Herkes cosuvermis

Olayin bu kadar uzamasinin sebebi Turkiye'de olmus olmasi ve toplumumuzun, ulkemizin durumu belli iken boyle bir harcamanin gereksizce simarikca ve yersizce yapildiginin dusunulmesi. Haber A.B.D. vb. bir yerde olsa mesela Tom Cruise kucuk kizi icin 500.000 USD degerinde bir yat alsa kimse konuyu bu kadar uzatmazdi eminim.
Alan aile parayi helal kazansa ne olur kazanmasa ne olur, birseyi degistirir mi? Turkiye'de daha yeni yolsuzluk operasyonlari ile calkalandik. On yillardir kimin ne sekilde zengin oldugu, fakirin daha da fakirlestigi ortada. Hangisinin hesabi soruluyor ki? Gemisini veya gemicigini yuruten kaptan kisacasi... Dunyanin adaleti yoktur, yonetimler kafalarina gore adalet uretirler. Bakiniz son yillarda kafaya gore duzenleniveren halkin hakkina pek faydasi olmayan adli/yargi paketleri. Adalet sizin icinizdeki vicdan gibidir, ne kadar sahip oldugunuza bakar. Herkes calisir, cabalar, daha cok kazanmak, daha rahat yasamak ister. Bu kadar didinmeye istedigine ulasamayinca da acayip paralar, acayip hayatlar ve yapilan savurganca oldugunu dusundugu acayip harcamalar rahatsiz eder. Kisacasi yine zenginin parasi zugurdun cenesini yorar.
Senin, benim etik anlayisimiz, adalet anlayisimiz, is ahlakimiz, yasama bakisimiz, cocuk yetistirmeye dair fikirlerimiz O'nunkine uymuyorsa elestirmeye kalkariz. Elestirdigimizle de kaliriz. Ortada suc yok, adli bir durum yok biz burada neyin kavgasini verip birbirimize atip tutuyoruz ki?
Hos bir suc varsada ne yazik ki ben gunumuz kosullarinda boyle tiplere birsey yapilabilecegine artik inanmiyorum. Onlar zaten herseyi kilifina uydururlar minare calarak geldilerse bu durumlarina. En fazla Allah'a havale eder, akil fikir versin bunlara der, cezalarini bu dunyada degilse de obur dunyada cekecekler der rahatlarsiniz. Bizim boyle konulari konusmamiz ve boyle seylerin olmamasi icin fikir yurutmemiz gerekli olabilir. Ancak bu sebeplerden birbirimizi kirip ipe sapa gelmez satasmalara hakaretlere dusuyorsak anlamini yitiriyor hersey.
Sonucta zenginin parasi zugurdun cenesini yordugu gibi, birbirine de dusuruyor...