Scudo Sports

Zincir temizliği

Peki zefalin pro wet ve pro dry ürünleri nasıldır bilginiz var mı, dediğiniz ürünlere baktım sadece bisiklet sitelerinde var alışveriş uygulamalarında göremedim
Bu ürünler hakkında bilgi sahibi değilim. Önerdiğim zincir yağlarını bilindik E ticaret sitelerinin hepsinde bulabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: kararsızkararlı
Scudo
Peki zefalin pro wet ve pro dry ürünleri nasıldır bilginiz var mı, dediğiniz ürünlere baktım sadece bisiklet sitelerinde var alışveriş uygulamalarında göremedim
diğerlerinden çok farklı değil

• Beğen
Tepkiler: kararsızkararlı
ben önceki senelerde kullanıp memnun kalmadım zefal'den. zincirden temizliği çok zor ve aralara çok pislik topluyor diğerlerine göre. ben xcp bisiklet yağını kullanıyorum. daha bir şikayetim olmadı, çok memnunum. 1 seneden fazladır aktif kullanıyorum, tavsiye edebilirim 👍🏻

(link)

Al kullan, kendi bisikletimde (toprak, kum asfalt karışık kullanılan fatbike) 150km kadar şakır şukur yapmadan kararmadan kirlenmeden gidiyor, asfaltta daha uzun dayanır. Benzine çözücüye gerek kalmadan sabun + sıcak su (2 kez uygulamak gerekli) ile kolayca temizlenir. Kışın yağmurlu nemli havada kullanma, benim kmc x11 in dış plakaları paslandı. Pas belki bu benim zincire özgüdür başka zincirde denemedim. Bu mükemmel diyede kış için gidip bunun yağışlı havalar için olanını alma. Gresden beter zinciri karartıyor. Ama onu da temizlemesi kolay.

Bunları daha önce şuarada incelemişim: Zincir yağı önerileri

Arkadaşlar merhaba, bisikletin zincir temizliğini gazyağı ile yapıyorum. Sıradan pudralı-pudrasız lateks eldivenleri denedim ama yırtılıyor, bollaşıyor yada sertleşiyor (pudrasız muayene eldiveni)lar. Gaz yağının yapısını bozmayacağı sağlam bir eldiven var mı?

Arkadaşlar merhaba, bisikletin zincir temizliğini gazyağı ile yapıyorum. Sıradan pudralı-pudrasız lateks eldivenleri denedim ama yırtılıyor, bollaşıyor yada sertleşiyor (pudrasız muayene eldiveni)lar. Gaz yağının yapısını bozmayacağı sağlam bir eldiven var mı?
Merhaba,
Uvex, Mapa, Ansell Solvex ve Showa gibi markaların endüstriyel tip nitril eldivenleri gazyağı dahil birçok kimyasala karşı oldukça dayanıklıdır. Araştırıp ihtiyacına göre seçmeni tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: ordi
Motul C1 zincir temizleme spreyini kullanan oldu mu? veya önerebileceğiniz temizleme sıvısı var mı?

Motul C1 zincir temizleme spreyini kullanan oldu mu? veya önerebileceğiniz temizleme sıvısı var mı?
Motul C1 zincir temizleme spreyi de işini gayet iyi yapar, ama aslında bu tür ürünlerin kimyası birbirine oldukça benzer. Yani performans açısından büyük fark beklememek lazım. Ben kendi bisikletimde Shimano Degreaser kullanıyorum ve öneririm. Bu tip temizleyiciler özellikle plastik parçalara, metal aksamlara, boya yüzeyine ve verniğe zarar vermeyecek şekilde formüle ediliyor. Dolayısıyla kullanım alanları da oldukça geniştir.

Zinciri mazota yatırıp sonrası su ile durulayıp saç kurutma makinesi ile sıcak hava tutup kurutsam sıcak zarar verir mi zincire

Zinciri mazota yatırıp sonrası su ile durulayıp saç kurutma makinesi ile sıcak hava tutup kurutsam sıcak zarar verir mi zincire
Mazot işleminden sonra deterjanlı bir suyla yıkayıp sonra durulamak zincir sağlığı açısından daha doğru bir yoldur. Saç kurutma makinesi, 90-100 derece gibi düşük sıcaklıklarda çalıştığı için zincire bir zararı olmaz. Burada önemli olan zincir baklalarının iç kısımlarının kurutulmasıdır. Kurulamanın hemen ardından yağlamak önemlidir. Zira zincir hemen paslanabilir.

Mazot kullanmak zinciri temizler ancak arındırması zordur ve mutlaka kalıntı bırakır. Mazot yerine bütçeni biraz zorlayıp bir zincir temizleyici ürün edinmen hem senin sağlığın için hem de zincirin sağlığı için daha doğru bir tercih olur.

Mazot işleminden sonra deterjanlı bir suyla yıkayıp sonra durulamak zincir sağlığı açısından daha doğru bir yoldur. Saç kurutma makinesi, 90-100 derece gibi düşük sıcaklıklarda çalıştığı için zincire bir zararı olmaz. Burada önemli olan zincir baklalarının iç kısımlarının kurutulmasıdır. Kurulamanın hemen ardından yağlamak önemlidir. Zira zincir hemen paslanabilir.
Anladım sabunlu su ile duruluyorum, saç kurutma makinesi sıcağı sıkıntı yapmaz yakından tutsam da değil mi?

Anladım sabunlu su ile duruluyorum, saç kurutma makinesi sıcağı sıkıntı yapmaz yakından tutsam da değil mi?
Çok yakından değil, 20cm'lik bir mesafeden tutman daha iyi olur. Bu iş için soğuk hava üfleyici cihazlar daha iyidir.

• Beğen
Tepkiler: Victor Osimhen
Quicklink zinciri alet olmadan kaba kuvvet ile söktüm. İlk söküşüm.

Ayrıca zincirin yönü var mı Shimano 105 set 11 li ruble zinciri. Ben bı yazı ve ya ok görmedim de

Ayrıca zincirin yönü var mı Shimano 105 set 11 li ruble zinciri. Ben bı yazı ve ya ok görmedim de
Evet var. Okun yönü zincirin dönme yönünde olacak. Shimano 105&ultegra'da da bu oklardan var.
1759237678915.png

• Beğen
Tepkiler: Victor Osimhen
Temizleyince bakıpmyazacağım sökmeden baktım yoktu arka tarafta mı kaldı acaba? Bir de bu çıkan kısım değil mi ters takabilirim bu çıkan kısmı

Sevgili arkadaşlar, çok detaylı şekilde zincir temizleme ve yağlamaya yönelik herkesin tavsiyeleri var ama şöyle çok hızlı ve ayaküstü sokakta yapılabilecek bir zincir temizlik yöntemi paylaşabilecek var mıdır? Şu Cif'in yağ sökücüsünü zinciri çevirerek foş foş sıkıp üstüne suyla durulama yapmayı düşünüyorum, ardından da basit yağlama. Ne dersiniz, şöyle yap daha iyi olur dediğiniz bir yöntem var mıdır?

Aynı durumu geçenlerde ben de yaşadım.
- Zinciri kaliteli ve uyumlu bir alet ile sökmek önemli. Yoksa pimlerin girdiği kısımlarda zorlanmaya bağlı deformasyon oluşabilir (Bende oldu :D)
- Zinciri geri takabilmek için CN900 Quick Link almanız gerekiyor (@Amanita'nın bahsetmiş)
- QuickLink ile takabilmek için de bir baklayı daha sökmek gerekiyor. İki taraf da "iç" olacak şekilde kalmalı. 1 tane "dış" bakla sökülmüş olmalı.

İlk olarak QuickLink edinip tek tarafı takınca zorlama var mı kontrol edin.
Eğer problem varsa 11V/12V uyumlu bir alet edinip sökmenizi tercih ederim. Yoksa bir bisikletçiye gidip sökmenizi...

Sevgili arkadaşlar, çok detaylı şekilde zincir temizleme ve yağlamaya yönelik herkesin tavsiyeleri var ama şöyle çok hızlı ve ayaküstü sokakta yapılabilecek bir zincir temizlik yöntemi paylaşabilecek var mıdır? Şu Cif'in yağ sökücüsünü zinciri çevirerek foş foş sıkıp üstüne suyla durulama yapmayı düşünüyorum, ardından da basit yağlama. Ne dersiniz, şöyle yap daha iyi olur dediğiniz bir yöntem var mıdır?
wet lube mu dry için mi?

Aynı durumu geçenlerde ben de yaşadım.
- Zinciri kaliteli ve uyumlu bir alet ile sökmek önemli. Yoksa pimlerin girdiği kısımlarda zorlanmaya bağlı deformasyon oluşabilir (Bende oldu :D)
- Zinciri geri takabilmek için CN900 Quick Link almanız gerekiyor (@Amanita'nın bahsetmiş)
- QuickLink ile takabilmek için de bir baklayı daha sökmek gerekiyor. İki taraf da "iç" olacak şekilde kalmalı. 1 tane "dış" bakla sökülmüş olmalı.

İlk olarak QuickLink edinip tek tarafı takınca zorlama var mı kontrol edin.
Eğer problem varsa 11V/12V uyumlu bir alet edinip sökmenizi tercih ederim. Yoksa bir bisikletçiye gidip sökmenizi...
Ben aynı şekilde takarım diye düşündüm. Etrafındaki arkadaşlar da baya söküp takiyordu.

Normalde Shimano tek kullanımlık diyor biliyorum ama 10 kere söküp takan arkadaşım var Shimano Sora kullanıyor o da 9 ruble. Onunki de quicklink. Sizin anlattığımız komple yeni quick link almam yönünde.

Kaba kuvvet niye sorun yaratır peki? Alet de aynı şekilde gerdirip açıyor ben de elimle aynı şekilde gerdim.

@brk34 kaba kuvvet ile sökünce çok ince bir halka kaldı mı? tekrar takılabilir yapıda değil zincir.
Shimano CN-HG601 zincirden bahsediyorum bu arada. Yanlışlık olmasın.

Geri