Scudo Sports

13 Yaşındaki çocuğa 100.000 Euro'luk tekne alınması

Berke

Road Bike Cyclist
Tepki
5.223
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Sosyal medyanın yeni tartışma konusu.
Yorum sizin.

Scudo
Her aile imkanı ölçüsünde evladına en iyi hediyeyi almak ister, hele de evlad bunu hak ediyorsa kesinlikle ister. Daha 14 yaşında olan bir çocuğa hediye alınmış; gayet samimi bir şekilde duygularını açıklıyor.
Bir olumsuzluk görmüyorum.

Ha "Sen olsan böyle yapar mıydın?" deseler; yapmazdım. Zengin olsam yine de ikinci el ortalama bir araba alırdım. Zorluğu ğörsün önce...

Tapatalktan gonderdim Turkce karakter varsa "tepetaklak" olmus olabilir

Olmadı ki böyle bir ailemiz :D işin şakası bir yana çocukta baya sevinmiş ailesininde maddi durumu yeterli gözüküyor bir sıkıntı yok .

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@halil ibrahim duran

Peki o kadar insan arasında bu yüzsüzlük nedir adamlar yüzsüzlük yapıyor bildiğin.

• Beğen
Tepkiler: Berke
Konu uzayacak gibi gözüküyor ne de olsa '' Zenginin malı züğürdün çenesini yorar '' diye boşuna dememişler , adamın parası var ki almış . Yolsuzluk , haksızlık yapmamışsa alsın ne olacak ki.

Bana göre esas konu ailenin maddi durumu değil. Ufuk beyin paylaştığı fotoğraf yani adalet YouTube videosunun altındaki yorumların büyük çoğunluğu da öyle.

Sony Xperia Z1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

@halil ibrahim duran

100.000 euroluk tekne, ailenin masum bir hediyesi olarak görülmemeli. Sosyal adalet diye bir şey var, her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsa. Babasına ağlayıp da bir demir bisiklet aldırtamayan çocuklar varken, çocuğuna böyle bir hediye alabilecek insanlar olmamalı. Ha diyorsanız ki, "ne var adamın parası var, alıyor", işte onu alabilmesinin koşulu bahsettiğim bisiklet aldıramayan çocukların ve yukarıda arkadaşın verdiği simitçi çocuğun olması.

Anne de diyor ki "tabi ki kontrol bizde olacak". Uzaktan kumandayla yönetecek herhalde. O tekneyi aldıktan sonra sen o çocuğu ömrü boyunca kontrol edemezsin zaten.

@halil ibrahim duran

tepki almasının sebebi bu ülkede aç çocuklar var iken bunun haber yapılması, ve üstüne üstün spikerin çocuğa tavrı. Çoğunun Türkçe kıtlığından bahsetmiyorum bile

Kendi yaklaşımımı yazmıştım Tolga bey, Umut bey ve Mert bey sondaki parağrafı lütfen tekrar okuyun

Tapatalktan gonderdim Turkce karakter varsa "tepetaklak" olmus olabilir

@Mert S.

Evet esas tepki bence de o şimdi durumu iyi olmayan aileler ve çocukları bunları görecek, o çocuk heves edecek ailesi ne cevap verebilir?

Isteyen istedini alir bos verin kazanmis almis ailesi 13 yasinda cocugun zevkide gelip gecicidir diye dusunuyorum kamerayi gorunce duygulanmis alamis dikkat cekmek icinmidir bilemem ne diyelim gule gule kullansin.

Samsung Galaxy S2 cihazından Tapatalk kullanılarak gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Bu ülkede Ayaz bebek daha 40 günlükken camları kırık olduğu için naylonla örtülü tek odalı kerpiç bir evde açlık, soğuk ve sefaletten dolayı zatürre olup öldü.
Babası askerdeydi, vatan borcunu ödemek için! Komutanları oğlunun hasta olduğunu söyleyip otobüs biletini alıp biraz da para verip evine gönderdi, eve geldiğin de öğrendi bebeğinin öldüğünü.
Böyle adaletsiz bir Dünyada böyle adaletsiz bir Ülkede yaşıyoruz işte.
Kimisi çocuğu denizde dalga köpürtsün diye 100 bin dolarları harcıyor kimisinin çocuğu sefaletten ölüyor vatan borcunu öderken.
Sonra devlet baba 3 çocuk yapın ben bakarım diyor, tecavüze uğrayan kadına çocuğu doğur ben bakarım diyor, sosyal devletiz diyor. Kişi başına düşen yıllık milli gelir 2014 de 10.000 doları geçecek diyor ama birisine 100 bin dolar çerez gelirken birisine yılda 1000 dolar bile düşmüyor.

@Onur Gunes

İsteyen istediği tabi ki alır ama bu derece bir hediye (300.000 TL) uçuk bir hediye ve çocuğuna 100 liralık bisiklet alamayan aileler var. Bunun haber yapılması büyük bir ayıp konu orada.

arap yağı bol bulunca g.tüne sürermiş. görgüsüzlükten başka birşey değil. bu yaştaki çocuğa böyle hediye alırsan vardan yoktan anlamaz. şımardıkça şımarır. az verirsen hırsız, çok verirsen arsız olur...

Cok carpici bir konu! Üzerine kavga da edilebilir, felsefe de yapilabilir.
Her insan kendi cocuklari icin en güzel seyleri hayal eder( genellikle)! Ama cocugun egitimine önem veren insanlar bu tip seyleri yaparken daha hassas davranirlar. Buna benzerseyleri yasadi, gördüm! Bir üniversite arkadasima babasi 5.6 litre motorlu Dodge Charger almisti babasi dogum gününde! Annesi de" baban bunu aldi ha!" deyip 17 metrelik iki direkli yat almisti! Varsa konusu bile olmaz!
Benim oglan üniversiteyi bitirdi, mühendis oldu! " Oglum bir araba alayim" dedim! "Sagol baba bisikletim var" dedi!
Önce hukuki olarak bakalim! 13 yasinda birisinin bu tekneyi kullanma hakki var mi? O zaman bir de kaptan lazim!" :...... Bu
is uzar da gider...... !

Bence burada kabahat bunu haber yapanda.
Herkesin gelir düzeyi farklı. Şimdi ben kalkıp ailesi kendisine 5000 TL'lik yol bisikleti alan genç bir arkadaşımızı eleştirmem ne kadar doğru olur?
Hem evlatlarına tekneyi alan aile belki de çevresindeki fakirlere de yardım ediyordur, neredene bilebiliriz.

Geri