Scudo Sports

Zinciri zeytinyağıyla yağlamak

Tepki
15
arkadaşlar zeytin yağıyla bisikletin zincirini yağlarsam bir sorun ortaya çıkarmı?

ve ek olarak amoritörü yani ön amortisörü zeytin yağıyla yağlayabilirim?

Scudo
lapa lapa katılaşır rublen toz toprak pislik toplar.

Ben azcık zincire sürmüştüm kesinlikle yapma...

Amortisör de bir problem olmamıştı..

@SALİH TUNÇKIRAN

hocam zincirin yumuşak olması çekiş gücünü etkilermi? yani dahat rahat bir sürüş keyfi yaşatırmı zincirin yumuşak olması ?

• Beğen
Tepkiler: nedenki
Şöyle bir bilgi var :
"Zeytinyağı kullanılan güreşlerde sporcular 8-10 saat güreşebilirken aynı güreşçiler diğer sıvı yağlarla yağlandığında 2-4 saatten fazla güreşemedikleri biliyor musunuz?"
zincir performansını artırabilir belki :)

@kanaat bektas

Salih bey'in yumuşacık olurdan kastı zincir değildi, metal bir maden kaldıki her hangi bir yağ ile yumuşamaz, esnemez.

• Beğen
Tepkiler: SALİH TUNÇKIRAN
Hocam bence halis köy tereyağı kullanın, malum tereyağdan yapılan yemekler hep daha lezzetli olur belki zincirler içinde yararlıdır...

ben zamanında yaptım. halis zeytinyağı ile. zincir geçtiği yoolardaki tüm tozu topluyor, emiyor, vakumluyor sanki.

Hiç tavsiye etmem. Kurudukça yapışkanlaşır ve feci toz tutar. Uygun fiyatlı bir zincir yağı veya en kötü ihtimal dikiş makinesi yağı öneririm. :in:

Zeytinyağı sağlıklıdır.. Diğer yağlar yerine yemeklerde kullan ama zincirde kullanma !! :D

Eski Yunan'da; Olimpiyatlarda maraton, kabaca yine aynı mesafede koşuluyormuş. Ve ödül iki küp zeytinyağı imiş...
O devirde mekanik için kullanmaya kalkışanı döverlerdi bence..
Sarı altındır, nimettir yapmayın :)

10 numara yağ hem incedir hem de iyi yanar bunu tercih ediniz.

Geri