Scudo Sports

10. Edirne Cumhuriyet Kupası bisiklet yol yarışı (ücretsiz)

@CeRKeZ

Valla bu işin sırrı peloton idmanları eğimde çapraz çıkış teknikleri tabi uygun yerlerde trafiksiz yerlerde!

@CeRKeZ

Face'de ebis 'in sayfasına atılan mesajlarda yukarda anlattiklarimin onda biri yok,herkes memnun kimseye zorla bir şey yaptiramayiz

Scudo
Pro yarışlarda bile rüzgar olunca grup dağılıyor. Bunun gibi bir sürü eşit olmayan yarışçının sürekli in çık ve sürekli çapraz rüzgarda tutunması imkansızdı. Kudret abinin dediği gibi kimse echelon yani çapraz yardel oluşturmadı. Kendi adıma en iyi yarışlarımdan birini yaptım rüzgara rağmen tüm değerler geçen seneden daha iyi. Sonuçlara bakacağız:)
Yarışın başı gerçekten çok panik ve her an büyük kaza olabilecek şekilde idi. Çok uzun süre bu tehlikeli sürüşü yaptırmak organizasyon açısından doğru değildi.
Edirne yarışı sürekli iniş çıkışı ile çok zevkli bir yarış ama rüzgar bugün herkesi çok yordu. Organizasyona teşekkürler. Mükemmel kayıt düzeni. Çorap madalyaları baştan vermeleri, sabah çorba ve kuru pasta, yarış bitiminde makarna ayran bol su. Ücretsiz ve gönüllü işi bir yarış ancak bu kadar iyi organize olur. Tebrikler

Bahattin sürek dnf olmuş yalnız kürsüde üçüncü idi herhalde yanlışlık oldu içimden kendime çok kızıyorum yanlış yerden donmese idim ilk 38 km yi çok rahat zati geçmiştik,neyse gitti üçüncülük ,sadece 7 kişi idik,diğer yarış dışı olanlar kerim yelkenci petko sebahattin tural
Neyse seneye bakarız artık

@canelmas

Valla 50 mastırda şahane derecen can dostum 7 incisin tebrikler:harika:
Genel klasmanda 130 'uncu

Açıklanan sonuçlarda bariz hatalar var. Takım arkadaşımla birlikte finishten geçmeme rağmen ben dnf görünüyorum, benden sonra gelenlerin dereceleri yazılmış. Ha önemlimi elbetteki önemli. Bir emek harcıyorsunuz sonuncuda gelseniz listede adını görmek istiyor insan. Ki Kudret abinin dediği gibi Bahattin Sürek kürsüye çıkmasına rağmen listelerde dnf :D

Yarış oldu bitti sanırım
Sıralama listesi buradan açıklanacak mı?

@canelmas

Aynen doğru insanları riske atmak,
Çok uzun süre tutar 76 km bunun aynen kirpilmasi gerekir ebis sayfasına not düşerim,çok fazla acemi gözüme çarptı buda handikaptir çıkış noktası güreşen heykeller olmalı etap aynen 10 km kısaltılması bence uygun 66 km 'de bu iş bitecek

@ceycey84

Haydaaaaaaaaaaaa

@ceycey84

Yav kardeşim burda chip diye bagiyoruz bu şartlar altında seneye ben yokum burada çip olur ise eyvallah
Ayrıca etap aynen 66 'ya bağlanacak

@canelmas

Can dostum 9 yarış yapıldı 10 'uncu yarışta bile bariz hatalar olur ise hatası bol olan yarışta artık isim olmaz ,ayıp denen bir şey var artık bahattin beyin yerinde olmak istemem doğrusu bunun doğrusu nerde kafamı buluyorlar milletle

@ceycey84

Harcanan emeğe saygısızlık var artık ayıptır

Burdan ebise çağrı,bu hatalar artık fazla olmaya başladı

Birinin sesi çıkacak ise benim çok sesim çıkar

Söylemeyeceğim dedim iyi niyetimden söylemedim insan bir uyarı tabelası koyar 3 km kala tek görevli yok bir görevli ikaz etmedi beni ,
adı üstünde amatör yarış bu,,,,gran fondolara bir daha laf etmeyin bu kadar hata olmuyor özellikle sonuçlarda

(link)

Ebis sayfasına notu düştüm şartlarımız bellidir

@Kudret Kurtcebe

Yok yav senden sonra gelenlerin derecelerimi yazılmış ayıptır ayıp ışim olmaz benim edirne ile aliye burdan bir sitem yapayım ali bence sen yat uyu artık bir dahada gran fondolara laf etme parası olan bastırır yarışır bak Çeşmede kaç kişi var hayır işi sizin kadar hata yapmıyor argeus ve veloturk

Hiç kimse bana bu olayların masum oldugunu asla savunmasın kuranda ne yazıyor okuyun ,
işi ehline ver

@Wasabie

Ali cahilligin burda senin ,o yarış atmosferinde hata olur farkında değilsin sen git uyu bundan sonra sizlen işim olmaz

Ali açıkça yazdım sizlen işim olmaz benim artık kusura bakmayın

@Serkan Mıstınoğlu

Serkan senin 30 sn olayını dün kaçkar serkanda teyit etti valla bilen adamlar ile sohbet ne güzel oluyor,

@ceycey84

Sürekli güncelleme yapacağım,,,,,,

Yav geçen senede yaptılar hata kafamı buluyorlar milletle

Burada mevzu aynen yukardaki durumdur herkes ona göre yorum yapsın

Ceycey arkandayız hakkını savunmanda adam gibi sonuçları ilan etsinler bilmiyorlarsa öz eleştiri yapıp cekilsinler

Sonuçlar ikazım üzerine kaldırılmış,yanlış hesap bagdattan döner ,,,,

Attığım mesaj ebisin ilk sayfasinda duruyor,bir arkadaşın dedim ceycey tabi itirazını aynen lagara lugara yeri olan face 'e taşıdım

Attığım mesaj ,

Bisiklet forumda arkadaş haksızlığa uğradığını söylemektedir bakın size burda akıl vermek gibi derdim yok,baştan beri cipi savunan bir kişi olarak bu yarış cipli olmalıdır ayrıca 76 km amatörler için fazladır yolun kapatılması kısa olmaktadir insanları riske sokmak istemiyorsak 66 km 'ye yarış bağlanmalıdır,ayrıca dönüş noktasına 3 km kala uyarı levhası şarttır,görevliler tam tekmil kavşaklarda bulunacak yanlış dönenleri uyaracaktir çıkış kesin olarak güreşen heykellerden olacak aynı yerde bitecektir,bu şartlar gerçekleşir ise seneye katılmam mümkündür saygılarımla

@Kudret Kurtcebe abi üzgünüm ama sizinle işim olmaz gibi lafı yakıştıramadım. Yapıcı eleştiri olmalı, hatta gerekiyorsa sert de olmalı. Ama böyle bir söz şevkle, özveri ile çalışan ve böyle bir organizasyonu sıfırdan oluşturup 10. yılına getiren insanların kalbini kırar. Eminim onlar da eksiksiz bir yarış organize etmek isterler ki ücretsiz ve amatör bir yarış için 8/10luk bir yarıştı bence.
Sabah ikramları, yeterli su, köy yolları çıkışlarına kadar eksiksiz güvenlik, yolda kalanlara soeunsuz müdahele,... ücretsiz ve gönüllülük ile yapılmış bir işte emeği göz ardı edıp "sizinle işim olmaz" beni dahi üzdü. Bence en azından bir teşekkürü ve ardından özrü hak ediyorlar.

Ha eksikler mı var; var elbette. Madde madde yazılır seneye ya da sonraki senelerdeki tecrübelerle mükemmeli yapılır. Ama gönüllü insanları kıracak bir üslupla bu iş olmaz.

@Kudret Kurtcebe abi Bende Çağatay bey'e özelden mesaj attım sabah henüz bir dönüş sağlanmadı. Sanada buradan çok teşekkür etmek istiyorum ayrıca.

@ndhakara

Benim agzimdan bir kere laf çıkınca cikmistir iş bitmiştir 9 yıllık tecrübenin getirdiği bumu yani ,
Sağlıklı sonuç alınmıyor ha ben oylede sert değilim bak face 'e ne yazdım,ama bu olay bardağı taşırdı,buradan yineliyorum yukarda şartları yazdım bu şartlara uyulur ise ne ala

@ceycey84

Eyvallah kanki dostum ...valla şartlar şu olmalı

1- cip olacak
2 - 66 km toplam
3 - güreşen heykellerden çıkış finiste aynı yer
4 - dönüşe 3 km uyarı levhası
5 - her kavşakta görevli

Bu arada benim km saptama yapamadı 3 km hata payı yaptı bu da başka bir gerçek benim km 'de 38,2 yazıyor idi ,önümde sürücü göremedim bana oyun oynadı km sayacı,:komik:

@ceycey84

Mutlu ercevik hocayı bu forum ya tanıyor ya da tanımıyor organize etti tekirdağ sarkoy yarışını,
3 yarışta vardım 3 'ünde mükemmellik vardı,Gran fondo 2016
Ve 2017 ve de en baba yarış tekirdağ uçmak dere şarkoy,
Hepsinde çip vardı sonuçlarda aksama asla olmadı

@ndhakara

Ikram meselesi değil işın güvenlik boyutu,
Dün dönüşte bazı yarışcilarin karşı yolda araçlar arasında kaldığını gördüm,bir kişiye bir gün araba çarpacak bu organizasyon tehlikeye girecek,bakın öyle kolay iş değil bisiklet yarışları düzenlemek,bu işin ustası aynen Veloturk 'dür'
Ayrıca Veloturk 'ün avukatı değilim,9 yılda gelinen nokta daha hala emniyet sağlanamamış ve sonuçlar saptanamamis,bu can alıcı bir gerçektir

Kimse yanlış anlamasın ben aynen mükemmellikten yanayım mükemmelik yukarda şartlarda yazıldı
Ha uyulur ise ne ala ha uyulmazsa her sene yanlış sonuçlar yazılır cizilir
Emniyet sağlanmaz ise aynen biride hakkın rahmetine kavuşur
Ben uyumuyorum
Uyuyanlar uyansin

@ceycey84

O değilde ne yapayım km 'sayacını kırıp balkondan aşağıya atayım bari,,:komik::komik:

Bu arada sonuçlar duruyor gene kaldirilmamis,senin ismin neydi ceycey bende bakayım bahattin sürek diskalifiye olmuş gene valla adam ya kızacak ya da kizmayacak ne oldugunu anca bahattin bey bilir tabi stravasi varsa anlaşıldı millet bundan sonra strava getirsin,valla en doğrusunu georgi shengarov yapıyor bana cebinden stravasinı gösterdi valla helal olsun 76.6 km ve 2 saat 15 dakika 61 yaşa göre acaip bir adam elini sıktım birde hemen yanında olan
jordaninda ne adamlar var yahu

Dehşet tabi :harika::harika::harika::harika::harika:

Haha kendime bir adet cezayı keseyim burada ,el elden üstündür,
Ben 70 km 'de 2 saat 50 dakika hata payı 6 km düşeceğiz
6 km gitmedim,km gerçek 70 -6 ,
64 km
2 saat 50 dakika
Çok sert rüzgar
Rezalet .
Tabi ilk çıkış fena idi ın çık dönüştede ın çık esasında zor sayılır tabi tekirdağ sarkoy kadar değil,
Georgiye yetişmek imkansız jordanada ,,

Rota belli, km belli. Sağa sola dönme yok. Dümdüz yoldan gidip geri geleceksin hepsi o. Kavşaklarda kâh polis kâh jandarma var idi. Bence yeteri kadar emniyet önlemi alınmıştı. Keza son 8 km’de de yeteri kadar iyiydi.

Yani insanımızın çoğunda ki ‘pahalıdır vardır bi hikmeti ucuzdur vardır bi illeti’ anlayışından kurtulmak ve resmen kapitalizm diye bağıran -para verecen ki iyi olsun/çip olsun- mantığını geçmen gerek. Olaylara persfektif bakmalıyız.

En basiti start zamanında idi, ne erken ne geç. 3-4 ay evvel saatte söylenen dakikada idi. Sonrasında nötral start olacağı söylendi, net km ve lokasyon söylendi ki oda aynen oldu. Sonrasında yarışın geçen seneye göre sert olacağı gerek ödülleri yüzünden gerek genel çekişmelerden dolayı belli idi. Geçen sene dönüşte göbeği içten(tersten) dönenler vardı(ki bazı gruplarda dıştan dönenler garipsenmişti) ve bu sene direk araç ile yolu kapatıp karışıklık engellenmişti. 25-27 km’lerde bi ambulans sesi duydum mesela ve ambulanslar güzel hizmet verdiler. Aktif olarak parkurdalardı(gerçi bi ara biri arkasına girmeye çalıştı ama ya beceremedi yada yediremedi tam girmişken 1 saniye durup çıktı).

Son 20 km için uyarı tabelası vardı. O biraz daha fazlalaştırılsa iyi olabilir gelecek seneye örneğin.

Para verip girilen bazı yarışlarda çip hataları ve yol karışıklıkları daha fazla idi. Edirne’de en azından söylenen şeyler sunuldu. Beklentiyi yükseltip vaadedilen şeyler yerine getirilmemezlik yapılmadı;)

@lealtad

Hocam şu avatarini değiştir sigara reklamı gibi,

@lealtad

Sonuçlara bak bakalım

Ceycey ne diyor okudunmu ?

@lealtad

Kapitalizm boşver siyaseti sen

@lealtad

Ha bak uyarı konusunda aynı fikiriz son 3 km de lazım dönüşte

@lealtad

Ambülans gitti önden ben kaza oldu zannettim
Ayrıca önümde bir genç çok kötü düştü rüzgar savurdu

@lealtad

2016 ve 2017 gran fondoda asla çip hata sonucu olmadı ama ilgaz fondoda çipe rağmen cuvalladilar

@lealtad

Km sayacının 3 km hata payı beni şaşırttı 37,8 yazıyordu önümde kimse yoktu,3 km erken döndüm jandarma uyarmadı defalarca yazacağım olay nasıl oldu diye jandarma uyarmadı ilk kez katılmanın tecrübesizliği oldu ama beni uyaran olsaydı idi iyi olacaktı neyse geçmiş olsun dedim kendime tabi

ateşleyin artık fotoları gençler.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@lealtad

Bir daha yazıyorum benim arkamda kalanlar vardı karşı yoldan gidiyordu araçlar içinden ,,,güvenlikleri tehlikede idi ,araçlar hızlı idi bak sana ne diyecem yaz bunu bir tarafa bir gün bir kişi ölecek,araçlar arasında yarış olmaz face bak millet nasıl şikayet ediyor

Yani insanımızın çoğunda ki ‘pahalıdır vardır bi hikmeti ucuzdur vardır bi illeti’ anlayışından kurtulmak ve resmen kapitalizm diye bağıran -para verecen ki iyi olsun/çip olsun- mantığını geçmen gerek. Olaylara persfektif bakmalıyız.

Saçma kusura bakma dostum sana katılmıyorum,ha bak istersen beni banla,yanlız bu konunun ateşi sonunce aliyi kara listeye alacağım

@Kudret Kurtcebe

Evet bu konu önemli ve el atmak gerekir. Süpürge aracı zaman sınırının altında kalanlara uyarı yaparak devam etti. "araca binebilir ya da güvenliğiniz size ait olmak üzere yarışa devam edebilirsiniz!" Yarış gazında kişiler yine de devam etmek isteyebilirler ancak bir kaza olduğunda uyarıya rağmen sorumluluk yine de organizasyonda görülecektir ve yaşanabilecek olası bir kaza sonrası ileri yılların yarışları da tehlikede olacaktır. Ancak şöyle bir durum var örnek olarak maratonlarda da süre sınırı olmakta ve yine koşucular illa bitirmek isterlerse kendi güvenliklerinden sorumlu olmak koşulu ile koşabilmekteler. Ha süre dolunca yolar trafiğe açılıyor ve yolda gitmiyorlar ama sağlık sorunu yaşasalar dahi sorumluluk artık kendilerinde oluyor. Şimdi bisiklet ve koşuyu bir tutabilir miyiz sorusunu kafada bir tartalım. Bence tutabiliriz ama yine de bu işin kesin çözümü bence daha çok süpürge aracı sağlamak ve süre altında kalanları her şartta yoldan almaktır.

Geri