Scudo Sports

1 litre suyu ısıtmak için en ekonomik yol hangisidir?

1Litre suyu ısıtmak için en Ekonomik Yol hangisidir ?

• Tencereye su koyup gazlı ocakta ısıtmak.

• Kettle ile elektrik kullanarak suyu ısıtmak.

• Mikro dalga fırın ile suyu ısıtmak.

• Kombiyi kullanarak çeşmeden sıcak su almak.

• Soba, kuzine, yada evin fırını zaten çalışırken su ısıtmak.

• Toplam katılım
    83
Suyu az akıtınca kombi haznesindeki suyun azaldığını geç farkediyor, geç devreye giriyor. Fazla akıtmak daha mantıklı gibi

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Scudo
Plastik şişede bile olur. Yanan soba hatta külün içinde de erimeden dayanıyor plastik şişe. Bekarken hep soğuk odada yattığımdan 1,5'luk gazoz şişesine koyduğum suyu oturma odasındaki sobanın üstüne koyup ısıtırdım. Yatarken alır yorganın altında ayaklarımla oynardım mis gibi sıcacık :)
Kanserojen etkisi olmaz mı bunun? Plastik erimese dahi partikül bırakmaz mı içerisine?

Kanserojen etkisi olmaz mı bunun? Plastik erimese dahi partikül bırakmaz mı içerisine?

Olabilir mümkündür. Lakin ben içmek için değil ısınmak için kullanıyordum.
Günümüzde (su ısıtıcı) kettle, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi cihazlarda da iç gövdede plastik kullanılıyor. Plastik veya dönüştürülmüş karton bardaklarda falan. Yediğimiz, içtiğimiz, giydiğimiz şeylerle direkt temas halindeler. Bunlarda araştırma konusu olmalı aslında.

• Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
@Alptriatlon , sadece sıcak su tarafını açarak bekledikten sonra az açılmış çok açılmış bişey farketmez, aynı miktarda (sıcak su borusunun hacmi kadar) su akar ikisinde de.

kaldı ki şu da var, akan su istenen sıcaklığa ulaşana kadar boş boş gidere gitmesini izlemiyorsunuzdur umarım? ben temiz bir kovaya boşaltıp sonra balkon yıkamada kullanıyorum o suyu. 5 litrelik bidona doldurup rezervuara da boşaltılabilir.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Günümüzde (su ısıtıcı) kettle, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi cihazlarda da iç gövdede plastik kullanılıyor. Plastik veya dönüştürülmüş karton bardaklarda falan. Yediğimiz, içtiğimiz, giydiğimiz şeylerle direkt temas halindeler. Bunlarda araştırma konusu olmalı aslında.
O konu ile alakalı bir araştırma vardı, hakkında bi'şeyler okumuştum diye hatırlıyorum. İnsan dışkılarındaki plastik oranı hakkında bir araştırmaydı. Baya yüksek çıkmış hatta sonuçlar.

Şöyle bir haber buldum konu hakkında.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
O konu ile alakalı bir araştırma vardı, hakkında bi'şeyler okumuştum diye hatırlıyorum. İnsan dışkılarındaki plastik oranı hakkında bir araştırmaydı. Baya yüksek çıkmış hatta sonuçlar.

Endüstride planlı eskitme diye bir kavram var. Sanırım insan evladı üzerinde de benzer yöntem uygulanıyor. Bazı ürünlerin, uygulamaların vb. yan etkileri, olası zararları önceden sezilse de bu zihniyetle göz ardı ediliyor. Bu tür göz ardıların sebebi kârlı geri dönüşleri olduğu için muhtemelen (sağlık ve ilaç harcamaları, nüfus kontrolü vs.)

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Çoğu karton bardagı saglıklı sanıyor. Belkıde petten daha kötü. Kartonun ıcınde ınce bı plastik var. Erımeye madde bırakmaya daha müsait bana göre

Geri