Scudo Sports

Kadro borularına hafif olsun diye gaz dolduran var mı?

Şahin Bulut

Forum Bağımlısı
Tepki
292
acaba daha önce kadro boruları içine hafiflatici özellikte gaz doldurmayı demiş birileri var mi:eek: :eek:

Scudo
olurmu öyle sonuçta o gaz bir müddet sonra bi yerden kaçacak.

benimde aklıma gelmişti böyle bişey, neden yapılmıyo diye düşünüyorum hala...
tabi buna uygun bir kadro üretilmesi gerekiyor

bir süre sonra o gazda ağır gelir:D

arkadaslarla yıllar önce dağcılıkta kullandığımız çantaların boşluk kalan kısımlarına kesecikler koyup içine helyum doldurmayı düsündük ama hesap kitap yapınca hiçbir etkisi olmadiğini gördük :D

Hakan Abi denemişti bunu sanırım :) Yanılıyor da olabilirim ancak özel bir bantla kadro deliklerini kapatıp içine soluduğumuz havadan daha hafif bir gaz doldurmuşlardı sanki :)

@HaliliOzturk

Doldursalar ne olcak o gazın hacmi çok küçük olduğu için hafifleticek kadar kaldırma kuvveti sağlayamazki...

@H.Çağrı

Öyle deme. Üç gram üç gramdır. Ama kadroyu denemeden önce lastiklere basmak lazım o gazdan.

Hem kadroya gaz basmak yerine içindeki havayı boşaltmak daha iyi olur. En iyi gaz, olmayan gazdır. Borular içe göçerse sorumluluk kabul etmem ama.

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Kadroya helyum doldurulacağına lastiğe helyum basmak daha mantıklı bence.Ama hidrojen helyumdan daha hafiftir özkütlesi 0.08988 g/cc dir.Fakat hidrojeninde herhangi bir reaksiyon sonucunda yanma olasılığı var.

Teşekkürler Hakan Abi :)

Tabi kadroya olduğu gibi lastiğe de bu kadar ince bir gazı basmak hayalden öte bir şey değil. Çünkü karbon dioksit bile lastikten çok kolay çıkıp lastiğin inmesine neden olabiliyor.

gereksiz bir uygulama kadronu hafifletmek istiyorsan cözüm basit
:rolleyes: a n t r e m a n;)

• Beğen
Tepkiler: Hasan Çağri
Şimdi biz "Antreman" diye önerelim, arkasından " acaba Helyum gazını biz alsak
nolur?" diye bir soru gelirse hiç şaşırmam.:)

• Beğen
Tepkiler: sprint
@Mustafa İçdağ

Sadece bir deli bi kuyuya taş atmış diyorum Mustafa Abi :D

Ozan mesaj attım, yarın antremana çıkıyoruz gelmiyormusun?

Valla şimdi antremandan geldim
Sadece aklıma gelmişti yani neden yapmıyolar acaba diye düşünmüştüm. Kızmayın ya : ) benim bisikletim ağır zaten, çok teknolojik bisikletlerden de hazzetmiyorum hem :)

@kir-pi

Herhangi bir reaksiyon değil, sadece oksijen ile reaksiyonuna yanma denir ;)

Geri