Scudo Sports

03/06/2010=300 km. :)

@Orhan Kılıç

İlgi çekmekle alakası yok. Öyle bir niyetim yok. Sadece yaptığımı söylüyorum.

Scudo
@Goflet

Sigma ile sürekli ölçüm yapıyoruz. Yani düşündüğünüz gibi ayarlarda da bozukluk yok ona emin olun. Tekerin çapını olduğu gibi giriyorum. 26x1.15 ;)

@Orhan Kılıç
Bu geziyi tekrar yapacağım ve bu dediklerinizi o zaman size gösteririm ;)

@ali karagönlü

Keşke birbirimize yakın olsaydıkta bu mucizevi denemeyi birlikte yapabilseydik. Belki bende sizin rüzgar tünelinizde 74.8 i göremesem bilee 74 ü görürdüm. Tabi pedallar ayaklarımın dönüş hızına yetişirse.

@Orhan Kılıç

tek kelimeyle mükemmel konuşmussun arkadaşım al bendede o kadar bırak takılmayı adam yarıla yarıla arkasına rüzgarı alıp yokuş aşagı pedal cevirse o kadar çıkamaz amaç ilgi çekmek ..!

Selam ,

Ali Bey değerleri çok güzel olan bir turu yapmış . 15 dakika kamyon arkası 75 km / saat hızla gitmek imkansız değildir . Kamyonun arkadan dibine kadar girersiniz devamlı olarak 150 devire gerek yok hafif geri kalma durumunda tekrar devir aldırırsınız . Kamyonun yardığı rüzgar türbülans yapıp bisikletle gidenin arkasından iktirir .

Burada olmaz atıyorsun yalan söylüyorsun tarzı cümleler kurmak arkadaşımızı demoralize eder . Gerçi kendisi bozmadan düzgün cevaplar veriyor .

Ali Bey İstanbul ' a yolunuz düşerse beklerim .

Bir dahakinde , mümkünse kısa zaman içinde fotolu benzer bir turu tamamlamanızı bekliyoruz .

Ufak bir sorum olucak . 15 dakika sonunda kamyon yolmu değiştirdi neden devam etmediniz ?

Tolga Gürgün

bende mtb kullanıcısıyım hız okadar önemli değil bir günde 300 km gidebilmek benimde isteğim bir olay en fazla 264 km gitdim tuzladan bursa gitgel bukadar ediyor.

en fazla yaptığım hız 77.20 km oda anlık bursa yolunu bilenler bilir durdane rampasını inerken yaptım.

kamyon arkası 65 ancak yaptım 65 km hızla düz yolda kamyon arkası değil 15 50 km bile giderim sebep kamyona yaklaşınca arkadan rüzgar itiyor pedal bile çevirmiyorsun arada hız düşüyor ozaman pedal çevirmek gerekiyor okadar. Yanlız benm kadans 65den sonra yetmiyor lastiklerim 1.75 olduğu için olabilir belkide

kamyon arkası rampa çıkışınada örnek vermek isterim eski hisar rampasını akmyon arkasında 45 ile çıktığımı bilirim kesinlikle etkisi çok ama ayna kol gerçekten yetmiyor belki ileride yol bisikleti alrısam denerim hız rekorunu :)

Çatlak bir arkadaşımla gece saat 23:00 sularında bomboş bize tahsis bir yolda emınonun'den başlayıp bakırköy sahil yolundan bakırköy'e kadar 35 - 40 km ortalama ile çevirdik..Rüzgar sanki soldan doğru vuruyordu...Bazen ben öne geçiyodum bazen arkadaşım one geçiyordu...Ben takip mesafesıni 1 metrede aşağı dusurmuyordum :D Arkadaşın ruzgarına gırmem vasıtası ıle hıc zorlanmadan 3x5 - 6 - 7 arası yuksek kadans ıle cevırıyodum :D Bazende teker surtucek mesafe kadar yaklaşıp pedalı bırakıyordum :D:D Yani ruzgarın onunde bır set varsa (Kamyon , Bisiklet vs.vs.) yuksek hızlarda çok rahat çevirebilirsiniz...Yalnız ben kamyon işine karşıyım :(... Bir dahaki sefere km saatinizin bulunduğu bir fotoğrafı paylaşmanızı isterim...Boll uçuşlar :D

• Beğen
Tepkiler: ali karagönlü
Çok iyi performans, tebrikler...

• Beğen
@Tolga Gürgün
Selamlar Tolga abi. Bu konuda siz yazmışsanız olay bitmiştir benim için saygılar.
Şnşallah bir daha ki sefer yaparım ve size fotoğraflarla kanıtlayabilirim.

Tolga abi bu bahsettiğim 15km. boyunca 2 kamyon önüme çıktı ve birini kaçırdım 74'ten sonra daha da hızlandı. Diğer kamyon ise u dönüşü yapmıştı. Eğer devam etsemde yaklaşık 10 km.kadar devam edecektim. Ama Aydın'a varmış bulunduğum için devam etme imkanım olmayacaktı.
Tabi sizinle tanışmak benim içinde muhteşem olur. İnşallah bir gün gelebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Gürgün
Ali kardeşim, nasıl bir tartışmadır bu? Sizi kutluyorum başarınızdan dolayı. Hız ve zaman olayları çok dahil olmadığı için gezilerime bu konularda yorum yapmak da bana düşmüyor... Ancak, hızı bu kadar artırdığınız gezilerinizde güvenlik tedbirlerinizi de aynı oranda artırıyor musunuz doğrusu merak ettim... Yolunuz ve bahtınız açık olsun. :in:

• Beğen
(link)

kamyon arkasında böyle cevirirsen 100 ü bile bulman münkün

(link)

burada 44 e 11 olarak alınca senin cadans değeri 150 civarında
200 le cevirenler var demekki mtb bu hıza cıkar kamyon arkasında
ama bencede cok ama cok tehlikeli
kesinkilke bu hızlara bırakın kamyon arkasında önümüzü görerek dahi cıkmak cılgınlık bir kaza anında kesinlikle kalıcı hasar bırakır 10dk heves için hayatımızı riske atmak !

• Beğen
@Ahmet Salih Özenir
Selam Ahmet abi kesinlikle kasksız çıkmıyorum. Gözlüğüm, eldivenim bunları kullanırım. Daha fazla güvenlik önlemim yok. İyi dilekleriniz için teşekkürler.

@sea84

Kamyon arkasında gitmek;

--Kamyon şöförünün ne tür bir eylem yapacağının bilinemediği,
--Yolda değişken şartlar olduğu (yolda olmaması gereken yabancı cisimler)sürece

Hiç bir zaman tecrübe işi olamayacaktır.
İnşallah kamyon arkasında giderken başka ve kötü tecrübeleriniz olmadan vazgeçersiniz.
Rekorlar uygun şartlarda denenir ve kırılır.Kamyon arkasında yol almak size uygun şartları sağlamaz.

Tebrik eder,başarılar dilerim...

Geri