Scudo Sports

1 litre suyu ısıtmak için en ekonomik yol hangisidir?

1Litre suyu ısıtmak için en Ekonomik Yol hangisidir ?

  • Tencereye su koyup gazlı ocakta ısıtmak.

    Katılım: 10 12,0%
  • Kettle ile elektrik kullanarak suyu ısıtmak.

    Katılım: 22 26,5%
  • Mikro dalga fırın ile suyu ısıtmak.

    Katılım: 7 8,4%
  • Kombiyi kullanarak çeşmeden sıcak su almak.

    Katılım: 2 2,4%
  • Soba, kuzine, yada evin fırını zaten çalışırken su ısıtmak.

    Katılım: 54 65,1%

  • Toplam katılım
    83

Alptriatlon

Aktif Üye
Kayıt
24 Mart 2018
Mesaj
152
Tepki
727
Şehir
Ankara
Bisiklet
Cube
Günümüzde enerji fiyatları almış başını giderken. Sıcak su için tercih edilmesi gereken en çevreci yöntem sizce nedir ?
Matematik ve kimya kullanarak en mantıklı yöntemi bulup, bu işlemle acaba yıllık ne kadar enerji tasarufu sağlanabilir ?
 
Scudo
ülkemizde elektrik üretimi büyük oranda doğalgaza bağımlı olduğu için elektrikli seçenekler değerlendirme dışı kalıyor. kombi de elektrik ile çalıştığı için ocakta suyu ısıtmak sadece doğalgazı harcayarak daha ucuzdur hiç şüphesiz. soba ise imkan dahilinde kullanılmaması ayıp olur.
 
bence hiç biri güneş enerjisi en ideali ama eldeki imkanlarla elektrikli su ısıtıcı yani kattle.
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat B.
Bedava olduğu için en ucuzu güneşte ısıtmaktır...

Elektrik ve doğalgaz faturalarınızı dikkatli incelerseniz, harcadığınız enerjinin ne kadar olduğunu da görebilirsiniz (kWh cinsinden). Elektrik enerjisi, doğalgazdan çok daha pahalıdır; o yüzden elektrikli cihaz (kettle veya mikrodalga fırın) ile ısıtmak kombiden birkaç kat daha pahalı olacaktır. Ocak da doğalgaz ile değil tüp gaz ile çalışıyorsa o da çok pahalı olacaktır.
 
Birçok evde güneş paneli ile sıcak su sağlanabiliyor açıkcası içilir mi emin değilim ama en ucuz seçenek olacağı %100 ?
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
ben laptopun yanına koyuyorum kendiliğinden ısınıyor ekonomik mi bilmiyorum ama yerimden kalkmıyorum
 
Zaten calısırken seçeneği varken diğerleri niye oylanmıs :D
 
  • Beğen
Tepkiler: hakan hoca
hem çevreyi koruyacak hemde ekonomik olacak:kötü: her ikisini bir arada bulmak biraz zor gibi,sobada beleş ısıtayım desen kömürün çevreye verdiği emisyon malum ortada,elektrik desen zaten ünvanımız belli dünyanın en pahalı elektrik ve benzini bizde,en ucuzu doğalgaz gibi geliyor insana,keşke yerden doğal termal sıcak su fışkırsa:komik: hayat bize güzel olur
 
Ben bir ara bunu bizzat test ettim. Normal bir rutinim varken, fatura keism döneminde kettle kullanmayı kestim. 1 aylık süreç içinde, ani iki fatura dönemindeki fark 20 tl oldu.

Benim kullanım düzenime göre, kettle kullanılmaması aylık elektrik faturama 20 lira yansıdı. Şimdi kullanıyorum o ayrı mesele. Kendimi tatmin ettim, bizzat test ettim, gördüm, öğrendim.
 
kettle bence çok sağlıksız ve pahalı bir yöntem plastik içinde su kaynatmak fikri çok irrite ediyor beni
 
Ah o eski sobalı, kuzineli dönemler..
Şimdiki evlerde soba borusu deliği bile yok..
Su alttan / dıştan sıcaklık verildiğinde doğal yapısını korur ama ketıl tarzı cihazlar suyun yapısını bozuyor...
 
Okulda otomatik kontrol dersinde çeşitli proseslerden bahsederken ısıtma için elektrik olmaz mi dedik. ( öğreci milleti ihlas şofben kullanıyor tabiki...??? ) hoca da elektrik ısıtmak için en pahalı yöntem demişti. Motor ve kontrol ünitelerinde kullanılır demişti.

Ama şu da var. Öğrencilik zamanı aklıma geldi de, sabah sıcak su yok ve banyo yapılacaksa o su hızlıca akitilir, hızlı hareket edilirse ve sık nefes alınırsa ısınıyor.????
 
keşke yerden doğal termal sıcak su fışkırsa:komik: hayat bize güzel olur

Koca koca amcalar, santrali kurup jeotermal suyu boş dere yataklarına salıveriyor.Bu jeotermel suyun içindeki hidrojensülfür, metan gibi gazlar da özellikle tarımsal alanları kurutuyor.
Olması gereken ise jeotermal buhar kullanıldıktan sonra suya dönüştüğünde bu suyun çıkarıldığı noktadan yer altına geri verilmesi.Ama bu maliyetli olduğu için bizdeki patronlar bunu yapmıyor ve ortalığa bu suyu bırakıveriyor.Bil bakalım devlet ne yapıyor.Tabii ki halkını değil yine patronları düşünüyor ve bu maliyetli kapalı sistemi zorunlu kılmıyor.:booo:
 
Hiç denemedim ancak teorik olarak en verimlisi mikrodalgadır. Digerlerinde enerji kaybı çok yüksekken mikrodalgada enerjinin büyük bir kısmı su molekulleriyle rezonansa girecek elektromanyetik dalgalar oluşturmaya harcanir ve bunlarin buyuk bir kısmı da doğrudan fırının içindeki su molekullerine iletilir. Bu da suyu hemen ısıtır.
 
En sonunda, ben görür müyüm bilmiyorum ama, güneş enerjisi elektriğe çevrildikten sonra o elektrikle ısıtılan su ilk tesis maliyeti pahalı ama uzun vadede en ucuz ısınmış su olacaktır.
 
En sonunda, ben görür müyüm bilmiyorum ama, güneş enerjisi elektriğe çevrildikten sonra o elektrikle ısıtılan su ilk tesis maliyeti pahalı ama uzun vadede en ucuz ısınmış su olacaktır.

Aslında güneş paneli ile kollektörü hibrit olarak birarada yapılabilir. Üstten elektrik üretilir alttan sıcak su. Sıcak su merkezde toplanır. Hatta paneller iç bükey tasarlanıp ışık merkeze yoğunlaştırılır. Yani ayrı ayrı olan üç üretim tekniği bir arada kullanılırsa hem yerden tasarruf hem verimlilik artar sanki :kötü: hesaplamak lazım.
 
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
@Bertan12
İç yapısı tamamen metal rezistansı altta olup görünmeyen lettle larda var.



Yaklaşık 250, 300 ml suyu 700 watt lık mikrodalga nın kaynatması 5 dakika sürmüştü kettle a göre çok uzun bir süre harcadıkları enerjiyi bilmiyorum elimde dijital wattmetre var aynı miktardaki suyu kaynatması deneyip zaman ve harcanan enerji bilgilerini yazarım bende merak ettim şimdi ?.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: osmancan71
Aslında güneş paneli ile kollektörü hibrit olarak birarada yapılabilir. Üstten elektrik üretilir alttan sıcak su. Sıcak su merkezde toplanır. Hatta paneller iç bükey tasarlanıp ışık merkeze yoğunlaştırılır. Yani ayrı ayrı olan üç üretim tekniği bir arada kullanılırsa hem yerden tasarruf hem verimlilik artar sanki :kötü: hesaplamak lazım.
Malesef o var geç kaldınız : )
1485414709big.jpg
 
Geri