Scudo Sports

1.Kartepe Zafer Bisiklet Tırmanma Yarışı

ceza puanı kesinlikle etkili olur...
koskoca sagan'ı tour de france dışında bıraktılar 2017'de...
ama bizde kamera kayıtları olmadığı için ve yarış sırasında her bölgede kontrol edebilecek ekipman/persnel olmadığı sürece, bu tip cezalar yanlış uygulanabilir...
benden daha iyi bilirsiniz, düşünsenize bir ekip birisine "gıcık" oluyor... yarış sonunda 10 kişi birden aynı kişiyi tamamen "pislik" amaçlı şikayet ediyor ve o kişi diskalifiye oluyor...
ne suçlayan suçu kanıtlayabilir, ne de suçlanan masum olduğunu...
fikir güzel ama şu anki şartlarda bana maalesef ki uygulanabilir gibi gelmiyor...

ama yukarıdaki gibi, fotoğraflı kanıtlarla o kişilere ceza verilmesi gerekli...

Scudo
@Noldor

şimdi şöyle diyelim milliler ile lisanslı olanlar zati gran fondoda yarışıyor,lisanslı olanlar zati amatördür ,milli olanlar ise adamlar yıllarca yarışmış,ali rıza fırıncı millidir ,4 kez milli formayı giydi bir amatör lisanslı arkadan ona çarptı ,yapılacak bir şey yok ,burda çarpan kişinin ali rızaya aynen kazanın bedelini ödemesi şarttır ,bilmiyorum ne oldu,
lisanslı olan tüm amatör sporcularda peloton idmanlarında kesin olarak çalışmalıdır,face 'de örgütlenirler bir takım kaptanıda şarttır,burdada örgütlenebilirlerde bisiklet forumda performans yapan lisanslı sporcu takım olarak malesef yok,yani kemikleşmiş konuları ile bir değil birden fazla lisanslı amatör performans sürücülerinin olması lazım ,forma yaptırabilirler,fakat bu iş öyle kolayda değil tabi haftanın 3 günü kim vakit ayıracakta 80 km 100 km durmadan idman yapacak,bu işler kolay değil,,amatörler dışarda pedal kesmeden idman yapmaktalar ,oraların gran fondosunda dehşetler vardır

O zaman bir sağlık raporu 2 fotoğrafa lisans vermesinler. Kısa bir temel teorik eğitim, bir kaç seans pelaton vb. uygulamalı eğitimden sonra lisans versinler, lisansı olmayan da yarışlara katıl(a)masın. Daha bilinçli bir kitle oluşmuş olur böylece.

• Beğen
Tepkiler: air28-3 ve lealtad
@Abdülkadir Ergin

buda bir yöntem mantıklı,gençlik ve spor bakanlığı üstlenecek bu işi ve de bisiklet federasyonuda şimdi ben konuşmayayım ,,
ehliyetsiz insanlar ile pek iş görülmez sadece bunu söylerim

Bunları konuşmak çok gereksiz. Halka.açık paralı organizasyon ,oraya gelirken kimse bana arkadan deymesin diyemezsin. Bunlar bisikletin içinde olan şeyler. Saganıda düşüyorlar, fıs fısçı chris de düşüyor. Ya rsik almayıp önden gideceksin yada peletonun için az enerji bol rsikle gideceksin.

@selim82

bu da görüş ama diyoruzki işi sağlama alalım ,bu ülkede bilinçli sporcu yetiştireceğiz ,neyin ne olduğunu bilecek ,performans nedir bilecek peloton kurallarını bilecek başkada çözüm yoktur,gran fondoya bilinçli sporcu yetiştirmek lazım ,bunu kim yapacak gençlik ve spor bakanlığı ve de bisiklet federasyonu ,ayrıca türkiyede gran fondo anlayışını değiştirmek gerekiyor,bu anlayış aynen yarışacak olanlar gelecek buraya gezi yapmak isteyen başka yerde yapsın gezisini,adamlar çeşme yarışında lay lom lom yapıp yolu kapatmış arkadan zamana oynayan yarışçıya yol vermemişler bunlar ayıptır,sen lay lom lom yapacak isen ne işin var yarışta ,bu bakımdan gran fondoların bu ülkede anlayışının değişmesinden yanayım, türkiyeye uygun gran fondo anlayışı, avrupadan farklı yani,
olur ise şık olur

evet konunun özüne vakıf kalarak 31 aralık 2018 kadar lisansı uzattım parayıda ödedik,kimler kartepede forumdan ,,,

yokmu kartepeci ,,,,
haydi bisiklet forum 9 katagori var,,şimdi savaş zamanı yokmu performanscı

bahtiyar közen ,erkan közen hazır,,varmı daha

bursanın eğim fatihi gökan uzuntaş burayı kaçırmaz,,kendi katagorisinde sıkı favorim odur gelirse tabi

@hamlet2006

bizim kartepe hikayelerimiz çok başkadır,bu forumda 10 mayıs 2009 'da başladı kartepe olayı,18 tur ile noktalandı,çok adam ile kartepe yaptık ,bu adamlardan çoğu forumu bıraktı bir tek ben kaldım,bu arkadaşlar zora talip oldular ,önce iş kolaydı haydarpaşadan tren ile arifiyeye ,23 adam gittik mtb çoğunluk idi,10 mayıs 2009 'da tren ile arifiye ordan geriye maşukiyeye 21 km sonra 18 km otele çıktık altta mtb ile ben sado bülent bayer otele ulaştık,18 km aynı yerden indik,21 km arifiyeye döndük,
en zoru istanbul kartepe istanbul idi ,en yi dereceyi erkan ile beraber yaptık,istanbuldan eskihisara 39 km ordan feribot ile topçulara 58 km sonra suadiye merkez camiden 15 km eğim sonu teleferiklerin olduğu yere vardık yani otele,
iniş 15 km aynı yer,dönüş 72 km yalova
efkar dağıtacağız tabi erkan közen ile ve de bahtiyar közen ile ,istanbuldan kartepeyi alanlar kartepe bisiklet takımı formasını hak edecek idi,ve nitekim bu işi forumdan korcan ,furkan,erkan ,ve bahtiyar başardı nitekim bahtiyar hala o formayı giyer nedeni o zorun ne olduğunu bizzat yaşarak gördü,işimiz kolay burdan minibüs ile gideceğiz ve döneceğiz 40 km sürüş 18 km 'si sondan gelen eğim 10 eğimi geçmiyor maşukiye eğimi ama suadiyede 15 eğimleri görmüş idik

Yarış vakti tırmanış güzergahı,yarışa kayıt olmayan bisikletliye veya lisansı olmayana yasak mı,bu tür (bir kuru madalya vadeden) organizasyonlara katılanlar hiç tanık oldu mu buna.
Sonuçta amatör lisans çıkartmak ,yarış güvenliğini tehlikeye atmamanın garantisi değil.

1 hafta ileri mi atılmış yarış tarihi..

YARIŞ TOPLANMA SAATİ 09 Eylül 2018 saat 08:30

TOPLANMA BAŞLAMA YERİ OUTLET CENTER YANI ATLETİZM PİST ALANI / İZMİT

NUMARA DAĞITIM 08.Eylül. Saat : 18.00 de Basın Toplantısı, Kesin Kayıt ve numara dağıtımı yapılacaktır.

yarış 9 eylüle alınmış,,
9 eylül pazar ,,

gökan uzuntaşa orta kanaldan ulaştım cevap geldi geçen yarışta düşmüş ,serçe parmağını kırmış. 1 ay alçıda kalacakmış geçmiş olsun dedim

@karankabul

2016 gran fondo ikincisi 55 /59 katagoride ve 2017 birinciliğini 53 km 'de 33.4 ortalama yaparak birinciliği aldım ,ayrıca istanbulda peloton istanbul ile idmanlarda 60 km durmayız mola yoktur,1 saat 35 dakikada 60 km 'yi devirdik bu etapta kısa bir eğim söz konusu düz yol idmanı yaparız ,
60 x60 bölü gidilen dakika 95 dakika ,ortalama 37.8 ,ikili sistemden asla taviz verilmez idmanlar her pazar yapılır,ikinci etap eğimlidir ,80 km ,,
gelelim sizin dediklerinize ,bir kere lisans çıkarmak çok kolaydır 10 liraya çıkar ,kocaeli gençlik ve spor bakanlığı var ise başvuracaksınız ,tabi sağlık raporu ile bunuda hastaneden alacaksınız ,kalp ritminizi ölçecekler ayrıca akçiğerlere bakacaklar,astımlı olanların yarışması sakıncalıdır ,ayrıca kalp ameliyatı geçirenlerde,bir kere kalp ameliyatı geçirenlere burdan bir çift sözüm var ,can sizin ister iseniz lisans alırsınız bedelinide ödersiniz,nitekim ödeyenler olmuştur cahilce kendi vücudunu tanımadan kimse yarışmasın,kalp hastalığı olanlarda dikkat etsin,ayrıca herkes bilinçli olamaz ,avrupada gran fondolarda kalp krizi geçirenler oluyor genç yaşta ve hatta pro yarışlarında ,kişi sağlamcı olacak ,bu forumda kalp ameliyatı geçiren dostumuz var kendisi kürsü gördü ama kontrollü kendisi herkes onun gibi olmalıda bazen terso durumlar olabilir,
yasak olmasının nedeni var devlet işi garantiye alıyor haklıda ,doğru dürüst gerçekçi sağlık raporu çıkarmak ve bu rapor ile gençlik ve spor bakanlığına başvurarak herkes lisans sahibi olur ,kuru madalyanın manevi hatırası vardır bunuda unutmayın,,
amatör lisans çıkarmak ile iş tabiki bitmez önce kişi bir pelotona dahil olacak ve çalışacak,öyle tek takılmak ile bu iş olmuyor malesef ,tur yapmaklada bu iş olmaz,tur yapmak başka ,ortalaması 60 km 'de 37 olan bir pelotonda çalışmak ayrı bir durumdur,disiplin şarttır , peloton istanbulda önümde giden 14 yaşındaki çocuğu uyardım gidonu sağa sola sallıyordu ,sabit tut dedim teker mesafeni koru dedim,peloton idmanlarında ikili sistem korunur ve herkes önündeki tekerin fren mesafesine dikkat etmelidir ayrıca ani duruş olmaz pelotonda ,önde bir taş kırık çam var ise bağırarak uyarı yapılır,
lisanslı amatör ,yarışlarda yarış kurallarına aynen uyacaktır ,öyle birden makas atmak doğru değildir,arkadan inişte hızla gelirken sağdayım soldayım denecek ,bu sesi duyan herkes aynen sabit kalacak ne sağa kaçacak ne de sola ,,kendi şeridini asla değiştirmeyecek yarışa yarışa kişi , önce hamdır sonra pişer bu işi öğrenir

@Kudret Kurtcebe

Abi çok merak ettim, sık sık bahsettiğin bu orta kanal nedir :ssrtcbya:

@Özcan.

hahaha sen bir tanesin hemen söyleyeyim,,facebook özelden,yanlız nazar değdi gökan uzuntaşa ,birilerinin gözü kaldı başarılarında ,kimbilir,
bu arada sen ilter sadi gelin yahu kartepeye 9 katagori var valla kaçmaz

@Kudret Kurtcebe

Evet haklısın abi, kaçmaz bu etkinlik. Planlarımı uydurursam neden olmasın, hele şu bayram bir geçsin. Dolu kategori açmışlar, ilk on herkese garanti :ssrtcbya:

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
@Özcan.

daha ne istiyorsun ,9 eylüle vakit varda hemen parayı ödersen 80 tl
21 ağustostan sonra 120 tl

@Kudret Kurtcebe

az ya da çok sayıda - profesyonel olsun olmasın - performans ehli bisikletlilerle yeterince grup sürüşü yapmış biri bu dediklerinizde bırakınız da 'fazlalıklar' bulsun.

Bunun dışında anlatmak istediklerinize ve kaygılarınıza katılıyorum.

Ayrıca şu da var ki, herkesin "manevi hatıra" anlayışı farklıdır. "Bunu da unutmayın".

Tam bir bezdirici cayır cayır tırmanışın zirve yaptığı Kartepenin maşukiye eğimlerinde katılımcılara şimdiden kolay gelsin :D:ssrtcbya: bende o gün müsaitim. Gölcükten 25-30 Dakikada toplantı yerine veya eğim başlangıcına gelirim. Cuma günü Abant turu yapmayı düşünüyorum. Yüksek ihtimal kayıtdışı bireysel olurum.

@iskender şerit

kayıt dışı olarak girersin iskender ,numara almazsın ,numara alanlar yarışta olacak ,katagoriler oldukça fazla ,

@karankabul

Ayrıca şu da var ki, herkesin "manevi hatıra" anlayışı farklıdır. "Bunu da unutmayın".

manevi hatıra aldığım madalyalardır bunlar para ile asla ölçülemez ,emek sarfetmişim hakkımı almışımdır alnımızın teri ile bu madalyaları aldık ,millet yurt dışında doping yaparken, amatör bir adet performans sürücüsü olarak alnımızın teri ile aldık bu madalyaları

@iskender şerit

iskender seni ben bilirim kimse seni benim kadar tanıyamaz ,klavyeden bisikletçi olmadığınıda bilirim bilirsinki ben karından konuşanları asla sevmem ,bu forumda eski adamların nasıl adamlar olduğunu laf üretmediğini zora talip olduğunu bilirim bunlardan hiç biri kalmadı,eski günleri hatırla neler neler yaşadık,ha bunları anca yaşayan bilir ,valla esasında bu yarışta kimin ne olduğunu göreceğim, maşukiye eğimlerinin karıncaları bile beni tanır bilirsin ki sen ile en sert eğimlere dalmış idik, ora arkadan çıktığımız suadiye eğimleri idi,burda iş şöyle kolay olacak bahtiyar ben erkan furkanda gelecek minibüs ile geleceğiz 40 km kolay olacak ,22 km sonra 18 km eğim çıkacağız ,zoru yapmış idik sen şahit olmuş idin bu iş daha kolay olacak tabi,senin yarışlarda var olmanı isterdim çok adamı geride boğardın kendi katagorinde ,
bunun farkındayım

@iskender şerit

erkan közen bahtiyar közen ve furkan ve ben 4 kişi birlikte gideriz sen ister isen maşukiye camisinde olursun merkez cami orayı biliyorsun herhalde ,esas start orada olacak 22 km gideceğiz ısınma olacak 18 km eğime ,tempoyu çok hızlı başlatmam ,ama önden çok hızlı birileri kopacak ,diğer yarışlarda olduğu gibi bunlar ya kaza yapacak yada 18 km 'de patlayacak, iyi olanlar kopartır ,bu arada gökan uzuntaş kaza geçirdi ,serçe parmağı kırıldı ,katılımı zor konuştuk face 'den, gelse idi selam edecektim, nede olsa eğimde sıkı sayılır,uludağ birincisi idi biliyorsun ,uludağ uzun olduğu için zor ,

@iskender şerit

toplantı yerine gelir isen grup içine almazlar çünki herkese numara verilecek görevli birisi sana laf edebilir numaran yok diye ,terso olmaması için bence maşukiye merkez camisinde bekle peloton oraya gelecek tabi önden kopanlar ,,

@Serkan Mıstınoğlu

dostum serkan ,gelemeyeceğini söyledin senin için pedallayacağım geçmiş günlerin hatırına 165 km 'lik bir gündeki maceramız 2013 yılında olmuştu barış güneyde sıkı idi sende ,o günlerin hatırına bu gerçekten performans isteyen yarışta var olacağım,birde tekrar sana burdan teşekkür ederim konuyu açtığın için haberim olmayacak idi,beni uyandırdın :komik::islik::islik::islik::islik:

@Serkan Mıstınoğlu

geçen pazar pelotondan birileri arkadan bağırdı kartepe fatihi diye fakat tanıyamadım onu,,:komik:
yener erde şöyle dedi nedir senin kartepe ile olan takıntın dedi,takıntı değildi 18 tur ne içindi zoru tatmak 218 km bir günde,100 km sonra 15 km suadiye eğimlerine dalmak,15 km inmek dönüş 72 km ,valla iş kolay şimdi,maşukiye eğimlerinde epey bulundum yabancı değilim etaba ,,,,

@Serkan Mıstınoğlu

valla serkan geçmiş turlar aynen forumda duruyor yanlız resimler silindi 10 mayıs 2009 ilk tur,,
son 18 'inci tur aşağıda

18. tur kartepe suadiye eğimleri 8 km - Ekim sonu

100 km gidilecek 8 km eğim çıkılacak 8 inilecek ve 72 km dönülecek idi ama o gün bayram vardı suadiye eğimlerinde ,araç araç üstüne ,,

zkk7yt.jpg

maşukiyeeeeeeeeeeeee eğimiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :harika::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

istanbuldan,,,

1- aytekin erzan
2- volkan akboga
3- suha onur er
4- evren tuğutlu
5- harun
6- ali emre akcan
7- sado
8- korsan hasan
9- tolga
10 -murat içlek
11- semir karabulut
12- onur berberci
13- volkan çelik
14- sinan
15- engin
16-atom kamil
17- mehmet şer
18- özkan aydın
19- vural.,
20- reha
21- bora
22- keçi kerem
23-çalbiyık
24 - bahtiyar közen
25- erkan közen
26 -furkan
27- korcan
28- kerim

bu dostlar ile devirdik 17 tur boyunca,,bazılarında vardı bu dostlar bazı turlarda yoktu

DSC01963.JPG

ocak 2010 tren ile gidildi,,,maşukiyenin inişte en tehlikeli yeri,,

DSC02008.JPG

14 km sonra kuzu yayla girişi sağdan otele 4 km ,,bu turda çıkmadık çünki 45 km rüzgara karşı tırmanış yaptık

bu gün organizatör nihal hanım ile görüştüm ,beni kendisi tanıdı çünki internetten sorunumu anlatmış idim ekoloji derneğine ödeme yapmış idim ama lions klübü ile ortak çalışma yapmakta imişler ,ayrıca bilgi aldım ilk 20 km düz yolda tüm yarışmacılar hakem aracını takip edecekler, ve sonra 18 km maşukiye eğimine girilecek ,bu yarışta çip yok numara var bende şunu söyledim finişte numaraların iyi tesbit edilmelerini istedim 12 hakem varmış ,
kendisine başarılar diledim ,,

KATEGORİ : 9 Kategori
1) 19-242) 25-29 3) 30-344) 35-39 5) 40-44 6) 45-49 7) 50-54 8) 55-59 9) +60

esas katagori budur,,,eyyyyyyyy gran fondo organizatörleri,,,,,,,

KATILIM ÜCRETİ :
a) 11.Ağustos 2018 (Dahil) – 31.Ağustos 2018 (Dahil) : 80.TL. Olup ( 1. Günlük Bireysel Kaza Sigortası Dahildir.)
b) 01.Eylül 2018 (Dahil) - 07.Eylül 2018 (Dahil) : 120.TL. Olup ( 1. Günlük Bireysel Kaza Sigortası Dahildir.)

50 /54 katagoride ,gelir ise zafer yalın işi götürür,
55 /59 katagoride gelir ise ali rıza fırıncı ,ali kemal güner,
45 /49 katagoride gelir ise mutlu erçevik
60 mastırda,sıkılar rınat ahmetbekov,mustafa sevinçel

Geri