Scudo Sports

1. Geleneksel mario kaldato biskelet toplama denemesi

Scudo
Egıls da olur istersen. Hatta ve hatta seni mi kırcam bilader Sikorpiıns danda hamburg yoresine ait eserler olabilir ayipsin. Eric claptına ordan taaaa burus siprinkstiine kadar yolu var ehehe dukkan senin

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Bu apgereyt senin serefine emmoglu
@Anonim

• Beğen
Kabarik ve puruzlu yer olursa su zimparasi ile ki bunlar bez arkalikli olur genelde islak olarak puruz giderecek kadar zimparala. Vernik atinca o puruzler kalmayacak. Hatta vernik kuruyunca bile puruz olursa 1200 ve yukarisi su zimparasi ile puruz alip oto cilasi ile parlatirsin tertemiz olur.

@SOZUAK
Abi sen isi biliyon yeminle haha :D bi kac yerde sanki altindan kostebek firlayacakmiscasina umarsizca ve zalımca kabarmalar oluştu. Bi anlam veremedim niye boyle oldu diye :D peki vernik atarken ne gbi bir ön hazirlik gerekir abi?

• Beğen
Komple boya bitsin bantlari soy ve hatta gunes altinda birak iyice sertlessin 1200 numaradan kucuk olmayan su zimparasi al. Islararak kurutmadan yuzeyi zimparala. Cok bastirma. Yuzey duzelen yeri birak boyayi inceltme. Elinle komple kadroyu oksar gibi dokunarak kontrol et. Cikinti gelen yeri zimparala. Boya istedigin gibi gorundugunde komple pril benzeri kati tanecikleri olmayan bir deterjanla yika. Elinden yag ve ter gecmesin. Kurut iyice ve kuruma icin cok beklersen uzerinde biriken tozlari tuy birakmayan bezle elini degmeden gerekirse baska temiz bezle tutarak sil. Arka cataldan ipe as vernikle. Yine guneste kurut. Kuruma sonrasi da illaki birseyler yapisir. Onlarida sulu hafif zimparala. Cila zaten islak atilir. Sonra is biter. Ilk seferde mutlaka hatalar olacak. Cok kasma. Vernigi de akacak kadar cok sikma. Kadro sicakken boya vernik atma hemen kurur tozuma denilen puruzlu yuzey olusturur. Temiz boyaninca boya kurumadan da vernik atilir ama temiz iscilik icin zimpara sart.

@SOZUAK peki islak zimpara atmanin espirisi nedir abi ? Bde kadro sicakken boyama yapma demisin ya nasil soguk yapabiliriz ki bi tüyo verir misin rica etsem

• Beğen
@mariokaldato

Islak zımparada
1-Tozuma olmaz
2-Su ile artıklar uzaklaştırılır
3-Soğutma olduğundan ısıyla boya da bozulmaz çünkü sürtünmeden ısınır ve zımparaya sıvanmaz artıklar.
4-Zımpara kağıdı daha uzun kullanılır her seferinde

Sıcaktan kastım boya kurusun diye yada kadroyu açık havada güneşin altında boya hazırlanana kadar bırakınca ısınır ya o olmasın. Bu boyayı hemen kurutur normalde boya akışkanlığı ile yüzeye yayılıp film tabakası oluşturur. Sıcak olursa malzeme yüzeye değer değmez solventler uçar boya pürüzlü olur.

İlk denemeler için güzel görünüyor. Keşke yuvaları sökseydin be abi gerçi geç kalmış sayılmazsın söküp temizleyip taksan detay kendini gösterir daha da şık olur.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ne yuvasi abi ? Furc kapaklarini mi diyosun? Kalsin ya bosver abi. Onlarda nazarlik olsun20160713_081417~2.jpg

• Hahaha
Sen bülün. Vernik attın değil mi? Aralara da kırmızı iyi giderdi. Üç kuruş fazla olsun kırmızı olsun.

• Beğen
@SOZUAK
Vernik atmadim daha abi. Bitmis halinden ben huylandim. Biseyler eksik sanki. Onu bi dusuneyim neler yapilabiliir diye. Tam bitsin ben tatmin olayim , cuvarami yakıp " vayy beee adam yapmış " diyim oyle atacam vernik :D

Merhaba cift renk boya isini ufak kusurlar harici basariyla tamamlamia bulunuyorum.
Siradaki islem sticker logo ve vernik olucak2016-07-14_01-55-35_HDR.jpg

Abi ben bitirdim sen daha bitiremeden yahu :) Sıcaklar kafa yapıyor herhalde sende :D Neyse yakında açarım konuyu,kolaylıklar gelsin daha işin var gibi abi :)

2016-07-14_01-56-12_HDR.jpg

Aslinda coktan biterdi. Ben gevsekten aliyorum Tolgq. Hayat mucadelesi , para meselesi ve hemen bitirip tadini cikaramama endişesi

20160714_014333.jpeg 20160714_014333.jpeg 2016-07-14_01-55-15_HDR.jpg

Aslında en başta kadroyu boyatmadan kendin metalik boyasaydın çok güzel olurmuş zira resimlerden gördüğüm kadarıyla boyayı güzel atmışsın. Tabanı komple boyayıp iyice kuruttuktan sonra belirli yerleri bantla sınırlayıp gerisini gazete kağıdı ile kapatıp mesela ayakları, arada kalan birkaç yere kırmızı şeritler koysaydın çok albenisi olurdu. Sadece metalik bile harika durmuş kadroda. Metaliğe kırmızı, koyu mavi ve turuncu hatta turuncu-lacivert (koyu mavi) gibi kombinasyonlarda da boya atabilirdin. Şeritlerde ise uzunlamasına değil dikine yapsaydın daha az sınır bölgesi olacağından hatalar da daha az görünürdü. Hata olursa da tüm kadroyu iş bitin bantlardan arındırdıktan sonra pistole yani nokta nokta püskürtme yapıp sanki boya sıçramış gibi yaparsan kapatırdın. Şu anda bile metalik olmayan kısımlara nokta nokta seyrek püskürtme yaparak hataları görünmez hale getirebilirsin.

• Beğen
@SOZUAK Gunaydin dostum . Tesekkur ederim yorumlarin ve teknik yardimlarin icin. Metalik gri komplede yapilabilirdi cunku bu kadro bir mersedes benz sehir bisikleti kadrosu ve hepsi duz metalik gri genelde. Ama inci beyazida guzel durunca cift renk yapaym bana ozel bisey.olsun istedm. Sticker calismasini yaparken dedigin gbi ince seritler dösemeyide dusuniyorum. Iki acik renk yanyana kontras olustursun diye. .. Sonrasinda vernigini aticam Allah.nasip kismet ederse . Hatalari cok kafama takmiyorum, bana özel olmasi yeterli bence

Abi kadro boyama hevesim hiç yok ama benim bile ilgimi çekti bu olay var ya nasıl bir şevkle daldiysaniz bu işe eski kadro bulup bisiklet toplayasim geldi okurken :)

• Beğen
Tepkiler: umudo123
Geri