Scudo Sports

Zullo Tour'91

Makinayı bugün Kaçkarda görüm çok güzel, iyi günlerde kullanın. Boyası özellikle harika:in:

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Miura
Scudo
mükemmel olmuş yaaa.çok beğendim.özellikle kadro rengi süper.iyi günlerde kullanın.

@bisikletcanavari

20.yüzyılın başlarında bir çok ülke bisiklet yarışları, velodromlar, büyük yarışlar, bisiklet teknolojisi gibi hevesler peşinde koşarken biz savaş yaralarımızı sarıyorduk. Sanayi devrimi gibi çok önemli bir dönemi, bu dönemle ilişkili ve sonrasında ortaya çıkan pek çok sanat akımından da yoksun kaldık.

Bisiklet "sporuna" 70'li yıllarda ucundan yetiştik diyebilirim. Tarihini bilmemek, bir vites sisteminin bu güne nerelerden geldiğini bilmemek gayet doğal.
Sanırım en hızlı ve doğru olan, basılmış kitapları Türkçe'ye çevirmek. Benim içimde Türk halkını bisiklet tarihi konusunda aydınlatma ateşi yanıp tutuşmuyor.

Ama gerçek anlamda meraklı olan, öğrenmek isteyen ve dil bariyeri nedeniyle bilgiye ulaşamayan herkesin başımın üstünde yeri var. Konu konu bölümler açılıp forum altında bir çalışma yapılabilir. Bu konular üzerinde belli kişilere moderatör hakkı verilebilir, çok güzel mini bir ansiklopedi oluşturulabilir.

Sizin de bu çabanız vakit buldukça wikipedia gibi güncelleyebileceğimiz bir kaynak oluşturmamıza ön ayak olabilir. Böyle bir ortamda yazı yazıp resimler ekleyebilir, okunacak kıymetli bir kaynak oluşturabiliriz. O zaman memnuniyetle katkıda bulunurum.

Öncelikle Komponentler ve öncülüğünü yapan firmalar, Markalar, Bisiklet türleri vs. gibi konu başlıkları oluşturulabilir. Bisikletlerle ilgili bize bir ansiklopedi kadar geniş bilgi ve müthiş detaylı kaynaklar bırakan rahmetli Sheldon Brown'ın tüm web sitesi Türkçe'ye çevrilebilir mesela.

Moderatör ve Admin'lere duyrulur

Merhaba Ahmet,

Bahsettiğin bisiklet bu olsa gerek.Gerçekten çok güzelmiş özellikle boyasının temizliği harika.

iyi günlerde kullanmanı dilerim.

İlkay,

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Miura
@Wharfedale

Evet geldi, ama iş yoğunluğu nedeniyle Kaçkar'da paketten çıkarıp monte edip bırakmak zorunda kaldım. 2 gündür göremedim, yarın da pek ümit yok, inşallah Perşembe günü gidip teslim alabileceğim. İyi niyet dileklerin için teşekkürler.

@Miura

Tekrar hayırlı olsun,iyi günlerde kullan.İstanbul Anadolu yakası yol bisiklet grubunda senide görmek isteriz.Önce, birde kendimi görebilsem.

İlkay,

@Wharfedale

İnşallah, kılık kıyafet bekliyorum ama sanırım gelene kadar havalar ısınacak, yenisi gerekecek :(

@Miura

Evet, havalar ısınmadan bir hayırlayalım bu yeni malzemeleri artık ;)

@burcak

Bugün yağmasa hava nefisti.

Geri