Zwift

Kayıt
19 Haziran 2014
Mesaj
176
Tepki
68
Şehir
Söke /Aydın
Bisiklet
Merida
@Ahmetkhrmn Muhtemelen ana problem Tacx Bluemotion'ın giriş seviyesi bir trainer olması bahanesiyle hak ettiği ilgiyi görmemesi.. Güç & hız eğrisi grafiği düzgün hesaplanırsa daha güvenilir veri elde etmemek için neden yok.. Sorun Zwiftsel :) 950 watt pek de az sayılmaz...
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmetkhrmn
Scudo

archimonde

Üye
Kayıt
13 Temmuz 2016
Mesaj
22
Tepki
5
Yaş
33
Şehir
İstanbul
İsim
Mesutcan Kurt
Bisiklet
Specialized
Benim bir sorum olacak.

Zwift'i roller ile denemeye çalıştım fakat hem hız hem de watt değerleri inanılmaz düşük çıkıyor. Garmin Edge 520 var. ANT+ USB alıcı da var. Hız, Kalp ve Kadans sensörlerini bağladım bilgisayara. Garmin'de gördüğüm ile Zwift'te gördüğüm değerler arasında uçurum var.

Garmin'de 35-40 ile giderken, Zwift ile 8-10 ile gidiyorum gözüküyor. İkisi de km/s değeri. Mil olmadığını kontrol ettim.

Acaba başka bir ayar mı var yoksa smart trainer olmaz ise böyle normal mi? Duruma göre paralı halini alacağım ama bunu çözmeden de karar veremiyorum malesef.
 

Bahadır S.

Daimi Üye
Kayıt
5 Mart 2015
Mesaj
351
Tepki
698
Şehir
Ankara
İsim
Bahadır S.
Bisiklet
Canyon
@archimonde garminde gördüğünüz değerler normal sürüyormuşçasına. Ancak zwift'te çıkan değerler o anda sanal sürüşteki yer eğimine göre hesaplanarak karşınıza gelmektedir. Farklı olmasının sebebi bu.
 

alpyese

Forum Demirbaşı
Kayıt
29 Mayıs 2015
Mesaj
479
Tepki
660
Yaş
40
Şehir
İstanbul
İsim
Alper
Bisiklet
Canyon
@Bahadır S.

ant+ stick bekliyorum bunu öğrendiğim iyi oldu...
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Zwift, üretilen power değerini düşük gördüğü için bu sorun yaşanıyor olabilir mi? Benzer bir durumu vaktiyle ben de yaşadım. Burada roller ile zwift kurulumu yapılırken, zwift ekranından doğru seçenekleri seçmek gerekiyor diye düşünüyorum.

Garmin de 40 km. hız ile giderken, bunun zwift'e yansıması 8-10 ise, burada başka bir sorun var demektir, aynı olmasını beklemiyorum, ancak değerler birbirine çok uzak!

@archimonde @Bahadır S.
 

NKurtuldu

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Mayıs 2015
Mesaj
633
Tepki
1.205
Yaş
36
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Canyon
@archimonde Zwift'i roller ile kullanırken Garmin sensörleri hiçbir işe yaramaz.

Zwift listesinde olan klasik trainer + Garmin sensörleri ile sürüş yapılabilir.

Roller + Powermetre ile sürüş yapılabilir. Yani powermetreye ihtiyacınız var.

upload_2017-2-8_13-45-6.png
 

archimonde

Üye
Kayıt
13 Temmuz 2016
Mesaj
22
Tepki
5
Yaş
33
Şehir
İstanbul
İsim
Mesutcan Kurt
Bisiklet
Specialized
@Bahadır S.
Yokuş olduğu zamanlarda zaten hız inanılmaz düşük geliyor ama normal zeminlerde de Garmin'de gördüğümün yarısı olması ilginç gelmişti. Yokuşlarda da oranlar diye düşünüyordum fakat hız 1-2km/sa oluyor yokuş çıkarken.

@erdalyilmaz_
Üretilen Power değeri de çok düşük geliyor. 100W'ın üstüne çok çok zorlayarak çıkabildim. Sanki bu hesaplama yanlış gibi geldi bana.

@NKurtuldu
İlk kurulumu yaparken roller olarak seçmiştim ve 3 sensörü de ayarlamıştım. Powermetre yok, baktığımda fiyatlar da yüksek gelmişti, o yüzden bu şekilde yapabilirim diye düşünmüştüm. Classic Trainer ile roller arasında aslında bir fark olmaması lazım. İkisi de güç ölçümü yapamayan bir antrenman aleti. Ayarlarda trainer seçip deneyebilirim.

Şu anda gördüğüm kadarıyla ANT+ alıcısını bisikletin çok yakınına koyuyorlar genelde. Ben onu bilgisayara takıyordum. Uzatma kablosu ile bisikletin yakınına koyup deneyeceğim bir de. Belki de o yüzden düşük gözüküyordur güç.

Bu şekilde kullanan var mı acaba? Roller ile düzgün oluyorsa Zwift kullanmayı çok isterim ama düzgün çalışacağından emin de olamadım.
 

NKurtuldu

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Mayıs 2015
Mesaj
633
Tepki
1.205
Yaş
36
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Canyon
@archimonde Klasik trainer ile roller kullanımı arasında çok fark var.

Zwift listesinde olan klasik trainer ların güç eğrileri Zwift' te mevcuttur. Eğrideki bu değerlere göre zPower üretilir. Durum sanılandan daha karmaşık yani.

Klasik trainer set edilirken, Zwift listesinde farklı marka trainer seçilirse dahi zPower değeri gerçekçi olmayacaktır. Çünkü her trainer ın güç eğrisi farklı.

Dediğim gibi roller ile Zwift yapmanın tek yolu power meter kullanmak. Başka çözümü yok. Zwift sitesinde açıklanmış zaten.
 

archimonde

Üye
Kayıt
13 Temmuz 2016
Mesaj
22
Tepki
5
Yaş
33
Şehir
İstanbul
İsim
Mesutcan Kurt
Bisiklet
Specialized
@NKurtuldu ben klasik trainer'ın en düşük güç seviyesi ile roller'ın aynı olacağını düşünmüştüm. O yüzden öyle demiştim.

Powermeter fiyatları da inanılmaz fazla geldi. Biraz mantııklı hızlarda ve güçte gösterse aslında kullanabilirim.

Bilgi için teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: NKurtuldu

Atacan

Daimi Üye
Kayıt
10 Ekim 2014
Mesaj
374
Tepki
385
Yaş
42
Şehir
Karşıyaka-İzmir
Bisiklet
Giant
@archimonde

Roller'inizin marka-model'i desteklenen cihazlar listesinde ise hız-kadans sensörü ile kullanabilirsiniz.

Aşağıdaki linki bir incelemenizi öneririm

(link)

  • Use our virtual power curve with acceleration, "zPower," by pairing a compatible ANT+ speed/cadence sensor with a supported classic trainer.
    • If you want accurate readings, you need to use the exact same trainer as the one you pick on the trainer selection screen. Close doesn't count!

Eğer desteklenen cihazlardan biri değilse elinizdeki, yine kullanabiliyorsunuz ama biraz havada oluyor değerler. Sizin şu anda yaşadığınız durum olabilir

I don't have a supported trainer/a power meter. Can I still ride in Zwift?
Absolutely! We want everyone to be able to try Zwift, so we created two options for Zwifters who don't have a supported classic trainer or rollers, but no power meter: Unlisted Trainer and Unlisted Rollers.
For both of these options, simply put your speed/cadence sensor on your bike, and select the relevant option. You won't get anywhere near accurate readings (there's no way that we can estimate an accurate curve for every trainer or set of rollers under one option), and you'll be capped at 400w just to make sure you don't fly off the course.




Bir düzenleme, sadece 3 tane roller destekliyormuş resmi olarak zwift. Onlar da büyük ihtimal baya pro olan modellerdir. Herhangi bir roller da gerçekçi değerler görmek için power metre şartmış.

2017-02-08_1527.png
 

Atacan

Daimi Üye
Kayıt
10 Ekim 2014
Mesaj
374
Tepki
385
Yaş
42
Şehir
Karşıyaka-İzmir
Bisiklet
Giant
@Mustafa_YILMAZ

teorik olarak yeterli olacaktır, hız kadans ve/veya power bilginizi aktardıktan sonra zwift çalışıyor. misuro-zwift mobile app-zwift pc veya misuro-zwift ipad şeklinde çalıştırabilirsiniz.

kendi hız kadans sensörlerini varsa misuro almadan da ilerleyebilirsiniz. bu durumda bilgisayara data aktarımı için ant stick almanız gerekebilir hız kadans sensörünüzün markasına göre.
 

brkykrc

Üye
Kayıt
10 Şubat 2017
Mesaj
44
Tepki
21
Yaş
36
Şehir
istanbul
İsim
berkay
Bisiklet
Sedona
@Mustafa_YILMAZ
Evet olabiliyor :) Aynı ürünü ben de kullanıyorum. Sadece en başta ayarlarken misuro'nun hangi trainer'a takılacaksa ayarlanması gereken bir tuşu var onu yapmazsanız saçma sapan watt değerleri görüyorsunuz ekranda soldan soldan yaldır yaldır gidiyorsunuz :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa_YILMAZ

Ahmet Can Köksal

Aktif Üye
Kayıt
30 Eylül 2012
Mesaj
179
Tepki
14
Şehir
Samsun
Bisiklet
Giant
Merhaba arkadaşlar
Turbo Muin Smart B+ ile zwift kullanmak istiyorum. ANT + cihazım yolda o gelene kadar bluetoothtan kullanabilir miyim?
 

Boran Selçuk

Daimi Üye
Kayıt
29 Eylül 2015
Mesaj
261
Tepki
352
Şehir
Ankara
Bisiklet
Cube
Gerçek power meter olmaksızın Zwift de okuduğunuz hiç bir değere güvenmeyin. Çünkü simüle ediyor. Bu FB da Zwift grubunda çok tartışıldı, simüle ettiği değer ile aynı parametreler altında gerçek bir power meter ile okuduğu değerler birbirinden çok farklı. Bu elbette Zwift hatası değil, değil çünkü Watt değerleri hesaplanırken simüle ettiği son değeri, simüle ettiği başka parametreler üzerinden hesaplıyor. Yani psikolojik :) Ve bu nedenle Zwift de insanlar 20 sn ve hatta 30 sn boyunca 800 veya 1000 in üzerinde değerler okuyor ve kendilerini güç gurusu ilan ediyorlar...Yok öyle bir şey....Son bir şey daha, Zwift altında okuduğunuz hız değerlerine güvenip gerçek hayatta neden böyle olmuyor sorusunu mümkün olduğunca az sorun.....Nedeni malum :)) Hatta bana sorarsanız gerçek power meter li bir trainer'ınız yok ise Zwift'e bulaşmayın !
 
  • Beğen
Tepkiler: hydrocon

Muratb1

Üye
Kayıt
26 Mart 2017
Mesaj
16
Tepki
3
Yaş
29
Şehir
İzmir
İsim
Murat
Bisiklet
Giant
Merhabalar ant+ olmadan hız kadans sensorlu bisiklet bilgisayarını telefona bluetooth ile bağlayarak zwifti kullanabiliyormuşuz sanırım yani ben (link) bunu alsam zwifti sıkıntısız şekilde kullanabilir miyim veya ekstra kadans saati falan almama gerek var mıdır ? cevaplarınız için teşekkürler