mhmtp
Daimi Üye
- Tepki
- 440
- İsim
- Mehmet Pehlivan
- Başlangıç
- 1982—83
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
+1Ben şu an XCP'nin bisiklet için üretmiş olduğu yağı kullanıyorum ve memnunum.

Kullandığım bir ürün. Uzun kullanım vaadi var ama kısa kullanımda bil kararma yapıyor(300 km) ve yapışkan bir hal alıyor.Ustası olmayan biri olarakpaylaşmış olduğunuz yağları kullanmadım fakat ürün tanımlarına bakıldığında bir tanesi ıslak yağlama yaparken diğeri kuru yağlama yaptığını söylemekte.
Kuru yağlamanın esprisi çok daha az sıçrama ile zincir üzerine daha hızlı tutunma sağlamasıdır.
Ben şu an XCP'nin bisiklet için üretmiş olduğu yağı kullanıyorum ve memnunum.
Genelde yazın kullanıyorum. Zefal genel kullanım için uygun olduğu için baktım.İkisini de kullanmadım ama düzenli olarak yağmur altında süren biri değilseniz "extra wet" olanı tavsiye etmem.
Yağ dediğin biraz dayanmalı bakacağım bu ürüne.biri wet biri dry , wet olan belki kış için kullanılabilir ama ben kışın da dry tercih ediyorum. Mucoff ceramic kullandım ama benden kaynaklı mı bilmiyorum uygulama talimatlarını birebir uygulasam da 200 km de bi yeniden yağlamak zorunda kalıyordum, biraz çabuk tükeniyor gibi geldi.
Squirt tavsiye ederim , gayet memnunum
283296 dosyayı görüntüle
Ustası olmayan biri olarakpaylaşmış olduğunuz yağları kullanmadım fakat ürün tanımlarına bakıldığında bir tanesi ıslak yağlama yaparken diğeri kuru yağlama yaptığını söylemekte.
Kuru yağlamanın esprisi çok daha az sıçrama ile zincir üzerine daha hızlı tutunma sağlamasıdır.
Ben şu an XCP'nin bisiklet için üretmiş olduğu yağı kullanıyorum ve memnunum.
Bu tamamen yol şartlarına göre değişim gösteriyor. Şu an mevsimden dolayı zincire toz toprak çok yapışıyor.Merhaba,
XCP ile kaç km de bir yağlama yapıyorsunuz?
Tam olarak emin değilim.Zincirin kararma ve bakım ihtiyacına göre değişiyor. Yılda 2 defa desem 500km civarı yapıyor.Merhaba,
XCP ile kaç km de bir yağlama yapıyorsunuz?
Bu ürünü şuan bulamadım. Finish line DRY teflon ürününe de bakmıştım onun içinde güzel deniyor teflon özelliğinden dolayı fakat 290TL olmasına rağmen almama karşın karşı taraf tedarik edemedi. Anlam veremiyorum iyi dediğimiz bu ürünlerin tedariği neden zor yada artık üretilmiyor.biri wet biri dry , wet olan belki kış için kullanılabilir ama ben kışın da dry tercih ediyorum. Mucoff ceramic kullandım ama benden kaynaklı mı bilmiyorum uygulama talimatlarını birebir uygulasam da 200 km de bi yeniden yağlamak zorunda kalıyordum, biraz çabuk tükeniyor gibi geldi.
Squirt tavsiye ederim , gayet memnunum
283296 dosyayı görüntüle
Wiggle da var hocamTam olarak emin değilim.Zincirin kararma ve bakım ihtiyacına göre değişiyor. Yılda 2 defa desem 500km civarı yapıyor.
bu videoyu buldum faydalı olabilir. Güzel bir test videosu.
Bu ürünü şuan bulamadım. Finish line DRY teflon ürününe de bakmıştım onun içinde güzel deniyor teflon özelliğinden dolayı fakat 290TL olmasına rağmen almama karşın karşı taraf tedarik edemedi. Anlam veremiyorum iyi dediğimiz bu ürünlerin tedariği neden zor yada artık üretilmiyor.
Muc Off kötü mü neden arayış içine girme gereği duydunuz?Zefal çabuk kararıyor,mucc off un ürünleri kaliteli fakat çok çabuk etkisini kaybediyor,xcp ninde çok bir numarası yok,başka alternatifler bakın bence,elimdeki mucc off bitince bende arayışlara gireceğim.

Siz zaten cevabı biliyormuşsunuzMuc Off kötü mü neden arayış içine girme gereği duydunuz?
En alttaki muc off u kullandım. Aman diyeyim. Çamur ediyor zinciri. arınmıyorda.Genelde yazın kullanıyorum. Serin havalarda nadir çıkıyorum. Yağmurda kullanmayı hiç sevmem yağınca neresi yakınsa kaçarım. O yüzden kuru ve toza dayanıklı yağ öneriliyor.
Muc Off kötü mü neden arayış içine girme gereği duydunuz?
Evet tüm dostlara şimdiden teşekkürler. Bir çok fikir edindim.
Her türlü yağı kullanan var. Fakat kullanım koşulu ( kuru, nemli, çamur vs) olsun. Kullanım süresi olsun yağın memnuniyet seviyesini arttırıyor yada düşürüyor. Örnek Xcp yi beğenen de var beğenmeyen de, bu Muc Off, Zefal ve diğer markalar içinde aynı.
Fakat Muc Off bir konuda uyanıklık yapmış gibi. Kararma ve özelliğini yitirmeye karşı kullanıcıdan sık yağ yenileme istiyor 200 Km gibi. Bu durum çoğu yağ için geçerli, diğer yağlarda bu kadar sık değişse sanırım benzer sonuçlar elde etmek olası. Bu durum her yağın eş değer kalitede olduğunu gösteriyor.
Asıl etken yağlarda aktarıcı ve dişli sistemlerindeki geçiş ve sürtünmeyi azaltmak. Kararma ve tozlanma dışında bu özelliği en iyi sağlayan yağları inceledim.
283323 dosyayı görüntüle
@BirLebowski Eray arkadaşın önerdiği bu yağ. Yukarıda paylaştığım videodaki testlerde inanılmaz bir sürtünme ve aşınma koruması sağlıyor.
283324 dosyayı görüntüle
Finish Line serisi Teflon özellikli yağ, teflon özelliği sayesinde uzun ve temiz bir kullanım vadi ile tam koruma sağlamayı vadediyor.
283325 dosyayı görüntüle
Üçüncü sıradaki Muc off yine üst taraftaki test videosunda sürtünmeye ve aşınmaya karşı güzel bir direnç sunmuş.
283326 dosyayı görüntüle
Dördüncü sıradaki ürün ise ceramic yapısı ile Muc Off Dry Lube göre daha iyi koruma sağladığı için listeye giriyor.
Şimdi merak ettiğim Bu listede en çok oyu hangisi alır. Hangisi tavsiye edilir.