@Soner Kanar
72 yaşında performans pek bisiklette olmaz 52 yaşında fransız bayan bisiklet sürücüsü birinciliği kapamıyor ama gümüşü kapıyor ....yalnız bisiklet yarışlarına karşı olduğumu söylemiştim herkez pekala iyi bir sürücü olabilir hiç kimsenin lisansa ihtiyacı yok...aytekin erzan bu camianın alaydan yetişmiş bi adet pedal emekçisidir bu ülkede bilinmeyen ise süratli bisiklet kullanmanın ne olduğu ve ekipçe çalışmanın ne olduğu bu foruma topik açtım 25 ocakta yerel bisiklet topiğinde anadolu performans diye ağır turlar topiği dedik ne gelen var ne giden var idi..istanbulda böyle hobisi olan adamlar yok..yaşlısı hiç yok genci ise çok az...bu iş önce ve malesef teknik özellikleri iyi olan bi adet bisiklete bakar performans yapacak isek bisiklet iyi olacak sınır ise 10 kilo olacak uzun mesafeler için 10 kilo normal bi ağırlıktır...mtb uzun yollarda adamı yorar mtb dağ içindir asfaltta amortisörlü bisikletlerin hemde uzun yollarda gereksiz olduğunu düşünüyorum bisiklet kullanıcıların yüzde 90 a yakını mtb ci..daha öncede söyledim benim tarzım yıllarca performans bisikletçiliği idi ama yola göre tasarım düşündüğümde bisiklet açısından çıkmaza giriyordum ben ne mtb ci idim ne asfalt yol bisikletçisi ne de city bike çı benim tarzım sayko kros yol bisikletçiliği idi.yıllarca özlemini çektiğim bisiklete 2012 de kavuştum salcanonun saykoları ile ama istediğim tarz olmasına rağmen gene eksikler var idi evet yıllarca ben çok az 30 kilo yük taşıdım arkamda bu tarza yönelmedim bu tarz konaklamalı şehirden şehire bisiklet ile turlama olayı ,,, o 72 yaşındaki adamın tarzı bu....yeniden sahalara döneceğim ve tarzımı bir kaç dostumla devam ettireceğim ...yaptığımız onca antremanlar asla boşa gitmemiştir ..önemli olan 72 yaşına geldiğimde 60 km yi 6-7 10- 19 rampaların olduğu güzergahı durmadan 2 saatte almak esas rekor bu olur benim için evet bu kaza kötü oldu sahada olmadı 17 basamaktan düştük bisiklet ile ve bu hale geldik. şimdi gün sayıyoruz...tekrar süratli bisiklet kullanmak için..