Scudo Sports

1. Geleneksel mario kaldato biskelet toplama denemesi

@SOZUAK reis ya bak hala niye söz dinlemedim diye pismanliklar çöllerinde boguluyorum. Metalik gri rengin kenarlarindaki boya hatalari kabusum oldu anam anammmm garibemmmm :D ama halletcem insallah Benden kaçmaz :D

Scudo
Oo bulent ersoy da dinliyoruz yani. Aslinda sana dedigim gibi puskurtme yapsan yazilari maskeleyip cozulecek te ayak direyip duruyorsun.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@SOZUAK
Abi elimin ayari kacik benim mutlaka boyayi belerim ters yerlere :D nasil olur hc bilmiyorum inan bi yontemi var mi en pratiginden ?

Bu puskurtme isleminin bi ornek fotorafi var mi elinde baris baskanim ? @SOZUAK

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@mariokaldato

Abi gerçekten sırf şu tespitler için bisikleti toplamasan bile takip edilir bu konu
Bu arada puskurtme işi benim de tam canlandiramadigim birşey oldu fotoğraf olsa da aydınlansak mi?

• Beğen
@mhtozel :D eeyvallah mht kardesim haklisin baya guzel makara var actigim bu konuda . bu isler zor ve bunaltici isler . ben eglenerek hatalar yaparak mukemmellige giderim umudundayim. O arada da biraz eglenmenin sakincasi yok sanki :D puskurtme isini baris baskanim ortaya atti musait anda elbet gorsellerle aciklayacaktr diye dusunuyorum @SOZUAK

https://thumbs.dreamstime.com/z/color-spray-painted-speech-bubble-old-wall-33575134.jpg

Dediğim tarz bu tarz. Maviyi metalik gri kısım olarak düşün. İçeride kalan beyaz da senin diğer renk. Sınırı kağıt bantla maskele ve boyama uzaklığından daha uzak mesafeden sprey başlığına hafif basarak yoğun değil seyrek boyama yap. Tabi önce başka yerden homojen seyreklikte ve mesafede boyama denemeleri yaparsan iyi olur. Ben sana örnek yapıp gerçek resim atacağım. Bu kafanda canlandırman için. Böylelikle alt kısımda kalan hatalar kaybolacaktır.

Bunu normal yağlı veya plastik boyada yapmak için ise fırçaya az boya alınır. Yüzeye paralel elini tutarsın ve fırçanın sert kısmını eline vurdurursun. Böylelikle boya sıçrar ve düzensiz olarak yüzeye yapışır. İşte o düzensizlikte düzensizlik eseri hataları gizler. Gözü aldatır bir nevi.

Tarifin kusursuz ama elimin ayari yok baskanim hahahaha :D hemde hata olmayan bir bolgeye uygulayarak yılın kazmasi ödülüne aday olurum sanirsam :D :D :D:koptum::koptum::koptum::acpsnr::acpsnr:2016-08-06_02-32-01_HDR.jpg

@Anonim Buna çalışma denmez abi bildiğin"" boya badana isleri itinayla yapilir cevdet usta 0 532 65 32."". :D

• Hahaha
@Anonim aynen abi en son bakkala " guatir agrisiz sizisiz alinir. Tost bulunur " ilani asmisti bense titreye titreye düşüp bayildimdi :D

@Anonim :D guatırı alir almaz gırtlaktan karışık tostu dayiyormuş hayin zalım cevdet usta :D

• İnanılmaz
@mariokaldato konuyu dağıtmayalım lütfen! Bence bir iki deneme daha yaparsanız istediğiniz sonuca ulaşırsınız, pes etmemeniz çok önemli bu tür durumlarda. Yaptığınız uygulamadan dersler çıkarıp aynı hataları tekrarlamamak lazım :)

İşin önemli kısmı yapılan işin düzensiz olup farklı durması ki başarmışsın. ille homojen olacak diye birşey yok ki. Gayet güzel bence.

• Beğen
Şu püskürtme işine bir öneri de ben getireyim; Hani eskiden pazar fileleri olurdu, şimdi onları bi gözünün önüne getir... Şimdi de marketlerde içinde limon... vs bulunan file paketleri düşün. İşte onlar arasından file boşluklarının küçük olduğu bir file edin. Gerekirse bir adetten fazla edin ki gerekir! Sonra bu fileyi kadromuza güzelce sarıyoruz (yapıştırmıyoruz, sarıyoruz). Öyle güzel sarıyoruz ki hücrelerin her biri hala aynı ebatta olmalı ve yüzeyin tamamı kadro borusuna tamamen değiyor olmalı. Sonra Barış üstadın bahsettiği püskürtme\sıçratma tekniğine geçiyoruz. Kuruduktan sonra fileyi usuuulca çıkarıyoruz. Attığın boyaya türüne ve miktarına göre çok belirgin ya da belli belirsiz bal peteği dokusu elde etmiş oluyoruz... Nasıl?

@SonerKüpücü super fikir Soner reis. Ama benim elimin ayari bozuk gaza geldimi kadronun kayinvalidesine ikramlarda bulunuyorum ehehe. Ama metalik griyii cok uzaktan cok hafifce puskurttum harika bir kontras oldu. Fakat sonra gaza gelince isin içanadolu bölgesine ettim :D

Güzel fikirler çıkıyor. Son hali nedir bu arada benim İç Anadolu Bölgeme neden ettin yahu.

• Beğen
Abi arka alt bolgeyide duz boyadm mecbur. Aslinda kucuk bi alana uygulasam harika olabiliirdi2016-08-09_19-23-53_HDR.jpg

Genel bakınca kötü durmuyor. Olur öyle ya çok ta şey etmemek lazım !

Geri