci yarışçısı olmayacağı için - bu ayrımcılığı esefle kınıyorum.
Federasyon ve G.S.İ.M. lüklerinin bu ötekileştirme uygulamasını kaldırmasını umuyor öte yandan bireysel izin başvurunuzu da yapmanızı öneriyorum.
Hak verilmez alınır..
Ben şahsi olarak ferdi lisans çıkardım, bana aktarılanlara göre bisiklet sürmek için yasaktan muaf tutuluyormuşuz. Bu işe de yaramıyorsa ne işe yarıyor bu lisans?
20 yaş altı lisanslı olup durdurulup ceza yiyen oldu mu?
Hiçbir fikrim yok bende bunhn cevabını arıyorum, ona göre çıkacağım.
Yahu hafta içi zaten çalışıyorum, hafta sonu da yasak var. Şu an çıkmaya korkuyorum. Ne yapacağım ben? Gittikçe soğuyor kaslarım çünkü. Bir yarışa katılım sağlamak istesem, hiçbir şekilde kondisyonum yok.

Son düzenleme:

Ben şahsi olarak ferdi lisans çıkardım, bana aktarılanlara göre bisiklet sürmek için yasaktan muaf tutuluyormuşuz. Bu işe de yaramıyorsa ne işe yarıyor bu lisans?

Yahu hafta içi zaten çalışıyorum, hafta sonu da yasak var. Şu an çıkmaya korkuyorum. Ne yapacağım ben? Gittikçe soğuyor kaslarım çünkü. Bir yarışa katılım sağlamak istesem, hiçbir şekilde kondisyonum yok.
Federasyona bağlı bir yarışa katilmak isterseniz lisans ihtiyaciniz oluyor. Sokaga cikma kisitlamasini delmek icin bir faydasi yok ama halden anlayan kolluk kuvvetlerine denk gelirseniz faydasi olabilir.

Bisiklet sevdalısı polis arkadaş edinmeye çalışın. Ama jandarma bölgesinde sürmeyin :)

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Bugünkü kabine toplantımızda Normalleşme adımlarının prensipte nasıl atılacağı hususunu kapsamlı şekilde görüştük buna göre hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek.

Cumartesi serbest diyebilir miyiz şimdi?

Bursa şu an için haftasonu serbest

Pazar günü serbest olanlar bizim yerimize de bisiklet sürsünler, evde oturup forumdan izleriz.. Bizde cumartesiyi kaptık neyse ki😄
Artık bol bol bahar ve bisiklet temalı fotoğraflar görürüz😊

Biz yine insanlardan uzak, doğaya kaçalım, sağlıklı pedallamalar🥳

Cumartesi çalışmayanlar için bu karar güzel olmuş,bizim gibi ctesi çalışanlara uzun turlar yine hayal :acpsnr: iş çıkışına ve sabah mesai öncesine sıkıştırılmış sürüşlere devam:mad:

Bugün G.S.İ.M ye lisanslarla beraber federasyonun faaliyet takvimini - antrenman güzergahımızı -saatini belirten bir dilekçeyle hafta sonu antrenman yapabilmek için başvuru yaptık.
Yakın zaman da neticeyi bildiririm.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri