Scudo Sports

1. Geleneksel mario kaldato biskelet toplama denemesi

Scudo
@SOZUAK abi bizim firmadaki kazali bi ismakinasi boyanirken arada bunuda kaynattim. Akrilik buyuk ihtimal. Kaliteli boya cunku . nasil yapacam bilmiyom harbiden zor iş ....Bakalim bi cesaret gelirse dalacam

Tek kat parlak boya gibi duruyor verniksiz. Şunun için sordum. Normalde boya üzerine boyanın tutması için pürüz gerekli. Bunu da 1000-1500 numara su zımparası ile boyayı gözle görünür derinlikte çizmeden, altaki katı çıkartmadan (metale kadar inmeden-astar yoksa) yaparsın. Şimdi adam akıllı olsun diyorsan tavsiyem komple zımparalaman (boyayı sökmede tabi) ve o boyanın kimyası ile uyumlu diğer renklere boyaman. Sonrara aynı kimya ile uyumlu vernikle işi bitirmen. Bunları yapamayacaksan hiç girme o işe çünkü parlak yüzeye çok iyi tutunmaz ikinci renk sonra daha pis hale gelir.

Daha bugün öğlen 3-4 sene önce eloksallı kaplaması olan ve onun üzerine boyadığım kadroyu hafifçe su zımparasından geçirdim deterjanla yıkayıp kuruttuktan sonra 2 kat aynı eski renginde oto boyası ile metalik alüminyum boyadım ve verniğini attım. Resim çektim telefonda yarın aktarırım buraya. Boyama sebebim de zamanla oluşan sürtmelerin izini yok edip kadroyu eskisi gibi parlak günlerine döndürmekti zira 3 kış balkonda Ankara'nın ayazında ve güneşinde kaldı. Yine de güzeldi boya ama nasıl olsa boyarım diye birkaç floresan renk ile denemeler yaptım üzerinde. O renklerde iyiydi fakat kayınbiradere vereceğim için düzgün olsun dedim. O renk denemelerinin de resmi vardı onları da atarım.

Altta astar var abi evet. Vernik atilmadi oda okey. Sanirim yapabildigm kadar zimpara yapip ince bi astar atip boyayi oyle uygulamak

Gene olmassada artik boya sokucu yapip sifirdan adamakilli tekrar boyucam

@SOZUAK
Tmam abi bu konuya atar misin rica etsem uygulamalari. Fikir versin insanlara ve bana

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Astar atma eski boya rengini bile değiştirmek istesen o son kat bile astar olur. Sadece atılan boya ne onu öğren. Sanayide spreye istediğin oto boyasını basarlar. Su zımparası ile her yeri inceden zımparala çok bastırma yüzey çizilsin yeter. Yıka sonra maskele boya. Bitince yıka kurut ve vernikle. İstersen de araba pasta-cilası ile parlat pürüzleri alıp

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@SOZUAK
Tahmin ettigim gibiymis baris kardesim. Onceki atilan boyanin cinsini bi ogreneyim ben ynede ustadan . yalniz ben dün isyerinde ince taşlam makinasiyla bi boya sokme islemi denemek istedm ..Salakligima geldi bi anda. Harttadanak dibi goruverdik :D umarim zarar vermemisimdir kadroya :D

• Hahaha
http://(link)
Bu da iyi degil ama ayni kadro uzerindeki floresan boya denemeleri. Mavi haric diger renkler duzgun tutmustu. Uzerini verniklemedim. Vernikleseydim daha da guzel olurdu.

Gayette iyi abi begendim ben. Eline saglik dostum

• Beğen
Resimler küçük olmuş. Cepten attım dün. 1024x768 olarak boyutlandırdım. Dediğim gibi parlak eloksal renginde idi. Hafif zımpara üzerine 2 kat metalik araba boyası ve bir kat vernik vardı. Üzerine yıllar sonra deneme için renkli boya sıktım altını yıkayıp deterjanla. Son halinde de vermeyi düşündüğüm için tekrar zımpara üzerine aynı boyadan 2 kat + vernikle işi bitirdim. Yalnız kadro demode oldu oversize olmayan alın borusu nedeni ile benim için çünkü amortisörün eskisi de Suntour yaylı idi. Hala sağlam hiç bakım görmediği 10 yıla rağmen ama yeni nesil olmuyor haliyle. Furş yatakları harici. Yalnız şu var ki boruların et kalınlığı şimdiki alüminyum kadrolardakinin en az 2 katı. Resimlerini çeker karşılaştırmalı atarım. Bunu görünce dedim ki bu kadro arazide çukurda asla yarı yolda bırakmadı ama yenisi bırakabilir. Şu hafifletelim, ucuzlatalım mantığı 300 gram hafifletirken etrafta boşa değilmiş kadrom kırıldı, çatladı diyen. Varsın 2 kilo olsun. Arkadaştan da terazisini ödünç alıp gramajını ölçeceğim.

@SOZUAK abi 90 larin kadrolari tank gbi tam sanayii tipi hehe . Bu restore kafasi yasadigim kadroda 90 larin kadrolarindan bildigin tank .. bakalim nasip olursa gorecez sonucu insaAllah

Kara ejder operasyonu vol 3Screenshot_2016-07-12-11-47-23.png Screenshot_2016-07-12-11-47-36.png

Evet italyan mali guzel boyalardir. Kadro da saglam kadro.
Eski boyanin temizlik isi hallolunca harika olur.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Uygun fiyatli idi abi 12 tl kutusu . Turk mali degil mi ki bunlar reis?

Ha evet abi kutunun altina baktimda harbiden italyan maliymis.
Duzgun zimpara yapar duzgun uygulama yapabilirsem sanirim bu isi kotarabilirim inşaAllah

20160712_202911.jpg 20160712_202845.jpg 20160712_202806.jpg

Evet tecrubeli arkadaslardan aldigimiz deneyimlerin ışiğında kadromuzun farklı renk yapacagimiz yerlerini ince zimpara ile boyayi tutsun diye "Kadifemtrak" bi yüzey elde edesiye kadar zimparaladık. Üst borudaki tamamen boya kalkmış yerler ise tamamen benim dangarozluğumdan kaynakli ( elime aldiım isyerindeki ince taşlama makinasini belki tamamen boyayi kaldırırım düşüncesiyle fakat o bir taşlama makinasi bilader . Bu detayı atladık mallığımızdan :D Hartdanak netal yüzeye iniverdi alet. Umarim kadroyu perte çikarmamışizdır :D )

@mariokaldato "Kadifemtrak" bak seeenn, kelimelere bak, betimlemelere bak :harika: Eline sağlık, bitir hadi şunu da görelim ortaya ne çıkacak.

Islak ve koyu bir bezle güzelce sildim ki koyu renk boya atiklarini gostersin. Ikinci kez tekrar silerek bezin üstüne bakarak temizliğinden emin oldum. Sebebi boya evelinde "Zalımemsi" temizlikte bir yüzeyin olduğunu teyit etmek idi :D

An ittibarı ile kadromu asarak ve Besmele çekerek ilk kat boyami attım. Yalniz bu cok muhim ; Mutlaka bpyayi vurmadan evelinde bi karton , gazete gbi seyin üstünde bi kaç deneme yaparak mesafe ve yogunluk antremani yapmalisiniz20160712_221757.jpg 20160712_222741.jpg 20160712_225206.jpg8

@Anonim
Senden anında tepki almak gerçekten çok hoşuma.gidiyor Ömerim. Sanki aya gitmeye çalışan astronotun " bir sorunumuz var hüstıncım " dediğinde aninda " tamam canım anlat problemini sen biz bi 9 gün bayram tatili yapip dönücez" demesi gbi samimi geliyor hüstıncım pardon Ömercim :D

• Hahaha
@Anonim
Ben sana burdan bi adet " Metalika natils gen medırs" hediye ettimm Kabul buyurursan beni cok bahtyar edersin hüstıncım ehehe

Geri