Pedallarken dinlediğiniz müzikler?

uğur kocaağa

Daimi Üye
Kayıt
23 Nisan 2009
Mesaj
339
Tepki
193
Şehir
Babaeski
sol tarafa konulacak ufak bir ayna , ve kulaklığın sadece sağ kulağa takılıp müziğin sesinin dışarıya etki etmeyecek kadar açılmasıyla biraz önlem alınabilir ama bence... müzikle çok güzel ritim tutturulabiliyor... Özellikle tekno yada enstrumantal...
 
Scudo

Veli Bahtiyar

Daimi Üye
Kayıt
16 Mayıs 2009
Mesaj
298
Tepki
121
Şehir
İstanbul
Trafiğe kapalı bir alan yada arazi haricinde kulaklıkla müzik dinlemesek daha iyi olur bence. Ama müziğin insanı gaza getirdiğide tartışılmaz. Ben müzisyen olmama rağmen, bisiklet üzerinde hayatımda hiç müzik dinlemedim. Yokuş için isyankar bir şeyler dinlemek güzel olur gibi geliyor. Uzun yolda George Gerswin dinlemeyi çok isterdim ama ne yazık ki çok tehlikeli. Prokofiev, Scriabin, Stravinsy de dinlenebilir. Uyku getiren müzik önyargısı hep var ama klasik müzikte iyidir, dinleyin derim.

Zamanında bir bisiklet vardı piyasada. Gidonuna entegre radyoyla satılıyordu. Neydi o marka hatırlayamadım.
 
Kayıt
10 Haziran 2009
Mesaj
13
Tepki
6
Şehir
eskişehir
onları boşverin kulagınıza zarar beyninize zarar ediyor siz nefesinizin ritmiyle kendi gırtlağınızdaki ses telleri ile şarkı söyleyin :) ayrıca heng arkadaşımızda haklı...
 

Emre Özhan

Forum Demirbaşı
Kayıt
20 Mayıs 2009
Mesaj
596
Tepki
877
Yaş
30
Şehir
Kocaeli
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
tekli kulaklık var nokianın giderken arkadaki arabanın sesini bile duyarsınız teklide
 

m6rk

Daimi Üye
Kayıt
2 Ocak 2009
Mesaj
230
Tepki
167
Şehir
İstanbul
Dün sabah, uçan bir böcek elimin kırılmasına sebep oldu...

Antremanımın 30. km'sinde, Göktürk sapağından Hasdal'a giden yolun başındaki düzlükte gayet mutlu ve rahat pedal çevirirken birden sol kulağımın içine büyükçe bir uçan mahlukat girmeye çalıştı. Sol elimi kulağıma doğu salladım, kafamı sağa-sola salladım, nafile! Böcek inatla kulağımın derinliklerine doğru gitmek üzere şiddetle kanat çırpıyordu. Paniklemeye başladım ve birkaç umutsuz el-kafa hareketim sonucu dengemi kaybedip yolun sağındaki yağmur oluğuna yaklaşık 23-24km/s. ile uçtum. Düşer düşmez en belirgin acı sol elimdeydi, ya kırık ya da üst kas grubunda ciddi bir zedelenme olmalıydı. Bunun dışında sol kalfıma kramp girmiş, yüzümün sol tarafı -özellikle elmacık kemiğinin üstü- ağrıyor, sol leğen kemiği ucu ve sol omuz başımda da darbe sonucu oluşmuş acı hissediyordum.

Görüşüm bulanıklaşmadan önce, 100 m. kadar ileride duran beyaz bir Peugeot Partner farkettim. Nasılsa -belki motor sesinden- yeni durduğunu anlamıştım. El sallayacak bile halim yoktu, öylece ayakta durmaya çalışıyor, vücudumu, gözlerimi, kaskımı kontrol etmeye, ne durumda olduğumu idrak etmeye çalışıyordum.

Araç geri geri bulunduğum yere doğru yaklaştı ve hizamda durdu. Bir adamın inip bana seslendiğini duydum, fakat görme yetim gitgide kayboluyordu. Daha önce de benzer durumlar yaşamıştım. Sarsıntı sonucu görüşüm bozulduğu olmuştu. Kötü bir his, kendimde gibiyim, ışık yoğunluğunu gözlerimde hissediyorum, fakat cisimleri ancak ana hatlarıyla, 2 boyutlu gibi görebiliyorum. Sanki etrafa termal kamera ile bakıyordum... Adam yoldan aşağıya, bulunduğum yere indi, beni kolumdan tutarak yola çıkmama yardım etti. Bu sırada düz yürüyemediğimi de farkettim, dengem sarsıntının etkisiyle iyice bozulmuştu.

Yola çıkıp arabanın yanına vardığımda, arkada oturan 3 'kapalı' bayandan biri araçtan çıkmış, bana oturmam için yer açmıştı. Ben o zor ayakta duran halimle ön koltuğun boş olduğunu görünce öne yöneldim; kendi rahatımdan çok onları rahatsız etmeme düşüncesiyle. Adam bisikleti de bagaja sokmaya çalışıyordu, ben 'köşede bırakın boşverin, ben daha sonra alırım' demeye çalışıyordum düzenli inlemelerim arasında. Fakat adam nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde bisikleti aracın arkasına sığdırmayı başardı...

Evim yaklaşık 3 km. mesafede olduğundan -ve sitemizin ambulans hizmeti oldduğunu bildiğimden- beni eve bırakmalarını rica ettim. Adam yolun sonuna doğru 'evde kimse var mı?' diye sordu, eşimin olduğunu söyledim. Bunun üzerine 'sakın bizim size çarptığımızı filan zannetmesin?' deyince biraz şaşırsam da şu an bilincimin yerinde olduğunu ve doğal olarak olayı benden olduğu şekliyle duyacağını söyledim...

Sonuçta defalarca teşekkür ettim kendisine, ben ayağa kalkmamış olsaydım, benim kazamı gören 10 araçtan 9'unun ciddi bir kazaya müdahale etmeye cesaret edemeyeceğini biliyordum. Ayakta olmam sayesinde ise 10 araçtan 5-6'sı ancak dururdu, bu bey de o merhametli, insanlığı olan kişilerden biriydi.

Önce ambulansla Göktürk'teki bir hastaneye götürüldüm. Kazadan sonra 7-8 dakika boyunca görme duyumda bozulma olduğundan harici muayene dışında MR çekilmesi de gerekeceğinden beni MR cihazı olan başka bir hastaneye sevkettiler. Orada beyin tomografim çekildi, sorun yok. Vücudumda da ciddi bir hasar yok, façam bozuldu ama dikişlik birşey yok. Kaskım site güvenliğinde kaldı, henüz onu inceleme fırsatım olmadı.

Peki neden bu yazıyı buraya yazdım?

Çünkü; eğer bisiklette müzik dinliyor olsaydım, dinlemesem bile kulaklıklar kulağımda olsaydı böyle bir kaza başıma gelmeyecekti! Kendi adıma bundan böyle bir şekilde kulaklarımı -duymamı tabi ki engellemeyecek bir şekilde- kapatacağım. En mantıklı yol ise kısık seste müzik dinleyebileceğim bir çift kulaklık gibi görünüyor. Müzik olarak ne mi dinlerim? Amaan sinek vızıltısı olmasın da! :)

Bu arada kaza günü, Amerika'dan siparişlerimi teslim aldım: egg beater c pedallar, louis garneau triatlon ayakkabıları, power gel'ler, uzun kollu arkadan cepli century'ler, bisiklet km saati/yol bilgisayarı (kadans ölçerli)... hepsini kullanabilmek için en az 4-5 hafta beklemek zorundayım :(

NOT: Yukarıda, araçtaki bayanların 'kapalı' olduklarını belirtmemin tek sebebi, insanları hiçbir zaman dış görünüşleri ile değerlendirmemek gerektiğini vurgulamaktı, başka birşey değil. Ben hep önyargılı olmamaya 'özen gösteriyorum', hepinize de naçizane tavsiyem budur.

NOT2: Bu olay tecrübeli bir bisikletçinin başına gelseydi belki kaza geçirmeden üstesinden gelirdi. Henüz acemi bir yol bisikletçisi olduğumu söylemeliyim.

Hepinize güvenli sürüşler!
 

Özgür Nevres

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Haziran 2007
Mesaj
670
Tepki
1.287
Şehir
İstanbul
@m6rk

Çok geçmiş olsun!!!
Yani her tür kaza ihtimali aklıma gelirdi de, kulağa böcek kaçması gelmezdi! Biliyorsun, o yolda sürekli antrenman yapıyorum ben de. Demek ki kulaklara önlem almalı.
Tekrar çok geçmiş olsun, dilerim en kısa zamanda iyileşirsin ve beraber antrenmana çıkma şansımız olur.
 

m6rk

Daimi Üye
Kayıt
2 Ocak 2009
Mesaj
230
Tepki
167
Şehir
İstanbul
Sağol, Muzaffer'in de mesajı şimdi geldi. Ona da cevaben yazdığım gibi; 26 temmuz'da ilk triatlonuma katılacaktım o da hikaye oldu maalesef... Acaba 28 günde en azından katılabilecek kadar iyileşme ihtimali olur mu? Bir spor hekimine soracağım.

'Önemli olan katılmak' lafını bu yüzden seviyorum.
 

Emre Özhan

Forum Demirbaşı
Kayıt
20 Mayıs 2009
Mesaj
596
Tepki
877
Yaş
30
Şehir
Kocaeli
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@m6rk

ne diyeyim çok üzüldüm:( geçmiş olsun keşke frenlere asılsaydınız durup öyle kurtulmaya çalışırdınız :( :( :(
 

m6rk

Daimi Üye
Kayıt
2 Ocak 2009
Mesaj
230
Tepki
167
Şehir
İstanbul
evet ben de 'keşke' deyip aynı şeyi düşündüm ama iş işten geçti bu seferlik. Daha az hasarla öğrenilebilecek bir dersti ama böyle oldu ne yapalım.

Bu arada yazmayı unuttuğum bir ayrıntı: kazadan sonra güç bela ayağa kalktığımda böcek hala kulağımdaydı fakat kanat çırpma sesi değişmişti. Kanat sesleri tıpkı küçük bir elektrik motoru, traş makinesi gibi sabit bir hızda -ve beynime daha yakın- geliyordu. Benimse artık böcekten daha önemli sorunlarım olduğundan onunla hiç ilgilenemedim. Bir süre sonra ses yokoldu. Sanırım -ve umarım!- düşmem sonucu o da yaralandı :) Bu arada beyin tomografim temiz çıktı, yani böcek içeride değil :)
 
Kayıt
15 Haziran 2009
Mesaj
29
Tepki
16
Şehir
kağıthane kemerburgaz
evet böcekler iğrenç küçük şeyler kazaya sebeb olan varlıklar bir keresinde aynı olay benimbaşıma geldi ama arı sokması ve bunun paniğinde ranpa aşağı inerken bi 30 metre kadar üst sokaktan alt sokağın okulun kapısına kadar ben önde bisikletim arkada uçuşa geçmiştek ve alt kısımdan üst kısma kadar parça çizik ve dikiş gözlerimi açtığımda hastanedeydim ama yinede bisiklete devam ikiteker üstünde özgürümmmmmmmmmmmmm
 

m6rk

Daimi Üye
Kayıt
2 Ocak 2009
Mesaj
230
Tepki
167
Şehir
İstanbul
@Ozan Kaplan

Müzik dinlemekten kastım sesi sonuna kadar açarak dinlemek değil elbette. Sadece fon müziği olacak kadar bir müzik sesiyle. Hem trafiği hem de bisikleti dinlemek lazım. Hem de doğayı, kuşları... Bir de kamyon gürültüsünü filtreleyebilsek!
 

m6rk

Daimi Üye
Kayıt
2 Ocak 2009
Mesaj
230
Tepki
167
Şehir
İstanbul
@erhan öğün

Seninki de ciddi bir kazaymış. Ben böceğin beni sokmasına fırsat vermeden düşüşümü gerçekleştirdim :) Kalktığımda hala kulağımda bir vızıltı vardı fakat sesi değişmişti. Sanırım onu da yaralamayı başardım. Tabi şimdi düşününce yaralanmadıysa da üzülmem, sonuçta ortada 'kasıt' yok :)
 
Kayıt
21 Temmuz 2009
Mesaj
12
Tepki
0
Şehir
uzayda
ben yabancı rock dinliyorum ama şöyle bişi war içimden hep rampanın üzerinden atlamak arabaların üzerinden geçmek geliyo sakın denemeyin derim :D
 

Melike S. Ünver

Aktif Üye
Kayıt
20 Ağustos 2008
Mesaj
138
Tepki
286
Şehir
Adana
İlk başlarda tepkileri duymamak için müzik dinliyordum; Duman, Metallica, Depeche Mode.. Ama artık bana alıştılar, ben de kuş seslerine kavuştum :)
 

M.Kaba

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Ağustos 2009
Mesaj
717
Tepki
685
Şehir
sanane
tek kulaklık veya kısık sesle tarzın olan müzik dinlemede bir sakıncası yok yol bisiklet yarışlarını izlediyseniz bisikletçiler dediğim gibi müzik dinliyorlar
 

philykia

Üye
Kayıt
29 Ağustos 2006
Mesaj
97
Tepki
141
Şehir
İstanbul/Pendik
Eğer kesinlikle müzik dinleyerek pedal basmak istiyorum diyorsanız bu sorunun cevabı kesinlikle sizde.

Pedal basarken en önemli faktör "motivasyon"'dur. Kimini pedal basarken harcadığı kalori motive eder, kimini aldığı kilometreler, kimini yaptığı hız. Kimini de belki sizin gibi müzik.
Ama şu kesindir ki beni motive eden müzik türü bir başkasını irite edebilirir. Bu nedenle dinlediğiniz,beğendiğiniz müzik türü ile devam edebilirsiniz.

Ama unutulmaması gerek önemli bir konu gerek kendinizin gerekse başkalarının güvenliği.Bir duyu parçanızı iptal etmek emin olun ki riski arttıracaktır.Hele ki algı olarak sadece gözlerimizi ve kulaklarımızı kullandığımızı düşünürsek.

Şöyle bir alternatif üretebiliriz; müziği kulaklıkla değil de (link) ile dinlemek. Gidonlara ya da kasklara monte edilebilen mini hoporlör kullanabilirseniz sıkıntıyı bir nebze olsun aşmış olabiliriz.Tabi ses seviyesini de çok fazla aşmamak şartıile. Bir de "Bisikletli Magandalar" dedirtmeyelim kendimize sonra...

Sevgi ile kalın.