Scudo Sports

'' 16 ekim iznik e hazırlık antremanı -2 -bıçkıdere-''

@Ozan Güner

Ozan;

"Araziye ayrı, asfalta ayrı lastik" takmaktansa "semi-slick" diye tabir edilen lastiklerden al. 2'si bir arada. Tak ve çık ;) Lastik değiştirmeyi de unut.

Eğer düşünürsen bende bir çift, hiç kullanılmamış Kenda marka dış lastik var. Türkiye'de bulunmadığı için fazladan getirtmiştim yurtdışından. ( Şu anda benim bisikletin üzerinde de onlardan var. Bir çift eskittim, şimdi yenilerini taktım. Off-road, on-the-road herbiyere girdim. Bir buçuk senedir de lastik değiştirmem. 16'sında onlarla gelicem Kurtdoğmuş'a )

* 26x1.90,
* Katlanabilir,
* Inch başına düşen dikiş sayısı: 120 TPI,
* Çift hamur katmanından oluşuyor: 55 ve 60 a,
* Ağırlığı: 427 gram.
* John Tomac imzalı.

Amma reklam yaptım haa! :eek:

Fotoğrafını görmek istersen: "kenda short tracker" yaz, görsellere bak Google'dan.

Scudo
Şimdi kudret abi 16 ekimde bıçkıdereye dişli lastiklerlemi gelelim offroad tarzı yollar varmı .
Ölüm yolundan geçicez mi ?
Yoksa 1x1.75 lik overdrive var onlarlamı geleyim ??

@Bugsbunny

Benim de o lastiklere ihtiyacım var. Varsa bana verebilir misin Ogün Abi ?

• Beğen
Tepkiler: Bugsbunny
@Emir Tetiklitop

* 26x1.90,
* Katlanabilir,
* John Tomac imzalı.

emir ,,,ogün dostumun lastiği ideal ben offroda girmeyeceğim,karar senin,,,,,,,

@Cem Şentin

Normalde dün geri kazanım antremanı yapacaktım. Ama buzdolabının kompresörünün değişmesine göz kulak olmak zorunda olduğumdan onu bugün yapabildim. 16.50'de evden sırt çantam ve bisikletimle alışveriş için çıktım ve işimi 20 dakika içinde hallettikten sonra sırt çantamı evde bırakıp bel çantamı alarak Bostancı'ya pedalladım. Cadde Bisiklet'te sapıtan km saatini düzelttirdikten sonra Erenköy'de Bağdat Caddesi'nden ayrılıp Kozyatağı-Küçükbakkalköy-Kayışdağı-Ferhatpaşa-Ortadağ Mahallesi-Soğanlık (TEM Bağlantı yolundan)-Cevizli güzergahını izledim ve 19.50'de evde oldum. Ev alışverişi ve km saatini düzelttirme için yaptığım 14,5 km hesaba katılırsa 2,5 saat bisiklet üzerinde kalarak 50 km yapmışım.

@Kudret Kurtcebe

O zaman bende offroad a girmiycem maxxis overdrive ile geleyim bari ...

@Emir Tetiklitop

yav ,zati o offroad yolda olayın zorluğunu gördük ,tavşanlı yolu hikaye gelecek dabıl yaptık bi kere ,evet dönüşte isteyen girer ,geçen pazar zati olay başarılmıştır ,,,,,,

@Emir Tetiklitop

Normalde ben de girerdim offroada. Ancak altımdaki Rubena lastikle taşlık zeminde tutunmak zor. Ayrıca 4 Eylül'deki Bıçkıdere turu sonrası Korsan Hasan'la birlikte yaptığım offroad sonrasında fren papuçları yalama olmuş ve haliyle onların değişimi kaçınılmaz olmuştu. Haliyle fren papuçlarını yeniden değiştirmek zorunda kalmak istemiyorum. O nedenle ben de Bıçkıdere'den Göçbeyli üzerinden döneceğim Emir Kardeş gibi.

Yada ben vazcaydım kudret abi dişli lastikle geliyorum o inişlerde gidonun titremesine hasta oldum bir daha tadacağım o zevki :D hatta epicon mu alsam diorum xD

@Emir Tetiklitop

Emir, dişli lastikle offroad sana rahat gelir. Ama asfaltta o lastik gücünden çalar. Bunu bizzat 31 Ağustos'ta Bıçkıdere turu öncesi idman amaçlı yaptığım Kartal-Ömerli-Bıçkıdere-Darlık-Ovacık-Şifa Mahallesi turunda hala kenarda duran dişli lastiğimle test ettim. O yüzden dişli lastikle gelmeni tavsiye etmem. 4 Eylül'deki turda şimdikli Rubena lastiğim sayesinde, offroadta fren papuçlarını yesem de 31 Ağustos'takinden 3 saat önce eve döndüm. Bu da bahsettiğim 31 Ağustos'taki tur:

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=90250

@Cem Şentin

sonunda, herkez ogünün lastiğinden alacak ,evet yeşilde gördüm ,şivalve maraton, tam ideal hem toprak hem yolda ama,600 gram teki valla ogün ün tekerine müracatta ama ben 400 gramlık tekeri kullandım, ama dört ay dayandı bana offroad içindi sadece,,,,,,
hem hafif hem uzun zaman gidecek teker,,,toprak ve yol için,,,,

26x1.90,
* Katlanabilir,
* John Tomac imzalı.,,,

evet ogün bir buçuk sene kullanmış , denemek lazımda yolda silik teker kadar şansı varmı,,,,

http://s.wiggle.co.uk/images/kenda%20tkt74sew.jpg

kenda short tracker

http://cdn.mos.bikeradar.com/images/bikes-and-gear/components/tyres/Kenda/MBK212.group.kenda_tracker-399-75.jpg
http://www.bicyclestore.com.au/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/m/a/maxxis_zenith.jpg

benim teker bu 80 hava basılıyor buna ,,,,

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi, bu lastikleri arazi ile asfaltın birleşimi, ortalaması diye düşün. Downhill yapacaksan ya da ağır arazi diyebileceğimiz "çamura" gireceksen olmaz; kaydırır. Test edildi tarafımdan :) Onun dışında zaten, girdiğim heryerde yüzümü güldürdü. Daha önce Bontrager Jones AC kullanmıştım. Ağır arazi lastiğiydi ve oldukça da iyiydi. Dişleri derindi. Ama yuvarlanma direnci çok fazlaydı ve kaymak asfaltta yoruyordu beni, titretiyordu bisikleti.
Ben de asfalt için Rubena Flash, arazi için Bontrager takmaya başladım. Sonra bıktım lastik değiştirmekten. Yine bi abimin önerisiyle semi-slick lastik araştırdım ve bunları buldum. ( Bir de Schwalbe'nin Furious Fred'i vardı. Daha hafif. Ama çok daha pahalı. Onlara yanaşmadım ). Kenda Short Tracker'ı keşfettikten sonra da unuttum lastik değiştirmeyi.
Asfalt için, senin Xenith lastiklerin yuvarlanma direnci bu Kenda lastiklerinkinden daha düşüktür; bu kesin. Daha hızlı gidersin. Ama zaten Kenda Short Tracker'ı, yazının başında da belirttiğim gibi, arazi ile asfaltın birleşimi, ortalaması diye düşün. Sadece asfaltta kullanacak, hiç araziye çıkmayacak birisinin Xenith alması çok mantıklı. Ya da ağır araziyi seven birinin, 26 x 2.7'lik 1200 gr'lık lastikleri takması çok normal. Ama arada bi arazi, arada bir asfalt yapacaksan ( bizimki gibi ) o zaman semi-slick çok iyi oluyor.

Kenda firması, reklamını yapıyoruz o kadar. Gör bizi de. He he... :D

@Bugsbunny

zati ogün topraktan çıktım biliyorsun bu teker stabilizede de iyi 80 hava ama 70 basıyorum.

16 ekim bıçkıderede a- b takımı yoktur.....

avrupa yaka,,,

1- burak
2- yılmaz
3- osman
4- adem dualı
5- ekrem
6 -emir
7- adem sönmez,,,,,

anadolu yaka

1- kudret
2- ozan,,,,,,
3- bugsbunny -ogün---türk iş bloktan katılır...
4- bahtiyar -dudulludan
5- erkan...... dudulludan..

cem şentin kendi güzergahından gene aynı şekilde gelecek,,,,

prosedür....................bostancı çıkış saat 08.30 ....adalar iskele önü....
durmadan gidilecek sele üstünde su içmece ,,,,bıçkıdere 44 km dir ..
bıçkıdere yarım saat mola akabinde yavaş tempo sonra hızlanmaca......
ben kurtdoğmuşa dönüşte girmeyeceğim ama isteyen girer tabi bu vesile ile çok da iyi olur dahada kuvvetlenirler...iznik tavşanlı yolu için..

@Bugsbunny
Abi benim dişlilerden çok çektim ben ya, 2000-2500 km dir asfalt-offroad heryerde onu kullandım artık dişlerde eridi zaten ama demek istediğim dişli lastik vardı bisiklette fakat yararını gördüğüm km sayısı 200 ü geçmemiştir. 2300km eziyet çektim dişli lastikle. Bir full slick alıp onun keyfine varmak istiyorum.
Ondan sonra dediğin gibi yapabilirim, yeni bisikletçiyim daha neyin ne olduğunu kullanarak göreceğiz işte. Full slick'i tecrübe etmek istiyorum.
Bu senin dediğin kenda lastikler baya hafifmiş ama semi slick'e göre. Fiyatı nedir bunların ?

@Bugsbunny
Pahalı yav ben slickleri 3 tane iç lastik dahil senin attığın fiyattan alacağım.Bakalım benim dişliler duracak kenarda hem slick hem dişli ömrünün sonuna geldiğinde bunları düşünebilirim yani bi 6 ayı var temiz önümüzdeki yaza kadar kullanacağım elimde olacak lastikleri.

Islak ve kuru asfaltta önerdeiğim tek lastik maxxis overdrive
Onun dışında dişli lastik en iyisi
Bende ya herro ya merro ikisinin ortası yoktur digital düşünürüm lojik :D
dişli lastikle gelicem en iyisi :D

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
@Emir Tetiklitop

kararsız kazım emir,,,,:D :D :D bence de silik....

:in: :in:

Geri