Scudo Sports

Zincir temizliği

temizleme konusunda mazot iyi temizliyor ama kimyasal olduğu için dişlilere zarar verebileceği kanaatindeyim. peki ya o zincirin arasındaki kum taneciklerin dolması :/

Scudo
Asperox denilen yağ sökücüyü kullandım plastik aksamı çok fazla deforme ediyor ancak sadece zincir rublede kullanıldığında işe yarar bir ürün onun yerine bir balata spreyi edinmek çok daha güvenli olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: bymelih6
merhaba ben zincirden yağı değil pası temizlemek için bir yöntem söyleyeyim
Malzemeler;
Limon Tuzu
Kaynar halde olan su
paslı parçanın üstü kapanacak halde limon tuzunu döküp bir kap içindeyken kaynar suyu dökün 20dk sonra pas gitmiş olacaktır.
Dikkat:kimyasal tepkimede gaz açığa çıkacaktır açık ortamda maske ile yapınız 20dakikayıı geçirmeyiniz
Püf noktası: Suyun kaynar halde olması lazım
Passız günler :)

Bu şey değil mi, bedavadan biraz pahalı 🤣

• Hahaha
Tepkiler: Ekones1
Ben yıllardır sadece balata spreyi kullanıyorum. Her hangi bir zararını görmedim. Maliyeti düşük ve bütün kiri pası atıyor zincirin , rublenin üzerinden. Ama @selim82 'n de dediği gibi altına bir kova ya da leğen falan koyun. Direk akıtıyor yağı üzerinden.
@ersnpk Selam, tecrübenize istinaden sormak istedim, balata spreyini ruble ve zincire bisikletin üzerinde mi, çıkartıp ayrı bir yerde mi uyguluyorsunuz? Kadro, jant telleri ve orta göbeğe temasta bir sorun var mıdır?
Teşekkür ederim

Selam, tecrübenize istinaden sormak istedim, balata spreyini ruble ve zincire bisikletin üzerinde mi, çıkartıp ayrı bir yerde mi uyguluyorsunuz? Kadro, jant telleri ve orta göbeğe temasta bir sorun var mıdır?
Teşekkür ederim
Selam, zincir ustundeyken spreyi sıkıyorum. Teker dönerken 2 tur sprey sıkmak yeterli oluyor periyodik şekilde yaparsanız. Ruble icin tekeri söküp yapmak daha kolay ve verimli oluyor. Ardından yaglama işlemi ve bisiklet hazır. Kadron ya da jant tellerine temasında bir sorun yok. Göbeklere kolayca ulaşabilecek bir uygulama değil zaten merak etmeyin

• Muhteşem
Tepkiler: _Madmexx _
Muc Off temizleyici ürünlerini önerebilirim.
Delta bisiklet ara ara indirimler yapıyor takip edip faydalanmak lazım.
Hiçbir şekilde bisiklet ekipmanlarına "kadro / boya / mekanik" zararı yok en azından aklımızda soru işareti kalmaz.

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
@cavenaut Bu tip temizlik ürünleri de doğaya petrol ürünleri kadar zararlı. Bir bitkinin dibine her gün az bir miktarda bu sıvıyı döküldiğinde kısa sürede öldüğünü görürsünüz. Hatta gazyağı/benzin/mazot kullanmak daha iyi, çünkü kullandıktan sonra kirlenmiş halini paslanmaya karşı anti-oksidasyon için kullanabiliyoruz. Veya da ağaç ürünlerine sürüp zift olarak kullanıyoruz, böylece doğal ortamda bulunan ağaçların zararlı böcekler tarafından yenmesini engellemiş oluyoruz.

Petrol atıklarında dikkat edilmesi gereken şey, su tesisatına dökülmemesi ve yakılmaması.

Acaba markette satılan yağ sökücülerde olurmu mesela yeni gördüm sarı bişey çıkmış onlar olur mu temizlemek için

Ben yıllardır sadece balata spreyi kullanıyorum. Her hangi bir zararını görmedim. Maliyeti düşük ve bütün kiri pası atıyor zincirin , rublenin üzerinden. Ama @selim82 'n de dediği gibi altına bir kova ya da leğen falan koyun. Direk akıtıyor yağı üzerinden.

Hocam burada markadan markaya çok fark ediyor. Ben 404 markasını kullandığımda hiç bir problem yaşamadım. Bilinmedik merdiven altı bir marka kullandığımda boyaya zarar verdi.

Hocam burada markadan markaya çok fark ediyor. Ben 404 markasını kullandığımda hiç bir problem yaşamadım. Bilinmedik merdiven altı bir marka kullandığımda boyaya zarar verdi.
Ben oyle bir ürüne denk gelmedim demek ki hocam doğrudur. Bilindik bir şey almak daha iyi ama her türlü. 404,würth vb.

@cavenaut Bu tip temizlik ürünleri de doğaya petrol ürünleri kadar zararlı. Bir bitkinin dibine her gün az bir miktarda bu sıvıyı döküldiğinde kısa sürede öldüğünü görürsünüz. Hatta gazyağı/benzin/mazot kullanmak daha iyi, çünkü kullandıktan sonra kirlenmiş halini paslanmaya karşı anti-oksidasyon için kullanabiliyoruz. Veya da ağaç ürünlerine sürüp zift olarak kullanıyoruz, böylece doğal ortamda bulunan ağaçların zararlı böcekler tarafından yenmesini engellemiş oluyoruz.

Petrol atıklarında dikkat edilmesi gereken şey, su tesisatına dökülmemesi ve yakılmaması.
Bu atık konusu kafamı kurcalıyordu. Bilgi verdiğiniz iyi oldu. Biriktirelim o zaman. Kullanacak bir yer illa bulunur.

fren balata temizleyici kullanıyorum würth ün gayet memnunum 40 tl civarı ne çok pahalı ne çok ucuz ,gaz yağı ucuz ama ne kadar güvenlidir işe yararmı zarar verirmi bide mazot işe yaramı

Arkadaşlar bir durum tespiti yaptım doğruluğu yanlışlığı tartışılabilir hatta tartışalım, daha önce bununla ilgili yazan arkadaşlar olmuştur belki ama gene de yazmak istedim.
Daha önceleri zincir temizliği için wd40 kullanıyordum. Önce zinciri yıkayıp sonra zinciri WD40 ile pası suyu uzaklaştırıyordum sonra sonra havluyla silip yağlıyordum. Bu işlemi 2-3 ayda bir yapıyordum.
Bir gün zincirim kırıldı kırılan yere Powerlink attım devam ettim aradan 2 - 3 hafta sonra zincir tekrar kırıldı 1 hafta sonra bir daha... 3.de bisikleti aldığım yere götürüp zinciri değiştirttim (zincirden kaynaklı olduğunu düşünüyordum).
Yeni zincire aynı bakımı yapmaya devam ettim (vites değişiminde hep özenliyimdir) 4 - 5 ay sona zincir kırıldı 1. powerlink ardından, yaklaşık 2 ay sona 2. powerlink taktım 3. de gidip zinciri tekrar değiştirttim. Zincirin 4 - 5 baklası pıt diye kırılıyordu,
değişimi yapan arkadaş "sanki aside yatırılmış gibi parça parça oluyor" dedi o an aklıma WD40 geldi. Artık WD40 kullanmıyorum şimdilik bir şey yok.
Sizce WD40 kaynaklı bir durum mu? Zinciri temizlerken kullanıyor musunuz ?? Kullanılmalı mı? Kullanılmamalı mı?

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
wd 40 ın asidik özelliği yok kullandığınız diğer malzemeleri iyi uzaklaştıramamış olabilir sadece

• Beğen
Tepkiler: Clal
Arkadaşlar bir durum tespiti yaptım doğruluğu yanlışlığı tartışılabilir hatta tartışalım, daha önce bununla ilgili yazan arkadaşlar olmuştur belki ama gene de yazmak istedim.
Daha önceleri zincir temizliği için wd40 kullanıyordum. Önce zinciri yıkayıp sonra zinciri WD40 ile pası suyu uzaklaştırıyordum sonra sonra havluyla silip yağlıyordum. Bu işlemi 2-3 ayda bir yapıyordum.
Bir gün zincirim kırıldı kırılan yere Powerlink attım devam ettim aradan 2 - 3 hafta sonra zincir tekrar kırıldı 1 hafta sonra bir daha... 3.de bisikleti aldığım yere götürüp zinciri değiştirttim (zincirden kaynaklı olduğunu düşünüyordum).
Yeni zincire aynı bakımı yapmaya devam ettim (vites değişiminde hep özenliyimdir) 4 - 5 ay sona zincir kırıldı 1. powerlink ardından, yaklaşık 2 ay sona 2. powerlink taktım 3. de gidip zinciri tekrar değiştirttim. Zincirin 4 - 5 baklası pıt diye kırılıyordu,
değişimi yapan arkadaş "sanki aside yatırılmış gibi parça parça oluyor" dedi o an aklıma WD40 geldi. Artık WD40 kullanmıyorum şimdilik bir şey yok.
Sizce WD40 kaynaklı bir durum mu? Zinciri temizlerken kullanıyor musunuz ?? Kullanılmalı mı? Kullanılmamalı mı?

Powelink zinciri zayıflatan bir parça. sadece mecburi durumlarda kullanılmalı(sürüş sırasında zincir kırılması gibi). Zincir ilk montajı yapıldıktan sonra kesinlikle çıkarılmamalı. En sağlam bu şekilde çünkü. Size tavsiyem zinciri bisikletin üzerinde temizlemeniz. Ben zinciri şimdiye kadar hiçbir zaman yağ sökücü ile temizlemedim. Zincirin içinde en iç kısımlarındaki yağlar da sökücü ile beraber gidiyor çünkü. Her sürüşten sonra ıslak bezle pisliği alıp sonra her baklaya bir damla olacak şekilde yağ sürdükten sonra fazlalık yağı kuru bez veya peçete ile alıyorum. Zincirim bu sayede hep yemiz ve yağlı olarak kalıyor.

• Beğen
Tepkiler: Kutay P ve Clal
Powelink zinciri zayıflatan bir parça. sadece mecburi durumlarda kullanılmalı(sürüş sırasında zincir kırılması gibi). Zincir ilk montajı yapıldıktan sonra kesinlikle çıkarılmamalı. En sağlam bu şekilde çünkü. Size tavsiyem zinciri bisikletin üzerinde temizlemeniz. Ben zinciri şimdiye kadar hiçbir zaman yağ sökücü ile temizlemedim. Zincirin içinde en iç kısımlarındaki yağlar da sökücü ile beraber gidiyor çünkü. Her sürüşten sonra ıslak bezle pisliği alıp sonra her baklaya bir damla olacak şekilde yağ sürdükten sonra fazlalık yağı kuru bez veya peçete ile alıyorum. Zincirim bu sayede hep yemiz ve yağlı olarak kalıyor.
zincirin içindeki yağlarında ama temizlenmesi gerekiyor diye biliyorum ara da bir

wd 40 asidik değil diye biliyorum ama temizleme işleminde fren balata temizleyici kullan yıkarsan baklaları bağlayan pimlerin arasına su girmiş olabilir balata temizleyici sıkarak pedalı boşta döndür bi kaç tur sonra bi bezle sil hatta diş fırçasıyla daha iyi temizlersin sonra yağla zincir makine veya sıvı gres kullan

zincirin içindeki yağlarında ama temizlenmesi gerekiyor diye biliyorum ara da bir

Hocam siz düzenli yağladıkça zaten içindeki pislikler zamanla azar azar dışarı çıkıyor. Araba gibi düşünün düzenli olarak yağ değişimi yapılıyor ve içinde hep temiz ve taze yağ bulunuyor. En dip noktasına kadar derinlemesine temizlik bana biraz abartı geliyor. Etrafımdaki kişiler de benim gibi düzenli olarak yağlayıp fazla yağı temizliyorlar. Hepsinin zinciri sürekli temiz görünüyor bakınca.

• Beğen
Tepkiler: Mert Ali
@Kadir Eskici Ben 4 yıldır powerlink kullanıyorum ve hiç kopmadı şimdiye kadar. Zamanla pim delikleri bollandığından atıp yenisini takıyorum. Yokuşları sert vitesle mi çıkıyorsunuz acaba da kopuyor?

Geri