yuvacık barajı
suadiye veya arslanbey yönünden çıkıştaki 874m rakımdaki tabela... yol asfalt mükemmel kalitede, araç yok denecek kadar az idi. max 10 araç gördüm.
otel girişi.. araçların burdan girişi yasak, 2 km daha dolanıp maşukiye tarafındaki kapıdan giriyorlar...
ilk girişteki manzara...
veee bezdirici işkence tırmanışın sonu

The Green Park Kartepe Resort & Spa
inişe geçerken burdada foto çekeniyim dedim...
veeee işte müthiş eğimli olan yolun tabelası... rakım 1220m. daha öncede burdan çok bahsetmiştim, 2 defa çıkmıştım ama hiç inmemiştim.
maşukiyeyi suadiyeyi 2ye katlayan eğimiyle burdan inişe geçiyorum... derbent inişi...
eğim çok korkunç acayip ya. :confused:

çok keskin iniş virajlar
bu yol hakkında ciddi bilgiler vereyim. yepyeni asfalt, eğimler fotolarda görülüyor, iniş inanılmaz heyecanlıydı. orman içi olduğundan çok serindi... böyle bir sert iniş hayatım boyunca yapmadım. bisiklet bi anda saniyesine 50 km/h çıkıp 70 km/h görmek an meselesi. bisiklet inanılmaz derecede hızlanıyor sanki düşme düşüyorsun. frenler burda çok ama çok önem arz ediyor, frenler çok iyi olmalı yoksa bi anda hızladığını durduramazsın uçar gidersin. disk frenler burda ateş gibi ısınır bence tutmazlar diye düşünüyorum... 50-70 km/h aralıklardaki hızlarda çok fren yapa yapa indim. fren yapmasam değil 70 100 km/h hızlara çıkılır. ilk defa indiğim için ve altımdaki bisiklet ince teker olunca insan tedirgin oluyor. en kıvrak kontrollü bisikletim olan çelik kadrolu 26 cant bisikletimle kesinlikle çok daha kontrollü hızlı inerdim. sonlara doğru uzun düzlüklerde fren yapmıyım dedim bisiklet resmen uçuyordu 79 km/h çıkıp frenledim hemen. frenlemesem 90 km/h çıkmak an meselesi...

burdan iniş çok acayip ya...