Scudo Sports

Zincir uzunluğu hesaplama

@Atasoy

Videoda sorun zincir ya da rublede değil gibi görünüyor. Sanki freehub içindeki tırnaklar yüklenince kavrama yapamayıp sıyırıyor.

Scudo
Hanımın bisikleti aynı sistem, onun zincirini takıyorumsorun olmuyor. Yarın tekrar
Deneyeceğim olmazsa shimano zincir alacağım
Screenshot_20230308-002904_Chrome.jpg
Taktığım zincir TEC marka

Vites ayarıyla ilgili bir sorun ben de çokça kez yaşadım.

Eşimin zincirinin boyutuna getirince sorun çözüldü. Yarın birde uzun tur yapıp kontrol edeceğim.
20230308_095153.jpg
Çaprazda biraz gergin gözüküyor inşallah sorun çıkmaz..

Sorununuz videodaki değil. Sorununuzu anlatırken, yanlış bilgi vermeden, detaylıca tarif ederseniz forum üyelerini başka bir sorunun çözümünü anlatmakla uğraştırmamış olursunuz.

Sorununuz videodaki değil. Sorununuzu anlatırken, yanlış bilgi vermeden, detaylıca tarif ederseniz forum üyelerini başka bir sorunun çözümünü anlatmakla uğraştırmamış olursunuz.

Ben sizi daha önce engellemişim ama cevap yazdığınız için nezaketen yorumunuzu beğenip cevap vermişim. Siz benim sorunumu çözme zahmetine lütfen girmeyin zaten amacınızında bu olmadığı belli.
YouTube chain slipping/ skipping yazınca bu konuyla ilgili onlarca video ve yorum,bilgi var zaten.
Bisiklet forum birzamanlar hem güldüğümüz hem öğrendiğimiz bir platform iken bir sürü değerli insan bu tip yorumlar yüzünden ayrıldı bende ciddi ciddi artık BF üyeliğimi bitirmeyi düşünüyorum.

• Üzgün
Tepkiler: RTFM ve Cemal Ç.
Çok fazla gergin bence tehlikeli.
Banada tehlikeli geldi son çıkardığım baklayı ekledim.
20230309_113111.jpg

70 km tur yaptım sorunsuz tamamladım.
Zincir uzun olduğu için bu sorunu yaşadığım doğrulanmış oldu.
Bir sorunla karşılaşıldığında en basitten en zora doğru gidilmez ise çok gereksiz masraflar yapabilirsiniz.
Özellikle tamirci tayfası sana önce fırça atıyor
--ooo ne yapmıştı sen buna yaa ?
Diyerek Seni suç altına alıyor
- arka artırıcı değişecek
- Ruble kaset değişecek
- zincir değişecek v.s diyerek oğlunun düğünü sana yaptırırlar.
10 TL lik bir Elektirik sigortası arızası için aracına yarım rektefe yapılmış biri olarak gaza gelmemeyi öğrendim.
3 gün önce değiştirdiğim arka göbeğe" bakım zamanı gelmiş" diyor
Sıfır zincire " bitik görünüyor" diyor cevap verdiğinde bozuluyor. Gideremediği arıza için utanmadan ücret talep ediyor.

Banada tehlikeli geldi son çıkardığım baklayı ekledim.
301376 dosyayı görüntüle

70 km tur yaptım sorunsuz tamamladım.
Zincir uzun olduğu için bu sorunu yaşadığım doğrulanmış oldu.
Bir sorunla karşılaşıldığında en basitten en zora doğru gidilmez ise çok gereksiz masraflar yapabilirsiniz.
Özellikle tamirci tayfası sana önce fırça atıyor
--ooo ne yapmıştı sen buna yaa ?
Diyerek Seni suç altına alıyor
- arka artırıcı değişecek
- Ruble kaset değişecek
- zincir değişecek v.s diyerek oğlunun düğünü sana yaptırırlar.
10 TL lik bir Elektirik sigortası arızası için aracına yarım rektefe yapılmış biri olarak gaza gelmemeyi öğrendim.
3 gün önce değiştirdiğim arka göbeğe" bakım zamanı gelmiş" diyor
Sıfır zincire " bitik görünüyor" diyor cevap verdiğinde bozuluyor. Gideremediği arıza için utanmadan ücret talep ediyor.

Reis benim 21 vites bir yol bisikletim var B'twin den zincirinin herhalde değişmesi gerekiyor neye göre değiştirmem gerekiyor acaba bu konuda bana biraz yardımcı olabilir misin?

Hanımın bisikleti aynı sistem, onun zincirini takıyorumsorun olmuyor. Yarın tekrar
Deneyeceğim olmazsa shimano zincir alacağım
301260 dosyayı görüntüle
Taktığım zincir TEC marka
Merhaba, bu zinciri hala kullanıyor musunuz? Olumsuz bir yanı var mı? 11'li 105'e takmayı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Merhaba, bu zinciri hala kullanıyor musunuz? Olumsuz bir yanı var mı? 11'li 105'e takmayı düşünüyorum.
Kullanıyorum bir sıkıntı yok.
Sorun zincirde değil ruble tam sıkışmadığından kaynaklı imiş düzeldi.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Merhabalar halihazırda kullandığım bisikletimdr 52/36. 11/28 r7000 set kullanıyorum arka rubleyi 11/32 olarak değiştitmek istiyorum mevcut zincir ile kullanmam mümkünmü acaba bunu nasıl hesaplayabilirim bilgisi veya aynı sistemi kullanan varsa yardımcı olabilirseniz memnun olurum

İlgili başlıkta muhtemelen benzerleri paylaşılmıştır ve muhtemelen bu başlık da oraya ya da bir benzerine taşınır ama birkaç video ekliyorum:

• Beğen
Tepkiler: Smhcetinkaya
Ölçüm yaparken arka aktarıcınızın da boyunu hesaba katın uzun bacak ise misal 134cm çıkan zincir uzunluğu 135cm de olabilir.

Geri