Scudo Sports

1.Kartepe Zafer Bisiklet Tırmanma Yarışı

Abi Arslanbeyin suadiyeyle birleşme yoluna kadarki yer olan ilk 2.7 km'si çok zor. Ondan sonrasını biliyorsun zaten. Otele Gölcük & izmit yolu üzerinden en kısa yol ise yine Arslanbeyden çıkıştır. Maşukiye en uzağıdır.

Aynakolu komple değiştirmek çok pahalıya patlayacağından sadece küçük yaprağı 60 ₺'ye 36t ile değiştirerek halledeceğim. Vida yerleri uyuyormuş. 39dan 36ya % 8,33 lük bir rahatlatma olacak bana.

@bilalfidanboy
Ya Derbent içinden yukarı yol alıp rampalara ulaşıyorsun yada Suadiye > balaban > Nusretiye > şirinsulhiye köy içinden o çilekeş bitirici bezdirici bel bükücü bağırtan tırmanış yoluna varıyorsun. :koptum::D

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Scudo
bir ay 18 gün sonra ,dananın kuyruğu kopacak ,ücretlerde oynama yok 120 tl,uzundan alınan para gran fondolarda 160 tl olduğuna göre bu yarış ucuz sayılır baştan 80 veren yırttı,,

(link)

ümit bey ile yapılan mesajlar,

(link)
ümit bey rahatsız ediyorum, arkadaşlarıma durumu anlattım, kesin listedeler, yanlız 29 ekim pazartesi günü özel sektörden izin almalarının zor olacağını belirttiler ,arkadaşlarım gibi olan çoğu kişi olabilir, katılımın fazla olması için 28 ekim pazara kartepe tırmanışın olması bence iyi olacak ,,,

(link)
Kesinlikle aynı fikirdeyim
Çünkü 29 ekim Cumhuriyet bayramı yarışa katılım için gelecek protokolüde etkileyecek

(link)
tekrar rahatsız ediyorum ,,düşündüğüm etab aşağıda çıkış suadiye caddesi,

(link)

Tezgiden
Rica ederim Kudret bey merhaba
Olabilir değerlendirmeye alalım..,,

(link)
7 km sonra eğime geliyoruz
eğimin stravasını vereceğim
14.8 km eğim
çok serttir buradan çok çıktık

(link)

(link)
Suadiye cad. Yarışçılar için çok sert bir çıkış değilmi
Ne dersiniz

Ne dersiniz
Ya da tırmanış için öneri bir güzergâhınız varmı ?

kudret kurtcebe
valla başka çıkış yok malesef
maşukiyede araç fazla olur
oradanda çıktım

TC Ümit Tezgiden
İl temsilcilerinide alıp güzergah önerileri ile birikte pazartesinden sonra değerlendireceğiz.

adobe reader son sürümü indirelim dedik leptop kastı,vazgeçtik,adobe reader 8 indirdik sahibi engelledi iyimi,,:acpsnr::acpsnr::acpsnr:
bu nedenle listelere ulaşamıyorum, anca başka bir leptoptan yada internet kafeden ulaşacağız
yav arkadaş adam gibi yapsalar ya şu listeleride görsek ,
çeşmede listeler aynen net çıkıyor son baktığımda 51 kayıt vardı ,bunun 32 adeti kesindi,,,

@Kudret Kurtcebe bu yarışa bende gelsem havlu atma ihtimalim varmı. Parkuru bir özet geçermisin.

@mehmetsunu

amannnnnnnn sakın ha,,,idmansız isen asla gelme ,,,,,esasında sana çok yakın erciyes dağına doğru sadece 16 km eğim çıkar isen tabi durmadan ne demek istediğimi anlarsın ,bir kere bu yarışta 16 km durmadan çıkacağım bu iş aynen çok zor nedeni ilk 3 km çok sert,17 eğim burada çaprazlama yapacağım ,tabi saniyelerden gidecek arka oran 34 olacak yani 34 ön arka 34 ,traktör oluyoruz malesef,
son kartepe idmanında 3 saat 25 dakikada 74 km gidildi neden çünki 16 km çok sert suadiye eğimlerine dalacaktık,nitekim 16 km eğim 2 saatte bitti ,
yarış zamanı bir kere 74 km sonra 16 km eğim olmayacak,en fazla 20 km düz yol sonra suadiye eğimi,ümit beye şimdi mesaj attım suadiyeden başka çıkış yok dedim bütün yollar romaya pardon suadiyeye çıkar orası acaip sert ama arslan beyden alırsan tokadı yersin üstüne suadiye gelir ikinci tokadı yersin köy içinden belediye binasının sokağından alınmalı ,başka alternatif yok ,esas yarış suadiye köy dışından alınacak 7 km yok başkada çözüm,,

4aa71eafff19fb06e4971659b75d0fa5.jpg

19'uncu tur 23 ağustos 2018 bakkal genemi geldin dedi,,,buradan çıkış olacak en emniyetli yer,suadiye köy burası bakkalın tam karşsısında belediyeye ait bina var burdan tam 16 km tam kartepe otelin kapısına

irfaziye serinlik üzerinden devam

bce6ba9cd64ad0a8f93661d8cfc4392a.jpg

finiş aynen buraya yakın olacak

11193362_10152853854274849_3179480513477046050_n-jpg.15163

melih 2015 'de çıkmıştı arkada otel son eğimi görüyorsun 16 km orada biter,
finiş orada olmalı bence

kendi durumumuzu tahlil edelim ,16 km eğim ,ortalama 8 malesef ,neden çünki 74 km geldik ,bu sadece idmandı ,tabi 7 km gelsem sonra 16 km eğime girsem ortalama fazla olacak eminim

@Kudret Kurtcebe

peki kudret abi düzlükleri saymaz isek yokuştaki ortalama hızını sorabilirmiyim. Ona göre bende gelip gelmeme üzerine kendimi sınayacağım.

@mehmetsunu

yukarda yazdım kaçırdın ,,16 km ortalama 8 ,nedenini yazdım bir kere sen gelemezsin sen tenbel bir adamsın doğruya doğru hanım seni aynen boşar sen ayağından zincirlisin dostun olarak sana hep doğruları söyledim ,ayrıca tek bir yarışada girmedin ,düşün bakalım ,kayseride kaç kez idman yaptın bizim gibi ,asla yapmadın ,resim çekerek idman olmaz ,senin çalıştığını asla görmedim ,her pazar çalışmadın, üstelikte karbonu sattın, onun içinde benim nezdimde yenilmiş bir adamsın ,yani senin deyimin ile hakkını veremedin bu işin ,ha senin iyi tarafın ne biliyormusun kendini eleştirebiliyorsun,tamamda bir şeyler yap artık daha 61 yaşına gelmedin ,rüştünü gran fondoda ispatlamaya çalış ,bak sana burdan tiyo ,senin kataoride 40 mastırlardan sıkı adamlar var, bunlardan biri mutlu erçevik hoca onun tozuna bulanırsın ,benden söylemesi bak sana ne diyeceğim ,elinde kalan son makineyi modifiye etmeye çalış ,yarışlara hazır olmaya bak ,ama bunuda yapacağından şüpheliyim ,bu konuda yanar dönerliği sevmem bilirsin, bak raşite adam açık açık ben performansçı değilim diyor, ama iyi bir yorumcu ,senin iyi bir laf cambazı olmanda bir yetenektir, bu arada buna lafım yok tabi,,şunu asla unutma performans demek ayrı bir bulvar demektir ,,,bu arada yaş kaçtı sunu gardaş,,,,,,

sevgili Kudret abi(@Kudret Kurtcebe) ben kendimi keşfedilmeyi bekleyen bir mücevherat madeni olarak görüyorum. Biraz üzerimdeki ölü toprağı eşelense ortaya çıkacağım. Ha pedallamada çokta kötü olmadığımı söylerler, uzun mesafede kolay kolay kopmam. Bu arada 6 ay sonra 50 ler klübüne üye olacağım. Biliyorum sen o klüpten taşındın. Oraya gelirsem yüzümü kara çıkarmam. Ha iddialı da değilim ama gerilerde de kalmam. Mesele tekrar race e dönmekte. yoksa iyi kötü kondüsyonum var.
Tırmanıştada ne kadar sert olursa olsun 9 un altınada düşmem.

@mehmetsunu

hahahahah güzelllllll işte kendine geldin ,geldinde sorun tabi ,
hemen bu pazar çalışma yap bakayım ,erciyese doğru 16 km tırmanış örnek,
ama durma yapmadan diyecemde zor gelebilir ,zorlama sakın kendini bu erciyesin eğimleri ne kadar tam bilmiyorum ,yokmu kardeşim kayseriden erciyese performans sürüşü yapan ne biçim kayseri bu ,,,

@mehmetsunu

50 /55 de zafer yalın uzunda yarışır ilk tiyo,,,ayrıca kısada yarışan cihat yurtseven ,bunlar sıkı sen 40 km durmadan basacağın eğimli etapta çalış bakalım ,
ama o bisikletin kaç kilo ahhhh ne biçim adamsın sen ne diye sattın karbonu ,,

@mehmetsunu

ortalama 9 altına düşmezsinde, kaç km sonra düşmezsin seni 74 km götüreyim sonra sokayım sert 16 km ye ne olduğunu o zaman anlayacanda ahhh ben kayseride olsam var ya senin hanım senden aynen boşanır ,benim yüzümden ,çünki kapına dayanırım ,silah zoru ile önce 70 km sonra 20 km eğim erciyes sen dua et kayseride değilim ,,,:komik::komik::komik::komik::komik:

@Kudret Kurtcebe

O kadarda değil kudret abi sadece kendi reklamasyonlarını yapmıyorlar, birde sosyal medyadan uzaklar. İşe gitmeden önce her sabah erciyes yapanları tanıyorum. üstelik bu kişiler orta yaş sınırındalar. Bende o kadar olmasada yılda 2-3 kez tırmanırım. Tırmanış tam olarak şöyle birşey
(link)
İyi tarafı geldiğin yoldan inmek zorundada değilsin. istersen dağ çevresinde ister batıdan ister doğudan bir turda atabilirsin. İstersen develi ilçesine iner tekrar aynı yoldan tırmanışa geçersin. Yolu son derece düzgündür. Turizme açık olduğu için yolun dik yerleri traşlanmış daha yumuşak eğimlere dönüştürülmüştür.

(link)

ne grafik değişmiş nede duyuru var
yeni etap neresi olacak sonunda burası dinamit gibi patlayacakmı,yav arkadaş bu ülkede biz ne kadar zor organize oluyoruz anlamadım gitti,elalemin adamları cayır cayır organizasyonlara avrupada imza atarken ,neden bu ülkede çok basit bir bisiklet yarışını düzenleyemiyoruz ,
ne yapılacak, başta federasyon ,hakemler nerde yok tabi,federasyon buraya hakem gönderecek ve suadiye köyünü mercek altına alacak ,köy içinden 16 km eğimi araç ile kontrol edecekler ,nerde yol kesilecek aynen 10 'uncu km 'de sola dönüş var ,yarış günü karşı yoldan tek bir araç geçirilmeyecek,jandarma orada kesin nöbet tutacak ,çok mu zor kardeşim bu işler ,son 6 km boyunca kartepe otel tarafından aşağıya araç salınmayacak orada jandarma duracak ,araçları maşukiyeye yönlendirecekler,ayrıca suadiye köy içinden çıkışa tek araç sokulmayacak,

start noktasınada tek araç sokulmayacak ,start suadiye caddesinden verilecek,7 km boyunca araçlar yolda asla olmayacak kavşaklar tutulacak ,burada zati yoğun trafikte olmaz ,bütün peloton,tırmanışa geçtikten sonra aynen tırmanışın başladığı yerde jandarma yolu kapatacak asla araçlar yukarı verilmeyecek ,,,bütün araçlar suadiye köyden maşukiye tarafına yönlendirilecek yarış bitene kadar ,yarış bittiği vakit suadiye eğim yolu trafiğe açılır ,bu iş bu kadar basittir,telsizler var jandarmada aynen yukardaki jandarma aşağıdaki jandarmaya yarışın bittiğini söyleyecek ve aşağıdaki jandarma suadiye yolunu trafiğe açacaktır bu işin koordinasyonu böyle olur,burada fazla araç zati yok 28 ekim pazar günü zati olmaz ,millet pikniğede gitmez ,

bu gün ümit beye ulaştım,haftaya toplantı olacakmış önce pt dendi şimdide haftaya atıldı ben bu işten ümitli değilim ,bu işin gidişatı kötü,
suadiye çok sert deniliyor ,o zaman maşukiye kalır geriye ,başka çıkış yok kartepeye,arslan bey çıkışı suadiye ile birleşmekte ,
helikopterlemi çıkacak yarışçılar ,lions klübü bu işin acemisi olduğunu bence kanıtladı ,federasyon ben karışmıyorum derse ne olacak,ayrıca önce valiliğe gidilecekti ,valilikte trafiğe başvuracak sonuç belli olacaktı ,dereyi görmeden neden paçaları sıvadınız derler adama ,açıkça bu yarışın olacağından şüpheliyim tahminimce paraları geriye postalayacaklar bu konuda burada kapanır ,haftaya toplantı yapılacak olay gitti ta 28 ekime ,,,,,,bu yarış olsada aksaklıklar olacak ,suadiye çıkışı olmaz ise aynen maşukişeyeden çıkış olacak trafikte sadece motorsikletlileri görevlendirir ,bizde soldan araçlar arasından sağdan çıkarız, sonuç buraya gidiyor gibi, inşallah olmaz diyelim

(link)

Kesinleşen kişi sayısı 33

Önceki gün arkadaşla beraber bizim burda gölcüğün güney dağlarında 17 km uzaklıkta 962 m rakımlı erikli tepeye çıktık ilk defa gittim oraya, yol beton ama çok iyiydi.. eğim stravaya göre ortalama % 8,3 gözüküyor ama hiçte öyle değildi. Ara ara bayağı resmen duvarlar vardı. 39T dişlisini değiştiğim 36T baya yardımcı oldu. 39T olaydı tıkanırdım eminim. İniş acayip idi. Kartepede öyle iniş yok. Ertesi gün Dün ise yuvacık üstünden kartepeye gidecektim havanın bozması ile iptal ettim. Acayip Yağmur vardı. Bu haftasonu yağmur yağmazsa inşallah 1300 rakımı yuvacıktan alacağım...

9883IMG_20180917_113928.jpg

Yol böyleydi. Burayıda görmeni tavsiye ederim. Akşam olmayaydı restoran & yaylaya gidecektik. Yükseldikçe çok sessizleşiyor, kuşun sesini kanat çırpmasını rahat duyuyorsun.
image.php

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
@iskender şerit 300 - 500 başka, 100-150 başka.
yardım için yapılan VELOTURK'e bile pahalı deniliyor, daha yorum yapamam.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Bu yıl güzel kar yağsa da Erciyes'e erkenden kaymaya gelsek...:)

Geçtiğimiz yıl tam bir kabustu yahu...

Tahminimce güvenlik ve konumu nedeni ile bu yarış iptal olabilir...ama olacaksada maşukiye olması herkesin menfaatine olur kanaatindeyim (eğiminden dolayı kişiler arasında denge sağlar tabi trafik işi aradan çıkarılır ve kesinlikle iniş yarışa dahil edilmez ise)ayrıca diğer güzergahdaki iniş veya çıkışlara nazaran bana daha emniyetli geldi, ayrıca eskisi gibi yollarda çatlaklar yok denecek kadar az
bugün öylesine maşukiyeden çıktım inişide otelin alt yolundan suadiyeye gelmeden arslanbey sapağından yaptım... yol arslanbey ve suadiye iniş kısım hala beton(malum iniş çıkış kartepeye heryerden var,bende eğer yanılmadıysam vede doğru yoldan bahsediyorsam)yer yer yollar çökmüş derinlik olarak 10 cmlik çatlaklar ve deformeler var hayal edin(ben bizzat yaşadım hayal etmek dahi istemiyorum) ön yada arka jant yada lastik içine girdimi çıkışta sıkıntı yapabilir iniş ise faciaya sebeb dahi olabilir)
Bu resimler bugün çekildi bunlar sadece birkaçı. Resimlerden belki net olarak anlaşılmaz ama yolun abartısız 5 6 km si bu bu ve benzeri çukurlar ile dolu.. IMG_20180919_152906.jpg
IMG_20180919_152736.jpg IMG_20180919_152855.jpg
Geriye bir tek yolun 10 numara vede tabiri yerinde ise daha yeni ve tertemiz kaymak gibi olan kısmı derbent çıkışı kalıyor(ki)orasıda rota olarak düşünülürse yarışın favorileri kafadan belli bence.. tabiki nefesi ve kası güçlü olanlar isim vermeye gerek dahi duymuyorum .. diğer yandan o çıkış kondisyon bakımından zayıf kişileri ve eğimi bilmeyen acemi arkadaşları dizleri ile hesaplaşmasına sebep olur hatta yetmez birdaha sele üstüne oturmamaya yemin etmesine kadar vardırır .eğim 10 dan aşağı düşmemekle beraber eğer altimetre yanlış göstermedi ise 16/17/18 leri canlı olarak size test imkanı verecek (bana göre yanlış ölçüm yapma ihtimali 0 yani eğim değerleri gerçek) yani derbent çıkışı kafadan elenir..
Son olarak( kişisel fikrim) dediğim gibi yol emniyeti sağlanırsa insaflı eğimi ile maşukiyeden çıkış tüm kategorilerde yaşayanların menfaatine olur.. Ayrıca yol zeminide geçen zamanlara oranlara gayet stabil ..

@Oğuzhan Y. uydu üzerinden net anlaşılmıyor..ama derbent denilen yer eski orman yolu şimdi asfaltlanmış işin enteresan yanı yol bisikleti çıkmıyor mtb ile çıkan zaten yol bisikleti ile hayli hayli çıkar...ya aslında çıkılmaz değil ama inanın belinize kadar acısını hissettiriyor..yarış için zaten bir şey diyemem..

@bilalfidanboy Yanlışınız var %15 ortalama eğime sahip bir yokuşu sağlıklı bir şekilde çıkmak için mtb oranları gereklidir. 30-40 kadans ile çıkarım diyorsanız yol bisikleti ile de çıkabilirsiniz tabii.

@Oğuzhan Y. mtb ile yol karşılaştırma yaparsak dişli oranları tabiki devreye girecektir .mtbde örnek aynakol 3 lü olup en düşük kombine ele alırsak önde 28 aynakol arkada 36 yada 40 ruble ile tabiki çıkmayacak yada çıkılmayacak eğim yoktur..fakat yol bisikleti genelinde en düşük 50×34 arkada 11×32 şeklinde kullanılıyor(daha extra ruble dişlisini artıranda var) bu da o tür eğimlerde hatırı sayılır bir zorlamayı beraberinde getiriyor(ki)bazı sağlam arkadaşlar 53×39 11×25 ile bile çıkabiliyor o ayrı..kadansa gelince 30/40 kadans dizlerin en büyük düşmanı olur.şahsen 30/40 kadans ile çıkacağıma yürürüm(hali hazır da zaten nur topu gibi menisküs var sol dizimde)ben bugün maşukiye tarafından ortalama yuzde 8 eğimli 16 km yi ortalama 56 kadansla 2.02 gibi zamanda çıktım,burda foto çekme gibi bekleme sürelerini es geçmemiş strava o da en fazla 10 dk etki eder..(amacım performans değildi,hedef Hendek İstanbul turu idi kendimi kartepede buldum:) )
bu arada mtb cıkılmaz demedim burdan o anlaşılmasın..yani sizin bacaklar güçlüdür mtb ile çıkarsınız ama x biri çıkamaz..mesela bana işin sonunda zaman derecesi önemli değil denerek çok güzel bir ödül dahi vaddetseler kesinlikle mtb ile (derbent eğimini)çıkamam diye tahmin ediyorum..ama mtb ile eğim antrenmanı yapmış olsam(birde isin icinde kondisyondan sonra gelen ağırlık ve donanım farkıda hesap edersek )yol bisikleti ile hic zorlanmadan çıkarım onuda biliyorum....

@Oğuzhan Y.
evet aynen orasıdır :D o yol hiçbir yola asla benzemez, ordan iki defa çıkmış birisi olarak mtb oranları daha uygundur... ilk çıkışımda 26/34 ile kan ter içinde zar zorda olsa çıktım, ikinci çıkışımda yine aynı bisikletle ama oran bu sefer 30/32 idi, tırmanışın nerdeyse 4te 1ini yürüyerek çıktım. %22,7 lik ağır vitesin sonucudur bu. yol bisiklet oranlarla çıkılacak yer değildir diye düşünüyorum. bacak çekmez, haa vaarsa denemek isteyen gitsin görsün. :D :Dtırmanışlarda öyle iyiyim böyle iyiyim stravada KOM ile övünenler burda % 100 duvara toslar. :komik::ssrtcbya: grafikte eğim %14,7 - % 35,5 arası göstermiş. evet öyledir kesin. fiat lineay'la bile yer yer 2. viteste zor çıkmıştı. gerisini siz düşünün artık...

Geri