Scudo Sports

Zincir yağlama

Scudo
Mazot kadar iyi temizleyeni yok. En iyisi o çıktı. Kesinlikle tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: tugrulboraerkil
  • 3M Genel Amaçlı Yağlayıcı (200 ml) fena değil.
  • Bir de Koçtaş'ta 1L Pala Zincir yağı var, 29,90 TL nasıldır bilmiyorum.

@Ali Demir
Hangi yağı kullanıyorsunuz?

@abergun chain-l al 2000 km de bir temizleyip yağla

zefal i öneriyorlar;
(link)

@cumali55 valla öyle yağ henüz ne gördüm ne duydum. ama varsa güzel olur

50/100 km arası zinciri yağlıyorum 100/150 km arası ise rubleyi ve zinciri gaz yağı ile temizledikten sonra zefal dry lube ile yağlıyorum dry lube kuru ortamlar için olduğndan ne toz kum tutuyor ve böylelikle zincir ve ruble hem yağlanmış hemde kararmamış oluyor ve pislenmiyor

Bi soru da be sorayım, zincirinizi ne kadar sıklıkla veya kaç kmde bir yağlıyosunuz?

@Hayrettin hemen ben kendim için cevaplıyorum.
sprey zincir yağı kullanırken ayda bir temizleyip yağlıyordum. tabi 1 ay dolana kadar zincir de aktarıcı da tozdan kalıp bağlıyordu. aynı şekilde ruble de. kağıt hatvu ile zincirden toprak çıkartıyordum.
Chain-L markalı yağı kullanmaya yeni yeni başladım. 1 ay da yeni doldu galiba. zincir ruble ve aktarıcı hala tertemiz. ve yağlama ihtiyacı hala istemediler.

(Üstü okumadan yazmanın zararları)

@chnkrmz
Ben de direkt 1 liraya satılan ufak kutudaki yağlardan kullanıyorum temizliyorum sonra bezle o kadar çok toz tutmuyor ama tutuyor yine de, sisin yağ hiç mi toz tutma yapmıyo?

Merhaba Arkadaşlar, Bu konuda çekiş sisteminin yani zincirin kolayca nasıl temizleneceğine bakacağız. İhtiyacımız olan parçalara gelirsek:

1-WD-40
2-FIRÇALAR
3-DÜZ TORNAVİDA
4-ZİNCİR YAĞI
5-AZ NEMLİ BEZ (İPLİK BIRAKMAYACAK CİNSTEN)

Hadi İşleme Geçelim..

1- Bezimizle zincirin üzerinden görünen kiri alıyoruz. En kolay yöntem bir elle bez ile zinciri kavrarken diğer elle pedalı geriye çevirerek zincirin bezin içinden geçmesini sağlamak.

2- Arka vites arttırıcının altındaki ufak çarklara geldi. Bu çarkları en kolay yine zinciri ters yöne çevirirken bir tornavida tutarak birikmiş kiri kazımak suretiyle temizliyoruz.

3- Sıra ayna dişlilerinde. Bunları zincirin sırayla yerini değiştirerek ve sabunlu bez ile diş fırçasını kullanarak temizliyoruz.

4- Rubleyede daha büyük fırçalar ile vites değiştirerek aynı işlemi uyguluyoruz.

5- Sonra rubleye WD40 gibi bir temizleyici sıkarak bir süre etki etmesini bekliyoruz. Aman dikkat edelim kadroya yada başka bi yere gelmesin sadece rubleyle temas etsin arkadaşlar.. Aslında bu işlemi lastiği söküp yapmanızda fayda var.

6- Aradan geçen 10-15 dakikadan sonra kuru bir toz bezi ile dişlilerin aralarını siliyoruz. Yeteri kadar temizlenmediği takdirde bu işlemleri tekrar yapıyoruz.

7- En son olarak zincir yağımızı pedalı yavaş yavaş oynatarak zincirimize sıkıyoruz. 3 tur sıkmanı yeterli zincire spreyi. Aman dikkat sadece zincire sıkıyoruz.

8- Yağımızıda sıktıktan sonra pedalı 1 dakika boyunca çevirelim...

BAKIMIMIZ, YAĞLAMAMIZ BİTMİŞTİR. BU İŞLEMDEN SONRA 1 GÜN BEKLEYELİM SONRA BİSİKLETİMİZE BİNELİM.

NOT: BU YAPTIĞIMIZ EN BASİT KOLAY ZİNCİR BAKIMIDIR. BÜYÜK ABİLERİM, TECRÜBELİ ARKADAŞLARIM BİR HATAM VARSA DÜZELTMENİZ DİLEKLERİYLE.

Teşekkürler, iyi sürüşler :)

Bilgi için teşekkürler. Bilgisi olan varsa mazot/gazyağı/zincir ilişkisini de bi açıklarsa sevinirim.

@Anonim Kulalklığım yok şuan izleyemem ama izleme listemin başına ekledim teşekkürler. Şu şekilde bir inceleme yapabilir misiniz :
Parçaları tek tek tanıtarak montaj* ve demontaj.

Zinciri sök öyle temizle diyorlar ama ne tekeri sökebilirim nede zinciri:(

@hamidgf Bir restorasyon projem var henüz çekimlerine başladım orada kadrodan bisiklet toplayacağım

Ben de zincirimde oluşan katmanın sebebini merak etmiştim. Meğer bisikletçimin kullandığı sprey yüzündenmiş. Daha önce kendim yağlamıştım hafif damlatarak, hiç bu şekilde olmamıştı. Şimdi tabakamsı bir şey oluşmuş, mazot alıp temizleyim ben de.

Merhaba,

Son sefer FinishLine bittiği için ZEFAL kullandım .Çok kötü bir yağ ne kadar kum taş varsa zincire ve vites makaralarına toplamış.Yanmış yağ gibi her tarafa yapışmış daha 350 KM lik zinciri söktüm atım.Temizlenecek gibi değil.
ZEFAL in dışında hangi marka kullanırsanız kullanın.

@Sabri Atalay Ben Chain L e geçiyorum fakat normalde zefal kullanıyordum hiç o şekilde bi problem yaşamadım...Gerçi pro lube değil...Mevsime göre ya wet lube ya da dry lube...

Geri