Scudo Sports

Zoom denen dandik maşanın amortisör bacaklarindan sallanıp ileri geri boşluk yapması

Tepki
17
Selamın aleyküm hocalarım arazide sert kullanım sonucu bu sekilde bir sonuç ortaya çıktı on freni sonuna kadar sıkıp bisikleti ileri geri hareket ettirdigimde böyle oluyor furç takımı ile ilgili bir sorun yok tamamen amortisör bacakları sallanıyor video da ekledim hocalar buyrun

Bu bir sorun teşkil edermi hocalarim güvenlik konusunda veya başka bir konuda bir anda çıkar bişey olur kolu bacağı kırmayalım [emoji1][emoji1]

Scudo
aynı sorun bendede var :) freni sıkınca öne arkaya gidiyor ve gidondan elimi bıraktıgımda gidon fena şekilde titriyor :) çözümü varmı gerçekten

• Beğen
Tepkiler: haktanguitar
Seni üzmek istemem ama :) Maşa kalitesiz ve basit oldugundan dolayı boşluk var. Fox gibi kaliteli marka maşa ile değiştirilirse bu sorun ortadan kalkar, ilk bisikletim (lise zamanı ergenlik) bisan cyborg bisikletimde aynı sorun vardı.

@Burak B.Hocam maalesef maşa berbat farkındayım şuan maşayı değiştirmek gibi imkanim da yok maksimum 100 lira verebilirim yeni bir maşaya bunu bu sekilde kullanmaya devam etsem bir sıkıntı çıkar mı hocam Allaha emanet gidiyoruz [emoji1] Veya bir çözümü var mıdır bisikletçi halledebilir mi?

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ve hocam zaten fox maşa falan bu bisiklet için değmez

Bu tip maşa fiyatından ucuz sözde dağ bisikletleri araziye - atlamaya zıplamaya gelmez arkadaşlar. Fiyatı yukarı çekemiyorsanız düz maşalı - v frenli modeller seçerek olası sorunlarınızı minimum hale getirirsiniz. Videodaki maşa markasız (Orbis'in sitesine göre) bir maşa.
O şekilde binmemenizi tavsiye ederim. Sakat bir durum sonuçta. Bence sağlam bir düz maşa bulun. Veya 100-150 TL arası bir maşa edinmeye çalışın. (Arazi için değil tabi) Malesef dayanıklı ve işe yarar parçalar yüksek fiyatlarda.

@BerkEvrenAnladım hocam teşekkür ederim

Buna inanıp almıştım çelik kadro çıktı alet
f1ed9dcb774e3eab5b19108cccae828e.jpg

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@kerem EHocam screen shot almadım o kısmı ama o açıklamalar sonradan düzenlenmiş 20 kilo yazmışlar sag üstte listenin sonunda çelik yazıyor hepsiburada.com dan bakabilirsiniz

İlk aldigimda fark edememistim pişmanım

@Bisan Haktan

Kalitesiz masanin oynamasinin sebebi ic ice gecen borunun kisa kalip ucundan tutmasi. Teleskopik anten gibi dusunun ucuna geldiginde kitlenir, dandik masalarda onun gibi sadece ucundan tutuyor bu sefer esnemeye sebep oluyor. Yuksek hizlarda cok tehlikelidir, arkadaslarin bahsettigi gibi duz masa v frenn bir secenek. Sr suntour gibi daha uygun fiyatli masa bulunabilir iyi arastirilmasi gerekli. Bi ara chili marka masalar vardi yanlis hatirlamiyorsam fiyat performans olarak iyi derlerdi

• Beğen
@Burak B.Anladım hocam ama bu sorunun bir anda ortaya çıkması beni düşündürüyor bi kac kere atladım zipladim merdivenden indim böyle oldu

@Bisan Haktan
Ne kadara aldınız

@MAERKEK611 liraya aldım hocam

• Beğen
En iyi 130 liraya suntour xct mlo sf13 var . 2 ay önce falan araştırdım.

• Beğen
@MAERKEKHocam erdoğanlar bisiklet falan baktım ucuz fiyatli maşalar var ama lastik 27.5 onlar 26 sıkıntı çıkarır diye düşünüyorum arazide kullandığım için lastik kalin

• Beğen
bana pek anormal gelmedi ama gidon boğazını sök sonra dikine olan allen anahtarı sık. fazla sıkma. sonra gidonu geri tak. düzeleceği varsa bu şekilde olması lazım.

• Beğen
@efeozataHocam denerim ama bacakları oynuyor sıkıntı içeri giren kısımda gidon boğazı falan orayla bi ilgisi olduğunu düşünmüyorum ama deneyeceğim

@Bisan Haktan Bende 220 tl 'ye almıştım , 5 sene önce v fren shimano vites falan var fakat mode diye ön maşa takmışlar hiç adam akıllı çalışmadı . Bir kere hidrolik yağ sayesinde çalıştı ondan sonra düz maşa oldu halen de öyle. Size tavsiyem oluşan boşluğu almanız ve düzenli aralıklarla kontrol etmeniz . Bu zamana kadar ben hep boşluklu bindim (hatta sizin bisikletiniz de ki boşluk benim bisikletteki boşluğa göre az) , çukurlara acımasızca girdim sıkıntı çıkarmadı. Yolda sizi bırakmaz . Yukarıda arkadaş kısaca değinmiş boşluğun nasıl alındığına olmadı bir bisikletçiye varırsınız.

Bisikleti çok hafif kaldırır gibi yapıyorum yani lastiğe binen yükü alıyorum . 2 cm teker geri geliyor belki daha fazla . Pat diye çıkmasını pek beklememek lazım .

Aynen içeri giren kısmından oynama yapıyor .

• Beğen
Geri