Scudo Sports

Zincir Yağı kafa karışıklığı.

mhmtp

Daimi Üye
Tepki
440
İsim
Mehmet Pehlivan
Başlangıç
1982—83
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Bisiklet için yağ arayışındayım. Aklımda şimdilik iki ürün var bunlar.
1- Zefal Extra Wet
2-C3 Dry Weather Ceramic Lube
zefal-extra-wet-zincir-yagi-e-aaf1.jpg
Web_871_c3_dry_weather_ceramic_lube_50ml_2021_850x850_crop_center.jpg
Bunların arasında kaldım. Tabi siz kardeşlerim, büyüklerim ve ustalar bu konuda önerecekleri daha performanslı ve iyi yağlar varsa tavsiyeleriniz bana büyük yardımcı olacak.

Scudo
Ustası olmayan biri olarak :) paylaşmış olduğunuz yağları kullanmadım fakat ürün tanımlarına bakıldığında bir tanesi ıslak yağlama yaparken diğeri kuru yağlama yaptığını söylemekte.

Kuru yağlamanın esprisi çok daha az sıçrama ile zincir üzerine daha hızlı tutunma sağlamasıdır.
Ben şu an XCP'nin bisiklet için üretmiş olduğu yağı kullanıyorum ve memnunum.

• Beğen
Tepkiler: mhmtp
Benim tek krıterım geç kirlenen olması. Shimano yagım bitince buna göre seçim yapacağım. Araç motoru gibi değil sonuçta bisiklet zinciri. Mazotla temizlikten sonra bazen yaglamıyorum bile

• Beğen
+1
Gayet memnunum, ortalama 500-600 km'de bir kuru bezle silip yağ eklerim, 1000 km civarını geçince gaz yağıyla temizleyip yenilerim. Yalnız ıslanmışsa veya toz toprak toplamışsa hemen temizlerim.

• Beğen
Tepkiler: mhmtp ve gunerokn
İkisini de kullanmadım ama düzenli olarak yağmur altında süren biri değilseniz "extra wet" olanı tavsiye etmem.

biri wet biri dry , wet olan belki kış için kullanılabilir ama ben kışın da dry tercih ediyorum. Mucoff ceramic kullandım ama benden kaynaklı mı bilmiyorum uygulama talimatlarını birebir uygulasam da 200 km de bi yeniden yağlamak zorunda kalıyordum, biraz çabuk tükeniyor gibi geldi.
Squirt tavsiye ederim , gayet memnunum
42B21B92-0F90-484F-AB1A-0B08E19221AF.jpeg

• Beğen
Ustası olmayan biri olarak :) paylaşmış olduğunuz yağları kullanmadım fakat ürün tanımlarına bakıldığında bir tanesi ıslak yağlama yaparken diğeri kuru yağlama yaptığını söylemekte.

Kuru yağlamanın esprisi çok daha az sıçrama ile zincir üzerine daha hızlı tutunma sağlamasıdır.
Kullandığım bir ürün. Uzun kullanım vaadi var ama kısa kullanımda bil kararma yapıyor(300 km) ve yapışkan bir hal alıyor.
İkisini de kullanmadım ama düzenli olarak yağmur altında süren biri değilseniz "extra wet" olanı tavsiye etmem.
Genelde yazın kullanıyorum. Zefal genel kullanım için uygun olduğu için baktım.
biri wet biri dry , wet olan belki kış için kullanılabilir ama ben kışın da dry tercih ediyorum. Mucoff ceramic kullandım ama benden kaynaklı mı bilmiyorum uygulama talimatlarını birebir uygulasam da 200 km de bi yeniden yağlamak zorunda kalıyordum, biraz çabuk tükeniyor gibi geldi.
283296 dosyayı görüntüle
Yağ dediğin biraz dayanmalı bakacağım bu ürüne.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: BirLebowski
Birçok yağ kullandım hem MTB hem de Yol bisikletimde. Motorex Dry Power şu ana kadar en memnun kaldığım yağ. Geç kirleniyor, sessiz çalışıyor. Tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve mhmtp
Zefal çabuk kararıyor,mucc off un ürünleri kaliteli fakat çok çabuk etkisini kaybediyor,xcp ninde çok bir numarası yok,başka alternatifler bakın bence,elimdeki mucc off bitince bende arayışlara gireceğim.

• Beğen
Tepkiler: mhmtp ve ugurus
Ben bunu lullanıyorum şu an. Bundan önce muc off kullanıyordum. Çok güzel ama etkisini biraz çabuk kaybediyor.

1645534155002.png

• Beğen

Merhaba,
XCP ile kaç km de bir yağlama yapıyorsunuz?

• Beğen
Merhaba,
Bu tamamen yol şartlarına göre değişim gösteriyor. Şu an mevsimden dolayı zincire toz toprak çok yapışıyor.
Bu yüzden 250-300 km'de bir temizleme ve yağlama ihtiyacı duyuyorum. Fakat yağışların azaldığı bir mevsimde bu süre uzayacaktır.

• Beğen
Merhaba,
Tam olarak emin değilim.Zincirin kararma ve bakım ihtiyacına göre değişiyor. Yılda 2 defa desem 500km civarı yapıyor.
bu videoyu buldum faydalı olabilir. Güzel bir test videosu.
283296 dosyayı görüntüle
Bu ürünü şuan bulamadım. Finish line DRY teflon ürününe de bakmıştım onun içinde güzel deniyor teflon özelliğinden dolayı fakat 290TL olmasına rağmen almama karşın karşı taraf tedarik edemedi. Anlam veremiyorum iyi dediğimiz bu ürünlerin tedariği neden zor yada artık üretilmiyor.

Son düzenleme:
Tam olarak emin değilim.Zincirin kararma ve bakım ihtiyacına göre değişiyor. Yılda 2 defa desem 500km civarı yapıyor.
bu videoyu buldum faydalı olabilir. Güzel bir test videosu.

Bu ürünü şuan bulamadım. Finish line DRY teflon ürününe de bakmıştım onun içinde güzel deniyor teflon özelliğinden dolayı fakat 290TL olmasına rağmen almama karşın karşı taraf tedarik edemedi. Anlam veremiyorum iyi dediğimiz bu ürünlerin tedariği neden zor yada artık üretilmiyor.
Wiggle da var hocam

Genelde yazın kullanıyorum. Serin havalarda nadir çıkıyorum. Yağmurda kullanmayı hiç sevmem yağınca neresi yakınsa kaçarım. O yüzden kuru ve toza dayanıklı yağ öneriliyor.
Zefal çabuk kararıyor,mucc off un ürünleri kaliteli fakat çok çabuk etkisini kaybediyor,xcp ninde çok bir numarası yok,başka alternatifler bakın bence,elimdeki mucc off bitince bende arayışlara gireceğim.
Muc Off kötü mü neden arayış içine girme gereği duydunuz?

Evet tüm dostlara şimdiden teşekkürler. Bir çok fikir edindim.
Her türlü yağı kullanan var. Fakat kullanım koşulu ( kuru, nemli, çamur vs) olsun. Kullanım süresi olsun yağın memnuniyet seviyesini arttırıyor yada düşürüyor. Örnek Xcp yi beğenen de var beğenmeyen de, bu Muc Off, Zefal ve diğer markalar içinde aynı.

Fakat Muc Off bir konuda uyanıklık yapmış gibi. Kararma ve özelliğini yitirmeye karşı kullanıcıdan sık yağ yenileme istiyor 200 Km gibi. Bu durum çoğu yağ için geçerli, diğer yağlarda bu kadar sık değişse sanırım benzer sonuçlar elde etmek olası. Bu durum her yağın eş değer kalitede olduğunu gösteriyor.

Asıl etken yağlarda aktarıcı ve dişli sistemlerindeki geçiş ve sürtünmeyi azaltmak. Kararma ve tozlanma dışında bu özelliği en iyi sağlayan yağları inceledim.

1.jpg
@BirLebowski Eray arkadaşın önerdiği bu yağ. Yukarıda paylaştığım videodaki testlerde inanılmaz bir sürtünme ve aşınma koruması sağlıyor.
2.jpg
Finish Line serisi Teflon özellikli yağ, teflon özelliği sayesinde uzun ve temiz bir kullanım vadi ile tam koruma sağlamayı vadediyor.
3.jpg
Üçüncü sıradaki Muc off yine üst taraftaki test videosunda sürtünmeye ve aşınmaya karşı güzel bir direnç sunmuş.
Web_871_c3_dry_weather_ceramic_lube_50ml_2021_850x850_crop_center.jpg
Dördüncü sıradaki ürün ise ceramic yapısı ile Muc Off Dry Lube göre daha iyi koruma sağladığı için listeye giriyor.

Şimdi merak ettiğim Bu listede en çok oyu hangisi alır. Hangisi tavsiye edilir.

Son düzenleme:
Bence burada gözden kaçırılmaması gereken bir nokta daha var.
O da kullanacağımız ürünün ekonomik olması.
Örneğin bir Xcp yağı ile Muc Off ne kadar sürede bitiyor, bu önemli.
Benim şu an Xcp kullanmamdaki bir sebep de budur. Xcp bittiğinde ise Motorex ürününü denemek istiyorum.

• Beğen
Genelde yazın kullanıyorum. Serin havalarda nadir çıkıyorum. Yağmurda kullanmayı hiç sevmem yağınca neresi yakınsa kaçarım. O yüzden kuru ve toza dayanıklı yağ öneriliyor.

Muc Off kötü mü neden arayış içine girme gereği duydunuz?

Evet tüm dostlara şimdiden teşekkürler. Bir çok fikir edindim.
Her türlü yağı kullanan var. Fakat kullanım koşulu ( kuru, nemli, çamur vs) olsun. Kullanım süresi olsun yağın memnuniyet seviyesini arttırıyor yada düşürüyor. Örnek Xcp yi beğenen de var beğenmeyen de, bu Muc Off, Zefal ve diğer markalar içinde aynı.

Fakat Muc Off bir konuda uyanıklık yapmış gibi. Kararma ve özelliğini yitirmeye karşı kullanıcıdan sık yağ yenileme istiyor 200 Km gibi. Bu durum çoğu yağ için geçerli, diğer yağlarda bu kadar sık değişse sanırım benzer sonuçlar elde etmek olası. Bu durum her yağın eş değer kalitede olduğunu gösteriyor.

Asıl etken yağlarda aktarıcı ve dişli sistemlerindeki geçiş ve sürtünmeyi azaltmak. Kararma ve tozlanma dışında bu özelliği en iyi sağlayan yağları inceledim.

283323 dosyayı görüntüle
@BirLebowski Eray arkadaşın önerdiği bu yağ. Yukarıda paylaştığım videodaki testlerde inanılmaz bir sürtünme ve aşınma koruması sağlıyor.
283324 dosyayı görüntüle
Finish Line serisi Teflon özellikli yağ, teflon özelliği sayesinde uzun ve temiz bir kullanım vadi ile tam koruma sağlamayı vadediyor.
283325 dosyayı görüntüle
Üçüncü sıradaki Muc off yine üst taraftaki test videosunda sürtünmeye ve aşınmaya karşı güzel bir direnç sunmuş.
283326 dosyayı görüntüle
Dördüncü sıradaki ürün ise ceramic yapısı ile Muc Off Dry Lube göre daha iyi koruma sağladığı için listeye giriyor.

Şimdi merak ettiğim Bu listede en çok oyu hangisi alır. Hangisi tavsiye edilir.
En alttaki muc off u kullandım. Aman diyeyim. Çamur ediyor zinciri. arınmıyorda.

• İnanılmaz
  • Beğen
Tepkiler: ordi ve mhmtp
Uzun bir süredir muc-off yağlarını kullanıyorum. Bir süre seramik versiyonunu kullandım çok başarılı yağ bence. Kısa aralıklarla yağlama yapılması gerektiğine katılıyorum ama @Adil ÜNALDI 'nın yorumuna katılmıyorum. Toz toplamıyor ,temiz kalabilen zinciri karartmayan bir yağ. Sökmesi biraz zor olabiliyor o konuda hak veriyorum. Muc-off ürünlerini en iyi Muc-off degreaser çıkartıyor. Son zamanlarda seramik olmayan düz versiyonunu kullanıyorum kısa aralıklarla temizleyip yağlama yapmak bence bu işin püf noktası.

• Beğen
Merhaba,

Çok farklı markaların yağlarını tecrübe etmekle birlikte. Farklı koşullar ve uzun kullanımlar da, zincir yağı olarak ''Motorex Zincir Yağı Dry Power'' öneririm. Islak, kuru, tozlu ortamlar da Motorex daha iyidir. Tabi her kullanıcı kendi kullandığı ürünü önerecektir. Seçim yapman zor olacak 🙂

Geri