Scudo Sports

1 ARALIK PAZAR BELGRAD ORMANI (Sucuk-köfte için değil, ormanımıza sahip çıkmak için!)

Scudo
Gelicem inşallah

Arkadaslar fatihte ikamet ediyorum aracısız gelmek isteyen varmı ? Beraber pedallıyalım.

ne zamandan beri ağacı korumak yeşili korumak siyaset oldu
siyaset karıştırılmasın ,green peace harekatı var idi ,içine siyaset girmeyen bir tavır olduğu müddetçe green peace 'e evet tabi adamlar tankerlerin önüne zodyaklar ile çıkıyorlardı, yel değirmenlerine saldıran donkişotlar gibi,
bu tankerler petrol tankerleri idi
tanker kazaları olmadımı bu dünyada ,
binlerce canlı benzine bulanmadımı denizler bitmedimi,
ne oldu oralar çabuk unutuldu tabi
değil bu millet bütün insanlık balık hafızalıdır
batı toplumları ve doğu toplumları altlarında 4 teker ile dünyayı kirletmedimi.
egzoz borularından çıkan gazlar ne oldu
buzdolaplarından çıkan gazlar ne oldu, derin soğutuculardan çıkan
kutuplar şakır şukur erirken, anormal seller olacak tabi
daha beterlerine hazırlanın ,
küçük çaplı kıyametler dev su baskınları ve dev depremler ,,

hepsi topraktan çaldığımız şeylerin bize geri dönmesidir ,
toprağın altından siyah suyu çıkartıp 6000 'e yakın hammadde elde etmedikmi ,
bunların ne kadarı doğaya zararlı idi,
batı tüketim toplumu bunu es geçti,
aynı doğu toplumları gibi,
boşuna demedik biz,
batı batan gemi
doğu ise batıya bakarak batan gemi,
bu batan gemide ,
arabasının çizilmemesinin derdinde olan kuşbeyinlilere gerçekten acıyorum ,
bu batan gemide,
hala paracıkların derdinde olanlar benim gözümde beş para etmez heriflerdir ,bunlar yaşasa ne olur yaşamasa ne olur ,
evet ağır konuşurum,
ama bir gün doğa öyle bir ağır konuşacakki, üstündeki biçare zavallıları cız cıplak bırakacak,,
şunuda asla unutmayın ,seattle reisin dediklerini,
doğaya savaş açan kendine savaş açar,
daha batı, doğanın felsefesinin ne olduğunu çözmüş değil ,

kendi namıma ,doğa karşısında az sabıkalıyımdır
çünki yıllarca arabada almadım ,evde küçük cep buzdolabı evet gaz çıkarıyor orada sabıkam var
ve doğal gaz sobası hiç yakmıyorum daire ortada sürekli sıcaktır,
fırın doğal gazdır ,

bisiklette az suçlu çünki tekerler kauçuktan
kaç adet kauçuk ağacı heba edilmiştir
altımdaki karbonda doğaya zararlı bir maddedir ,
evet uygarlığın kurucuları doğadan, topraktan aldıklarını işleyerek bu hammaddelerin doğaya zararlı olup olmadığını neden ölçüp biçsin ,
plastik doğanın en büyük düşmanıdır ,pet su şişeleri,
bir mamulü elde ederken doğaya verdiğiniz zararları göze alıyorsanız doğaya saygınız var demektir
bu betonarme binalar çok mu doğal,
insan tabiatına ruhuna terstir beton yapı,
peki nedir ahşap tabi,
dayanıklı ahşap ,
tabi bununda bi ahlakı var bütün ağaçları kesin demiyoruz ev yapmak için ,
bilim neye var ,
akıl için var,
doğaya en az zarar vererek uygarlığımı nasıl kuracağım diye düşünecekti insanlık ,
bir patent bulursunuz ama onun doğaya zararınıda düşünecek idiniz,
evet batı uygarlığı eleştirilecektir,
batı uygarlığının doğanın felsefesine ters düştüğü ise bilinen gerçektir,

etkinliği paylaştığım için banlanmıştım; banımı kaldıran forum adminine teşekkür ederim..
görüyorum ki bu sefer etkinliğe daha fazla yönelim var mutlu oldum. Beşiktaş hattı üzerinden gidecek olan varsa beraber gidebiliriz 09:15'de Beşiktaş'tan bisikletliler için özel serviste kaldıracaklarmış..

:) Gönülden destekliyorum!.

Betonlaşmaya son,Yeşili koruyalım!.

Bu Tura Eşlik edecek Arkadaşlara Teşekkür ediyorum.Ankara'dan Sevgiler..

Pazar günü saat 9 gibi Maslak'tan yola çıkıp Fatih Ormanı içinden trafiğe girmeden Neşet Suyu'na gideceğim. Katılmak isteyenler mesaj gönderebilir. Yolun yarısı iniş, yarısı çıkış, Bahçeköy Yolu'ndan gitmeye göre uzatıyor ama daha keyifli ve trafik açısından risksiz oluyor (köpekleri saymazsak) :)

Rota şu : (link)

gezi parkı eylemlerini siyasi bir parti mi organize etti sanıyorsunuz? cevabınız evetse bu organizasyon için de aynı şeyi düşünmeniz hiç şaşırtıcı değil.

bir üstteki yorumum bu metne istinadendi.
@kocabaş muzaffer

edin... yanlıs anlasılmalar var arkadasım , siyaset yapmayıda hiç sevmem? lütfen konuyu kirletmeyelim...

206 kişi var yarın ,
bisikletli olarak bu sayı yeterlimi ,
tabi değil yarın saat 08.00 vapuruna yetişeceğim ,saat 10.00 da etkinlik alanına varmam lazım ,biraz süratli giderim ,,

10:00 : Belgrad Ormanı-Neşet Suyu otopark mevkinde buluşma ve araçlar ve bisikletlerle hareket

Bir pazar günü, hava açık, mis gibi orman havası ve onlarca bisikletsever ve yüzlerce doğasever, bir gün ancak bu kadar güzel geçirilir..

@kocabaş muzaffer

bizler siyasi parti değiliz.bizler sözkonusu doğa olduğunda solcu yada sağcı değil birlik oluruz.çıkar için bir yerde buluşmayız.bunların tartışmasınıda en sert şekilde yaparız ama o konunun yeri burası değil.bizler tepkilerimizi gezide oldukça güzel şekilde sergiledik.ama bisiklete binen doğayı seven kişilerin anlayacağı bir konu bu. bazıları bisiklete sadece ortam olsun diye biner.yeni arkadaşlıklar çevre kız arkadaşlar falan diye ümitlenir. onlarda aradıklarını bulamayınca yokolurlar.sizin olup olmamanız çokda önemli değil.zaten eminimki buradaki bir çok dostum sizin düşüncenizdeki insanları aralarında görmek istemez.siz evinizde oturup olanları tvden izleyin.sonrada ülkeyi bölüyor çapulcular diye yorum yapın.biz alıştık bu laflara... AYRICA HERKESTEN ÖZÜR DİLERİM. BU KONULARDA BENİ TANIYANLAR NE KADAR HASSAS OLDUĞUMU BİLİR ANCAK İŞTEN GECE 4 DE GELDİM VE SABAH SAATİ KURMAMAMA RAĞMEN UYANAMADIM.YANINIZDA OLAMADIM.TEKRAR ÖZÜR DİLERİM..

@enver avcı

gözlerim enveri aradı göremedim yahu :eek:ha:sonra bi baktım aaa korsan hasan orada ,
özkan kanki iyiki gelmedi toprak yola girildi, çoğunluk mtb idi, bir adet yol bisikleti gördüm birde bi bayanda şehir var idi tekeri çok ince idi 28 felan idi ama bayağı iyi gitti,helal olsun ona,
zemin toprak düz yol, benim bisiklet orada iyi gitti, yalnız bi yerde çok kötü çamur var idi ve tabi maxxis over driverlar işe yaramadı ama enteresan bi şey oldu çamur teker üzerinde kuruyunca asfalta çıktım bisiklet uçmaya başladı ,anlayamadım tabi ,arada sırada bu tekeri çamura sokayım ben,:rolleyes:
evet uzun bi etap sayılır bi tepeye vardık orada insanlar toplanmış idi yalnız bisikletli sayısı genede azımsanmayacak idi ,bi de kış olduğu için insanlar haklı olarak gelmek istemeyebilir,

Sabah 7 de uyanıp 8 de Bayrampaşa dan yola çıktık. Ama tempomuz mecburi olarak düşük olduğundan saat 11 de ancak Belgrad ın çıkışına ulaşabildik. Orman yolunda 10 dan fazla Kemerburgaz yönüne giden bisikletli gördük, önlerinde numaralar vardı. Aynı zamanda ormanda bir çok araba da bisiklet taşıma portu vardı.

Etkinliği kaçırdığımız için biz de Belgrad Ormanı gezisine dönüştürdük, yemek yeyip döndük.

Kudret abi nereye gittin, bulamadık seni :)
Çok keyifli bi gündü, yağmur da bizden yanaydı, üzmedi bizi.

Basın açıklamasının bir kısmı, isteyene tamamını ö.m. atabilirim.

“Benim adım Belgrad. Bundan bin yıl önce, siz daha buralarda yokken, ben yine buradaydım. Bin yıldır türlü isimler verdiğiniz bu topraklara ben nefesimi, suyumu, ruhumu verdim. Bundan binlerce yıl önce, hatta geçen yüzyıla kadar, sizin sözlerinizle, 10 bin hektarlık uçsuz bucaksız bir ağaç deniziydim. Bu topraklarda kurulan bütün uygarlıkları, bin yıldır ismi hep değişen bu kenti sırtımda taşıdım; kurduğunuz kentlere bentlerimden temiz sular akıttım. Gürgen, kayın ve kestane ağaçlarımla 146 kuş, 20 memeli hayvan türüne, 450 değişik bitkiye ve insanlara annelik yaptım. İnsanlar ve hayvanlar için o kadar önemliydim ki, tatlı sularımın çevresinden ağaç kesilmesini yasaklayan fermanlar yazıldı; ağaçlarımdan tek bir dal bile kesilmesi yasak olan bir muhafaza ormanı olduğum ilan edildi. Ama derler ya insan soyu çiğ süt emmiş! Nefesimi, suyumu, ruhumu verdiğim insan soyunun aç gözlülüğü yıllar içinde çevremi beton yığınlarıyla kuşattı. Şimdi beni soysuz bir tabiat parkına dönüştürüp daha fazla betonlaşmaya açmak; yaşam birliğimi bozup yok oluşa sürüklemek istiyorsunuz. Ama bu yokoluşla birlikte; sizin ve çocuklarınızın ve hatta uygarlığınızın da betonda boğulup gideceğini unutuyorsunuz.
Ben Kuzey Ormanları: Bir tarafım Istrancalar, bir tarafım Belgrad Ormanları. Bir yanım Çatalca, bir yanım Kocaeli. Ben İstanbul’un akciğerleri, son verimli toprağı, son temiz suyu, son nefes kaynağı, İstanbul’un kalbiyim. Sizler beni boğaz köprülerinizle, sürekli büyüyen betondan kentinizle katletmeye başlamadan önce kentin büyük bir bölümünü kaplıyordum. Bugün beni kentin kuzeyindeki daracık bir şeride sıkıştırdınız. Kendi ellerinizle yazdığınız kent anayasasını ihlal ettiniz; çılgın bir kar ve iktidar hırsının ürünü olan, lüzumsuz, gereksiz vahşi projeler uğruna, dozerlerinizle, kepçelerinizle bağrımı parçaladınız! Ulu ağaçlarımı, gencecik fidanlarımı katlettiniz; hayvanlarımı yuvalarından kaçırdınız. Ama unutmayın, dünyaya orman denir! Ben üç-beş ağaç değilim; ağaçlarım, köklerim, bitkilerim, hayvanlarım, mikroorganizmalarım, yeraltı sularım ve rüzgârlarımla, tüm canlı ve cansız varlıklarımla ulu bir canlı organizmayım. Bu katliamı, bu vahşi makinenin dişlilerini durdurun, bırakın açtığınız yaraları iyileştireyim: Yoksa çok kısa bir zaman içinde İstanbul hepinizin cehennemi olacak. Yoksa bir parçası olduğum doğanın ve doğasından kopartılmış insanın öfkesi hiçbir zaman peşinizi bırakmayacak.”

@Özgür KK

Kurabiye macerası yarışı varmış :)

http://kurabiyemy.com/

@sedat_slave

sedat dostum,
dönüşte yola çıktım ama çabuk eve dönmem lazım idi ,o asfalt yol aynen sağa dönünce kemerburgaza gidiyor sola dönünce belgrad içine gidiyor idi, ama uzak olacak idi bana belgrad,mecburen bastım kemerburgaza oradan göktürk ' e çıktım ,oradan kağıthane yönüne ve kasımpaşadan direk karaköye çıktım ve eminönüne geçtim kadıköy vapuruna saat 15.00' e yetiştim,
bu arada sabahki 4 lü sistem iyi idi birbirimizi iyi vakumladık,yalnız ben burayı beğendim ve buraya pedal sallayacağımda tek bi yerdeki çamur önemli değil artık,yalnız zemin kesin kuru olması lazımda artık bahara tabi.

@Kudret Kurtcebe biz de 16:15 e yetiştik :)
kudret abi sen de binemeyeceksen kim binsin o yolda. cyclocross un olayı çamur değil mi? :D

Sucuk ekmek :D Klasik bisiklet orman turu vakası :D

@Çağrı Soylu

evet doğru ,
teker çamur tekeri değil maxxis over driver' lar anca ağır stabilizede ve düz toprak zeminde işe yaramakta, asfaltta ise 23 hacim siliklerin yanına yaklaşamazda ,
şimdi dünyada acaba icat edildimi ,tam randıman veren teker ,çamurda giden, asfaltta hız yapan, ağır stabilizede tam randıman,düz toprak zeminde tam randıman olacak,
galba böyle bi teker henüz icat edilmedi..

Geri