Çıkışta 640 kişi yığıldı,1006 kişiden 640 kişi vardı,anons ile en yaşlı sürücü kerem yelkenci için alkış koptu,
Dar bir caddeden çıktık,temennim şudur etap aynen güreşçi heykellerin oradan alınıp 38 km gidiş ve gene heykelin orda bitirilmesi böylelikle dar yerde sıkışmayiz,
Nitekim binemedik çıkışta sağ ayak kilitli pedaldan çıktı uyarı yapıldı ilk 4,5 km 25 km hız olacak idi buna uyulmadi,
Yarışın başladığı yerde süratli olanlar önden kopartti,
Onlara yetişmeye çalışanlar ise bayağı ter döktüler,egimlerde kopmalar oldu burada çapraz yapan hiç yoktu ,herkes ferdi çıkmaya çalışıyordu karışık düzensiz bir sürü grup vardı,yan yolda ön gruptan kopmuş 4 kişi gördüm bunlar tren gibi dizilmislerdi ama neden yolun tam solundaki bariyere paraleldiler,nitekim bunu anlamak için yolun dönüş kısmında soldaki bariyere paralel sürdüm biraz sanki rüzgarı kesiyordu,gidişte çok şiddetli olmayan rüzgar dönüşte eğimde canavara dönüştü,yanımdan 4 lü 3 lü ikili gruplar geçti gene düzensiz gruplar halinde idiler kafa karışıklığı yüzünden yanlış loptan dönmüş idim,etap asfalt açısından on numara idi ,tam dönüşte inerken bir ara şiddetli rüzgar bisikleti müthiş sarstı kontrolü zor sağladım,açıkça dönüşte kendi tempoma uygun mastır yoktu olanlar zati 3 kişi onlar koparttilar,tek kalınca rüzgarda sert olunca iş zora bindi,
Lastiği patlayanlar vardı gidişte genç bir arkadaş rüzgarın ani patlaması ile dengesini kaybetti ve yere kapaklandi,olay tam önümde oldu