Scudo Sports

13 Yaşındaki çocuğa 100.000 Euro'luk tekne alınması

Scudo
@Turan Babacan

İlgileniyoruz ya kör müsün MANTIKLI şey. :)

@Yücel Demirkılıç

Sen görüşlerini belirttin iyi de ben neyimi belirttim MANTIKLI şey?

@cenkduran
Gereksiz yere konuyu farklı yere çekiyorsunuz , başta da söyledim yine söyleyeceğim . Adam helaliyle kazandıysa , kimseye zararı yoksa o kişinin parasına KİMSE KARIŞAMAZ. Madem o kadar haklı olduğunu düşünüyorsunuz mahkemeye verin aileyi hakkınızı arayın.

Arkadaslar yine kedi kesip yayinlayan problemli insan konusuna donmeyelim lutfen.birisi bir tas atiyor 40 akilli cikarmaya calisiyor.lutfen kurallar dahilinde fikirlerimizi paylasacaksak yazalim tartisma ve baskalarinin fikirlerini curutme veya hor gormeye yonelik mesajlariniz icin harcadiginiz zamani daha kiymetli gecirmenizi onerecegim...

Konu kural disi devam ederse kilitlenecek ve uzatan arkadaslar uzaklastirilacaktir bilgilerinize...

@Yücel Demirkılıç

Mahkemeye vermeye gerek yok gerekli ortamlarda eleştiriyoruz. Bu da yeterli.

Kendisine 100 bin Euro'luk tekne alındığı için mutluluktan ağlayan çocuk, bana daha geçtiğimiz ayda penceresinin camı olmadığı için soğuktan ölen çocuğu hatırlatıyor ister istemez. Ben böyle bi olaya normal diyemem. Bu işte gerçekten bi terslik var...

Vayy bee!! Bu çocuk nasıl bir hayat sürmüş o yaşta aklı denize nekadar ilgi gösterebilmiş ki aileside bunu alabilmiş, şaşırtıcı. Daha yeni haberlerde suriyelilerin açlıktan pankart açtıklarını ve çocukların inim-inim inlediklerini gördüm ölen çocukları katmıyorum bile, şimdi bu konuyu gördüm benimde kafam karıştı ? NASIL Bİ DÜNYA LAN BURA ?--? E sonrasını düşünüyom bu çocuk bu yaşta böylesini bulursa ilerde kim dizginler bunun isteklerini? Ulan 2 milyara bisiklet aldık diye herif hala başıma kakıyo, vayy be- abi şans ya şans.. Kaderin güzel olacak.

Herkes cosuvermis :)
Olayin bu kadar uzamasinin sebebi Turkiye'de olmus olmasi ve toplumumuzun, ulkemizin durumu belli iken boyle bir harcamanin gereksizce simarikca ve yersizce yapildiginin dusunulmesi. Haber A.B.D. vb. bir yerde olsa mesela Tom Cruise kucuk kizi icin 500.000 USD degerinde bir yat alsa kimse konuyu bu kadar uzatmazdi eminim.
Alan aile parayi helal kazansa ne olur kazanmasa ne olur, birseyi degistirir mi? Turkiye'de daha yeni yolsuzluk operasyonlari ile calkalandik. On yillardir kimin ne sekilde zengin oldugu, fakirin daha da fakirlestigi ortada. Hangisinin hesabi soruluyor ki? Gemisini veya gemicigini yuruten kaptan kisacasi... Dunyanin adaleti yoktur, yonetimler kafalarina gore adalet uretirler. Bakiniz son yillarda kafaya gore duzenleniveren halkin hakkina pek faydasi olmayan adli/yargi paketleri. Adalet sizin icinizdeki vicdan gibidir, ne kadar sahip oldugunuza bakar. Herkes calisir, cabalar, daha cok kazanmak, daha rahat yasamak ister. Bu kadar didinmeye istedigine ulasamayinca da acayip paralar, acayip hayatlar ve yapilan savurganca oldugunu dusundugu acayip harcamalar rahatsiz eder. Kisacasi yine zenginin parasi zugurdun cenesini yorar.
Senin, benim etik anlayisimiz, adalet anlayisimiz, is ahlakimiz, yasama bakisimiz, cocuk yetistirmeye dair fikirlerimiz O'nunkine uymuyorsa elestirmeye kalkariz. Elestirdigimizle de kaliriz. Ortada suc yok, adli bir durum yok biz burada neyin kavgasini verip birbirimize atip tutuyoruz ki?
Hos bir suc varsada ne yazik ki ben gunumuz kosullarinda boyle tiplere birsey yapilabilecegine artik inanmiyorum. Onlar zaten herseyi kilifina uydururlar minare calarak geldilerse bu durumlarina. En fazla Allah'a havale eder, akil fikir versin bunlara der, cezalarini bu dunyada degilse de obur dunyada cekecekler der rahatlarsiniz. Bizim boyle konulari konusmamiz ve boyle seylerin olmamasi icin fikir yurutmemiz gerekli olabilir. Ancak bu sebeplerden birbirimizi kirip ipe sapa gelmez satasmalara hakaretlere dusuyorsak anlamini yitiriyor hersey.
Sonucta zenginin parasi zugurdun cenesini yordugu gibi, birbirine de dusuruyor...

Adamlar parayı mezara götürecek değil ya. İmkanları var almışlar. Belki fakirlere de yardım ediyorlar bilemeyiz. Çocuk sevinçten ağlıyor.

Bu tip olaylar turnusol kağıdıdır, sosyal bilimciler açısından toplumu ve geldiği noktayı analiz edebilmek için güzel örneklerdir. Batının büyük dahileri ve felsefe babaları insanı sosyal çevre ve değer kümesinden soyutlayarak evrensel insan tanımına ulaşabilmek için insan denilen karanlık doğanın derinliklerine inmişler ve bütün zaman için geçerli olabilecek bir insan tanımına ulaşmışlardır. Bunlarda biride thomas hobbes tur. Bütün hurafeci, üçkağıtçı, ikircikli, sahte, dogmatik insan söylemlerinin üzerine çıkarak uzun gözlemler sonucu evrensel insanın davranışı hakkında önemli bir tespitte bulunmuştur. Ona göre homo homili lupus, insan insanın kurdudur. İnsan menfaatini, ve zevklerini maksimize etmek için mücadele eder ve yaşar. Tarih bunun temel bir önerme olduğunu her defasında bize ispatlamıştır. Bizim kültür kodlarımızda bu önermeye karşılık düşecek sayısız deyim ve atasözü vardır. Meyvesiz ağacı taşlamazlar, dereyi geçene kadar ayıya dayı diyeceksin, bal tutan parmağını yalar. Bence haberdeki şahısları bu temel önerme çerçevesinde inceleyecek olursak kınamamak gerekir. Onlar hayvani insan tabiatının gereğini yerine getirmektedirler. İnsan doğasının ekonomik yansıması olan kapitalizmde insanın neyi alacağı ve ne mülk edineceği sorulmaz. Bırakınız yapsınlar kapitalizmin mottosudur. Esas şaşılacak şey ortaya yeni bir medeniyet tasavvuru ortaya koyma iddiasında bulunan zevatın bir süre sonra insanın bu vahşi doğasına ayak uydurması ve sözde değerler dünyasını savunmasına karşın özde biriktirmeci düzene ayak uydurmasıdır. Yaptığımız eylemlerin sonucu bizi bu düzen içinde kalmaya zorluyor veya gönüllü olarak onun bir parçası yapıyorsa yaptığımız belagat ve söz sanatlarının mugalatadan öte bence bir değeri yoktur.

http://imageshack.com/a/img819/9709/2cwx.jpg
http://imageshack.com/a/img853/1307/y3fv.jpg
http://imageshack.com/a/img546/6595/mpow.jpg

• Beğen
Tepkiler: Berke
Arkadaşımız "Serbest kürsü" de bir konu paylaşmış.Elbette 13 yaşındaki çocuğuna 100 000 dolarlık bir yat alırsan,bu sosyal medyanın her yerinde tartışılır.Bu tartışma,kişilerin "Satın alma" özgürlüğüyle ilgili değil,satın alınan nesnenin 13 yaşındaki bir çocuğa uygunluğuyla ilgilidir.

Bir diğer garip nokta,çocuğun ağlayarak,röportajı yapan kadın'a "Anlayamazsınız" demesi.Çok duygulandım doğrusu (!) Bu yaşta böylesine deniz tutkusu...Ama hayır! Meselenin aslı bu da değilmiş.Meğer çocuğumuz,o teknenin çıkardığı dalganın sevdalısıymış.İşte bu tehlikeli.Şimdi bunu çok normal gören arkadaşlar,acaba her yıl bu çocuk ve bu çocuğun az tekamül etmiş bir üst grubunun her yıl plajlarda kaç kişinin kafasını kolunu kopartıp parçaladıklarından haberleri var mı? Vardır mutlaka.Eminim ki o çocuk,her denize açıldığında Annesinin denetiminde(!) olur.Hem de okuldan arkadaşlarını alıp "Dalga" sına bakmaz,gideceği yerin sahillerinde sıfır deniz deneyimiyle slalom yapmaz.

Özgürlüklerin sınırı akıl'dır,vicdan'dır.Platon,"Sevgi kuramını açılklayalı nic'oldu.Ne diyordu? Çocuklarımızı severiz ancak onları mutlu etmek için at arabasını sürmelerine izin vermek,sevmek değildir.

Çocuğu mutlu etmek için ,önce 13 yaşındaki bir çocuğa sürat teknesi almamak gerektiğini algılamak lazım,bunu da kanun yazmaz;vicdan yazar.

Arkadaşlar diyor ya şansa bak veya başka yerlerde, ne aileler var, çocuğun yerinde olmak vardı,

kesinlikle yerinde olmak isteyeceğim son kişi o cocuktur.
Hayatta hiç bir zorluğu tatmadan, para kazanmanın ne demek olduğunu bilmeden,
odun gibi yetişerek, herşeyden bi haber, herşeyi para ile alacağını zanneden bir çocuk.

Ama belki iflas eder ve belki elindekileri 18-19 yaşında kaybederse, hayatın tokatı ozaman tokat olmuyor malesef,
Balyoz etkisi ile çok büyük yaralar açabiliyor.

AVM'de çalışırken çok gördüm bunun gibi cocukları ( Palladium AVM), Elinde konsol varken babasına öbür konsolu niye almıyoruz diye ağlaması gibi.

Ailesi belki fakirlere yardım ediyordur kimse bilemez, ama burda ki yanlış düşünce kesinlikle, hiç bir zorluk görmeden çocuklarını yetiştirmektir.
başından savmak için sürekli birşeyler alıp ( Günümüzün gençliği ) tablet, telefon , El konsolları gibi. ot gibi, odun gibi yetiştirmektir.

Zaten bakarsanız, 8-15 yaş arasında ki çocukların hepsinde obezite görebilirsiniz. ( Örnek doğa koleji)

Forumda 15 yaşındaki çocuğun okulu bırakıp dışardan okuyacağım demişti. Bende okulu sakın bırakma dedim. Karşılık sen nereden bileceksin anlayamazsın oldu.
Büyük ihtimal o çocuğun aylık harçlığı buradaki çocuğu kişi o kadar parayı aylık geliri değildir. Lise döneminde İzmir Türk Kolejinde okunan bir kız babası borca girdiği için aylığını kısmış ona köpürüyordu. İşin aslını öğrenince o ha olduk. Babası Alsancak'ta deni karşı ev almış. Bir kaç aylığına eline 4 memur maaşı kadar para veriyormuş. Milletin konumuna göre dertleri farklı oluyor. Çeşme de 8 tane villanın tanıtım videosu için keşfine gittim. Dışarda havuzu erin altında saunası, türk hamamı var. Her odanın kendi banyosu ve tuvaleti var. 1,5 milyon dolara mı ne satılacak tanesi. Hemen hızlıca da gideceklerini düşünüyorlar. Adamlar böyle yerlerde yaşıyorlar. O 10.000-15.000 TL lik hayalini kurduğunuz bisiklet fiyatları kadar harçlık alıyorlar. O tekne onlar için o kadar pahalı bir şey değil.

Ben almanya da doğdum ailem oraya giden ilk nesil işçi ailesi. Haliyle köşeyi dönenden. Almanlar zor olan işleri Türklere paslayıp iyi para iyi yıpranma tazminatı veriyorlardı. Babam günde 2-3 işte çalışıyormuş. Annem sağlam bir fabrikada. Sağlam para yaptılar. Türkiye deki zengin ailelerin görmediği etleri peynirler oyuncaklar için de geçti. Okul zamanı Türkiye yollandım özel okul akraba yanında kaldım sürekli para yollandı. İyi kıyafetler, iyi yemekler. Sürekli et yemekleri. Millette bisiklet yoktu en kralı altımda vardı, millet tahta arabalarla oynardı ben lego, uzaktan kumandalı arabalar, uzaktan kumandalı vinçlerle. ailem parayı yolluyor du. Ama ailem yanımda hiç yoktu. Ortaokul zamanı bir anda aile parçalandı. 96 da iki trilyon parayı yedi bitirdi babam. Aile param parça oldu gitti. Parayı sevdiğimi söyleyemem. Para insanları mutlu da etmiyor. Zenginlere de özenmiyorum. Kimbilir kendi içlerinde nasıl bir güvensizlik var. Sahte gülümsemeler. Biliyorum çünkü bu olayları yaşadım. Özel okullarda okudum oradaki aileleri çocukları gördüm bir çoğuyla arkadaştım. Ne kadar zengin olsanda bazı şeyleri yapamıyor. Özel Çamlaraltı Kolejinden arkadaşım Barış Kurt. Yaz tatilinde 3 aylığında ailemin yanına giderken uçakta karşılaştık. Bir baktık aynı okulda okuyoruz. Hostes üçlü koltukta yan yana ayarladı bizi. Almanya ya beraber gittik ve çok güzel kaynaştık. Çok iyi arkadaş olduk. Ama Ayhan Kartal adındaki cani bir seri katil tecavüz edip parçalara ayırıp bir sandığa koymuş. Ailesi ne kadar varlıklı olursa olsun tüm parasını vermek istesede o çocuklarını artık geri getiremiyor. O zamandan sonra para çocuklarını yerini tuttumu. İnsanların ne kadar parası var kime ne almış beni ilgilendirmiyor. Sadece benim paramı alıpta çocuğuna gemi almadığı sürece. Muhtemelende o çocuk ailesinin sınıfı nedeniyle sürekli teknelere aile yanına gidiyordur. Çocuk tutturmuştur bizde alalım diye. Ailede sınıfını ispatlamak için almıştır.

Benim hayalim güzel bir bisiklet toplayıp para biriktirip Japonya'yı 3 ay bisikletle turlamak. Ben kendi hayalimi gerçekleştirmek için kendi alın terimle çabalıyorum. Zamanı geldiğinde de keyfini en güzel şekilde süreceğim. Turcular arasında veya forumda sınıfımı garantilemek için değil kendim için. Parayı kafanıza takmayın yaşayabileceğiniz kadar parayı düşünün onun dışında tüm düşünceniz mutluluk olsun. Ailenin arkadaşlarınınız arasındaki bağ gerçek sevgi olsun para sevgisi değil.

@huseyin.gundogdu

doğru tespit :in: biz çocukken futbol maçı yapardık, meşe oynardık, gazoz kapağı oynardık, elektrik borularıyla külah oynardık. bisikletle gezerdik. kısacası sokaktaydık, sosyaldik. şimdi asosyal bir nesil geliyor. hareket yok, doğal olarak şişman, sağlıksız bir nesil...

orta birden itibren yazları (bizim zamanımızda ilkokul 5, ortaokul 3, lise 3 seneydi) çalışimaya başladım. yeri geldi harcayamadım. ama cimrilikten değil, ne şartlarda kazandığımdan. öylece harcamak koydu açıkçası. ama babam harçlık verdiğin bi dk düşünmez, harcardım. istediğini alsın aile, kimseyi ilglendirmez. ama bu çocuğun istekleri bitmez; hayatı öğrenmez, hazıra alışır, şımarır. bir tökezlerse sudan çıkmış balığa döner...

o zaman o çıkan dalga sesini o aile bu çosuğa nasıl sağlar bilinmez...

Tartışmaları bir yana bırakın,habere komik bir montaj yapılmış izleyin bunu :D

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
Geri