teyteydragon
Daimi Üye
- Tepki
- 375
- Başlangıç
- 1989—90
- Bisiklet
- Cannondale
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Zinciri çıkararak temizlemek daha kolay gibi, ama zincirimde powerlink/quicklink/mişsinglink vb. bir diş yok. Sizce taktirmalı mıyım, değer mi? Herhangi bir dezavantajı var mıdır?
O şeyi bisikletinizden kesinlikle uzak tutun. kalitesizliği bir yana parlak kaplamalı plastik aksam üzerindeki kaplamayı kaldırır ve boyanızı matlaştırır. Onun yerine gayağı yada pril işinizi daha sağlıklı görür.Gaz yağı muhtemelen daha ucuzdur ama Asperox denen çözücüyü tavsiye ederim.
269821 dosyayı görüntüle
Gerçekten çok güçlüymüş. Rubleyle janta sıktım, boya fırçasıyla bir defa döndüm, sonra su ile duruladım. 😁
Yağ sökücü sorunca anam vermişti. İlk defa kullandım. Uyarı için teşekkür ederim.O şeyi bisikletinizden kesinlikle uzak tutun. kalitesizliği bir yana parlak kaplamalı plastik aksam üzerindeki kaplamayı kaldırır ve boyanızı matlaştırır. Onun yerine gayağı yada pril işinizi daha sağlıklı görür.
O şeyi bisikletinizden kesinlikle uzak tutun. kalitesizliği bir yana parlak kaplamalı plastik aksam üzerindeki kaplamayı kaldırır ve boyanızı matlaştırır. Onun yerine gayağı yada pril işinizi daha sağlıklı görür.
Çelik su ile temizlendikten hemen sonra kurulanır ve yağlanırsa korozyona uğramaz. Bisiklet zincirindeki yağı sökmek için yağ sökücüye gerek yok. Hem ağır kimyasal hem de dediğim gibi üzeri parlak kaplamalı plastik aksam üstündeki parlak kaplamayı söküyor. Bulaşık deterjanı ve su yeterli.@Şerif Feridun Pril'in içinde su yok mudur? Çeliğin en sevmediği şey, su. Korozyon yönünden.
Shimano Degreaser alsaydın ya Mustafa Abiden.Gaz yağı muhtemelen daha ucuzdur ama Asperox denen çözücüyü tavsiye ederim.
269821 dosyayı görüntüle
Gerçekten çok güçlüymüş. Rubleyle janta sıktım, boya fırçasıyla bir defa döndüm, sonra su ile duruladım. 😁
@_Madmexx _ , off yepisyeni..
En son kaç olur?..
Aynı yöntemler ile temizleyip aynı yağlama rutinini uyguluyoruz.
Yarın sıra bende...
Bu soruya +1 benden gelsinSayın @_Madmexx _ fren papuçları,arka aktarıcının yazıları, pedalın üstü vs parlıyor, oraları neyle siliyorsunuz,nasıl patlatıyorsunuz?
Selam, hareketli yerlere sıktığım wd40'in fazlasını sildigim bez ile uzerinden geçiyorum, fren pabuçları ve jant fren yüzeyleri hariç tabii...Sayın @_Madmexx _ fren papuçları,arka aktarıcının yazıları, pedalın üstü vs parlıyor, oraları neyle siliyorsunuz,nasıl patlatıyorsunuz?