Scudo Sports

14.5 saat 5 İl Birden Eskişehir-Bilecik-Sakarya-Kocaeli-Yalova-Bursa 342-400 km

@Devrim Uyanık

4 yildir yuzlerce genc yasli arkadas ile bidiklet turu yaptim hemem hepsi ile git gel toplam 160 km yi gecen turlarim olmustur.pek cok arkadas o basliga sunu yaptim bunu yaptim diye yazmaz(benim tanidiklarim yazmiyor) yine soyluyorum saglik problemi olmayan duzenli bisiklet kullanan herkesi uygun hava sartlarinda uygun rota secimi ile 200 km yol yaptiririm olay o yolu yapmak degil dedigim gibi 20 ortalama gidersiniz gun dogumu batimi 16-17 saat olan donem 6-7 saat de mola verirsiniz hic yorulmadan girersiniz sadece sele agrisi olur yada bilek,bel agrisi baska da problem olmaz

Scudo
Yani konuda hoşunuza gitmeyen mesajları silip özelden yazışalım demeyecekseniz cevap yazayım.

Matematiksel olarak doğru haliyle. 10x20 200 yapıyor.
Burdan hareketle 10 saat sele üstünde kalan 35 ortalama yapan herkes 350 kilometre yol yapabilir.
Ya da 15 saat 25 yapan vatandaş da mesela 375 kilometre yol yapar.

Bana ters gelen kısım 10 saat sele üstünde kalmanın ya da 10 saat sürecinde 20 ortalama tutturmanın herkes tarafından gerçekleştirilebilecek sıradan bir olay olarak tanımlanması.

340 özeldir, 200 sıradandır gibi bir önerge hissediyorum ve rahatsızlığımı bastıramadığım için cevap vermek durumunda kaldım.

ilk cumlenizdeki tarz hic hos degil belirtmek isterim.tipki sizin tarzinizda yazan eski dostunuza benziyor.sizden cok cok ozur diliyorum sizin tarzinizda genel bilgisi ust seviyede olan arkadaslara birsey diyemem yukarida yazdiklarim benim fikirlerimdir defalarca da ispatlanmistir.

Eger ki kendi bildiklerinizi bize anlatacaksaniz konu acarsaniz seve seve okuruz yok benim konum uzerinden tartismak istiyorsaniz sizden cok cok ozur dileyerek kendi adima konuyu kapatiyorum.tipki eski dostunuz gibi bu tarz yazisan arkadaslar ile benim paylasacak hicbir bilgim hicbir tavsiyem yoktur.Bunun hoşuma gidip gitmemesi ile ilgisi yoktur muhalefet yapmak için muhalif yazı yazan arkadaşlar ile tartışmanın bir yere girtmediğini bildiğimden alınmış bir karardır.Yukarıda yazdığım hiçbir detay cümleyi okumadan kafanızdan yaptığınız sonuçların benim yazdıklarım ile hiçbir alakası yoktur.Düzenli bisiklete binen insanlar için yazılmış mantıklı değerlerdir .Yazımın hiç bir yerinde 15-20 ortalama ile 28-35 ortalamayı bir tutmadım.Bisikletin üzerinde 25 km hızdan sonra başka şeyler devreye girer farklı bir disiplindir ama düzenli pedal çeviren herkes 15-20 ortalama ile kilometrelerce yol yapabilir sadece istek meselesidir.Bu kafadan uydurma bilgi de değildir Eskişehirde 15-50 yaş aralığında yüz kişiden fazlası ile denenmiştir .Benim şahsi tecrübelerimden oluşur katılıp katılmamak sizi bağlar .Rahatsızlığınızı yeni, konu açarak bastırabilirsiniz ama benim üzerimden bastırmamanızı rica ediyorum.

size iyi forumlar dilerim......

not:konuyu ozele tasimiyorum mumkunse affiniza siginarak rica ediyorum birbirimize yorum yazmayalim.Bu tip anlamsız tartışmalar ve atışmalar yüzünden (bana göre) edindiğim hiçbir tecrübeyi paylaşmama kararı almak üzereyim.ben konuyu kapatmaya değiştirmeye çalıştıkça(sele resimleri koyarak) inat ile hiç yapmadıkları şeyler hakkında yorumlar yazan arkadaşlar ile kendimi tartışır buluyorum çok üzülüyorum.Daha önceki tartışmada da yazmıştım bir defa deneyin yapın sonra sabahlara kadar tartışalım .ben yüz kişiye yaptırdıgımı bunun bazılarının 15 yaşında bazılarının 50 yaşında oldugunu söylüyorum siz tahminlerinizi belirtiyorsunuz.Lütfen aradaki farkı yakalayın ve artık bitsin bu tartışma.

@Devrim Uyanık

devrim dostum şu konuda haklısın 2009 da buraya üye oldum ama o günden beri 200 km lerde zamana karşı ve az molalı sürecek adam bulamadım istanbul cenaptan,
bunun nedeni hafta içi öğrenci çok idi ve çalışan çok idi haklı olarak antreman yapacaklarda ne vakit antreman yapacaklar idi 2009 da ağustos ayında 270 km lik kartepe topiğini burada açtım 13 kişi talip oldu istanbuldan başaran 6 kişi oldu evet iş zor idi mtb ile alındı o kadar yol bende 26 jant karbon scott var idi 10 kilo 700 gram idi ve ben 160 km de işi tamamladım 109 km sonra kuzey yolundan suadiyeden 21 km rampa çıkıldı zirveye ulaştım 21 km de indim maşukiyeye geldim tabi bittim ....30 ağustos 2009 idi sene...bu turda yaptığım en büyük teknik hata grubu sağdan takip ettim ama rüzgarlarında gitmeli idim böylelikle yoruldum tabi..ama aynı hataya bi daha düşmedim..grup çok hızlı başladı tabi..evet burada 23 nisanda 2013 de 215 km yi tamamladım 13.5 saat sele üstü ve 15 saatte bitti -molalar dahil.-kartepe otel bu sefer 72 km üzerine 14 km rampa çıktım güneyden gittim ,2009 dan daha iyi durumda olmam beni sevindirdi tabi her zaman kendi katogorime göre konuşurum 50 yaş üstü tabi, kesin istanbulda benden daha iyi derece yapacak bi adam var o da feridun üstat 7 yaş büyük benden eski erdemir spor bisiklet takımından ,,,

Öyle zaten Kudret Bey, 200 km yapmak herkesin harcı değildir.
Siz bu forumda performans odaklı sürüş yapan bir bisikletçi olarak biliniyorsunuz, 215 km yaptım diyorsunuz.
Herkes 200 km yapar lafını sanırım siz de doğru bulmuyorsunuz. Burda bir Tekirdağ başlığı açıldı. Koca İstanbul'dan 10 kişi gönüllü çıkmadı.

10x20 yazmak kolay. Yüzlerce kişi eğittim demek de kolay. Benim bu yüzlerce kişinin 200'er kilometre yapıp yapmadığını bilme şansım yok, yorum yapabileceğim bir konu değil ama inandırıcılığını yüksek bulmadığımı belirteyim. Muhtemelen 200 yapabilecek insan sayısı da gerçekten yapandan çok daha fazladır. Ama pratikte 200 kilometre yapmak kolay değildir.

Bu arada benim konum, senin konun muhabbetini de yapmacık bulduğumu belirteyim. Böyle bir mantık ya da sistem yoktur, forum paylaşım ortamıdır, herkes istediği konuya mesaj yazar.
Hoşuna giden mesaja teşekkür edip, hoşuna gitmeyen mesaja benim konuma cevap yazma demek, ne bileyim, olmamışlıktır.

Bu arada ben Ferhat Bey'e teşekkür de etmiştim ufkumuzu açan performansı için. Bu görüşümde de değişiklik yoktur. Ama kendisiyle hemfikir olunmayan konulara verdiği tepkileri son derece rahatsız edici buluyorum. Bu da ayrı bir mevzu.

ben kendi adima ozur diliyorum sizin de beni rahatsiz ettiginizi bildiriyorum.inat ile yazmadigim seyleri itham ediyorsunuz lutfen artik.ben kimseyi egittigimi soylemedim yuzlerce kisi hafif tempo ile uygun rotada 160-200 m yol yapti dedim.siz yapamiyorsaniz o sizin sorununuz.ayrica konu disi durumlari uzatmayin dite de rica ettim amaciniz nedir anlamiyorum.kudret abinin turlari 25 ustu turlardir farkli degerlendirilir.bu ayrimi uc defa yazdim hala anlamiyorsunuz.

son olarak tekrar ozur diliyorum lutfen artik konu disi mesaj yazmayin bu baslik baska bir konu siz merak ettillerinizu ve dusuncelerinizi yeni konu olarak acin ilgili arkadaslar yazacaktir.bu baslik tur anlatimi farkindaysaniz fikirlerde benim fikirlerim.kimse kimseyi sevmek zorunda degil bana gore de siz itici ve konusmamam gereken insansiniz ama bakin mecburen konusmak zorunda kalabiyorum forum diye

Dışardan konuyu takip eden biri olarak birkaç şey yazmak istiyorum..Devrim bey mevzu olan tartışmada haklı yada haksızsınız demek istemiyorum ama bence konuyu açan kişiye ve bu güzel deneyimden faydalanmak isteyen kişilere karşı yanlış yapıyorsunuz..Eğer bu konuyu tartışmak istiyorsanız burası yeri değil bence..Bu bölümün başlığı "Şehiriçi Gezi ve Tur Makaleleri-Fotoğrafları" uygun bir yerde uygun bir başlıkta konuyu istediğiniz kadar tartışabilirsiniz..İyi forumlar

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@ferhat köse

Ferhat bey,
sizi yakından takip ediyorum ve yaptıklarınızı her ne kadar takdir etme yetkisi ne haddimize diyerek takdirle karşılıyorum.
Bu mevzuu hakkında hiç bahsetmeyeceğim.
Beni rahatsız eden en ufak bir eleştiri karşısında tepkinizi onu sildim onu kaldırdım diye vermeniz.
Bu bir moderatörlük ise böyle bir moderatörlük tavrı hoş değil.
Forumun özgür bir platform olduğunu düşünerek yazı yazıyoruz.
Bisikletseverler özgürlük bilinci son derece gelişmiş insanlardır.
Eğer evrensel manada hakaret içeren, hakaret kastı taşıyan, rencide edici bir mesaj yoksa bir kişinin düşüncelerini açıklamasına müdahale edilmemelidir.
Her düşüncesini açıklayana, kılıcını kınından çekmiş roma komutanı gibi yaklaşımda bulunmak 21. yüzyıl insanına yakışmaz.
Eleştirilerinizi neden özelden yazmadınız diyorsanız kamuya mal olmayan eleştiri eleştiri olmaz.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@mehmetsunu

konuyu bilmediginiz icin boyle yazmaniz normal olay kasilikli iki kisinin 10-18 mesaj birbirine teknik konularda mesaj yazmasidir.hicbiri silinmedi merak ediyorsaniz yarin yollarim size.iki sayfa karsilikli tartismayi insanlar okuyup sıkılmasın diye kaldirildi.

Baris beyin soyledigi gibi gezi tur anlatimina yakismiyor du ayrica bana muhalefet yoktu cunku konusulan konuda taraflardan birinin yaptigi bir olayi diger taraf hic yapmadigi halde yorumluyordu.bende ayni devrim bey gibi isterlerse konu acmalarini bu baslikta tartismamamiz gerektigini anlattim.izin verirseniz 3-5 aylik bir hazirligin sonucu bir tur yaptim onu doyasiya anlatabileyim garip tartismalara baska basliklarda girerim ama bu konu biraz ozel kalsin istiyorum musadeniz ile.

Sunuda soylemeden edemeyecegim ogrendigim her bilgiyi her tecrubeyi yillardir forumda paylasirim ama bu cesit yargisiz infazlar,garip ithamlar yuzunden artik hicbir teknik konuda cok ozel insanlar haric hicbir sekilde yorum yazmama hicbir konuda paylasim yapmama karari almis bulunmaktayim.eskiler diyor ya forumun tadi kalmadi sorulan sorulara duzgun cevap veren azaldi diye hep boyle cok bilenler yuzunden gercekten bilenler sessiz kalmayi tercih ettigi icin oluyormus simdi cok iyi anladim.

neyse dostlar tartışmalar olur ama burada hepimiz sele üstünde şu veya bu şekilde varız bu ölümlü dünyada iyi geçinelim derim ne bileyim başkada bi şey söylemek istemiyorum..

Forumda teknik bilgisi yüksek olan kişiler var, fiziki olarak deneyimi yüksek olan kişiler var. Bir de ikisini üzerinde taşıyabilen nadir sayıda kişi var ki onları anlayabilmek için yaptıklarını yapabilmiş olmak gerekiyor. Tartışmanın odağı bence budur, bisiklet üzerinde bu deneyimi gerçekleştirdikten sonra başlık altına yazan pek çok kişinin kendi yazdığını tekzip edebileceğini, meseleye farklı yaklaşabileceğini düşünüyorum.
Bunun ötesinde buranın güzelliği bu, tartışırken bile birşeyler öğretiyor, teknik olarak mesele irdeleniyor ve üslup bir şekilde muhafaza ediliyor, bu da özellikle bu tartışmanın tüm taraflarının bisiklet ve kültür bileşenlerini aynı potada eritebilmiş olması sayesinde sanırım.

Kudret abi güzel söyledin. Zaten bisikletçi dediğin adam azınlık, Türkiye'de de azınlıkların hep bir sıkıntısı olur. Bize yakışan birbirimizin başarılarını tebrik etmek, yapıcı davranmak, teşvik etmek, kenetlenmek. Ferhat abinin yaptığı mesafeyi görünce zaten kendi kendime "sen otuzundasın acaba otuzyedinde ne olacaksın şu abinin yarısı olsan performans olarak, biryerlere gelmişsindir " dedim.
Bütün mesele bisiklete biniyormusun, bindiğinde heyecanlanıyormusun.

• Beğen
@Murat Ekmekçi
dostum murat ...
kişi sele üstünde özgürdür ister performans yolu seçer isterse seçmez tur bisikletçiliği ile bütün türkiyeyi 30 kilo yük ile dolaşır gideceği yerlere ulaşmak için asla zamanla sorunu yoktur ona göre konaklanacak yerler vardır ve 10-15 gün dolaşır bisiklet ile bu yol cazip bir yoldur ben bu tur tarz bisikletçilik anlayışına belgesel bisikletçilik derim gittiği yerde kişi o yörenin tabiat şaheserlerini resimler arşivler insanlar ile forumda paylaşır ,, kısa gezi amaçlı turlardan hoşlananlar vardır mangal tarzı sucuk köfte ben bunlara hiç bi şey deme hakkına sahip değilim asla aşalamam kişi hürdür sele üstünde nasıl istiyor ise öyle biner ..ama hassas çizgi şudur gezi programlarının yapıldığı topikte anadolu performans yaz -sonbahar etapları topiği var performansa dayanan etaplarda olacağız bu yaz ve sonbahar....evet 140 larda kalacağız çünki sıcaklarda 160-200 ler biraz benim için zor artık..bu yaşlı kalbi yormamak lazım 20 lik kalp değil bu..nisan ayı 200 ler için hep ideal olmuştur bana birde mayıs ayı ,,,keza ekim-kasım ..evet karşılıklı yapılan tarzlara saygılı olmak ,performanscı kırıcı olursa bence iyi olmaz seleye performans amacı ile binmeyen dostlarım eğlenmek amaçlı binen dostlarımda kırıcı olmaz ise güzel olur ..yani denge ....şimdi ferhat dostumun başarısı bence çok güzel bir örnek ,bize tabi ,bana değil çünki ben asla 345 km yi ferhatın yaptığı derecede başaramam benden geçti ama 215 km yi 13.5 saatte tamamladım ortalama düşük olacak tabi gayet normal 215 km yi 10 saate çekme gibi derdim ise yok bana para vermeyeceklerki.....evet katılıyorum bisiklete bindiğimde valla heyecanlanıyorum bu beni gençleştiriyor ruhumu besliyor özelllikle o kartepe etabına giderken 14 km lik rampayı düşünmek beni hep ama hep heyecanlandırdı ....yaptığım olaydan zevk aldım olay bu idi eminim ferhat dehşet doyuma ulaştı bu 345 ile zati 75 milyonluk türkiyede böyle delilikleri olan adamlar zor bulunur ,,bisiklet forumda bizler gezi bisikletçisi tur bisikletçisi performans bisikletçisi burada aynı forumu paylaşıyoruz gerçi böyle ayrımların olması itici gelebilir ama diyorum ya sele üstünde insanlar tarzlarını seçmekte hürdür nasıl insanlar hür doğar o vakitte sele üstünde hepimiz hürüz ister performansçı olarak kendimizi bi hobi dahilinde geliştiririz..ya da hafta içi çalışan dostlarım burada stres atmak için belgrada mangala giderler köfte sucuk ekmek yerler en tabi haklarıdır ya da kafasına türkiyeyi dolaşmayı bisiklet ile takan dostlarımda olaya başka bir yönden ekleme yaparak bisiklete olan sevgimizi böylelikle dile getiririz..

Ferhat Bey; gezilerinizi elimden geldiğince takip ediyorum. Avaraj için tebrik ederim. Mesafe ve ortalama hız gerçekten süper. Umarım bir gün bende bu seviyeye ulaşırım :)

• Beğen
Neden kendinize yaşlı dedinizki ? En basitinden 2012 yılında yapılan İronman etaplarından sadece bir tanesinin sonucunu inceledim , 55 ila 70 yaş arasında yarışmayı tamamlayan 70 civarında insan vardı ( insan değil gerçi onlar adı üstünde İRONMAN ) 4 km yüzüp 180 km bisiklete binip
zerine 42 km koşuyorlar . Dediğim gibi bunu 80 yaşında bitirebilenler var!!!

(link)

3 km koşarım 2 km yürürüm 1km sürünürüm sonra 30km bisiklet binerim o saate ölmemişsem, yüzme kısmında o mesele de hallolur çünkü yüzmeyi bilmiyorum, TENEKE ADAM :)

@Oksal Özdöl

teşekkür ederim oksal evet bu gerçekler bana ilham kaynağı olmakta evet inşallah 80 e kadar devam edeceğim ..

Bugün gidon boğazını da kısalttık bisikletin aero dinamiklerini kendimize uyarlamaya devam ediyoruz.Giderek herşey daha da güzel olacak test işlemi akşama.Sert antremanlar başlasın :)

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
tebrik ediyorum sizi gerçekten müthiş bir performans. ben 30 km. ortalama 15 km. hızla yapıyorum eve geldiğimde yatağa atıyorum hemen kendimi. tabi yeni başladım yaş:27 ve 1,75 boy 99 kilo. bisiklet sürmek gerçekten çok zevkli bu yazılar ilham kaynağı oluyor ben de kilo verip biraz kondisyon yapınca uzun tur düşünüyorum. arabayla hiç farketmeden geçtiğiniz yolları bisikletle giderken iliklerinize kadar hissediyorsunuz. umarım avrupa ülkelerinde olduğu gibi bizim ülkemizde de yagınlaşır bisiklet kullanımı. özellikle şehir içi trafiğinde çok faydası oluyor bisikletin. keşke herkes işine bisikletiyle gelip gitse. hem ülke ekonomisine hem çevreye hem de kendi sağlığına katkısı olur.

Geri