Scudo Sports

Zincirden Garip Sesler Geliyor

Tepki
1
Merhaba Beyler,
Bisikleti yeni almıştım ve sadece 2 kere bindikten sonra koşarken düştüm ve kolumu kırdım tabii bu arada bisiklet 2 ay binilmedi ve üzerini bir toz bultu kapladı. Bisikleti temizlemesi için verdim sonra aldığımda tam sürecekken zincir attığını gördüm. Taktım bir süre sürdüm fakat büyük viteste 3'de giderken 2'ye geçtiğimde berbat sesler duydum hatta bir ara pedalı itemedim. Bu olayı nasıl düzeltebilirim.

Ek bilgi; Bisikletimin modeli Specialized Hardrock!

Scudo
İşlemeyen demir pas tutar demiş atalarımız demekki bişeyler biliyorda böle anlamlı cümleler kuruyorlar.Sende azcık temizle örnek benzin sonra yağla ve azcık işlet. :)

Zincire su değdirebilir miyiz temizlemeden önce?
Bu arada castrol'ün motorsiklet zinciri temizleme ürününü aldım 16 liraya ama cok sıktım heralde 2 kerede bitirdim yazık değil mi bunun baska yolu yokmu?

@G. Akpınar
Aşağıdaki linke bakabilirsin kardeşim...
(link)

@G. Akpınar

Görkem ben wd 40 la temizliyorum. Büyük boy almıştım 9 liraya.
3 kere temizledim daha yarısı dolu.
Sitix in verdiği linkte ayrıntılı anlatmış zaten. Oradan bakabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: krankmili
benzınlıkten gazyagı alıp onunlada yapabılırısnız oda cok ıyı temızlıyo ve uygun zıncır yagıyla yaglayınız

Zincir kesinlikle yağsız bu yüzden zincir kilitlerinden kitlenen olabilir.SANA tavsiyem Zinciri komple söküp bir kabın içine tineri doldurup, zinciride içine atın. ((ne kadar yağ, PAS, kir vb.. varsa çözünmüş olur.)) Sonrada zinciri komle silin ve güzel bir yağlayın ((aşırı derece değil tabiki:D)) ve yerine bağlayın. Sonrada aktarıcılarınızı ve rublenizi yağlayın (( eğer çok kötüyse rubleyi de çıkarıp aynı işlemleri yapın)). Ve sorununuz kalmaz. ;) :)

wd40 pas sokucu sprey ıle temızle ondan sonra temız bır bezle sıl ,sonra rubleye uygula aynı ıslemı , aynakoluda elın degmısken wd40 veya benzerı pas sokucu sprey ıle temızle.Tum temızleme ıslemınden sonra uygun ınce bır yag ıle baklaları yagla ondan sonra vıtes gecıslerı daha serı ve rahat olucaktır ;D

yada kazadan sonra arka aktarıcı yamulmus olabılır...

Geri