Scudo Sports

Zincir temizliği

arkadaşlar, zinciri temizlemede ki en iyi yöntem tazyiksiz sıcak su ve bol köpük. eğer çok kirli paslı ise belki biraz fırça ile gaz yağı/mazot/WD40. bu yöntemin üstüne güzel ve dengeli bir yağlama ile zincirinizin ömrünü maksimumda kullanabilirsiniz.
yağ olarakta bu amaçla satılan bir çok ürün bizim kullanımmııza cevap verecektir. çok uzaklarda pahalı çözümler aramaya gerek yok.

Scudo
@can_celik @Kadir Eskici Bende powerlink zincir almayı düşünüyordum fakat iki farklı taraflı yazılmış kararsız kaldım.

Ben motosiklet zinciri için kullandığım yağlayıcı kremi kullanıyorum. Motosiklette işe yarıyorsa bisiklette de yarar mantığıyla.
Temizlik için gazyağı, yağlama için motul C5. Tek fark motosiklette her hafta yaptığım işlemi bisiklette 6 ayda bir yapıyorum.

• Beğen
Tepkiler: makaram
1-)Sevgili arkadaşlar önce wd40 sıkıyorum,sonra zincir baklalarının arasına bisiklet yağını döküyorum ve bir yandan da pedal çeviriyorum ve son olarak da pedalı çevirip bez ile fazla yağı alıyorum. Bunda yanlış bir işlem yok demi?
2-)Rubleye Wd40 sıkmamda sakınca var mı?
3-)Mazot ile ruble ve zincir temizliği yapın diyorlar. Diş fırçasını mazota batırıp rublenin ve zincirin dişlerine sürsem herhangi bir problem olmaz değil mi?(Zinciri sökemem)Eğer 3.maddede yazdıklarımda bir sakınca yoksa bu işlemi zinciri yağladıktan sonra mı yapmalıyım?

• Beğen
Tepkiler: Kutay P
Zincir söküp gaz dolu kavanoz içinde biraz bekletip fırça ile siliyorum ve tertemiz çıkıyor her baklaya yağ ile süper oluyor.

Ülkemizdeki wd 40 da malesef bir miktar su bulunuyor dolayısıyla wd 40 ı zincirde kullanmamak gerek. Zincir en güzel gazyağı ile temizlenip sonra da güzelce yağlanmalı ilk yaglamadan sonra her sürüşten sonra havlu bez ile fazla yağdan arındırılmalı.

• Beğen
Tepkiler: mehmet.t
img_8293724.jpg
wurth-fren-balata-temizleyici-ve-genel-temizleme-spreyi-500-ml__1273425906068068.jpg
Bu ikisini kullansam ne olur acaba

• Beğen
Tepkiler: Mert Ali
Üsttekini bilen var mı acep?

tineri bir şişeye doldurup zinciri içine atıyorum sonrada çalkalıyorum çıkarıyorum mis gibi veya sıcak su ile yumuşattıktan sonra cif veya aspreox ile güzelce diş fırcası ile temizliyorum mis gibi oluyor çok abartmaya gerek yok

tineri bir şişeye doldurup zinciri içine atıyorum sonrada çalkalıyorum çıkarıyorum mis gibi veya sıcak su ile yumuşattıktan sonra cif veya aspreox ile güzelce diş fırcası ile temizliyorum mis gibi oluyor çok abartmaya gerek yok
Yo elimde bunlar var o yüzden sordum

Yo elimde bunlar var o yüzden sordum
zaten mesajınıza alıntı yapıp cevap vermedim kendi yaptığımı söyledim, ki diğer insanlarda aynı yolu deneyebilir diye ama elinizdeki malzemelerle de zincir temizliği yapılır.

• Beğen
Tepkiler: ordi
Zincir sökmeden temizleyeceksem; gaz yağını sprey şişeye koyup ruble ve zincirin her yerine bi güzel sıkıyorum
Sonra eski bi diş fırçası veya mutfak lavabo fırçası ile fırçalıyorum (ince yerler için diş fırçası en iyisi :harika:)
Biraz beklettikten sonra sıcak suyla duruluyorum. Ne yağ kalıyor ne kir :harika: Şuan böyle temizlik yapıyorum

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
Würth ile temizlendikten sonra suyla yıkamak gerekiyor mu ? Gerekiyorsa siz nerede yapıyorsunuz arkadaşlar? Banyo ve balkon küçük olduğu için bu iş için uygun değil bizde 😀

Temiz bir zincirve aktarici dan ses gelirmi nasıl gelir

Selamlar, temizlik konusunda çok tecrübem yok, hatta arayış içindeyim. Ancak sizlere, birkaç denememi aktarmak istiyorum.

15tl'ye markasız bir balata spreyi aldim, gayet başarılıydı, ama çok çabuk bitti. Balata spreyi biraz maliyetli. Markalılar 40tl sanırım. Çok sık temizlemiyorsaniz sizi kurtarır.

Fairy bulaşık makinesi deterjanini sıcak suda eritip fırça ile kullandım, yağı temizlemede çok başarılı. Ama uygulama biraz zahmetli. Zincir çıkarılıp yapılırsa daha kolay olabilir. Ulaşılabilir ve pratik.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Selamlar, temizlik konusunda çok tecrübem yok, hatta arayış içindeyim. Ancak sizlere, birkaç denememi aktarmak istiyorum.

15tl'ye markasız bir balata spreyi aldim, gayet başarılıydı, ama çok çabuk bitti. Balata spreyi biraz maliyetli. Markalılar 40tl sanırım. Çok sık temizlemiyorsaniz sizi kurtarır.

Fairy bulaşık makinesi deterjanini sıcak suda eritip fırça ile kullandım, yağı temizlemede çok başarılı. Ama uygulama biraz zahmetli. Zincir çıkarılıp yapılırsa daha kolay olabilir. Ulaşılabilir ve pratik.
Aynen balata temizleyici ve normal mutfak yağ sökücüleri çok iyi cif mesela

Temizledikten sonra zincirden nasil bir ses geliyor

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Geri