Scudo Sports

Zwift

GS1975

Üye
Tepki
33
İsim
Zekeriya
Bisiklet
Specialized
Arkadaşlar selamlar. Son zamanlarda Strava'da Zwift'i Türkiye'den kullanan arkadaşlarımız olduğunu görüyorum. Kullanan arkadaşlar nasıl bir trainer aldılar ve hangi süreçleri geçtiler, tecrübelerini paylaşabilir mi?

Teşekkürler.

Scudo
(link) bir trainer ve similasyon aslında. Gercek zamanlı kişilerle yarışıyorsun. Bende sadece webten gördüklerimi biliyorum. Kullanan arkadaşlar varsa tecrübelerini almak istiyorum.

Evet ama cözüm ve kullanıcı örneği yok.

• Beğen
Tepkiler: TolgaU
@GS1975 Selam, Aslında size yazmamıştım swiftin ne olduğunu soran arakadaşa yazmıştım.Fakat sizde sordunuz verdiğim linkteki konuda bir arkadaş şöyle bir ileti göndermiş.:) ;

@Bahadır Gürel

22.png

Yanlış anlaşıldıysam affola.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
şaka bir kenara arkadaşlar bu olay mükmel kış günleri için hele birde 10-15 kişi online olur ise çok zevkli olur,bir ara bu olayı düşünüp araştrıyordum,ingilizcem yetmedği için anlamadım tabiki,birde işin asıl maliyet boyutu var :D

arkadaşlar yabancı dili olan izlesin

bu konuyu aydınlatın lütfen trenırımız var yani ne yapmak lazım

• Beğen
Tepkiler: Cyclist999
Aynen müthiş zevkli duruyor. Yapanlarda var stravadan görüyorum. En seri sekilde nereden nasil nekadar gibi yönlendirmelere ihtiyacımız var.

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
@GS1975 hocam peki basit trenırda alıcı verici yok nasıl olucak bu birebir multplyer olayı nasıl bişey yahu bu işde

bakın bu linkte 13 bin kulanıcsı olduğunu anladım sadece

ama biraz saçma geldi bana değerleri felan girmek biraz gerçeklikten uzak gibi sonuçta,hız kadans değerlerimizi yazarsak ne zevki kalırki

edit:arkadaşlar benim için saçma bu olay kendi düşüncem tabiki sonuçta bütün değreleri girip bu olaya iştirak etmek bence hiç bir zevk espiri kısmı kalmamış

@TolgaU hocam anladım teşekür ederim ama birebir herkesin bir platforumda buluşup şöyle yarışabiliceği bir multi sistem yokmu acaba,keza bu zift midir nedir bu olayda antrenman değerlerini girmemiz gerekiyor,yani bu olayda biraz bana göre saçma geldi

@okkesmutlu

@okkesmutlu çalışma mantığı şöyle:

Bluetooth destekleyen hız/kadans/nabız sensörleri alın. Cep telefonunuza zwift programını kurun. Bluetooth hız/kadans sensörü bisiklete takıp cep telefonunuza tanıtın, ardından nabız sensörünü göğrsünüze takıp telefona tanıtın. Telefonda zwift uygulaması bu tanıtma işini yapıyor. Ardından trainer'a bisikleti yerleştirip en hafif zorluk direncindeyken zwift uygulamasından bir antrenmana veya yarışa katılın. Karşınıza yokuşlar geldikçe trainer'ın direncini artırın, inişler gelince azaltın vb. Sistem bu şekilde çalışıyor. Tabii bu en ekonomik çözüm.

Siz biryerlere birşey girmiyorsunuz, tüm verileri toplayan zwift.

@Bahadır Gürel hocam çok teşekür ederim bilgiler için hocam polar cs500 km saatim var ful paket.hocam trenırda var bu anlatımınız için teşekür ederim peki çok online olan kişi oluyrmu,benim trenır black burn ultra diye bir marka,daha ne bisiklete binebildim nede trenıra işde eksiklerim olduğu için onların gelmesini bekliyorum,bir ara kafayı çok sarmıştım bu online mult antrenman olayı varmı diye yotubdan izliyordum videoları ama bir şey anlayamadığım için bu trenırı aldım,fakat tacx marka trenırlarda az çok anladım kadarı ile mutli play olayı var sanrım tabi fiyatda az tuzlu olduğu için bu basit trenırı aldım yurt dışından gerçi olayı tam anlayabilsem tacx alacaktım

edit:Bluetooth hız/kadans sensörü bu kısmı anlamadım

@okkesmutlu bu marka trainer'ı ilk defa duydum. Amazon'dan baktım centriforce denilen direnç özelliği varmış. Yani pedal kestiğinize standart trainer'lar gibi hemen durmuyor tam aksine gerçek yolda gider gibi yavaşlayarak duruyormuş. Yani trainer'ı değiştirmeye gerek yok. Zaten Tacx marka bir şeye geçmek için trainer'ın akıllı trainer olması lazım ki almaya değsin. Örneğin Delta'da satılan Tacx Satori Smart T2400 Zwift tarafından desteklenen en ucuz akıllı trainer. Akıllı trainer nedir derseniz: Zwift yarış ekranında siz yokuşa gelince zwift uygulaması trainer'ın direncini artırıyor. Bu iş otomatik oluyor siz manuel yapmıyorsunuz, tek fark bu. Yani en ucuz akıllı trainer'ın fiyatı 1300-1400 TL arasında. Bu nedenle mevcut trainer yeterli. Zaten bluetooth sensörleri almadan bu iş olmuyor. Çünkü zwift'in sizin hız/kadans/anbız verilerinizi anında okuması gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
İlle smart trainer olmasına gerek yok. Klasik trainer ve Ant+ destekli hız sensörü ile birlikte kullanılabiliyor. Desteklenen trainer modellerini alttki linkten bakabilirsiniz.

(link)

Smart trainer veya Powermeter olmadan kullanımda, trainer ın belirli bir kademesindeki direnç ile hız verisini birleştirerek bunu power olarak çeviriyor. Bu durumda uygulanan watt değerli hatalı veya hileye açık olabilir diye düşünüyorum.

Ben powermeter ile birkaç kez kullandım. Şu an için keşif aşamasındayım. Online multiplayer olması cezbedici. Umarım kış aylarındaki trainer ızdırabına bir nebze çare olur.

@Bahadır Gürel hocam size çok teşekür ederim ben yurt dışından aldım bakınız trenır bu hiç bir bilgim yok trenır hakında, bu arada tacx marka çok uygun 2. el onlarca model satılıyor yurt dışından deltadan zaten bişey pahalı bana göre yani,bende bakalım bir kaç güne eşyalarım tam gelince,sizin biraz başınızı mesajla ağrıtıcam sanrım.akılı trenır alma imkanımda olabilir tabi ne kadar tavsiye edersiniz bilemem,

Ben de ilk kez bu hafta sonu kullandım. Kendi deneyimlerimi yazayım.

- Bende TACX Blue Motion vardı, yani SMART OLMAYAN, manyetik bir trainer. Şimdiye dek televizyon karşısında belirli süre takılıyordum. Amaç yok hedef sadece süre ve nabızdı.
- Garmin Edge 510 ile gelen hız ve kadans sensörleri ile Decathlon dan aldığım ANT+ uyumlu kalp ritm ölçerim var.
- Arkadaşla birlikte ebayden tanesi 34 USD ye Garmin ANT+ USB Stick aldık.
- Stick gelir gelmez Zwift e ücretisiz üye oldum. Maalesef ücretsiz üyelikte 40 km veriyor ve ben 2 sürüşte bunu doldurdum. Artık ayda 10 USD ödemem gerekiyor.
Peki ne yaptım ve deneyimlerim ne
- İlk başta ben de yukardaki mesajda yazan arkadaşlar gibi yokuş olunca sertliği manual arttırır düz yolda ya da yokuş aşağı azaltırım diyordum. Ancak sistem öyle işlemiyor.
- İlk deneyimim FTP testine girmek oldu. Burada size bir watt değeri veriyor ve belirli süre o watt değerini tutturmanızı istiyor. Benim trainer smart olmadığı için watt değerini kadans ve hızdan hesaplama yoluyla alıyor. Bu nedenle trainer ın sertliğini arttırırsanız daha az watt üretiyorsunuz bu durumda da sistem amacına ulaşmıyor. Eğer SMART trainer olsaydı o sertlik değerini de hesaplamada kullanabilecekti program ancak manual trainerda bunu yapamıyor. O nedenle manual trainerda bence en mantıklısı en düşük ayarda tutup bisikletin vitesi ile güç ayarlamak.
- Kadan ve hızdan hesaplama ile güç bilgisi aldığı için siz vitesi yükseltip kadansı arttırarak hedeflenen güce ulaşmaya çalışıyorsunuz.
- FTP bittikten sonra zaten sırılsıklam olmuştum. Yaklaşık 65 dk sürdü
- Ertesi gün de 55 dk lık bir antremana katıldım. Yine benzer mantık güç hedefine ulaşmaya çalışıyorsunuz.

Diğerleri ile yarışmak şu aşamada benim için mantıksız. Aynı zamanda bir oyun grafiği olması, yokuş yukarı yokuş aşağı gidişler vb... benim sistemim için son derece anlamsız. Bütün bu grafik atmosferi ve karşılıklı yarışma havası bence SMART Trainerlar için geçerli. Triner ım SMART olsa son derece anlamlı olabilirdi.

O nedenle bu konuyu araştırarak Trainerroad a da şans vermeye karar verdim. Bu akşam da onu deneyeceğim. Trainerroad da 3D bir grafik atmosferi yok, antreman programında belirli sürelerde belirli power hedefleri veriliyor, ona ulaşıyorsunuz. Mantık aynı yani.

Zevkli mi - SMART Trainer olmadıktan sonra bence 3D grafik atmosferin hiç bir esprisi yok. Sonuçta o yokuşu ben trainerda hissetmiyorsam kaşıma yokuş görüntüsü konulmasının anlamı kalmıyor.
Etkili mi - Evet, sonuçta bir hedef ve o hedefe ulaşmak için bir gayret var.

Açıkçası SMART Trainer araştırmaya başladım, wiggle dan gümrüğü ödeyip getirtmek bile aklımdan geçenler arasında. Cycleops Classic Powersync ve TACX Bushido hedeflerim arasında ama bu orta vadede bir olay olur.

Trainerroad denemem ardından onu da yazarım.

STRAVA dan Zwift kayıtlarımı görebilirsiniz.

@İhsan Soykan
Benim de en çok merak ettiğim smart olmayan bir trainer'da Zwift'in ne kadar kullanışlı olduğuydu.
Birçok merak ettiğim noktayı incelemenizde belirtmişsiniz. Elinize sağlık, çok teşekkürler.

Geri