Scudo Sports

Deniz otobüslerine bisiklet yasağı!

Scudo
kimlerin geleceğini önceden bilsek iyi olur
sonra erkut"la ben
dımdızlak kalmayalım
kararı diğer hatlara da yaygınlaştırırız sonra
aaa bak
bi protestoya da 3 kişi geldi

vurun kafalarına

arabalı vapur da yasak

yolda da yasak
vurun vurun derlerse
kimsenin söz söylemeye hakkı yoktur

herkesi bekliyoruz
liste
1. mustafa
2. erkut

kıymetli arkadaşlar
(link)"ı tanıyanlar tanımayanlara anlatsın
o da katılacağını facebooktan ifade etti
sadece onunla tanışmak için bile bu organizasyona gidilir

başkaca sözüm yok

http://edu.glogster.com/media/4/32/84/12/32841214.jpg

12. panzer tümeni geliyor o deniz otobüslerini paramparça ederiz
...........

:Skull-175:Skull-175:Skull-175:Skull-175:Skull-175:Skull-175:Skull-175:Skull-175:Skull-175

yalova pendik almadı.

gebze yalova almadı.

adalar vapuru almadı.

bisiklet yolda imza toplayıp karşı cıkmak gerekir.. özelleşti diye böyle şeyler olamaz. sonuçta 1 kişi biniyor gemiye bisikletin üstünde kalır gerekirse. yada 1.tl gibi cüzi ücretler taşınmalıdır. oraya gidipte turu iptal eden arkadaşlar vardı pendik sahil turuna cevirdiler. üzüldüm geçen gün..

http://edu.glogster.com/media/4/32/84/12/32841214.jpg

panzerler üzerine düşen vazifeyi yerine getirmek için saat 10.00 da yenikapıda olacak..

Bu tepkiyi Bisikletliler derneği ( sivil toplum örgütü ) olarak sizlerinde katkıları, çalışmalar yapmakta olduğumuz Ulaştırma bakanlığından ve İBB den alacağımız destek ile avukatlarımızla birlikte bir ön görüşme yaptıktan sonra ki gelişmelere göre eylem gerekir ise bir hafta sonra yapılmasının daha olumlu, organize ve daha katılımcı olacağını düşünüyoruz.
Haklıyız ama en doğru adımları atmak için adım adım ilerleyelim.
Bir şansımız varsa da, onu hızlı tepki ile elimizden kaçırmayalım diyoruz.

@BSD-Murat

evet bu görüş doğrudur katılıyorum..........yalnız muhakkak sokaklarda olmalıyız ve binlerce bisikletli .............

istekler
1- 4 ytl den 1.5 ytl indirilmesi ..lüks feribotlarda bisikletten alınacak ücret bu olmalıdır ..
2- aynı şekilde trenlerden alınan -ekspres- trenlerden alınan bisiklet parası 1.5 olmalıdır ..

aksi takdirde ben zati kullanmıyorum bunları basarım genede para vermem ..
bisikleti cezalandıran kurumlar ile işim olmaz benim ...

:in: :in: :in: :in:

ben derim ki; bilmem katılır mısınız?

murat bey dialog önerisi konusunda haklı
ancak;

bence, önce reaksiyon gösterdiğimizi bilsinler.
gidelim, biz burdayız, kulağımızın üzerine yatmıyoruz diyelim.

abartmadan, savsaklamadan, hakkımız olanı talep edelim.
tepki gördüklerini ve saçmaladıklarının farkına varmalarını sağlamak gerek.
çünkü haklıyız.

bisikletliler derneğinin konuşma talebine engel olacak bir şey değil bu.
zaten konuşmayalım diyen de yok.

ancak bu " çok saçma " karar karşısında reaksiyon göstermemizde oldukça normal sayılmalı.

dernek daha sonra görüşsün.
yasal olarak nasıl bir düzenleme gerektiğini,
bisiklet konusunun çağdaş ülkelerde nasıl ele alındığını İDO yetkilelerine
(hatta ülkenin tüm yetkili ve bilirkişilerine)
anlatsın.

ve yine ancak......
pazar günü bu " biz burdayız uyumuyoruz etkinliğine " katılan sayısı 3-5 kişi olursa çok komik duruma da düşeriz tabi.
burada boru boru atıp
çok saçma
kötü
çağdışı
falan
filan
diyenler....
pazar günü pikniğe gideceğim, yok kahvaltıya davetliyim,
sevgilimle buluşacağım falan gibi saçma nedenlerle gelmeyecekseniz.
en azından buraya da yazmayın ki
bilelim gelmeyeceksiniz.

sonra bize ağızlarıyla gülmezler bilesiniz.
sonra çıkıp

bisiklet,
hak,
çağdaş ülkler

falan demeyin.

@BSD-Murat

bu yoruma inanamıyorum
bence bayrağı siz ele alın
arkanızda olalım
yapacağımız bu aktivite tamamen yasal
tamamen medenidir.
taşkınlık yapmayacağız ki
kimseye küfür etmeyeceğiz ki

organizasyondan sonra
sevimli bir şekilde gidip konuşunuz

eğer emniyete veya valiliğe eylem için izin yazısı yazıldı ise tabiki yasal bir eylem olur ama kim izin aldı ise öğrenebilirmiyiz ?

• Beğen
Tepkiler: mustafa akman
@BSD-Murat

yazılı izin gerekiyorsa,
sanırım bunu siz yaparsınız.

yasaları çiğnemek falan gibi saçma bir düşüncemiz yok elbette.
yazılı izin gerekiyorsa bir sivil toplum örgütü olarak bu görev de size düşüyor doğal olarak.

evet şaka ile karışık panzerler gelmez..ama bellide olma 12 tümenin adamları delidir ...evet bencede ,,,ben şöyle bi uzanayım yenikapıya orda ido müdürü ile çay içebiliriz ve hatta ona sorular sorabilirim vatandaş gibi ben vatandaşım gerçi hiç bi zaman mecbur olmadıkça yenikapı feribot hattını pendik hattını ve deniz otobüsü hattını kullanmadım ben gebzede inerim ondan sonra eskihisardan feribot,,, onlar eskidir bisiklete ücret almaz ,,pendik ve kartal ve yenikapı feribot hatlarını özel sektör yönetiyor ,,,o özel sektörün eli eskihisar topçulara uzanamıyor ....bostancıdan motorlardan bisiklete ücret alınmasınıda gündeme getirmece tabi kim sorumlu ise ...evet daha önce ido müdürünün açıklamasını talihsiz bi açıklama olarak yorumluyorum kendisi ne demişti caydırmak için 5 ytl yapmışlar ...evet çağdaş ülkede bisiklete binilir ...bize afyon içiriyorlar bizi bombardıman ediyorlar kimler otomobil sektörü bu ülkeye milyonlarca araba satsanız ne olacak zati yok olmuş bi doğa var bu açgözlülük bi gün bitecek o zaman ben çok güleceğim ......
deprem sonrası japonyada bisiklet insanların imdadına yetişti imdadına ,,evet önce yiyecekler, sopa yiyecekler, ondan sonra bisiklete binecek bunlar ...bisikleti adam yerine koymayanlar benim gözümde adam değildir ,isterse bu ülkenin yüzde 90 olsun farketmez benim için fakirde birdir zenginde ,kültür açısından ,,,kültür para ile olmaz kafa ile olur akılla olur ...ve akıl bize derki bin kardeşim bisiklete boş zamanlarında sana ruhsal yöntem çok şey verecek inşallah ve de maşallah anlayacak bu millet ben göremeyeceğim 100 kuşak sonramı olur bilemem acı konuşurum çünki 200 km giderim bi günde acı çekerim acıda konuşurum ...doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar neden işlerine gelmez doğru söyleyenler,, günah üstüne hergün yatmak bi ulusu korkak ,duyarsız haklarını aramayan bi hale getirirki, bunun adına toplum denmez olsa olsa koyun sürüsü denir güdülenlerdir,,, ...kusura bakmayın ağır konuşurum..................

Geri