Scudo Sports

Zincir temizliği

@Voltaire
Ben o gergi dişlisini ve üstteki aktarıcı dişlisini ıslak mendille iki parmağım arasına alıp, zincir boşta yönünde döndürüyorum birkaç tur.
Sökmeye gerek yok. Aradaki metal ile dişli arası kısma da Islak mendil sokup iki elle ileri geri yapıyorum mendili.
Bkz benzer şekilde ayna kol temizlik fotosu.
Mendilin sıvısı zaten pisliği akıtıyor. Ama sıvısı azalınca mendili yenilemek lazım.:)

Islak mendille temizliği balkonda hatta yere gazete serip evin içinde yapabiliriz. Çünkü ortalık batmıyor.
Tek eksi yanı 10-15 tane mendil parçası çöp oluyor.:)

Şimdi yine gaza geldim 🙈

Scudo
@anti panik zinciri grese bulamıyorsanız (bu arkadaş bulamıyor, gösterdiği sıvı yağı kullanıyor) rubleniz leş gibi olmuyor zaten. ve tazyikli su gayet yeterli oluyor dişlilerin üstündeki kurumuş yağı atmak için. bu işten bir menfaati olmayan, paylaşımcılık adına videolar yayınlayan bir arkadaş, niye insanları yanıltmaya yönelik video yapsın hayret bişey...

• Beğen
Tepkiler: CNC ve sccetin
anti panik
niye yanıltıcı olsun hocam,videonun başlığı ruble ve aynakol temizliği değil zaten zincir temizliği

@can_celik @seko35.50

tamam da zincir temizliği deyince sadece zincir mi
Yoksa zincirin döndüğü dişlilerde mi anlaşılır?

ben de Shimano PTFE yağ kullanıyorum. Gres bir iki kullandım. Bi daha el sürmedim ve kutusunda duruyor.
Tazyikli su dişlilerdeki pisliği akıtmadı bende şimdiye kadar.:)
Sizin sular yada tazyik özel demek ki.🤣

edit: eğer dişliler sadece tazyikli suyla temizleniyorsa zincir de temizlenebilmeli.
Zaten temizlikte asıl zor kısım dişliler.

Son düzenleme:
Zinciri o zımbırtının içine koyarak temizlediniz de ruble ve aynakolu nasıl temizlediniz anlamadım.
Sadece su tutarak ruble temizlemeniz inkansız.
Video insanları yanıltıcı ve doğru bir paylaşım değil.

Ruble ve aynakolu temizlemedim. Videoda öyle bir iddiam da yok. Rublede gazyağı kalmasın diye su tuttum.
Zincirinizi düzenli olarak doğru düzgün temizleyip yağlarsanız ruble ve aynakolu temizlemeye gerek kalmıyor.

@sccetin

Bu bahsettiğiniz yağın özelliğinden kaynaklanıyor görünüyor.
Ben farklı sitelerde farklı yağların test sonuçlarını inceledim.
Muc off C3 ceramic en az kir tutan yağlardan biri.(Almanca Schmutzabweisend)
Yağlama özelliği en iyi olmasa da kir az tuttuğu için zamanla tozlanma artısı nedeniyle sürtünme kaybı daha iyi.
Ama piyasadaki en pahalı yağlardan biri.

(link)

Merhabalar. Chain L yağ kullanıyordum ve çok memnundum. Ne denediysem(muc off, shimano, würth, xcp, makine yağı) yerini tutmadı. Tavsiye edebileceğiniz uzun kullanım sağlayan, az toz toplayan, zincir seslerini azaltan koyu kıvamlı chain l muadili bir ürün var mıdır? ChainL nedense yok oldu bulamıyorum. Alabileceğim bir yer yahut stok yapmış biri varsa severek ücretini gönderebilirim.

Şimdiye kadar zincir temizliği için gazyağı kullandım fakat hem çevreye verdiği zarar, hem de evde pek yanıcı madde tutmak istemememden dolayı alternatif bir yağ sökücü arayışına girdim. Şok'ta ve Bim'de bu linkte gördüğünüz Asperox Sarı Güç 15₺ gibi bir fiyata satılıyordu. Ambalajında hem paraben, ağartıcı ve solvent içermediği; hem de bisiklet temizliğinde kullanılabileceği yazıyor. Bisiklet temizliğinde bu ürünü daha önce kullanan var mıdır?

(link)

Screenshot_2.jpg

ağartıcı ve solvent içermediği
Solvent ve ağartıcı içermemesi ürünü denenebilir kılıyor,çünkü daha önce bir tavsiye üzerine a101de satılan bir yağ sökücü kullanmıştım,zinciri ve rubleyi bariz şekilde yüzeysel deforme etmişti,kendine gelene kadar haftalar geçmişti,hatta siyah aksamlarda renk kaybı plastik yüzeylere bulaştığı yerlerdede deformasyon yapmıştı,bir ara würth yağ sökücüde kullandım ondanda memnun kalmadım,ben yinede doğal olduğundan gazyağı veya mazot diyorum.

Bu tür yağ sökücüler genelde plastik üzerinde bulunan parlak kaplamayı çıkartıyor kullanmadan önce ufak bir yerde denemek lazım.

Ustasından, zahmetsiz ve pratik öneriler...
(link)

Şimdiye kadar zincir temizliği için gazyağı kullandım fakat hem çevreye verdiği zarar, hem de evde pek yanıcı madde tutmak istemememden dolayı alternatif bir yağ sökücü arayışına girdim. Şok'ta ve Bim'de bu linkte gördüğünüz Asperox Sarı Güç 15₺ gibi bir fiyata satılıyordu. Ambalajında hem paraben, ağartıcı ve solvent içermediği; hem de bisiklet temizliğinde kullanılabileceği yazıyor. Bisiklet temizliğinde bu ürünü daha önce kullanan var mıdır?

(link)

247393 dosyayı görüntüle
10 15 tl arası birçok balata spreyi var. Bunlara gerek yok. Normalde bulaşık deterjanı bile yeterli seviyede temizliyor. Ama işin içinden çıkamazsan ,balata spreyi 30 saniyede hem zinciri hemde ruble yi 0 gibi yapar. Evde deneme yağ biranda aşağı şu gibi akar.

Ustasından, zahmetsiz ve pratik öneriler...
(link)

Ustamızın zahmetsiz ve pratik önerisi maalesef 63,33 amerikan doları ediyor.
Yerli parayla 488 TL...
Bi zincir temizliği için...

Yankee ustamız kusura bakmasın da...
Öküz alırıh biz burda o paraynan 🐄 ;)

Ustamızın zahmetsiz ve pratik önerisi maalesef 63,33 amerikan doları ediyor.
Yerli parayla 488 TL...
Bi zincir temizliği için...

Yankee ustamız kusura bakmasın da...
Öküz alırıh biz burda o paraynan 🐄 ;)
Geçen ay 5 liralık mazot aldım, bu gece 2. ye temizledim zinciri. Mazotun yarıdan fazlası duruyor, 2 kere daha temizlemeye yeter herhalde. 450-500 km. götürüyor bir temizlik. Düşündüm de ben mi çok cimrilik ediyorum, yoksa... :)

Ben yıllardır sadece balata spreyi kullanıyorum. Her hangi bir zararını görmedim. Maliyeti düşük ve bütün kiri pası atıyor zincirin , rublenin üzerinden. Ama @selim82 'n de dediği gibi altına bir kova ya da leğen falan koyun. Direk akıtıyor yağı üzerinden.

@Daytona, hangi ülkede yaşayıp ne tür ürünler kullanıyorsunuz?
Marketlerden alacağınız deterjan / arap sabunu ve eski diş fırçanız ile bu size 15-20 liraya mal olur...
Kendi adıma; el sabunları küçülüp kullanılması zor hale gelince bir kutu içinde ( biraz su ekleyerek ) biriktiriyorum.
Zincir ve dişlileri temizlemek için bana gereken son şey de ; yarım kova sıcak sudur..

@cazci aslında Yankee ustamızdan da sizin son mesajınızdaki gibi evde kullanılmış eski diş veya temizlik fırçasını, kovanın içinde kalmış bir tutam arap sabununu önermesini beklerdim. Ama toplamda 63 dolarlık sıfır ürün faturası çıkarınca amerikalı bile olsam ohaa derdim yani bu işe.
Haricinde ustamıza da, onun temizlik metodolojisini paylaşan size de birşey demedim. Hatta faydalı ve detaylı bir temizlik açıklaması, görseli, videoları sunduğundan takdirimi ilgili mesajınızı beğenmiş olarak gösterdiğimi düşünüyorum.

E gerisi de biraz mizah artık ;)
Abartı mizahın doğasında var.

Geri