Scudo Sports

12 milyon genç, 30 yaş altı, yaşasın gençlik.

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
60 yaş biterken ,61 'e doğru dolu dizgin ile atımı topukladım,yani bisikletimle,
Şu bir gerçekki,gençliğin ortak noktası ,geleceğini garanti altına almak,yani ekonomik özgürlük,mutlu bir evlilik,çocuklarının istikbali,bütün gençliğin ortak noktası,genç başka ne isteyebilirki,ekonomik açıdan kendisini doyuran bir iş,ve emekliliğinde sürünmeden yaşamak,böyle bir toplumda insan ilişkilerinin normale dönmemesi düşünülemez,gençliğin isteklerine melhem olmak,yetişkinlerin vazifesi olmalı,acaba biz yaşlılar onları anlıyormuyuz yoksa onları yokuşamı sürüyoruz,babalar çocuklarını kendisi gibi olmaları için eğitir, baba, benim mesleğimi seçeceksin der ,genç istemez,tartışma çıkar,anneler hep arada kalır,
Bu konuyu açmamın nedeni ,forumdaki genç arkadaşların gelecekten ne bekledikleri,ve idealleri,ve çalışan arkadaşların mutlu olup olmadıkları,acaba bu ülkede ne kadar insan işini severek yapıyor ? Mutlu bir toplum işini seven ve üreten insanlardan oluştuğuna göre ,acaba ülkemiz bunun neresinde ?

(link)

Scudo
@Kudret Kurtcebe konu siyasete gelir..Sonra da birileri çıkar sen İngiliz misin,sen yunan mısın,sen ermeni misin der..!
En iyisi,biraz müzik dinleyip uyumak:)

bir genç olarak gelecekten pek bir beklentim kalmadı şu ülkede ne hayal ettiysem o hayalim sadece hayal olacak şekilde zorlaştırdılar.pek umudum da yok öyle gidiyoruz

@Desert Fox Pes edenin lafları işte bunlardır Taha benim halen yapmak istediğim hayallerim var. Bunlar senin dediğin gibi zorlaştırıyorlar ama ne kadar zorlaştırırlarsa zorlaştırsınlar ben eninde sonunda bunları gerçek yapacağıma inandığım ve bildiğim için halen uğraşmaktayım. Beni vazgeçirecek tek şey o da ölüm olacak. Bu benim ilhamım işte!

Kudret abi genç nüfusu 13 milyon olmak üzere Türkiye'nin %16,3'üne denk geliyor artık nüfus muhtemelen 13 milyon bence olmuştur pek emin olmasam da mayıs ayından bu yana 10bin genç olmuş mudur bilemeyeceğim tabi :D
Hayat sana limonata için limon bile vereceğini sanırsan çok daha hüsrana uğrarsın sorun bu, değil mi Kudret abi :)

Ülkemizde bisiklet sporu Avrupa gibi gelişmiş olsaydı yapacağım meslek buydu ama malesef stres atma ve spor amaçlı yapıyorum. Liseden mezun olalı 3 sene oldu bu sene 4. kez üniversite sınavına gireceğim Antalya da kalmak istediğimden ve Akdeniz üniversitesi gelmediği için bekledim. Hedefim bilgisayar mühendisliği ama puanım yeterli olmaz veya düşük kalırsa grafik tasarım düşünüyorum. En azından sevdiğim sıkılmayacağım bir bölüm okurum. He birde biz kazanıp okuyana kadar ülke ne olur orası da meçhul :)

@EnesKlf07 İnandığın sürece her şey elinde olacaktır. Kolay gelsin Enes

• Beğen
Tepkiler: EnesKlf07
Benim gibi ATATÜRKÇÜ öğretmenler oldukça ATATÜRKÇÜ nesil yetişmeye devam eder ki en azından bu konuda içim rahat. Bu yüzden umudum az da olsa var hala.

@JusTiMe pes etmedim dostum calisiyorum cabaliyorum ancak gelecege bir ümitle bakabilecek bir dal ariyorum ama yok ne yazikki

Havuza gittigimde bi abi var bacagindan ameliyat olmuş yanlis teshis yanlisliklar felan guçlendirmek için havuza geliormus diyor ki bana git bu ülkeden .. Reis ülkeyi birakip azinlik olacağim bi yere mi gideyim evet dolarin yüksek olmasinin ben ne demek olduğunu alim gücünün ne demek olduğunu yeni anliyor olabilirim ama bence bu vatan kolay kazanilmadi iki olumsuz bisi gördük diye de birakilcak degil .

Mağdurlar var ama biz kendimizi yetistirip eger ki öğrenci yetistirebilirsek ki amacım o bu ülkede bir kisi egitile egitile ilerleyecegine inaniorum illa ögretim görevlisi olmaya gerek yok bunun için bir baba olursun oğluna yolu gösterirsin bu da eğitmektir herkes bi ucundan tutucak sadece menfaatini düşunenlere ve güzelim ülkemize kötu dedirtenlere inat !

29 yaşındayım. fakir bir ailede büyüdüm. ortaokulda anadolu lisesini kazanırsam her şey bitecek hayat süper olacak zannediyordum, olmadı. üniversiteyi kazanırsam olacak sanıyordum elektrik mühendisliğini kazandım yine olmadı. kpss ile devlet kurumuna atanırsam olacak sanıyordum atandım, olmadı. şimdi yaşım geçiyor evlenip yuva kurarsam hayat süper olacak zannediyorum. muhtemelen olmayacak :) böyle böyle bir şeyleri beklerken öleceğiz galiba. mesleğimi seviyorum ama işimi çok sevmiyorum. şampiyonlar liginde oynayacak gibi eğitim alıp amatör kümede oynuyoruz sanki. yeteneğimizi açığa çıkartacak imkan bulamıyoruz. ülkenin malum halleri hayatımızı etkiliyor. belki bir avrupa ülkesinde doğsak dertlerimiz farklı olacaktı. ama olanda hayır vardır diye bakıyorum hep. baharda, iki tarafı ağaçlıklı bir yolda bisiklet sürmek gibi küçük mutluluklarla avunacağız galiba:)

Üniversite mezunu bir arkadaş var,babası zamanında gurbet ellerde çalışmış para biriktirmiş ,bir adet dükkan almış,arkadaş muhasebeci,ama iş bulamayınca bakkalcılık yapıyor,içinden bu işe layıkmıyım diyormu bilememde,sonuçta üniversite mezunları başka işlerde çalışıyorlar,valla herkes bi şekilde pozisyonunu yaratacak.

@JusTiMe

Tırnakları ile bir şeyleri kaza kaza ,bir yere gelenler var ,para biriktirmiş,rahmetli annem gibi,emekli maaşından kese kese yazlık ev almış idi,isteyen başarır,malesef günümüz ayağını yorganına göre uzatma devri,tutumlu olmak ,müsriflikten kaçınmak,

@mergin

Düşündüm,ben ne hayal ettim diye,12 yaşında iken ,ağbim beni gitar derslerine verince ,gitarı önce sevmemiş,(1968 'de ) sonra sevmiş idim,2 yıl klasik eğitim aldım,ve 14 yaşımda iyi gitar çalıyor idim, olayımı sevdim, gitar çalmayı şarkı söylemeyi,70'ler konserlerle geçti,gençliğimde müzikten çok para kazanamadim,zengin olmak düşünmek bi yana ,aldığım paralar 3 günlük paralar idi,ama bir şey vardı müziğe olan sevgi,ufak tefek birikimlerden kendimi emekli fonuna 10 yıl sigortalattim sonra emekli oldum, rahmetli annemde yardım etti,valla hiç yoktan 35.000 lira birikmiş oldu,isteyen başarır ,tabi bu kadarını yapabildim,bireysel emeklilik fonu ben ölene kadar devam edecek yüzde 99 kar payı var , her üç ayda bir bi para alıyorum sene sonu,kapitalimede para ekleniyor,anadolu hayat sigortası bağlı olduğum yer,bunada şükür dileyelim züğürt tesellisi diyelim,çok paralar zati düşlemedim,şans oyunlarından parada gelse aynen emlak alır idim,insanın en önce bir barınma ihtiyacı gelir sonrada aş,gerisi zati gelir,
Bisiklet tutkusu bitmedi,76 'dan beri,bisiklet beni her türlü sıkıntılardan uzak tuttu,bisiklet bence hepimizin ortak paydası olmaya devam edecek,sıkıntılar anca sele üstünde atılır

@Kudret Kurtcebe özellikle istanbulda ev önemli. 1+0 30 m2 olsun kendinin olsun. ben istanbuldan malatyaya geldim. buralarda ucuz ev de çok. ucuz kira da çok. 300 tl ye kiralık bulunabilir. ya da 70000 tl ye ev alınabilir.

Gelecek adına ev sahibi olma hayalim %25 ev kirasını rahat ödeyeyim, çocuklarımı şerefli, onurlu bir şekilde yetiştireyim yeter diyorum bu aralar. 5 yıl sonra fikrim ne olur kestiremiyorum.:)

Her şeyden önce ülkemizdeki insanların farklılıklara saygı duymayı, dinleyebilmeyi, empati yapabilmeyi öğrenmesini isterim. Ayrılmaktan çok birleşmeyi...

Onun dışında doğa sporları için ben geleceğe ümitle bakıyorum. Mesela yaşadığım bölgede insanlar alışıyor bisikletlilere. Baya da var kullanan. Hava güzel olduğu zamanlar yollarda illa görüyorum bisiklet sürmeye çıkmış insanları, mutlu oluyorum.

Organizasyon ve yarış sayısı da gün geçtikçe artıyor, umarım artmaya devam eder. 5 bilemediniz 10 sene sonra amatör sporculara hitap eden yarış sayısı konusunda Avrupa'dan aşağı kalır yanımız olmayacağı fikrindeyim. :)

• Beğen
Tepkiler: makifir ve mergin
Nüfusumuz ne zaman gençleşmeye başladı acaba? Bir araştırmam yok ama kafamda hep 60'lı 70'li yıllara dek yaşlı ağırlıklı bir nüfusa sahip olup 80'lerden itibaren gençlerin yetiştiği. Sanki daha önce doğanlar genç olmamış gibi....

1920'lerde savaşların erittiği genç erkek nüfusunun etkisi olmalı.

Bu yüzden en az elli sene geriden geliyoruz. Sanayide, planlamada, sosyal politikalarda, üretimde. Ama maalesef tüketimde hiç ihmal edilmeyecek kadar günceliz.

Sayalım paraları otomobillere, elektroniğe, benzine, hazır tüketim maddelerine....

Çocuklara tutumu ve üretkenliği öğretebilmeliyiz. Eğitimden geçiyor. Eğitim.

@Murat Semiz dediğinizi topluma kabul ettirmek ne yazıkki zor özellikle tüketim konusunda.tv yi açıyorsun envayi çeşit reklam,dizilerde lüks arabalar,telefonlar evler,gelip büyüklerimize bakalım evi arabası olmayan adama kız vermiyorlar,biraz farklı gözle bakarsanız bu forumda dolaşırken bile ister istemez tüketim yapıyorsunuz.

@Kudret Kurtcebe Gitarı iyiki bırakmamışsın abi. Şizofren albümü bana göre en iyi Türkçe sözlü albümlerden biri. Sadece müzikal anlamda değil, sözleri de Türkiye'de eşsiz bence. Çıktığı günden beri neredeyse hergün bir kere tamamını kasetten dinliyorum. Nuri (Kurtcebe) abinin de işlerinin hayranıyım.

Bu toplumda iyi bir gelecek tamamen şans işi. Bisikletimi sağda solda bırakırsam tecavüze uğrar mı diye düşündüğüm bir toplumda maddi istikrar yeterli değil.

@Kudret Kurtcebe abi gibi bir insanla birlikte antrenman yapmis biri olarak soyluyorum, gunluk hayatta gordugunuz insanlardan cok farkli ve ozel biri :) Naif yapisi, kanaatkar hayat tarzi, saglikli ve bisiklet dolu 61 yasinda genc bir delikanli :) Muhabbet dolu, samimi ve cok ama cok icten, harika bir insan :asik:

Actigi konu da, durumdan duydugu endise ve uzuntu de cok dogru ve aslinda konusulmasi gereken asil konular bunlar...
Eh, ben zaten askerdeyim, yani hayati sorgulamaya dunden raziyim su an :D

Yillar gectikce toplumun bilincli bir sekilde 'insani niteliklerini kaybetmis' bireylere donustugunu, donusturulmek icin ugrasildigini goruyorum. En bilindik ornegi; diziler. Aldatmayi, ihaneti, yalan soylemeyi, drust olmamayi, bu gibi seyleri komik gostermeye calisan hatta sempatik gostermeye calisan diziler var. Daha gecen gazinoda bir dizi izlerken denk geldim (daha simdiden askerlik anisi anlatmaya basladim haha :D) bir cenaze evi sahnesi var, meftanin uzerinde bicak koymuslar, dualar okunuyor. Ama arka fonda calinan dizi muzigi eglenceli ve muzip bir muzikti. Dizideki karakterler sacma sapan espriler yaparak guldurmeye calisiyor bizi, cenaze evinde boyle bir hava var yani! Nelerin degersizlestirilmeye calisildigini bir dusunun. Benim hic hosuma gitmedi...

Aza asla kanaat etmeyen genc kiz karakterleri, zengin oglanlar, zengin babalar... Hemen her dizinin ana karakteri zengin bir oglan, veya kiz! Roller degisiyor, kisiler degisiyor ama verilmek istenen mesajlar hep ayni ziyanlik etrafinda donup duruyor.

Saygi, drustluk, alcakgonulluluk, karsiliksiz sevgi, iyilik, artik bunlar enayilik anlamina geliyor. Yeni trend acik gozluluk, yalan soylemek, her durumu yalan soyleyerek idare edebilme kabiliyeti. Zengin kiz tavlama cabasi, zengin oglan bulma cabasi, veya olmadi koseyi kisa yoldan donme cabasi.

Gunluk hayati diziler sekillendirir arkadaslar. Bakin ben su an askerdeyim, 20-25 yasinda genclerle muhabbet ediyoruz, aralarinda en buyuk benim bu arada yasim tam 30 olacak onumuzdeki ay :acpsnr: Ve ne zaman herhangi bir konuda muhabbet etmeye baslasak konu donup dolasip "nasil zengin olabilirim"e geliyor. Acayip sasiriyorum bu duruma, anlayamiyorum da. Ne yapmali? Hangi ise girersek iyi para kaldiririz? Cevreden kisa zamanda iyi para kaldirip koseyi donmus insanlarin orneklerinin anlatilmasi, vesaire...
Gercekten de artik bizler icin bir numarali hedef sanirim bu arkadaslar. Zengin olmak. Cok paramizin olmasi ve bu sayede hem saygiyi, hem mutlulugu, hem guzel mi guzel bir kadini yakalamak ve mutlu olmak!

Kafalar cok yanlis, kafamiza sokulanlar, bize ihtiyacmis gibi gosterilmeye calisilan ama aslinda hic de ihtiyacimiz olmayan tonla şey,
!
"Daha fazlasini iste!" Niye isteyeyim arkadas daha fazlasini? Niye doyumsuz olayim :snzdglsn:

"Daha azina razi olma" Neden olmayayim yahu kimim ki ben kendimi kral mi saniyorum? Evet saniyoruz veya sandiriliyoruz malesef...

"Buyuk isler basar" Allah Allah ya? Yani ben senin galaksi S8'ini almadan buyuk isler basaramaz miyim? Bu ne kadar kotu bir subliminal mesajdir. Hepsi birbirinden kotu arkadaslar. Reklamlardaki tum sloganlar beynimiza kaziniyor malesef. Emir kipindeki, bize neye ihtiyacimiz oldugunu soyleyen bu mesajlar bizi mutsuz ediyor. Eger o urunu olmazsak mutsuz olacagimiza ikna ediyor bizi, ve gercekten de aypon almazsak kendimizi mutsuz hissediyoruz! Ozellikle kadinlar!
Sosyal medyanin insani degerlerimizi nasil yok ettigini ve bizim asil kimligimizi degersizlestirdiginden bahsetmiyorum bile!
"Bilmem nerde, harika hissediyor" :D Bu bildirimi yaparken sıkıntidan patladigina eminim o kisinin ya :D
Yedigi yemegi paylasmalar, "bakin ben boyle guzel yemekler yiyorum iste" :snzdglsn:

Sadece sunu dusunun, telefonunuzdan ve sosyal medyanizdan uzak kalsaniz, gittiginiz yerlerden yer bildirimi yapamasaniz, fotograf patlasamasaniz, yani hava atamasaniz, kendinizi nasil hissedersiniz? Cok kotu hissederdiniz arkadaslar. Kendimi de dahil ediyorum buna, yanlis anlasilmasin. Boyle bir hale geldik yani. Guzel bir mekana giderken, bizi kahredecek tek sey telefonumuzu evde unutmaktir! Cunku biz o mekana zaten soayal medya araciligiyla hava atmak icin gidiyoruz! Eglenmek, guzel yemekler yemek veya o anin tadini cikarmak icin degil :snzdglsn:
Uzuluyorum ve her seyin daha da kotuye gidisini elim kolum bagli izliyorum.

Bu yuzden de Kudret ebi gibi degerli, nadir bulunan insanlari saygiyla, hayranlikla izliyorum! İyi ki varsin Kudret abi eksik olma sen, Allah sana cok uzun bir omur nasip etsin insallah :)

Geri