Scudo Sports

11 Aralık 2019 yol bisikletiyle Erciyes

sccetin

SCC
Yönetici
Tepki
5.716
İsim
Serhat C
Eşimin seramik eğitimi için 1 haftadır Ürgüp'teyiz. Yarın havanın kötü olması, Cuma günü ayrılacak olmamızdan dolayı, dün uzun süre sonra koşu yapmama rağmen (bacaklardaki ağrıya rağmen) hava ve yol durumunun da iyimser görünmesinden dolayı fırsat bu fırsat diyip haritadan baka baka yaptığım 165 kilometrelik Erciyes'in etrafını dolaşan rotayı bugün yaptım :)

Dün, 3700 metrelik Erciyes tüm haşmetiyle Ürgüp'ün en yüksek noktası 1400 metrelik Akdağ'da koşarken göz kırptı. Randevulaşmıştık artık :) Ilk ve son defa 2016'daki Gran Fondo'da çıktığım için hem özlemiştim hem heyecanlıydım çünkü rotanın sadece %15'ini biliyordum.
IMG-20191210-WA0009.jpg

Her uzun sürüşten önce yaptığım gibi yulaf ve sütümü gömdüm ve gün ağardıktan biraz sonra, saat 08:00'da yola çıktım. 38 km sonra virajı Doğu'ya doğru döndüm ve dağ tüm ihtişamıyla selamladı beni. Ne soğuk ne de bacaklarımdaki ağrıdan bir eser kalmadı.
P91211-091434~2.jpg

O kadar etkilendim ve hoşuma gitti ki birçok fotoğraf çektim; izninizle paylaşıyorum.
P91211-092003~2.jpg
216316 dosyayı görüntüle

1500 metre yükseklikteki Topuz Dağı büyüleyici bir manzaraya sahip. Hem aşağıdaki ovayı hem de Erciyes'i görüyor ve yoldan aşağı sağlı sollu virajlarla süzülmesi müthiş keyifli.

Buradan sonra Konya ovası gibi dümdüz bir ovanın ortasında Develi'ye kadar kısmen sıkıcı bir şekilde pedal çeviriyorsunuz. Develi'ye 10 km kala her bisikletçinin olmazsa olmazı, en sevdiği şey(!) kafadan sersem edici bir rüzgâr başlıyor. Kendimi bir benzinliğe atıp rüzgârın biraz dinmesini beklerken yanıma aldığım şeylerden birini eritip çiş molasını da aradan çıkarıyorum. Rüzgâra "ey mi yaman bey mi yaman eyyyy rüzgâr sen kimsin ya" diyip devam ediyorum. Bu noktada 64. km deyim ve Erciyes 22 yazısını görüyorum. Iyi, 22 km'de 1000m yükseleceğim ve 86. km'de zirvede olacağım, en kötü 13:00'de orada olurum, diyorum kendi kendime. Meşhur sarı çizgili Erciyes tırmanış yoluna dönünce nefes alıyorum. Nefes alıyorum fakat bu sefer quadlarım dünkü iniş çıkışlı koşunun dırdırını yapmaya başlıyor. Fakat karşımda ulu Erciyes var, umrumda değiller.
P91211-120932~2.jpg
P91211-115020~2.jpg

Ve 3 yıl önce ilk yol bisikleti yarışımın finish noktasına, yani tesislerin olduğu 2217 metreye varıp aynı yerde, aynı fotoğrafları bu sefer arkaplanda karla beraber 12'yi 45 geçe hava -2°C iken çekiyorum.
P91211-124506~2.jpg
P91211-124833~2.jpg
Yanıma aldığım şeylerden biraz daha tırtıklayıp vakit kaybetmeden inişe geçiyorum. Hacılı tarafından gideceğim.
P91211-130108~2.jpg
Yol gittikçe daha da güzelleşiyor, Erciyes bu taraflardan daha da güzel görünüyor. Yollar da boş, keyfime diyecek yok.
P91211-140147~2.jpg
Hava -1 ve 0 arasında gidip geliyor. Geçtiğimiz günlerden -5lere alışkınım fakat ayakkabı kılıfını Samsun'da unuttuğum için ayaklarım hep üşüyordu ve pedalları kilitleyemeyecek şekilde hissizleşiyordu. Bunu da bir ara GCN'de gördüğüm bir taktikle çözmeyi denedim ve işe yaradığını görmek sevindiriciydi. Bkz: Son fotoğraftaki alüminyum folyo :)
P91211-141149~2.jpg
Buralarda yaşayanlar ne şanslı, diyorum kendi kendime. Tabii bir de onlara sormak lâzım...

Içimi biraz ısıtmak için ilk bulduğum yerde çorba içeceğim, diyorum ve bu ilk yer 135. km'de, sürüşün bitmesine 30 km kala İncesu oluyor. Yine de duruyorum ve çorbayı içiyorum; tavuk döner olduğunu da görüp bir tane de ondan gömüyorum. Iki elim kanda olsa tavuk dürümü yerim arkadaş.
Neyse, 30 km kaldı, neredeyse bitti, diye sevinirken dümdüz, sıkıcı, bitmek bilmeyen acayip bir yola giriyorum. Hem ön tarafa hem arka tarafa doğru nasıl göründüğünü ekliyorum:
P91211-153236~2.jpg
P91211-154340~2.jpg
Buradan hiç ama hiç araba geçmiyor. Çölde gider gibi gidiyorum. Bu yüzden aklıma saçma sapan fikirler geliyor bu ıssızlığın ortasındaki birbirinde çok ayrı tek tük evlerle ilgili: Ya can sıkıntısından kafayı kırmışlarsa ve camdan bana ateş ederlerse (akla bak:). Ya can sıkıntısından ve yalnızlıktan köpeklerini katil gibi yetiştirmişlerse ve üzerime salarlarsa :))
Tabii ki bunların hiçbiri olmadı. Sadece yorgun vücudun zihnimle oynadığı oyunlar.
Bildiğim tek şey pedal çevirmeye devam etmem gerektiğiydi. Maalesef suyum İncesu'da bitmişti ve yolda çeşme bulurum diye su almamıştım. Çeşme de yoktu; susuzluğun da etkisi vardı biraz bu saçma fikirlerde fakat bu rüya gibi coğrafyaya ve unutulmaz sürüşe baktıkça tüm bu dertleri anında unutuyordum.
P91211-163053~2.jpg
Düz yol bitti ve 1500 metre yükseklikten sağ aşağıda 1050 metrede kalan Ürgüp'ü görüyorum ve Erciyes'i son bir kez daha selamlıyorum. Buradan çok dik bir inişle 79 km/h hızı görüyorum.
P91211-163108~2.jpg
7.5 saat pedal + 1 saat oyalanma, 165 km ve 3000m+ sonra eve yüzümde bir gülümsemeyle 16:45 gibi varıyorum...

Parmaklarımı kurtaran kahraman alüminyum folyo ayakkabının içinde biraz can çekişmiş galiba...
P91211-164604~2.jpg
Dün uzun süre sonra koşu yapmamış olsaydım daha keyifli veya saatte 1-2 km falan daha hızlı bitebilirdi. Yine olsa yine yaparım fakat bu sefer tersten.
Haritadaki görüntü aşağıdaki gibi olup daha fazla veri ve fotoğraflara ek olarak videolar için Strava ve Instagram linklerini ekliyorum.

S91211-18200691.jpg

Son olarak, klişe olacak fakat "kötü hava yoktur, uygun olmayan kıyafet vardır."

(link)
(link)

Scudo
Ne güzel bir yazı olmuş :)

Fotoğraflar, aradaki anlatımlar, yol boyunca yaşadığınız hisler çok güzel betimlenmiş. Ayrıca manzara da çok güzelmiş. Görünce içim ferahladı :)

Fotoların ve anlatımın haftasonu tur yapmak için beni kamçıladı. Evet bu coğrafyanın kendine özgü bir büyüsü var. Seni ayrıca tebrik ediyorum. Ürgüp ten çıkıp başdere yokuşlarından develi ovasına inmek oradan kayseri yönüne göre daha kısa ama hırpalayıcı bir tırmanışla erciyese çıkmak yine çok tercih edilmeyen hacılar yolundan inişi gerçekleştirip ürgüp e gayet tenha ve tehlikeli bir inişi barındıran aksalur yolundan gitmek. Zor olanı üstelik havanın çok çabuk değişeceği bir zamanda başarmışsın. Aynı zamanda tadı en çok çıkarılacak bir mevsimde pedallamışsın. Yazını okurken senin kadar zevk aldım diyebilirim.

Fotoğraflar harika. Azminiz cesaret verici. Bu konu uzun süre unutulmaz.

Bir şey söyleyeceğim, yadırgamayın ya da dost başa düşman ayağa falan demeyin: Nedense bugünlerde SPD'ler hep pırıl pırıl ama sizin ayakkabılarınız burun kısmından eskimiş. İşte ben en çok bunu beğendim:)

(Dipnot: Bisikletle bir şeyler başarmış olmanın emaresi. Yanlış anlaşılmasın)

@Özcan dostum bu yıl bir Erciyes yapalım dediğinde müstehzi bir gülüşle karşılık verip - Uludağımız neyimize yetmiyor- demiştim..
Bu yazıyı okuyunca yanıldığımı anladım..
@sccetin kutluyor ve özendiğimi bilhassa belirtiyorum..

• Beğen
Tepkiler: sccetin ve Özcan
cok guzel yazılarda cok samımı ve guzel olmus tekerınıze tas degmesın

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Merhaba,

Çok güzel bir turu güzel fotoğraflar paylaşmanız harika olmuş. Erciyes de muhteşem görünüyor.

Tebrik ederim.

Kazasız ve keyifli turlar

five

• Beğen
Yolların kimsesizliği muhteşem, manzara muhteşem, Anlatım muhteşem. Ellerine yüreğine sağlık. Aman ayaklardan üşütme, iş böbreklere kadar gidiyor..

Canım memleketim... Geçen günlerde babannem ile konuşurken bahsediyordu burada kar yağdı diye (Develi de oturuyor). Sürekli yazları gittiğim için karlı hiç görememiştim . Harika fotoğraflarınız ve güzel anlatımınız sayesinde görmüş oldum. Her şey için tessekkurler.

• Beğen
Sayın @Samsam kar yağarken görmeyin zaten. Askerliğimi az ileride, Zincidere'de yaptım ve bir hafta kesintisiz kar yağar mı yav ?? Nöbete gidiyorum kar, geliyorum kar, yatıyorum kar, kalkıyorum kar... İzmir'de büyüdüm ama kara doydum ?.
Sizi de tebrik ederim sayın @sccetin.

Dipçe: Bu arada gerçekten o folyolar işe yarıyor mu sayın @sccetin ??

Son düzenleme:
  • Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: sccetin ve Samsam
Ne güzel bir yazı olmuş :)

Fotoğraflar, aradaki anlatımlar, yol boyunca yaşadığınız hisler çok güzel betimlenmiş. Ayrıca manzara da çok güzelmiş. Görünce içim ferahladı :)

Teşekkür ederim @Taygun Kon :)

Fotoların ve anlatımın haftasonu tur yapmak için beni kamçıladı. Evet bu coğrafyanın kendine özgü bir büyüsü var. Seni ayrıca tebrik ediyorum. Ürgüp ten çıkıp başdere yokuşlarından develi ovasına inmek oradan kayseri yönüne göre daha kısa ama hırpalayıcı bir tırmanışla erciyese çıkmak yine çok tercih edilmeyen hacılar yolundan inişi gerçekleştirip ürgüp e gayet tenha ve tehlikeli bir inişi barındıran aksalur yolundan gitmek. Zor olanı üstelik havanın çok çabuk değişeceği bir zamanda başarmışsın. Aynı zamanda tadı en çok çıkarılacak bir mevsimde pedallamışsın. Yazını okurken senin kadar zevk aldım diyebilirim.

Yöreye ne kadar da hâkimsiniz; aynen öyle. Teşekkürler @mehmetsunu

Fotoğraflar harika. Azminiz cesaret verici. Bu konu uzun süre unutulmaz.

Bir şey söyleyeceğim, yadırgamayın ya da dost başa düşman ayağa falan demeyin: Nedense bugünlerde SPD'ler hep pırıl pırıl ama sizin ayakkabılarınız burun kısmından eskimiş. İşte ben en çok bunu beğendim:)

(Dipnot: Bisikletle bir şeyler başarmış olmanın emaresi. Yanlış anlaşılmasın)

Kendisi de bisikletçi olan Romanyalı eski yöneticim 13 Ocak 2018'de kalleri ve pedallarıyla beraber hediye etmişti. Strava'ya göre 19,995.3 km kullanmışım. Eskimekte haklılar :) Teşekkürler @Cem Coşkun

@sccetin enfes! Elleriniz, ayaklarınız dert görmesin, iyi forumlar.

Teşekkürler, size de iyi forumlar @Anonim

Teşekkürler @BayCicik

@Özcan dostum bu yıl bir Erciyes yapalım dediğinde müstehzi bir gülüşle karşılık verip - Uludağımız neyimize yetmiyor- demiştim..
Bu yazıyı okuyunca yanıldığımı anladım..
@sccetin kutluyor ve özendiğimi bilhassa belirtiyorum..

Teşekkürler @cazci

cok guzel yazılarda cok samımı ve guzel olmus tekerınıze tas degmesın

Teşekkürler @mehmetozgurcansu

Merhaba,

Çok güzel bir turu güzel fotoğraflar paylaşmanız harika olmuş. Erciyes de muhteşem görünüyor.

Tebrik ederim.

Kazasız ve keyifli turlar

five

Merhaba, teşekkürler. Size de kazasız ve keyifli turlar @five

Harika bir yazı ve sürüş olmuş... darısı başımıza

Teşekkürler @Sebastian

Yolların kimsesizliği muhteşem, manzara muhteşem, Anlatım muhteşem. Ellerine yüreğine sağlık. Aman ayaklardan üşütme, iş böbreklere kadar gidiyor..

Teşekkürler Mümtaz Ağabey @Süper Dede

Canım memleketim... Geçen günlerde babannem ile konuşurken bahsediyordu burada kar yağdı diye (Develi de oturuyor). Sürekli yazları gittiğim için karlı hiç görememiştim . Harika fotoğraflarınız ve güzel anlatımınız sayesinde görmüş oldum. Her şey için tessekkurler.

Buraların her mevsim güzel olduğuna eminim. Yolunuzu yaz dışında da düşürmeye çalışın. Asıl ben teşekkür ederim @Samsam

Mükemmeeeeeeeeeeeeeeeeel :krktm:

Teşekkürler @Serkan Mıstınoğlu :)

Sayın @Samsam kar yağarken görmeyin zaten. Askerliğimi az ileride, Zincidere'de yaptım ve bir hafta kesintisiz kar yağar mı yav ?? Nöbete gidiyorum kar, geliyorum kar, yatıyorum kar, kalkıyorum kar... İzmir'de büyüdüm ama kara doydum ?.
Sizi de tebrik ederim sayın @sccetin.

Dipçe: Bu arada gerçekten o folyolar işe yarıyor mu sayın @sccetin ??

Acil durum battaniyelerinin de buna benzer bir şekilde olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda denemekte fayda var diyip denedim. Evet, gerçekten işe yaradı. Soğuk veya su direkt çoraba gelmediği için olsa gerek. Bir nevi ekstra katman görevi görüyor :) Teşekkürler @Cemal Ç.

@sccetin Elinize ayağınıza sağlık.Çok beğendim.

Şu fotoğrafı görünce aklıma Ernest Hemingway'in ''Kilimanjaro'nun Karları'' eseri aklıma geldi.Kadim Erciyes ile kadim Kilimanjaro'yu benzeştirdim.Oralardan ben geçmiş olsaydım yazar gibi geçmişimi hatırlayıp yaşadığım düş kırıklıklarını anımsarmıydım onu düşündüm.IMG-20191210-WA0009.jpg

@sccetin emeğinize sağlık hakikaten muhteşem manzaralar ve oldukça ciddi efor gerektiren bir tur olmuş,hava indirme komando taburunda acemiliğimi yapmıştım soğuğuda afillidir;)

Teşekkürler @C.Koc

@sccetin Elinize ayağınıza sağlık.Çok beğendim.

Şu fotoğrafı görünce aklıma Ernest Hemingway'in ''Kilimanjaro'nun Karları'' eseri aklıma geldi.Kadim Erciyes ile kadim Kilimanjaro'yu benzeştirdim.Oralardan ben geçmiş olsaydım yazar gibi geçmişimi hatırlayıp yaşadığım düş kırıklıklarını anımsarmıydım onu düşündüm.216409 dosyayı görüntüle

Teşekkürler Süleyman hocam @hamlet2006

@sccetin emeğinize sağlık hakikaten muhteşem manzaralar ve oldukça ciddi efor gerektiren bir tur olmuş,hava indirme komando taburunda acemiliğimi yapmıştım soğuğuda afillidir;)

Evet, aynen öyle :) Teşekkürler @seko35.50

İmrendirici bir tur ve konusu. Tebrik ederim.

Teşekkürler @Türko

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Geri