Scudo Sports

1 yıllık kondisyon açığı nasıl engellenir?

The UGUR

1317-P.8
Tepki
2.033
İsim
Ugur
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bisikletimi satıp 2017'nin yaklaşık Ekim zamanına kadar bisikletsiz kalacağım.Bu zaman diliminde satmak üzere olduğum bisikletten oldukça üst seviye bir karbon'a geçeceğim.Ancak merak ettiğim şu: Tamamen hantallaşmamak için ne yapabilirim spor salonu'na gidip 2 halter kaldırıp sosyal medya'da fotoğraf paylaşan ergenleri görmek zorunda kalmak dışında? Tavsiyeleriniz çok değerli olacak benim için lütfen esirgemeyin.Kilo falan almak istemiyorum çünkü zaten 2 aylık bir aradan sonra geri dönüp eski halimi buldum.Bacaklarım gayet yerine geldi tekrardan.Bunlara nasıl kaybetmeyebilirim? Şimdiden çok teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Scudo
@Sefa coskun Koşacak yer ne yazık ki çevremde sıfır o yüzden onu düşünüp çıkardım tercihlerden.Seviye olarak neye göre denebiliyor bilmiyorum ancak: 80 km'lik bir turu 24-25 ortalama ile spd olmadan tamamlıyorum.Haftalık en az 300 km yapıyorum.Şahsen süper değil ama kötü de değil bence.En azından eve gelince pilim bitmiyor.

@Sefa coskun Her şeye yokuş yapıyorum gibi olacak ama İstanbul Eyüp'te oturuyorum.Kısacası o tarz aktiviteler ne yazık ki mümkünlüğü zor olan şeyler bana.Böyle yok mudur eve alıp kaldırıp bacak kaslarımı (bisiklet için lazım olan kaslar) iyi yapabileceğim bi şeyler?

Herseyi alabilirsin, onun icinde para gerekiyor, sizin ne istediginiz acikcasi tam olarak anlasilmiyor yazdiklarinizdan, siz daha net yazin fikri olup paylasmak isteyen olursa yazar, kolay gelsin

Teşekkür ederim de demek istediklerim netti aslında.En azından ben öyle düşündüm.Bacaklarım çöp olmasın istiyorum hepsi bu.Kondisyon kaybı ne yazık ki çabuk oluyor ve ben neredeyse 1 sene geri kalacağım pedallamaktan.Diğer taraftan, özellikle forumdaki yarışçı arkadaşlar, abiler yok mu tavsiyeniz?

Bildiğim kadarıyla mevcut bisikletiniz Lapierre Audacio serisinden. Satma nedeninizi bilmiyorum, ancak ekonomik nedenlerden ötürü satacaksanız Triban 3 gibi, hatta XRS060 gibi ucuz yollu bir bisiklet ile değiştirip bisikletsiz kalmadan yola devam edebilirsiniz. Kötü bisiklet, hiç olmamasından iyidir.

Eyup Park gymstop ta havuz var, agirlik+kardio+yuzme yapılabilir. Vialand Macfit te havuz yok ama cok sıkı cycling grup dersleri ve gfx denen mukavemet dersleri var. Ağırlık+kardio+grup dersleri yapılabilir. 1 yıl bisikletten uzak kalacaksanız ve form kaybetmek istemiyorsanız, yerine muadil bir spor/aktivite koymak zorundasınız. Gunluk hayat temposu, aksamları veya hafta sonları yuruyus/koşu kurtarmaz.

@Sadettin Z. Evet Audacio 400.Work & Travel için satacağım.Bir kısmını daha doğrusunu başvuru ve cep harçlığı kısmını ben halledeceğim için satıyorum.Bisikletimi ABD'den getireceğim.Ekim gibi satarsam bisikletimin değeri çok düşecek ne yazık ki çünkü 2017ler gelince 2015 iyice düşecek.Zaten Spd pedal almam gerek, ön kaliperi değiştirmem gerek gibi masrafları çıktı ve bütçeme ağır geliyor.Değer tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.Ama bisiklet alacak param kalmayacak ne yazık ki bunu satınca.

@Cengo Vialand Macfit süper fikirmiş çok teşekkür ederim.En yakın zaman gidip sorayım oraya.Yakınlar çok bana lokasyon anlamında.

Bisiklette elde ettiğin kondisyonu başka hiçbir sporda elde edemezsin.

Ben de vialand macfit te antrenman yapıyorum, bisiklet kazası geçirdikten sonra korkuyu atıp yeniden başlayamadım. Ama bir gün mutlaka yeniden başlayacağım. Kondüsyonumu kaybetmemek ve kilo almamak için antrenmanlara aralıksız devam ediyorum. Bisiklet sevdası böyle bir şey işte, bisiklete binemesem bile yine de hayatimi sanki aktif kullaniciymisim gibi bisiklete göre devam ettiriyorum :)

@Uptown Cyclist çevrede koşacak yer yoksa spor salonunda koşun, veya eve koşu bandı, ne bileyim koşu bisikleti vs alın olmaz mı. Bir iki hafta sürmeyince ertesi hafta hemen fark ediyor. Vücut nankör

@Sadettin Z. kesinlikle katılıyorum

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@soneryen Koşu bisikleti dehşet süper bir fikir.Harika hem de.Hemen bakıyorum internetten kaliteli ve işimi görecek bir şey.Çok çok teşekkür ederim.Ve sanırım bisiklet ile aynı kaslarımı çalıştıracak.Çok teşekkürler gerçekten.
Edit:Bunu kuracak yerim olmadığı geldi aklıma.Boşa heyecan yapmışım.

@Uptown Cyclist
Rica ederim. Bizim bisikletteki yokuş mantığı gibi sertlik ayarı olanlar var onlar daha verimli

Bir halter seti alin, icinde 1.70lik uzun bar da olsun. Squat calisin. Bisiklete en iyi gelen hareket budur. Bunun disinda dunlopun guzel ipleri oluyor 10 20 liraya. İp atlayip kardiyo yapabilirsiniz evde. Terletir :D
Arada da mekik, şınav derken hamlamanizi engeller bu aktiviteler.

• Beğen
Tepkiler: cngz
ben bacak kaslarıma yuklendım genelde. squat ve parmak ucuna kalkarak calısmalar yaptım en son 1,5 ay once makıneye gırdıgımde sag bacagımda 11 kg kas vardı sol bacagımda 10,5 kg kas vardı.

@MertAG Bende seneye askere gideceğim 1 yıl boyunca bisiklet kullanamacağım.Bacaklar çöp olucak heral :D

Geri