Scudo Sports

Zincir yağı önerileri

Bence 40 yıldır bisiklet kullanan arkadaşlar yağ bile sürmüyorlardır 😀 ne gerek var ki! Nasıl olsa yine kirlenecek

Scudo
Wiggle dan Squirt aldım gelmesini bekliyorum. Shimanonun Ptfe yağından illallah ettim. 2 tur sonrasında simsiyah çıkıyor. Kiri tozu mıknatıs gibi çekiyor. Daha önce Chain-L kullanıp memnun kalmıştim. Ama uygulaması epey zahmetli gelmişti. Squirt için temiz zincire uyguladiktan sonra yağı çözücü ile çıkarmaya gerek olmadan üzerine uygulanabildigi yazılmış yorumlarda. Bakalım eğer gerçekten böyle ise vazgeçilmezim olur. Deneyen herkes memnun kalmış.

Toprak arazide bu mesafe yarıya kadar iner muhtemelen.
Hem dağ hem yol bisikleti kullanan biri olarak yazıyorum, burada bilmeden atmışsınız.😏

Arazide tek sürüş yetiyor.🤣

@Mustaac eski yağı temizlemeden üstüne yağlama yapmak pek mantıklı değil çünkü eski yağ ile birlikte zımpara etkisi yapan kir de var.
Hocam Squirt yağ sayılmaz. Daha çok wax. Hiç kir çekmediğini ama zamanla zincire tekrar uygulanması gerektiğini söylüyorlar. 100-150 km sonra ses yapmaya başlıyormuş. Kullanici yorumları bu şekilde. Deneyip göreceğiz.

Eski bisiklete dendiği gibi, makine yağı kullanırdım temizlerdim, en iyi giden de yumuşak olan da, benim bisikletti dik yokuşları rahatlıkla çıkardım. Şimdi aklım da Testere yağı, yada ince makine yağı var. Bazı yazanlar var marka yağların, kötü olduğunu demişler sağolsunlar. Pahalı bu iyidir diyip alıcaktım, ki bu konuyu görüp okuyup vazgeçtim.

Hocam Squirt yağ sayılmaz. Daha çok wax. Hiç kir çekmediğini ama zamanla zincire tekrar uygulanması gerektiğini söylüyorlar. 100-150 km sonra ses yapmaya başlıyormuş. Kullanici yorumları bu şekilde. Deneyip göreceğiz.

100 150 km ise ben çok kullanışlı olduğunu düşünmüyorum, haftada 3 4 defa 100kmlik sürüş yaptıgımda oluyo misal, her sürüş sonrası yapmak eziyet...

Evet XCP siparişi elime ulaştı, 100ml temizleyici ve 100ml yağ istemiştim sağolsunlar 10ml de çok amaçlı sıvı yanında hediye göndermişler. En kısa sürede deneyip görüşlerimi yazarım.

CD80EEB6-51C3-423F-9A89-C4FFAD9FCBEC.jpegAFD83ADA-D788-442C-883F-47D6CE2159A2.jpeg

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Sagolsun Mehmet bana dao sıvıdan yollamış ve o gerçekten çok hoşuma gitti. Kadroyu çok güzel temizliyor pırıl pırıl yapıyor .
XCP one bildiğim kadarıyla wd40 gibi iş yapıyor yani aşırı ince yağ olması lazım. Kadronuzda yağ hissi oluştu mu? Veya kadro toz ve kir çekiyor mu onu uygulayınca

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Şuan Shimanoı püfe kullanıyorum ancak teflon bir yağa göre çok fazla toz tutuyor
(link) daha önce bunu kullanıyordum toz konusunda çok daha iyiydi, bunu trde nerede bulabilirim
ikincisi (link)
şöyle bir ürün var bunu kullanan oldu mu hiç?

@undefined Hocam mümkünse yorumunuzu yazarken de aldığınız yerin linkini de bırakır mısınız? Maalesef bir çok siteye güvenip de bir şey alamaz olduk farklı ürünler gelmesinden dolayı.
Decathlonda satılan teflon yağdan aldım ancak zincirler kısa bir sürüş sonrasında renk değiştirmeye başlıyor. Bisikleti asfalt yolda kullandığım, toza toprağa çok girmediğim için toz yapışması pislik tutması olayı yaşamadım. Günlük yaklaşık 40-50 kilometre arasında sürüş yapıyorum sürüş performasına etki edecek herhangi bir problem oluşmadı. İlerleyen zamanlarda biraz daha gözlem yapıp tekrar yorum yazarım.

XCP one bildiğim kadarıyla wd40 gibi iş yapıyor yani aşırı ince yağ olması lazım. Kadronuzda yağ hissi oluştu mu? Veya kadro toz ve kir çekiyor mu onu uygulayınca

Evet wd40 gibi bir şey diye düşünüyor insan özelliklerini okuyunca. Fakat üstünde yazdığı gibi kadroya ve vites üstündeki plastik tutma yerlerine uyguladım.. pırıl pırıl yapıyor bir kere. Yağ hissi oluşmadı, toz ya da kir de tutmuyor. Hatta bugün yol kenarında kilit pedalın azizliğine uğradım ve dururken düştüm. Açıkçası o düşüşle kadronun bir kaç yerinde çizik olur demiştim. Genel temizlik sonrası ilk turumdu. Kadroda xpc one uygulamıştım. Hiç çizik olmadığını görünce acaba koruma gibi bir etkisi de var mı dedim açıkçası.. en doğru bilgiyi Mehmet Bey verecektir. Ben fren içlerine, vitesin oynayan kısımlarına yine wd40 sıkıyorum. Xpc one ı kadro temizliği için kullanıyorum.

Evet wd40 gibi bir şey diye düşünüyor insan özelliklerini okuyunca. Fakat üstünde yazdığı gibi kadroya ve vites üstündeki plastik tutma yerlerine uyguladım.. pırıl pırıl yapıyor bir kere. Yağ hissi oluşmadı, toz ya da kir de tutmuyor. Hatta bugün yol kenarında kilit pedalın azizliğine uğradım ve dururken düştüm. Açıkçası o düşüşle kadronun bir kaç yerinde çizik olur demiştim. Genel temizlik sonrası ilk turumdu. Kadroda xpc one uygulamıştım. Hiç çizik olmadığını görünce acaba koruma gibi bir etkisi de var mı dedim açıkçası.. en doğru bilgiyi Mehmet Bey verecektir. Ben fren içlerine, vitesin oynayan kısımlarına yine wd40 sıkıyorum. Xpc one ı kadro temizliği için kullanıyorum.
Anladım hocam teşekkür ederim. Kadro koruyucu olarak Mehmet bey xcpnin body guard mı öyle Bi ürününü önerdi. Kadro için koruyucu özelliği var demişti. Ama çizilmeler için mi bilmiyorum, toz ve kirden koruyordu.

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Anladım hocam teşekkür ederim. Kadro koruyucu olarak Mehmet bey xcpnin body guard mı öyle Bi ürününü önerdi. Kadro için koruyucu özelliği var demişti. Ama çizilmeler için mi bilmiyorum, toz ve kirden koruyordu.
Merak ettim onu da şimdi. Bir dahaki siparişte denerim.

@Mustaac ben 1 yıldır squirt kullanıyorum oldukça memnunum ne zincirde ne rublede karartma olmuyor,yeniden sipariş vereceğim yada xcp kullanacağım,

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
@Mustaac ben 1 yıldır squirt kullanıyorum oldukça memnunum ne zincirde ne rublede karartma olmuyor,yeniden sipariş vereceğim yada xcp kullanacağım,
Uygulaması yazdıkları gibi mi hocam? 150 km de bir zinciri temizlemeden baklalara damlatip beklettikten sonra fazlasını siliyorlarmış.

@Mustaac ben harfi harfine yapmıyorum ,alışkanlıktan sadece temizlik sonrası her baklaya bir damla yağ bırakıp iyice bakla aralarına süzülmesini bekliyorum, fazlalık filan aldığım nadirdir

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
Bu yağ vaad ettiği gibi cok az kullanarak yaglayabiliyosun ama 20 km yol yaptim zincir camur oldu ağırlaşti. Benmi az yag sürdüm acaba cok süreceğim denemek için
Ama performansi iyi değil cok cabuk toz topluyr. karariyor.15945630047712757653582132985080.jpg

Geri