@Kudret Kurtcebe abi gibi bir insanla birlikte antrenman yapmis biri olarak soyluyorum, gunluk hayatta gordugunuz insanlardan cok farkli ve ozel biri

Naif yapisi, kanaatkar hayat tarzi, saglikli ve bisiklet dolu 61 yasinda genc bir delikanli

Muhabbet dolu, samimi ve cok ama cok icten, harika bir insan :asik:
Actigi konu da, durumdan duydugu endise ve uzuntu de cok dogru ve aslinda konusulmasi gereken asil konular bunlar...
Eh, ben zaten askerdeyim, yani hayati sorgulamaya dunden raziyim su an
Yillar gectikce toplumun bilincli bir sekilde 'insani niteliklerini kaybetmis' bireylere donustugunu, donusturulmek icin ugrasildigini goruyorum. En bilindik ornegi; diziler. Aldatmayi, ihaneti, yalan soylemeyi, drust olmamayi, bu gibi seyleri komik gostermeye calisan hatta sempatik gostermeye calisan diziler var. Daha gecen gazinoda bir dizi izlerken denk geldim (daha simdiden askerlik anisi anlatmaya basladim haha

) bir cenaze evi sahnesi var, meftanin uzerinde bicak koymuslar, dualar okunuyor. Ama arka fonda calinan dizi muzigi eglenceli ve muzip bir muzikti. Dizideki karakterler sacma sapan espriler yaparak guldurmeye calisiyor bizi, cenaze evinde boyle bir hava var yani! Nelerin degersizlestirilmeye calisildigini bir dusunun. Benim hic hosuma gitmedi...
Aza asla kanaat etmeyen genc kiz karakterleri, zengin oglanlar, zengin babalar... Hemen her dizinin ana karakteri zengin bir oglan, veya kiz! Roller degisiyor, kisiler degisiyor ama verilmek istenen mesajlar hep ayni ziyanlik etrafinda donup duruyor.
Saygi, drustluk, alcakgonulluluk, karsiliksiz sevgi, iyilik, artik bunlar enayilik anlamina geliyor. Yeni trend acik gozluluk, yalan soylemek, her durumu yalan soyleyerek idare edebilme kabiliyeti. Zengin kiz tavlama cabasi, zengin oglan bulma cabasi, veya olmadi koseyi kisa yoldan donme cabasi.
Gunluk hayati diziler sekillendirir arkadaslar. Bakin ben su an askerdeyim, 20-25 yasinda genclerle muhabbet ediyoruz, aralarinda en buyuk benim bu arada yasim tam 30 olacak onumuzdeki ay

Ve ne zaman herhangi bir konuda muhabbet etmeye baslasak konu donup dolasip "nasil zengin olabilirim"e geliyor. Acayip sasiriyorum bu duruma, anlayamiyorum da. Ne yapmali? Hangi ise girersek iyi para kaldiririz? Cevreden kisa zamanda iyi para kaldirip koseyi donmus insanlarin orneklerinin anlatilmasi, vesaire...
Gercekten de artik bizler icin bir numarali hedef sanirim bu arkadaslar. Zengin olmak. Cok paramizin olmasi ve bu sayede hem saygiyi, hem mutlulugu, hem guzel mi guzel bir kadini yakalamak ve mutlu olmak!
Kafalar cok yanlis, kafamiza sokulanlar, bize ihtiyacmis gibi gosterilmeye calisilan ama aslinda hic de ihtiyacimiz olmayan tonla şey,
!
"Daha fazlasini iste!" Niye isteyeyim arkadas daha fazlasini? Niye doyumsuz olayim
"Daha azina razi olma" Neden olmayayim yahu kimim ki ben kendimi kral mi saniyorum? Evet saniyoruz veya sandiriliyoruz malesef...
"Buyuk isler basar" Allah Allah ya? Yani ben senin galaksi S8'ini almadan buyuk isler basaramaz miyim? Bu ne kadar kotu bir subliminal mesajdir. Hepsi birbirinden kotu arkadaslar. Reklamlardaki tum sloganlar beynimiza kaziniyor malesef. Emir kipindeki, bize neye ihtiyacimiz oldugunu soyleyen bu mesajlar bizi mutsuz ediyor. Eger o urunu olmazsak mutsuz olacagimiza ikna ediyor bizi, ve gercekten de aypon almazsak kendimizi mutsuz hissediyoruz! Ozellikle kadinlar!
Sosyal medyanin insani degerlerimizi nasil yok ettigini ve bizim asil kimligimizi degersizlestirdiginden bahsetmiyorum bile!
"Bilmem nerde, harika hissediyor"

Bu bildirimi yaparken sıkıntidan patladigina eminim o kisinin ya

Yedigi yemegi paylasmalar, "bakin ben boyle guzel yemekler yiyorum iste"
Sadece sunu dusunun, telefonunuzdan ve sosyal medyanizdan uzak kalsaniz, gittiginiz yerlerden yer bildirimi yapamasaniz, fotograf patlasamasaniz, yani hava atamasaniz, kendinizi nasil hissedersiniz? Cok kotu hissederdiniz arkadaslar. Kendimi de dahil ediyorum buna, yanlis anlasilmasin. Boyle bir hale geldik yani. Guzel bir mekana giderken, bizi kahredecek tek sey telefonumuzu evde unutmaktir! Cunku biz o mekana zaten soayal medya araciligiyla hava atmak icin gidiyoruz! Eglenmek, guzel yemekler yemek veya o anin tadini cikarmak icin degil

Uzuluyorum ve her seyin daha da kotuye gidisini elim kolum bagli izliyorum.
Bu yuzden de Kudret ebi gibi degerli, nadir bulunan insanlari saygiyla, hayranlikla izliyorum! İyi ki varsin Kudret abi eksik olma sen, Allah sana cok uzun bir omur nasip etsin insallah