@Serkan Mıstınoğlu
Dostum serkan hayırlı tezkereler dilerim,yaşam kısa,bu kısa yaşamda yapacağımız,en önemli işler ne olabilir ?
Insanın en önemli gerçeği bir barınaktır,insanların en önemli gereksinimini,vergiye bağlamak ne kadar doğru,eğer illaki vergi alınacaksada bu az olmalı,insanların en doğal gereksinimlerinden biride yemek yemek,gıdalarda ucuz olmalı ,ve insanlığa doğal sağlıklı besinler sunulmalıdır,bu iki önemli gerçek bence herşeyden öndedir,önceliklidir,insanlığın en büyük problemi açlıktır,ve günümüzde bu problem halledilmemiştir, o kadar kendimizi tüketim çılgınlığına kaptırdıkki ,unuttuk esas problemleri,ülkemizde et fiyatları almış başını gidiyor,ve tüm marketlerde sağlıksız ürünler satılıyor kimse buna dur demiyor,gelecek nesiller bence bu gıda sektörü ile bitirilecek, insanın sağlığı ile oynamak kimsenin harcı olmamalı yanınada bırakılmamalı,
Dediklerin çok doğru serkan,reklamlar ile insanları doyumsuz yaptılar,70 'leri hatırlıyorum,mahallede bir araba budalalığı başlamıştı,bir arkadaşımın ailesi araba alınca hemen sesler yükseldi,onların arabası var,bizimde olmalı diye ,bende bunlara inat pejo yol bisikleti aldım,tabi arkadaşlarım babalarından izin alırdı ,arabalara kurulurlardi zannedersin dünyayı onlar yaratmış,yıllar sonra face'de hepsine rasladim,iki adımlik yere araba ile giden dostlarım fena halde çökmüşler,şimdikilerinde yıllar sonra arkadaşlarımdan farkı olmayacak,peki nedir işin sırrı,bir hobinin olması,bu spor olabilir,bisiklet sporu,ve düzenli bir hayat,zararlı alışkanlıklara karşı oto kontrol,
Ülkede sigara içenlerin milyonlar olarak ifade edilmesi vahimdir,sigara 90 çeşit hastalığın nedeni,türk toplumun kesin olarak sağlıksız bir toplum olduğuda bir vaka,sadece kötü beslenmeden değil sigara ve içki alışkanlığıda başka bir faktör,genç nesil kendini bence korumalı,aksi takdirde çok geç kalınabilir
Tüketim çılgınlığına en radikal duruş bence bisiklet ile olur,bisiklet ile işe gitmek,
Araçtan vazgeçmek,daha temiz bir çevre,neden bisiklet ? Insan tabiatina insan ruhuna hitab eden tek olgu,bisiklet sıkıntıyı yok eder,mutluluk hormonu salgılar,kişiye böyle döner,dünyanın en büyük icadı bisiklettir ve evreseldir,başka hangi icat bisiklet kadar sevilmiş acaba.