Scudo Sports

14.5 saat 5 İl Birden Eskişehir-Bilecik-Sakarya-Kocaeli-Yalova-Bursa 342-400 km

Üçyüz küsür kilometre ve 32-33 km ortalama. Yo yo bunun becerenler insan olamaz...Yoksa bizim km saatinin bana bir oyunumu bu... 30 üstünü en fazla birkaç dakika koruduysak çevremize halaskargazi bakışları fırlatmalar ne biliyim bir snopluk. Var bu işte bir keramet.
Şimdi ne gaza geldim 37 lk Ferhat köse yaparda kaportası hala sağlam 43 lük m.s yapamazmı...Yok şöyle alizenin, karayelin, keşişlemenin dahası envai çeşit rüzgarın esamesinin okunmadığı bir günde sivastan demir alacağım eş yükseltili ç Anadolu platosunda ta afyona kadar...
Gelenekte var kalırsak adımız ultra maratoncu, ölürsek imamete kudret abi, müezzin Ferhat usta...

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Scudo
Tebrikler, fotoğraflarla ve anlattıklarınızla bizde yaşamış gibi olduk. Evet geçen sene kendi rekorum olan 230km yi arttırmanın zamanı geldi gibi...

• Beğen
Selam Ferhat bey,

Ilk mesajinizda 12. resimde, lokantada sol tarafta oturan sivil kiyafetli arkadasin adi Savas mi? Senelerdir gormedigim Sakaryada yasayan bir arkadasima benziyor.

• Beğen
Söylenecek herşeyi söylemişler bize şaşkın bir şekilde bakmak ve tebrik etmekten başka birşey düşmüyor. Merak ettiğim bir nokta dönüşü trenlemi yaptınız, otobüsle mi ? Eğer Otobüsle yaptıysanız bisikleti bagaj olarak alırken sıkıntı çıkardılar mı , bisiklet yolda gelirken hasar gördümü belirtirseniz sevinirim.

@Ozzgurr

Evet adi Savas bizde o gun tanistik Huseyini taniyorum ben onun eski dostuymus sagolsun bizi 4x4 aldi kofteciye goturdu cok iyi evsahipligi yapti notunuz varsa iletirim yada iletisim bilgilerini bulabilirim.

• Beğen
Tepkiler: Ozzgurr
@Ozan Güner

Otobüs ile döndük Ozan.Bagajda sorun olmadı çünkü benim bindiğim otobüste toplam 5 yolcu vardı .Hafta içi olmasından kaynaklı otobüsler boştu.Şerifin muavini biraz garip kaş göz hareketleri yapsada gerekli konuşmayı aldıktan sonra o da yardımcı oldu zaten biiskletleri biz yerleştirdik onlar sadece diğer valizler ile ilgilendiler.Yolda gelirken hasar görmediler bagaj boş olduğundan.Dolu da olsa bagajın en ön kısmına yani duvar gibi kapalı tarafa dayadığın diğer boş tarafıda valizlerle düzenlediğin zaman boş durmasına geek yok .bneim kadrom 61 cm sele borusu da kadroya bütünleşik yani çıkaramıyorsun o vaziyette aldıysa her kadro her şekilde girer :)

@ferhat köseBen antalya'dan istanbula dağ bisikletim getirmiştimi, aynı şekilde yerleştirildi, üstelik ben birde bileti alırken " yanlız benim bisiklet var yanımda , onun için ekstra bişey vermem gerekiyosa vereyim onunda benle gelmesi lazım" demiştim, 20 lirada bisiklete almışlardı :D. Ve bisikleti çizilmesin diye baloncuklu naylon ile sarmıştım büyük bi kısmını , ona rağmen çizikler olmuştu...

Müthiş bir tur seneye bende bir yol bisikletiyle bu şekilde bir tur isterim sizlerle. Kendi rekorumu geçen pazar 105km olarak yükselttim. Tabi 2 aylık pedal çeviren biri olduğumuzu ve MTB olduğunuda unutmadan :) İmrenmedim değil... :) Tebrikler.

@Deniz ÇINAR

Deniz bey teşekkürler.Buradan bu tip turları yapmak isteyen arkadaşlara bir iki tavsiyede bulunayım .İster mtb olsun ister yol ister tur bisikleti 200 km ye kadar hemen herkes bu tip turları yapabilir ortalama 20 olsa bile 10 saat bisiklet üstü zaman eder ki yaz mevsiminde cok rahat cıkarılır.İnsan vucudu 150 km den sonra bazı yıpranmalara başlıyor bu 175-200-250 olarak darbe darbe kendini gösteriyor 300 den sonrasını ilk defa yaşadım çok daha acı :) Kısacası 200 km üstü turlar için epey iyi bir antreman kondisyon planlama lazım .Senede yaklaşık 8-10 bin km bisiklete biniyorum mangal turuna bile 30 ortalama ile giderim bir an da yada bir senede uzun tur yapacağım derseniz kendinizi çok yıpatırsınız.Yavaş ve dikkatli yükseltirseniz km leri emin olun bir iki yıl içerisinde tüm hedeflerinize ulaşırsınız.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler mutlaka dikkate alacağım. Lakin benim bir vücudsal problemim var yorulamıyorum :) Gariptir ama öyle yorulmuyorum. Ufak bir diz problemim vardı 2 ayda tamamen geçti diyebilirim. Tırmanışta kalp yetmiyo mesela :) 105 km yi de İzmir Bisiklet Derneği turunda yaptım Bornova - Konak arası git gel fazlam var 25 km hiç zorlanmadım diyebilirim. Saatlerce molalar verdik :) Vermesek herhalde dediğiniz gibi 200-250km rahatlıkla görebilirim diye düşünüyorum. Ama dediğiniz gibi bunu vücud performansı ile doğru orantılı arttıracağım muhtemelen biraz daha hızlı gelişecek benim performansım.

Yinede söylemeden edemeyeceğim yol bisikletim bir gün olmalı diye düşünüyorum rüyalarıma giriyor :)

Turumuz bugun haberturk gazetesi 5 nci sayfa sol ust kosede ufak ama dikkate alinip yayinlanmis.emegi gecen herkese tesekkurler.

@Deniz ÇINAR
Dernek turlari gibi lay lay turlarda durumunuzu anlayamazsiniz.o turlar her agac ve so noktasinda resim cekinilen 15-20 km ortalama hizi olan turlar yorulmamak normal size ozel degil.30 ustu ortalama ile hic molasiz uc saat pedal cevirince tani uc saatte minimum 90 km yol yapip yorulmadim diyorsaniz iste o zaman durumunuz ozeldir :)
İzmirde cok saglam bisikletciler var onlar ile bir antremana cikin daha iyi tespitler yapabilirsiniz.

Şimdilik 40km yi 1 saat 30 dakikada hiç yorulmadan durmadan yapabiliyorum. 2 katına kadar yaparım diye düşünüyorum. Bu denemeyi tur dönüşü gruptan ayrılarak yaptım. Eve varınca durmak zorunda kaldım haliyle :) Bilmem sizce nasıl 12 senedir spor yapmayan sigarayı daha yeni bırakmış (3 ay önce) göbekli bir insan olduğumuda hesaba katarsanız. :) :rolleyes:

@Deniz ÇINAR
konuyu baska yeni konu acarak yada ozelden devam edebiliriz su kadarini soyleyeyim yaptiginiz ortalamalar normal degerler 30 ustu ile iki uc saat gitmek ile 25 ile iki uc saat gitmek arasinda cok buyuk fark vardir.bu turun ilk 120 km si 38-39 ortalama 250 km si 34-35 ortalama.kilo olayinda haklisiniz ama sigara kinusunda bende 2-3 ay once biraktim 21 yil bir paket ictim bu yaslarda cok etkilemiyor eger iyi bir spor temeliniz varsa 35 den sonraacisi cikmaya basliyor.son soz olarak izmirde pek cok performans bisikletcisi var biri ile 100 km ustu yol yaptiginizda o size tum bilgileri verecektir.Serif te izmirde ama onu ilk sefer icin tavsiye etmem :)

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Bu iş gelişime çok açık bir iş. Zaman içerisinde insan kendi sınırlarını gördükçe, başkalarının yaptıklarını gördükçe, arada nasıl böyle dağlar kadar fark oluyor şaşırıyor, inanamıyor.

Ben çok uzun yıllar hareketsiz sürdürdüğüm bir yaşantıdan sonra 3-5 ay spor yapınca eski halime göre çok çok daha iyi hissedip mutlu oldum, bisiklete de başlayarak sporu arttırdım. O zamanlar bir başlık altında 3 kilometreyi 18 dakikada koşuyorum iyi durumdayım demiştim de Ferhat Bey o süre bizim jogging dediğimiz ısınma temposudur demişti, bozulmuştum, yalan yok.

Spora başlayalı 1 yıl kadar, bisiklete başlayalı da 6 ay kadar oldu, şimdi 3 kilometreyi 14 dakikada koşabiliyorum, ama hala daha 1 saat 30 ortalama ile gidebilmişliğim yok. 100 kilometre üstü mesafelerde 25 civarı ortalamalar yapabiliyorum, ama 1 saat basayım da şöyle bir 30 ortalama yapayım dediğimde yine olmuyor, 28'de 29'da kalıyor. 1 saatlik sürüş için bile 30 ne zamandır bana bir duvar gibi duruyorken 35-40 bunlar hayal geliyor. Türkiye Turu'nda Seferihisar'dan İzmir'e son 30 kilometreyi 30 dakikada geçmişti yarışçılar, 60 ortalamaya karşılık geliyor, tamam pelotondu uygun rüzgardı falan ama yine de inanılmaz uçuk rakamlar bunlar.

Velhasıl kelam, insan bünyesi herşeye müthiş uyum sağlıyor, ancak bu değişimi yaşamak çok zaman alıyor, çok emek istiyor. Bu işe yıllarını vermiş kişilerin performansıyla yeni başlayanların veya çok sık sürmeyenlerin arasında uçurumlar var. İnsan yaşadıkça gördükçe daha iyi anlıyor bunu. Böyle turları gördükçe de duyduğumuz saygı, ettiğimiz takdir daha bir artıyor. Daha önceden de yazdığım gibi bu turlar bizlere ilham veriyor, sporun düzenli ve sürekli yapıldığında insan bünyesinin gelişime ne kadar açık olduğunu net bir şekilde gözler önüne seriyor.

Ferhat bey tekrar tebrik ederim 61 kadro kullandığınızı bilmiyordum az çok beni biliyorsunuz benim boyum da 182-183 civarında 60 kadro da zorlanır mıyım?

• Beğen
turunuzla ilgili basına yansıyanlar sadece Habertürkle sınırlı değil

(link)
(link)

• Beğen
@Kudret Kurtcebe

Abi beni bir sen anlıyorsun :) teşekkür ederim. sende benim gibi kendi ile yarışan hırslardan kaprislerden kıskançlıklardan soyunmuş saf bisikletçilerden birisin teşekkür ederim yorumların için seninle de pedal çevireceğim eminim bir gün bir yerde muhakkak......

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Geri