Scudo Sports

Zwift

Zwift üzerinde stabil bir verin ve ona göre bir planlaman olmasını istemiyorsan yaptığın şey MANTIKLI. Fakat; Bu mecranın sana göre bir antrenman ve sürüş programı, sana uygun bir yarış kategorisi oluşturmasını istiyorsan mantıksız bir çözüm. Amacın zadece zwift'te sokakta bisiklet sürer gibi davranmaksa; Evet, yaptığın şey mantıklı. Fakaaaaaaaat; Senin tüm verilerini uygun bir hizmet sunmasını istiyorsan ve sunduğu hizmetlerin karşılığını bire bir almak istyorsan. YANLIŞ!

Benden size küçük, kısa bir tavsiye; Ciddi antrenman programı veya E-Sport tarzında yarışlara bulaşmak istemiyorsanız, paranızı burada boşa harcamayın.
Kim verisini Zwift'te tutuyor ki, Strava bile kullanmıyor çoğu. Ciddi antrenman yapan kişiler Training Peaks, Golden Cheetah, WKO5 vb. kullanıyor.

Düzeltme: Bunların hiçbiri olmadan sadece basit bir antrenman günlüğü ve RPE kullanarak bile çok ciddi antrenman yapılabilir. Ciddi ifadesinden kastım özellikle verilere dayalı antrenman yapmayı seven kişiler.

Scudo
Kim verisini Zwift'te tutuyor ki, Strava bile kullanmıyor çoğu. Ciddi antrenman yapan kişiler Training Peaks, Golden Cheetah, WKO5 vb. kullanıyor.

Düzeltme: Bunların hiçbiri olmadan sadece basit bir antrenman günlüğü ve RPE kullanarak bile çok ciddi antrenman yapılabilir. Ciddi ifadesinden kastım özellikle verilere dayalı antrenman yapmayı seven kişiler.
Tamam, işte bende onu diyorum. Bahsettiğin şeyler ölçümleme ve programlama için geçerli. Zaten buradan aldığın tavsiyeleri Zwift'e yükleyip uygulayabiliyorsun. Burada amaç; Hem E-Sport yarışlara katılıp, hem de ev içerisinde bisiklet sürme hissiyatını maksimum seviyeye çıkartmak. Bahsettiğin şeyler sadece rapor sunuyor. Sürüş keyfi ve antrenman programını bu yapısal düzeyde uygulamıyor. Ha tabi, sen youtube açar aldığın programı garmin üzerinden video seyrederek yaparım diyorsan ayrı konu.

En nihayetinde hem kalite, hem de konfor alanına girmek istiyorsanız aylık 600 TL bayılmak zorundasınız.

Birbirimizi daha fazla kandırmayalım bence.

Tamam, işte bende onu diyorum. Bahsettiğin şeyler ölçümleme ve programlama için geçerli. Zaten buradan aldığın tavsiyeleri Zwift'e yükleyip uygulayabiliyorsun. Burada amaç; Hem E-Sport yarışlara katılıp, hem de ev içerisinde bisiklet sürme hissiyatını maksimum seviyeye çıkartmak. Bahsettiğin şeyler sadece rapor sunuyor. Sürüş keyfi ve antrenman programını bu yapısal düzeyde uygulamıyor. Ha tabi, sen youtube açar aldığın programı garmin üzerinden video seyrederek yaparım diyorsan ayrı konu.

En nihayetinde hem kalite, hem de konfor alanına girmek istiyorsanız aylık 600 TL bayılmak zorundasınız.

Birbirimizi daha fazla kandırmayalım bence.
Doğrudur kişiye göre değişir. Zwift'in antrenman programlarını hiç kullanmadım, ancak örneğin TP programlarını da Zwift'e import edebiliyorsunuz, zaten ERG mode kullanmadığınız sürece serbest sürüşte bile planlı antrenman yapılabilir.

Çok kişisel bir şey, herkesin motivasyon ve iradesi aynı olmayabiliyor. Bazısına arka planda bir müzik ya da video yetiyor, bazısı simülasyonsuz çok sıkılıyor.

Zwift üzerinde stabil bir verin ve ona göre bir planlaman olmasını istemiyorsan yaptığın şey MANTIKLI. Fakat; Bu mecranın sana göre bir antrenman ve sürüş programı, sana uygun bir yarış kategorisi oluşturmasını istiyorsan mantıksız bir çözüm. Amacın zadece zwift'te sokakta bisiklet sürer gibi davranmaksa; Evet, yaptığın şey mantıklı. Fakaaaaaaaat; Senin tüm verilerini uygun bir hizmet sunmasını istiyorsan ve sunduğu hizmetlerin karşılığını bire bir almak istyorsan. YANLIŞ!

Benden size küçük, kısa bir tavsiye; Ciddi antrenman programı veya E-Sport tarzında yarışlara bulaşmak istemiyorsanız, paranızı burada boşa harcamayın.
Benim Zwift'i şuan için kullanım amacım yalnızca hazır antrenmanlarından faydalanmak ve sıkılmamak. Verilerimi intervals.icu üzerinden ve Strava'dan takip ediyorum.

Benim asıl işim bisiklet değil. Üniversite'ye girmeye çalıştığım şu dönemlerde hem fiziksel hem de zihinsel sağlığımı korumak ve aynı zamanda da üst düzey olmasa da bir miktar form tutmak benim asıl amacım. Zaten senede 4 ay anca Zwift kullanıyorum ve bu yöntem beni hayli tatmin ediyor.

Eğer ki antrenman programlarına başlanılıp haftalarca düzenli şekilde uyulacaksa dediğiniz gibi para vermek gerekiyor ama başka da para vermek için sebep bulamıyorum ben. Zwift'in bildiğim kadarıyla bizim verilerimize dayanarak önerdiği bir şey yok. Bilmediğimden soruyorum; nasıl işliyor bu program?

Ben 14 günde bir yeni hesap açarak ücretsiz deneme sürümünden faydalanıyorum Zwift'in. Yaptığımın yasadışı bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Bence tamamen olağan bir kullanım şekli. Ayrıca geçerli bir e-posta girmenize de gerek olmadığını son açtığım hesabımda öğrendim. Tek girmeniz gereken bilgi ikamet adresi ve kart bilgisi. İkamet adresini de rastgele girebilirsiniz zannımca. Kart bilgisi kısmına sanal kart bilgilerimi giriyorum. Şuana kadar yaklaşık 5 hesabım oldu ve problem yaşamadım.

Bir sonraki açacağım hesapta bu linki kullanmayı deneyeyim. 14 gün yerine 30 günlük hesap olursa tadından yenmez :) Teşekkürler .

Yasadisi hukuksuz bir durum yok evet. Bende zwifti osekilde kullaniyordum. Mywhoosa gectim bu aralar ucretsiz zaten. Zaten uygulamaya bakmiyorum bile arkada calisiyor sadece. Benim icin tek gerekli olan sey custom workout olusturmak ve erg modu. Onlarda mywhoosta var.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Zwifte verdiğim paraya asla acımıyorum antreman planlarını düzenli kullanıyorum her yönden beni geliştiriyor.

• Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
O kadar uğraşacağına aç Mywhoosh u , tek eksiği az kişi olması. Zaten antrenman sırasında youtube ,netflix izliyorsan sorun yok.

Merhabalar, aranızda yeniyim.

Evde zwift ile pedallamak için nasıl bir setup kurmam gerekiyor acaba? Youtube videoları ve forumda birkaç konu okudum ama kafama tam oturmadı.
Dışarıda sürme imkanım olmadığı için trainer+bisiklet yerine spinner bike almak istiyorum. Spin bike ile zwift'e bağlanmak için kadans-hız ölçer gibi tam olarak nelere ihtiyacım var acaba bilginiz varsa yönlendirebilir misiniz? (bu bilgiyi bulabileceğim farklı bir konu varsa henüz göremedim, oraya yönlendirirseniz de olur)

Teşekkür eder iyi forumlar dilerim

Evde zwift ile pedallamak için nasıl bir setup kurmam gerekiyor acaba? Youtube videoları ve forumda birkaç konu okudum ama kafama tam oturmadı.
Dışarıda sürme imkanım olmadığı için trainer+bisiklet yerine spinner bike almak istiyorum. Spin bike ile zwift'e bağlanmak için kadans-hız ölçer gibi tam olarak nelere ihtiyacım var acaba bilginiz varsa yönlendirebilir misiniz? (bu bilgiyi bulabileceğim farklı bir konu varsa henüz göremedim, oraya yönlendirirseniz de olur)

merhaba,
en kısa yol spinbike destekliyorsa şayet bir adet "favero uno" veya bütçe varsa "duo" model powermetre alıp takarsanız bluetooth ile zwift'e erişim sağlayabilirsiniz. tabii zwift'in aylık ücretini de ödeyerek.
mevcut bir sisteminiz varsa ona göre daha uyguna da çözülebilir tabii.
şimdiden hayırlı olsun :)

• Beğen
Tepkiler: BerkerPRS
merhaba,
en kısa yol spinbike destekliyorsa şayet bir adet "favero uno" veya bütçe varsa "duo" model powermetre alıp takarsanız bluetooth ile zwift'e erişim sağlayabilirsiniz. tabii zwift'in aylık ücretini de ödeyerek.
mevcut bir sisteminiz varsa ona göre daha uyguna da çözülebilir tabii.
şimdiden hayırlı olsun :)

Cevabınız için teşekkür ederim. Uygun fiyatlı bir setup dizmeye çalışıyorum. Anladığım kadarıyla 3 parametre alıyor: "Power, Kadans, Hız" şeklinde. Nabız ve diğerleri olmasa da olur. Lakin gördüğüm çoğu power ölçer cihazlar çok pahalı. Powerlı pedallar, aynakollar vs... Power kısmını bağlamadan, yalnızca hız ve kadans bağlasam çok problem yaşar mıyım?

Cevabınız için teşekkür ederim. Uygun fiyatlı bir setup dizmeye çalışıyorum. Anladığım kadarıyla 3 parametre alıyor: "Power, Kadans, Hız" şeklinde. Nabız ve diğerleri olmasa da olur. Lakin gördüğüm çoğu power ölçer cihazlar çok pahalı. Powerlı pedallar, aynakollar vs... Power kısmını bağlamadan, yalnızca hız ve kadans bağlasam çok problem yaşar mıyım?
Sorun olmaz ama yarışlara falan girmek isterseniz çoğu yarışa powermetre olmadığı için giremezsiniz yada diskalifiye edilirsiniz. Benim için sıralama önemli değil ben sürüşe bakarım diyorsanız sorun yok.

• Beğen
Zwift Apple'da aylik 560tl diyor, TrainingPeaks ne kadar fiyat isteyecek bakalim..

MyWhoosh'u da bilgisayar kaldirmiyor. Heyecanla bekliyoruz :) Ya birinden uyelik ya da bilgisayar degisimi ufukta..

Zwift Apple'da aylik 560tl diyor, TrainingPeaks ne kadar fiyat isteyecek bakalim..

MyWhoosh'u da bilgisayar kaldirmiyor. Heyecanla bekliyoruz :) Ya birinden uyelik ya da bilgisayar degisimi ufukta..
TP Virtual Mart ayı boyunca bedava yazıyordu

1741511957330.png

• Beğen
Tepkiler: geniusbjk
doğru ölçüm yapmaz akıllı trainer ya da powermetre bağlamadığınız taktirde. hem kendim için hemde zevkim için ben kesinlikle powermetre kullanırdım. gelişiminizi gözlemlemeniz sizi de hırslandıracak

bunlar alternatif olarak ben onelap diye bir uygulama buldum onu da araştırmanızı öneririm ücretsiz değil ama uzun sürüşleri ücretsiz yapabiliyorum simülasyonu da fena sayılmaz.

Merhaba,

Spinbike yerine giriş seviye bir yol bisikleti + akıllı trainer çok daha kullanışlı olacaktır. Trainer olarak Elite Direto XR-T kullanıyorum ve gayet sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Decathlon'un yeni çıkan akıllı trainerları da iş görecektir. Bunların avantajı şu, akıllı trainer sayesinde powermetre pedal, kadans, hız sensörü, vb. almanıza gerek kalmıyor. Akıllı trainerda bulunan sensörler sayesinde bunlar otomatik olarak bağlanıyor Zwift'e.

Ayrıca spinbike'a göre bisikletinizi trainerdan söküp dışarda sürebilmeniz de çok önemli bir faktör. Ve tabi kendi yol bisikletiniz üzerinde indoor antrenman yapmak bir nebze de olsa işleri daha gerçekçi hale getiriyor. Kısacası kendi tecrübeme göre alü kadro bir giriş seviye yol bisikleti + akıllı trainer+ nabız bandı + Zwift aboneliği içerde çok faydalı antrenman yapmanızı sağlayacaktır, geliştirecektir.

• Beğen
bunlar alternatif olarak ben onelap diye bir uygulama buldum onu da araştırmanızı öneririm ücretsiz değil ama uzun sürüşleri ücretsiz yapabiliyorum simülasyonu da fena sayılmaz.
Cok tesekkurler. Butun app'leri denemis biri olarak bunu ilk defa duydum, hemen deneyeyim dedim. Mac'te min. M1 chip istiyor, windows'ta deneyecegim bakalim.

Tesekkurler.
TP Virtual Mart ayı boyunca bedava yazıyordu

325399 dosyayı görüntüle
1 Nisan sakasi bu sefer guldurmeyecek :-D Neyse saglik olsun da halledecegiz artik bir sekilde..

Cok tesekkurler. Butun app'leri denemis biri olarak bunu ilk defa duydum, hemen deneyeyim dedim. Mac'te min. M1 chip istiyor, windows'ta deneyecegim bakalim.

Tesekkurler.

1 Nisan sakasi bu sefer guldurmeyecek :-D Neyse saglik olsun da halledecegiz artik bir sekilde..
ben telefondan girdim uygulamaya tablet de iş görüyor pc şart değil one lap uygulaması store magazalarda var telefon ile deneyerek başlayabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: geniusbjk
ben telefondan girdim uygulamaya tablet de iş görüyor pc şart değil one lap uygulaması store magazalarda var telefon ile deneyerek başlayabilirsin.
Projektor ile duvara yansitirken aradaki aparat yuzunden sanirim telefon normalden fazla isiniyor :) Yoksa herseyi deniyorum. Tesekkurler.

Geri