thieft3000
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 428
- İsim
- tolga
- Bisiklet
- Mosso
Kanserojen etkisi olmaz mı bunun? Plastik erimese dahi partikül bırakmaz mı içerisine?Plastik şişede bile olur. Yanan soba hatta külün içinde de erimeden dayanıyor plastik şişe. Bekarken hep soğuk odada yattığımdan 1,5'luk gazoz şişesine koyduğum suyu oturma odasındaki sobanın üstüne koyup ısıtırdım. Yatarken alır yorganın altında ayaklarımla oynardım mis gibi sıcacık![]()
Kanserojen etkisi olmaz mı bunun? Plastik erimese dahi partikül bırakmaz mı içerisine?
O konu ile alakalı bir araştırma vardı, hakkında bi'şeyler okumuştum diye hatırlıyorum. İnsan dışkılarındaki plastik oranı hakkında bir araştırmaydı. Baya yüksek çıkmış hatta sonuçlar.Olabilir mümkündür. Lakin ben içmek için değil ısınmak için kullanıyordum.
Günümüzde (su ısıtıcı) kettle, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi cihazlarda da iç gövdede plastik kullanılıyor. Plastik veya dönüştürülmüş karton bardaklarda falan. Yediğimiz, içtiğimiz, giydiğimiz şeylerle direkt temas halindeler. Bunlarda araştırma konusu olmalı aslında.
O konu ile alakalı bir araştırma vardı, hakkında bi'şeyler okumuştum diye hatırlıyorum. İnsan dışkılarındaki plastik oranı hakkında bir araştırmaydı. Baya yüksek çıkmış hatta sonuçlar.
Çoğu karton bardagı saglıklı sanıyor. Belkıde petten daha kötü. Kartonun ıcınde ınce bı plastik var. Erımeye madde bırakmaya daha müsait bana göreOlabilir mümkündür. Lakin ben içmek için değil ısınmak için kullanıyordum.
Günümüzde (su ısıtıcı) kettle, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi cihazlarda da iç gövdede plastik kullanılıyor. Plastik veya dönüştürülmüş karton bardaklarda falan. Yediğimiz, içtiğimiz, giydiğimiz şeylerle direkt temas halindeler. Bunlarda araştırma konusu olmalı aslında.