Scudo Sports

15 Temmuz Şehitlerini Anma Ulusal Bisiklet 4. Yol Yarışları

Sıkıntı yok hocam. Bak sen ne kadar rahat memnuniyetsizliği dile getirebiliyorsun. Sandık başında kafana silah dayanıp, "şu partiye oy vermezsen yakarız bu köyü" gibi bir muameleye maruz kaldın mı hiç? Hayır. Herkes seçiminde özgür. Bireysel seçim hakkı var. İsteyen istediğine gider. Sen çık ortaya, bu memleketi çağ atlatacağına ikna et, seni seçelim. Böyle gülme emojileriyle benim seçimimi alaya alarak kendi kendini tatmin eder eğlenir iyi vakit geçirirsin ama insanın eylemlerinin somut bir amacı olmalı. Bak biz gerçekten tepki koyduk, İstanbul ve Ankara'da sizin zihniyetinizin belediyeciliğini deniyoruz. İzmir'de sizin zihniyetinize ait mevcut belediyeciliğini değiştirecek yüreğiniz var mı? İzmirli olmayabilirsin, zihniyet olarak soruyorum. Allah Tunç Soyer'i İzmir'in başından eksik etmesin. Kendisinin yılmaz destekçisiyim.
Vallahi hocam size tek şunu söyleyim başı açık kadın perdesiz eve benzer diyen zihniyete ben oy vermem demagojiye gerek yok cumhuriyet ve laikliğe düşman CHP ise onada söverim ben parti tutmam bu söylemlerinin inan hiç bir değeri yok tüp kuyruğu vardı diyen dayılar gibi komik...
İstanbul ve ankarayı bir daha AKP alamaz hocam 10 yıl sora ömrümüz yeter burada olursak yazışırız o devirler bitti...

Scudo
İddia ettiğine göre 46 yaşında insansın, aklın yaşta olmadığının en büyük kanıtısın. Onurun da gene aynı şekilde.
Çok haklısın, o yüzden senin gibilerle tartışmayı uzatmanın anlamı yok. Diyeceğimi demişim.

• Beğen
Tepkiler: imamyakali
Kazan ilçesinin Kahraman ünvanını almasını sağlayan belediye başkanının darbe gecesi Antalya’da tatilde olduğu ortaya çıkmıştı. Oysa ne güzelde anlatıyordu halkı organize edip ateş yakıp F-16 uçaklarının kalkmasını engellediğini.

Bisikletçiler birbirini ya da birilerini tekmeliyor,birileri bisikletçilerin üstüne yürüyor,peletonun ortasına tır dalıyor,bayan sporcu acılar içinde yerde ambulans beklerken hakem onu azarlıyor,rezillik üstüne rezillikler oluyor. Tartışılan konu Akp-Chp tartışması.Benim partim senin partini döver,senin devrin eskide kaldı benim devrim geçmedi tartışması. Elbette herkes istediğini yazabilir saygı çerçevesinde ama bir konuyu da siyasete bağlamasak mı?Olayı ana konu üzerinde değerlendirip,sığ tartışmalar içinde konuyu saptırmasak mı?

Bisikletçiler birbirini ya da birilerini tekmeliyor,birileri bisikletçilerin üstüne yürüyor,peletonun ortasına tır dalıyor,bayan sporcu acılar içinde yerde ambulans beklerken hakem onu azarlıyor,rezillik üstüne rezillikler oluyor. Tartışılan konu Akp-Chp tartışması.Benim partim senin partini döver,senin devrin eskide kaldı benim devrim geçmedi tartışması. Elbette herkes istediğini yazabilir saygı çerçevesinde ama bir konuyu da siyasete bağlamasak mı?Olayı ana konu üzerinde değerlendirip,sığ tartışmalar içinde konuyu saptırmasak mı?

Malesef ki Turkiye'de olan biten her sey siyasidir. Iktidar butun devlet organlarini ve kamu kuruluslarini siyasilestirmistir. Herhangi bir kamu ya da ozerk olmasi gereken kurumun baskani/yoneticisi liyakata degil, iktidara olan yakinligina gore goreve getirilmekte/atanmaktadir. Bu durumda bu organizasyonu duzenleyen bisiklet federasyonunun durumunu siyasete baglamamak mumkun degil malesef.

Birisinin ölmemiş olması çok büyük bir şans!
Aksi takdirde bu iş bizim burada tartıştığımız ile kalmazdı.
Tamamen şov amaçlı, temelsiz, düşünülmeden, organize edilmeden ''15 Temmuz geldi. Aaaa bisiklet yarışıda yapalım şanımız yurusun'' denilerek paldır kuldur duzenlenmiş bir etkinlik.
Burada parti kavgasi yapmak anlamsiz. Birileri bir işi başaramıyorsa, yönetemiyorsa gereği yapılmalıdır. Görevden alırsın, soruşturma başlatırsın, ilgili kanuna göre işlediği taksir ve verdiği zararin cezasini verirsin. Eger kişi kusurlu değilse beraat eder, ama işin sorumlusunun bulunmasi için sistem çalıştırılır.
Bu hangi mevkide, hangi rutbede olursanız olun değişmez, değişmemeli!

Ben Turkiye'de desteklenecek, takip edilecek parti göremiyorum cok uzun zamandır. Sadece bir parca benim dusunceme ve fikirlerime uydugunu dusundugum bir partiye veya kişiye oy vermek zorunda kalıyorum. Bu onu destekledigimi degil, digerlerini desteklemedigimi gösterir.
O yuzden birisi doğru iş yaparsa kim olduguna bakmaz o konuda desteklerim. Destekledigim soylenen kişi apaçık bir hata yapıyorsa onuda eleştiririm.

Eğitim, liyakat, onur, adalet olmadıkça yandaşçılık, adam kayırma, yolsuzluk ve parti taraftarligi devam ettiği surece bu işler duzelmez.
Şu anda olanda budur. Hangi kesim yonetimi ele gecirirse taraftarının, yandasinin hatasini görmezden gelerek koltugunun vefa borcunu oduyor. O koltuk milletin koltugu! Ama milletini dusunen yok.

Kısacasi sırf bu nedenlerden neredeyse gencecik insanlar, sporcular ölümden döndüler. Ve pek çok kişi yok yere öldü, ölmeye devam ediyor. Sorumlular ise her donem koltuklarinda oturmaya devam ettiler...

*Edit: yapısık yazdıgım kelimeleri duzelttim

Son düzenleme:
Malesef ki Turkiye'de olan biten her sey siyasidir. Iktidar butun devlet organlarini ve kamu kuruluslarini siyasilestirmistir. Herhangi bir kamu ya da ozerk olmasi gereken kurumun baskani/yoneticisi liyakata degil, iktidara olan yakinligina gore goreve getirilmekte/atanmaktadir. Bu durumda bu organizasyonu duzenleyen bisiklet federasyonunun durumunu siyasete baglamamak mumkun degil malesef.
Sayın Umut Bey,peki bu böyle olacak diye biz de mi öyle yapmalıyız?İnsanları sürekli ötekileştirmeli,giyim veya kuşamından ötürü onu a partili veya c partili olarak etiketlemeli miyiz?Mesala üstte bir arkadaşın yazdığı gibi sırf isminden dolayı bu tura katılmaktan vaz mı geçmeliyiz?(elbette katılmayabilir herkes özgür bana laf düşmez örnek olsun diye söyledim yazan arkadaşım lütfen kızma ya da alınma)Ya da siyasilerin her söylediğine körü körüne inanıp, tankın egzos boruna t-shirt tıkamak sureti tankın durdurulduğuna inanmalı mıyız? Biz insanlar olarak niçin her şeyi siyasete bağlıyoruz bunu algılamakta güçlük çekiyorum. Bilimin,ilmin,fenin,medeniyetin yolunda düşünüp tartışmak varken sosyal medyada siyaset,burda siyaset,Ekşi'de siyaset(hadi orası normal),hatta va hatta futbolda bile siyaset var :acpsnr: :acpsnr:

Sayın Umut Bey,peki bu böyle olacak diye biz de mi öyle yapmalıyız?İnsanları sürekli ötekileştirmeli,giyim veya kuşamından ötürü onu a partili veya c partili olarak etiketlemeli miyiz?Mesala üstte bir arkadaşın yazdığı gibi sırf isminden dolayı bu tura katılmaktan vaz mı geçmeliyiz?(elbette katılmayabilir herkes özgür bana laf düşmez örnek olsun diye söyledim yazan arkadaşım lütfen kızma ya da alınma)Ya da siyasilerin her söylediğine körü körüne inanıp, tankın egzos boruna t-shirt tıkamak sureti tankın durdurulduğuna inanmalı mıyız? Biz insanlar olarak niçin her şeyi siyasete bağlıyoruz bunu algılamakta güçlük çekiyorum. Bilimin,ilmin,fenin,medeniyetin yolunda düşünüp tartışmak varken sosyal medyada siyaset,burda siyaset,Ekşi'de siyaset(hadi orası normal),hatta va hatta futbolda bile siyaset var :acpsnr: :acpsnr:

Size hak veriyorum, keske soylediginiz gibi erdemli davrandiginizda sonuc alinabilse. Siz boyle davransaniz da mevcut durumun tamamen siyasilestigini ve cikmaza girdigini dusunuyorum. Nasil davranacaginiz konusunda kimse karisamaz elbette, yetiskin bireysiniz.

Biz insanlar olarak niçin her şeyi siyasete bağlıyoruz bunu algılamakta güçlük çekiyorum.

Tekrar soyleyeyim, malesef ki her sey iktidar tarafindan siyasilestirilmis durumda. Bisiklet federasyonu gibi ozerk olmasi gereken bir kurumun baskani dahi siyasi sebeplerle gorevde, disari ciktiginizda evinizin bulundugu il, ilce, mahallenin altyapi ihtiyaclari siyasi sebeplere gore karsilaniyor, ise gitmek isteseniz toplu tasima, memursaniz ise gittiginizde calistiginiz kurumun yapisi vs. her sey siyasete gore sekilleniyor. Soylediigniz gibi futbol dahi. Eskiden bu kadar siyasi degildi her sey. Bu sartlar altinda her seyi siyasete baglamak bence dogal.

Türkiyede bisiklet organizasyonunu geçtim, dümdüz aldıgınız nefes bile politiktir. Ben kesmiyorum Kuzey Ormanlarını, ben yok etmiyorum Kaz Dağlarını.
Söylemlerinizdeki iyi niyeti anlayabiliyorum ama @umutcelik son derece haklı. Türkiyede herhangi bir konu nefes almak bile politikadan bağımsız konusulamaz.

Son düzenleme:
Vatanini en çok seven görevini en iyi yapandır.
K.Atatürk

Aynasi iştir kişinin lafa bakilmaz.
Atasözu

Nisa﴾58﴿
Allah size, emanetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Allah size ne güzel öğütler veriyor. Şüphesiz Allah her şeyi işitmekte, her şeyi görmektedir.

Konu parti değil zihniyet. Yarin başka biri gelsin gene ayni olur.

İlkokulun muduru bile atanirken siyasetine bakiliyor.

Ben de genel olarak sizin gibi düşünüyorum ama bu konuyu siyasetten ayrıştırmak mümkün değil maalesef. Çünkü bu yarışa katılan sporcular siyasi bir propaganda uğruna canları tehlikeye atılarak kullanıldılar.

Bilimin,ilmin,fenin,medeniyetin yolunda düşünüp tartışmak varken sosyal medyada siyaset,burda siyaset,Ekşi'de siyaset(hadi orası normal),hatta va hatta futbolda bile siyaset var :acpsnr: :acpsnr:
Çok özür dilerim araya giriyorum ama,neden herşey siyasete bağlanıyor biliyormusunuz,sebebi ülkemizin şuanki yönetim şekli yüzünden,tek adam rejimi! Herşeyi bana soracaksınız,her atananı ben atayacağım(bisiklet federasyonu başkanı dahil),zammıda ben yapacağım indirimide,benim her söylediğim kanundur egosu yüzünden her alanda boğazımıza kadar siyasete batmış durumdayız,her kararı bir kişi veriyorsa ve o ülkenin cumhurbaşkanı olmak yerine siyasi bir parti başkanı olmayı tercih etmişse olay tabiki siyasete bağlanıyor.Özellikle bu son 10 senedir bu durumdayız,yahu düşünün adam Boğaziçine rektörü kendinden birini koydu baktı beğenmedi 6 ayda aldı görevden,işin en acı tarafı rektörün görevden alındığından haberi yok haberi,adam afedersiniz köpek gibi kullanıyor etrafını ve etrafıda resmen afedersiniz bunun köpeği olmuş durumda,otur diyor oturuyorlar kalk diyor kalkıyorlar,bir tane güce tapmayan kişilikli biri yok etrafında! Bunlar hep para yüzünden mevki makam sevdası yüzünden.Daha Çok uzun yazarımda kafa ütülemeyeyim.Tübitak başkanını kendi adamı olan eski hayvanat bahçesi müdürünü atayan bir düzen bu bozuk düzen,ülkeyi hep geri çeken aşşağı çeken bir düzen.20bin maaşla TRT müdürlüğüne atanan eski fetö sevdalılarından bahsetmiyorum bile!

Çok özür dilerim araya giriyorum ama,neden herşey siyasete bağlanıyor biliyormusunuz,sebebi ülkemizin şuanki yönetim şekli yüzünden,tek adam rejimi! Herşeyi bana soracaksınız,her atananı ben atayacağım(bisiklet federasyonu başkanı dahil),zammıda ben yapacağım indirimide,benim her söylediğim kanundur egosu yüzünden her alanda boğazımıza kadar siyasete batmış durumdayız,her kararı bir kişi veriyorsa ve o ülkenin cumhurbaşkanı olmak yerine siyasi bir parti başkanı olmayı tercih etmişse olay tabiki siyasete bağlanıyor.Özellikle bu son 10 senedir bu durumdayız,yahu düşünün adam Boğaziçine rektörü kendinden birini koydu baktı beğenmedi 6 ayda aldı görevden,işin en acı tarafı rektörün görevden alındığından haberi yok haberi,adam afedersiniz köpek gibi kullanıyor etrafını ve etrafıda resmen afedersiniz bunun köpeği olmuş durumda,otur diyor oturuyorlar kalk diyor kalkıyorlar,bir tane güce tapmayan kişilikli biri yok etrafında! Bunlar hep para yüzünden mevki makam sevdası yüzünden.Daha Çok uzun yazarımda kafa ütülemeyeyim.Tübitak başkanını kendi adamı olan eski hayvanat bahçesi müdürünü atayan bir düzen bu bozuk düzen,ülkeyi hep geri çeken aşşağı çeken bir düzen.
aynen katılıyorum hocam.
şurda 5-6 sene öncesine kadar bakanların ismini bilmezdik mülakatlarda sorarlardı çalışırdık. şimdi trt'nin baş kameramanının amcasının oğlunun adını öğrendik. çünkü hepsi siyasetin içinde o yüzden haber izlemiyorum.

2-3 gündür vaktim olmadığı için foruma giremedim.Yazılanları , paylaşımları okudum. Midem bulandı. Katılımda bulunan ve kaza geçirip yaralanan arkadaşlara çok geçmiş olsun.
Ben sustum , saz ehli konuşsun.

Bütün yazmayı düşündüklerimi yazıp beni rahatlatmış kutsal insan. ellerine sağlık :)

Bilemedikleri, öngöremedikleri, tarihten ders alamadıkları bir durum var.
Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nde
Yöneticiler
Yönetilenler
Devlet memurları
Bürokratlar
Aristokratlar
İşçiler
Çiftçiler
Sporcular
Din adamları
Onlar
Bunlar
Hepsi devletin resmi tek ideolojik partisinin destekçisiydi.
Ne oldu sonunda Onlar bile gitti

Allah, Hz Süleyman (AS) a dünyayı, insanları, cinleri, hayvanları yönetecek güç, kudret, zenginlik verdi. Koskoca peygamberlikle şereflendirilen Hz Süleyman bile gitti.

Bunlar ancak ülkeyi siyasileştirip kutuplaştırıp ikiye böldüler.İstedikleri kadar hukuku, adaleti, liyakatı ezsinler.
Ne olacak sonunda, onlar da gidecek.

,sebebi ülkemizin şuanki yönetim şekli yüzünden,tek adam rejimi! Herşeyi bana soracaksınız,her atananı ben atayacağım(
Mesajınızın genelinde katılmadığım kısımlar var, ona girmeyeceğim, sadece alıntıladığım kısımla ilgili yorum yapmak istedim.
1. Bu yönetim şekli Türkiye genelinde referanduma sunularak onaylandı ve geçildi. Ne olduğu, hangi oy oranıyla kabul edileceği aylar aylar öncesinden millete sunuldu. Millet ona göre oy verdi. Gizli oy, açık sayım yapıldı. Yani demokrasi çarklarının yeterince işletildiğini düşünüyorum.

2. Bir yıl sonra, yine önceden ilan edilerek yeni sistem üzerinden cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimleri yapıldı. Yine kimin ne şartlarda kazanacağı milletin bilgisine sunuldu, buna göre, yani "bu sistemi kabul ederek" adaylar çıktı ve seçime gidildi. Çok sayıda seçmenin, muhalif adaylardan birini miting miting gezip takip ettiğine şahit olduk. Yani bu sistemde kendi adaylarının "hükümet etme" yetkisini kullanmasını destekleyen seçmenlerden bahsediyoruz. Yani kendi adayları kazansa idi, tek adamlık sorun olmayacaktı gibi geliyor bana. Ama uğruna şiirler şarkılar yazılan, memleketi arşa yükseltecek aday, kazanamayıp, bir de partisine "sizin delege yapınızın, yapacağınız seçim organizasyonunun, yenilgilere doymayıp koltuğu bırakmayan yiyici, menfaatçi siyasetinizin içine tüküreyim" diyerek "malum partiden" istifa edince, birden herşey tersine döndü. Zavallı aday kendisine oy yağdıran "bilinçli, araştıran, sorgulayan, en eğitimli seçmen" tarafından anında gömüldü.

Şimdi bakıyorum da, tek adamlık değil, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi desek daha doğru olur gibime geliyor.

• Muhteşem
Tepkiler: imamyakali
Geri